» لپ‌تاپ و نوت‌بوک » نرم افزار تست سخت افزار لپ تاپ
لپ‌تاپ و نوت‌بوک

نرم افزار تست سخت افزار لپ تاپ

1399-08-30 363

نرم افزار تست سخت افزار لپ تاپ

نرم افزار تست سخت افزار لپ تاپ  : رایانه یک امر ضروری برای مشاغل است اما به همان اندازه برای کاربران خانگی نیز مهم است. به‌طور خلاصه ، می‌توان گفت که کامپیوترها به ضرورت زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند ، اگرچه تلفن های هوشمند در تلاشند جای کامپیوترها را بگیرند ، اما هنوز هم رایانه‌ها به همان اندازه مهم هستند.

و خطاها و مشکلات رایانه ای نیز بسیار رایج است. بیش‌تر این مشکلات نتیجه‌ی مشکلات مربوط به سخت افزار است و در صورت عدم رسیدگی ممکن است تجربه وحشتناکی را برای شما ایجاد کند.

عیب یابی یا تعمیر کامپیوتر برای تکنسین ها همیشه کار ساده ای نیست. برای تشخیص درست یک مسئله قبل از هر چیز باید اطلاعات سیستم را جمع آوری کنیم. پس از کسب اطلاعات دقیق می توانیم در زمان کم‌تری هر مسئله ای را تشخیص دهیم.

این به ویژه در مسائل مربوط به سخت افزار و درایورها بسیار مفید است. این نرم افزارها برای تکنسین‌های سایت و همچنین تکنسین‌های رایانه از راه دور برای جمع آوری اطلاعات سیستم مفید هستند.

بنابراین در ادامه به بررسی چند نرم افزار تست سخت افزار لپ تاپ خواهیم پرداخت. پس به جای استخدام یک متخصص برای رفع مشکل برای شما ، توصیه می کنیم ابتدا این نرم‌افزار‌ها را امتحان کنید.

در زیر برخی از نرم افزارهای تست سخت افزار لپ تاپ وجود دارد که تکنسین ها برای عیب یابی کامپیوترهای شخصی ویندوز استفاده می کنند. این ابزارها برای تشخیص دقیق رایانه مفید هستند.

مقاله پیشنهادی :مشخصات لپ تاپ خوب برای برنامه نویسی

1- Process Explorer

Process Explorer یک ابزار کوچک است که به صورت رایگان در دسترس است. این نرم‌افزار می تواند به شما کمک کند تا از پرونده‌ها و دایرکتوری باز شده توسط یک برنامه مطلع شوید. اگر به اطلاعاتی نیاز دارید که چه پرونده یا پوشه‌ای از پردازش استفاده می‌کند ، این ابزار بسیار مفید است. هم چنین برای ردیابی مشکلات نسخه DLL یا کنترل نشتی مفید است.

2- Windows Sysinternals Suite

مجموعه Sysinternals مجموعه ای از نرم افزار‌های تست سخت‌افزار لپ تاپ است که توسط Microsoft به صورت رایگان ارائه شده است. بنابراین شامل همه برنامه‌های کمکی است که می‌تواند به عیب یابی کامپیوتر کمک کند. کاوشگر فرآیند و سایر ابزارهای مفید مانند Autoruns ، PsTools ، دسک تاپ و غیره با این مجموعه همراه است.

3- Intel Processor Diagnostic Tool

از بین تمام اجزای رایانه شما ، پردازنده ها کم‌ترین امکان برای ایجاد مشکل را دارند. با این حال ، آن‌ها جاودانه نیستند و می توانند مانند سایر اجزا از بین بروند ، هرچند که معمولاً در اثر افزایش برق یا گرم شدن بیش از حد است.

خوش‌بختانه ، نرم‌افزار Intel Processor Diagnostic به شما کمک می کند تا تمام مشکلات ناشی از پردازنده های معیوب را برطرف کنید. این نرم‌افزار تست پردازنده لپ‌تاپ تست های مختلف تنش را بر روی پردازنده انجام می‌دهد ، ویژگی‌های خاص پردازنده را آزمایش می‌کند ، بازده عملکرد پردازنده ها را بررسی کرده و هویت برند را چک می‌کند. سپس این ابزار نتایج آزمون را نمایش می‌دهد. اگر هر یک از نتایج تست ها با استانداردهای بهره وری عملکرد مطابقت نداشته باشد ، این ابزار آزمایشاتی را که ناموفق بوده اند نمایش می‌دهد و سپس شما باید به دنبال پردازنده جدید باشید.

