» بازی ویدئویی » انواع بازی‌های رایانه ای
بازی ویدئویی

انواع بازی‌های رایانه ای

1399-12-27 364

انواع بازی‌های رایانه ای : بازی‌های رایانه ای برنامه‌هایی هستند که بازیکن را قادر می‌سازد برای سرگرمی‌ ‌با یک محیط بازی مجازی ارتباط برقرار کند. انواع بازی‌های رایانه ای در دسترس است، از بازی‌های کارتی سنتی گرفته تا بازی‌های ویدیویی پیشرفته تر مانند بازی‌های نقش آفرینی و بازی‌های ماجراجویی.

در این جا ابتدا انواع مختلف بازی‌های رایانه ای را مورد بحث قرار می‌دهیم. معماری بازی‌های رایانه ای نیز شرح داده شده است. بازی‌های رایانه ای امروز پر از اکشن هستند و دسته‌ها یا ژانرهای مختلفی از بازی‌ها وجود دارد. اما، بسیاری از بازی‌ها را می‌توان بیش از یک ژانر دانست. به عنوان مثال، یک بازی فوتبال می‌تواند یک بازی ورزشی و همچنین یک بازی شبیه سازی در نظر گرفته شود. در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که به شما کمک می‌کند ژانرهای مختلف بازی‌های رایانه ای را بهتر درک کنید.

محصول پیشنهادی: کنسول بازی سونی پلی استیشن 5 نسخه دیجیتال (سفارش آمریکا)

انواع بازی‌های رایانه ای

اگرچه بازی‌های رایانه ای به طور عمده سرگرمی‌ مخاطب را فراهم می‌کنند، اما همچنین باعث هماهنگی دست، چشم و مهارت حل مسئله می‌شود. هر بازی استراتژی، اکشن و فانتزی خاص خود را دارد که هر بازی را منحصر به فرد و جالب می‌کند. به طور کلی، ما می‌توانیم بازی‌های رایانه ای را به انواع زیر تقسیم کنیم: بازی با ورق، بازی روی صفحه، پازل، پیچ و خم، مبارزه، اکشن، ماجراجویی، بازی با نقش، استراتژی، بازی‌های ورزشی و شبیه سازی.

با این حال، طبقه بندی یک مفهوم مبهم است، زیرا بسیاری از بازی‌ها ترکیبی هستند که در بیش از یک طبقه قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، Doom را می‌توان به عنوان یک بازی پیچ و خم یا یک بازی اکشن طبقه بندی کرد، در حالی که Monopoly را می‌توان به عنوان یک بازی تخته ای یا یک بازی استراتژی طبقه بندی کرد. انواع بازی‌های رایانه ای به طور خلاصه به شرح زیر شرح داده می‌شود:

1. بازی چند نفره آنلاین

این بازی‌ها از طریق شبکه محلی (شبکه محلی) یا از طریق اینترنت انجام می‌شود. بازیکنان از یک شبکه استفاده می‌کنند و در اتاق بازی‌های مجازی با سایر بازیکنان تعامل دارند. شما می‌توانید در برابر مردم از سراسر جهان بازی کنید. خلق این بازی‌ها شامل هزاران ساعت برنامه نویسی می‌شود و به بازیکن، شگفت انگیزترین تجربه بازی ممکن را می‌دهد.

2. شبیه سازی

این نوع بازی‌های رایانه ای شامل کنترل وسایل نقلیه در دنیای واقعی، از جمله تانک، کشتی و هواپیما است. شما می‌آموزید که چگونه این وسایل نقلیه را کنترل کنید و از بازی‌های شبیه سازی استفاده ‌کنید که می‌تواند برای آموزش افراد حرفه ای نیز استفاده شود. در حقیقت، بسیاری از خلبانان قبل از اینکه پرواز کنند، با استفاده از شبیه سازهای هواپیما آموزش می‌بینند.

3. ماجراجویی

این‌ها معمولاً نوع تک نفره از انواع بازی‌های رایانه ای هستند و اغلب در دنیای فانتزی یا ماجراجویی تنظیم می‌شوند. شما برای پیشرفت در سطح پازل‌ها را کامل می‌کنید. بازی به طور کلی با یک ماجرا از شخصیت شما شروع می‌شود و به شما اطلاع می‌دهد که ماموریت شما چیست. شما باید بفهمید که چگونه مأموریت را انجام دهید.

4. استراتژی زمان واقعی

برای این بازی‌ها، شما معمولاً باید موجودی خود را از اقلام، ارتش‌ها و غیره تهیه کنید. مشابه یک بازی استراتژیک، بازی‌های RTS به صورت بلادرنگ حرکت می‌کنند و بازیکنان می‌توانند یک باره و بدون نوبت بازی کنند بنابراین می‌توانید با هم بازی کنید.

5. معما

این بازی‌ها کسانی را که عاشق حل معماهای دشوار هستند را به خود جلب می‌کند. سطوح مختلفی از مبتدی تا متخصص وجود دارد و بازی‌ها معمولاً دارای اشکال رنگی و عملکردهای ساده هستند. اینها بازی‌های فکری هستند و هیچ عملی در کار نیست.

6. اکشن

برای لذت بردن از این نوع از انواع بازی‌های رایانه ای بازی‌ها باید سریع باشید و رفلکس‌های عالی داشته باشید. با جنگ با دشمنان چالش‌ها را کامل کنید و از یک شخصیت دلخواه خود برای نمایندگی خود استفاده کنید