بخوانید: کدام برند بهتر است؟ اینتل یا ای ام دی؟

4- Memory Diagnostic Tool

Windows Memory Diagnostic Tool که به آن mdsched.exe نیز گفته می شود ، تست‌های جامعی را در مورد حافظه رایانه شما انجام می‌دهد تا از نظر خطایی که عملکرد مناسب را مختل کند ، بررسی شود. این نرم‌افزار تست حافظه لپ‌تاپ، حافظه شما را برای نقوص آزمایش می کند و نتایج تست را نمایش می‌دهد تا بتوانید اقدامی انجام دهید. این یکی از ابزارهای تشخیصی داخلی است بنابراین نیازی به ابزار شخص ثالث ندارید. برای اجرای آن ، مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله 1: کلیدهای “Win + R” را فشار دهید تا کادر گفتگوی Run (اجرا) باز شود.

مرحله 2: “mdsched.exe” را تایپ کرده و Enter را فشار دهید تا اجرا شود.

مرحله 3: برای راه اندازی مجدد رایانه و بررسی وجود مشكلات یا بررسی مجدد مشكلات را انتخاب كنید.

در هر صورت ، Memory Diagnostic Tool آزمایشاتی را بر روی دستگاه شما اجرا می‌کند و هر گونه نقص در حافظه از جمله RAM را که ممکن است باعث خرابی سیستم شود ، به شما اطلاع می‌دهد.

مقاله پیشنهادی : تست نرم افزاری باتری لپ تاپ

5- JScreenFix

اگر در صفحه خود لکه‌هایی مشاهده کردید که به دلیل گرد و غبار یا لکه ایجاد نشده‌اند ، ممکن است صفحه شما دارای پیکسل‌های گیر کرده باشد که بسیار آزار‌دهنده است. پیکسل گیرکرده‌، یک نقطه رنگ واضح است که با تغییر پیکسل های مجاور تغییر نمی کند. با سیاه شدن صفحه ، چنین پیکسل‌هایی بسیار مشهود می‌شوند.

اگر پیکسل‌ها در نتیجه نقص در صفحه باشد ، JScreenFix می‌تواند مشکل را برطرف کند.این یک نرم‌افزار تست سخت افزار لپ‌تاپ است که  این کار را با شستشوی منطقه آسیب دیده با صدها رنگ مختلف در هر دقیقه انجام می‌دهد. به این ترتیب ، فقط چند دقیقه طول می‌کشد تا پیکسل‌ها برداشته شوند.

6- CrystalDiskInfo

اکثر رایانه های مدرن دارای SSD هستند که مزایای خاص خود را دارد اما هم‌چنین بدون هشدار قبلی از بین می‌رود. اما اگر می‌خواهید بدانید که SSD یا هارد دیسک شما از وضعیت مطلوبی برخوردار است ، ابزاری که استفاده می کنید چیزی جز CrystalDiskInfo نیست. این نرم‌افزار تست هارددیسک لپ‌تاپ تجزیه و تحلیل کاملی از وضعیت درایوهای داده شما از جمله درایوهای USB ، SSD ها و HDD ها را انجام می‌دهد. این تست وضعیت سلامت کلی هارد را محاسبه می‌کند و جزئیات مربوط به میزان خطا ، زمان کار ، زمان چرخش و دما را در اختیار شما قرار می‌دهد. این برنامه دارای مکملیبه نام “CrystalDiskMark” است که می‌توانید از آن برای اندازه‌گیری سرعت خواندن و نوشتن درایوهای داده خود استفاده کنید.

بخوانید: چگونه مدل و مشخصات لپ تاپ را بفهمیم ؟

7- BatteryCare

یکی دیگر از نرم افزارهای تست سخت‌افزار لپ‌تاپ که می‌تواند به شما در بررسی سلامت باتری لپ‌تاپ کمک کند ، Battery Care است. و به سادگی با قرار دادن نماد روی آن می‌توانید برخی اطلاعات اساسی باتری را مشاهده کنید. علاوه بر این ، شما هم‌چنین می‌توانید اطلاعات مربوط به دما در مورد CPU یا هارد دیسک خود را مشاهده کنید. این برنامه هم‌چنین به شما امکان می‌دهد تا فقط با چند کلیک سریع بین حالت های قدرت جابجا شوید.

BatteryCare هم‌چنین می تواند وضعیت باتری ، زمان باتری باقیمانده و ظرفیت فعلی باتری را به شما نشان دهد. در صورت نیاز ، می‌توانید اطلاعات دقیق مانند مدل باتری ، ظرفیت طراحی شده ، ظرفیت کل و ظرفیت فعلی را نیز مشاهده کنید. اگر می‌خواهید نحوه تغییر ظرفیت خود را با گذشت زمان بررسی کنید ، این اطلاعات بسیار مفید است.

این برنامه هم‌چنین اطلاعاتی مانند میزان شارژ و دیشارژ ، تنش و میزان سایش را ارائه می‌دهد. در صورت لزوم می‌توانید تعداد کل دوره‌های تخلیه را نیز مشاهده کنید. این نرم‌افزار از الگوریتم پیشرفته‌ای استفاده می‌کند که به راحتی می‌تواند یک چرخه‌ی تخلیه کامل را تشخیص دهد.

بعد از رسیدن به تعداد مشخصی از دوره های تخلیه ، BatteryCare همچنین به شما اعلانی می دهد. به گفته توسعه دهنده ، BatteryCare فقط 0.1٪ از منابع شما را استفاده می‌کند ، بنابراین به هیچ وجه در سیستم شما تداخل ایجاد نمی‌کند. همچنین لازم به ذکر است که یک نسخه قابل حمل نیز وجود دارد ، بنابراین می‌توانید این ابزار را بدون نصب اجرا کنید.

همچنین بخوانید: چگونه ساعت هوشمند را به گوشی وصل کنیم؟

8- Reliability Monitor

ویندوز 10 دارای نرم‌افزار تست سخت‌افزار لپ‌تاپ داخلی است که به عنوان Reliability Monitor history نام‌گذاری شده‌است. این ابزار از ویندوز ویستا در دسترس است اما تعداد کمی از افراد در مورد این ابزار اطلاعات دارند. در واقع این یک تاریخچه نظارت بر قابلیت اطمینان است که یک جدول زمانی از تاریخ وقایع و خطاهای رخ داده در سیستم را نشان می‌دهد و شما برای حل یک خطا به بررسی این اطلاعات می‌پردازید.

9- System Explorer

این نرم‌افزار نیز هم‌چنین یک ابزار نرم‌افزاری رایگان برای تست سخت‌افزار لپ‌تاپ و به دست آوردن اطلاعات دقیق سیستم است. این یک نرم افزار است که می‌تواند سیستم داخلی و فرایندهای در حال اجرا روی کامپیوتر را کشف کند.

ویژگی های اصلی:
  • جزئیات مربوط به وظایف ، پردازش خدمات ، درایورها و پرونده های باز شده را دریافت می‌کند.
  • پایگاه داده پرونده می‌تواند به کشف پرونده‌های مشکوک کمک کند.
  • نمودارهای دقیق منابع سیستم
  • مرورگر WMI و موارد دیگر….

10-( SIW: System Information for Windows)

 نسخه SIW technician یک ابزار قابل حمل است که می‌تواند از طریق USB برای تجزیه و تحلیل و جمع‌آوری تمام اطلاعات دقیق سیستم اجرا شود. برخی از ویژگی های عالی آن را در زیر بررسی کنید. این نرم‌افزار تست لپ‌تاپ به عنوان نسخه خانگی و نسخه تکنسین و یک ابزار پولی است. در زیر برخی از ویژگی های آن ذکر شده است.

  • این نرم‌افزار می‌تواند یک فایل گزارش در بسیاری از قالب های معروف مانند HTML ، XML ، TXT و غیره ایجاد کند.

SIW –  می‌تواند اطلاعات نرم افزاری مانند کلیدهای محصول ، شماره سریال ، کدک های AV ، خدمات ، فرآیندها و غیره را جمع‌آوری کند.

  • می تواند تمام اطلاعات سخت‌افزاری مانند CPU ، سنسورها ، چیپ ست ، کارت گرافیک حافظه ، درایوهای دیسک و سایر دستگاه‌های متصل را جمع آوری کند.

11- hddscan

 این یک نرم‌افزار تست درایو دیسک لپ‌تاپ است. HDDScan برای بارگیری رایگان است. ومی‌تواند دستگاه های ذخیره سازی از جمله درایوهای USB را از نظر ایرادات بررسی کند. می‌توانید برخی از پارامترهای HDD مانند AAM و APM را تغییر دهید. این اطلاعات SMART را با جزئیات نشان می‌دهد. درجه حرارت دیسک نیز توسط این ابزار کنترل می‌شود. قبل از آسیب دیدن درایو دیسک ، هشدار دادن بسیار مفید است و از این جت این نرم‌افزار بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

12- CPU-Z

 این گزینه یک نرم‌افزار تست سخت‌افزار لپ‌تاپ کوچک و مفید است که اطلاعات سیستم مانند نام پردازنده ، شماره پردازنده ، نوع و اندازه حافظه ، فرکانس حافظه ، فرکانس هسته پردازنده ، مادربرد ، چیپست ، اطلاعات کارت گرافیک ، اندازه حافظه نهان و غیره را جمع آوری می کند پس از تشخیص مشکل فنی در نرم افزار رایانه ، تکنسین ها با استفاده از ابزار به تعمیر لپ‌تاپ می‌پردازند.

هر یک از موارد بالا پیشنهاداتی از نرم‌افزار تست سخت‌افزار لپ‌تاپ هستند که شما باید با توجه به آن قسمت از سخت‌افزار که می‌خواهید سلامت آن را تست کنید از هر یک از این نرم‌افزار‌ها متناسب با نیازتان بهره ببرید و به تست سخت‌افزار لپ‌تاپ بپردازید و در صورت مشاهده مشکل هرچه سریع‌تر به اصلاح آن اقدام کنید.این نکات راهنمای خوبی در خرید لپ تاپ هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×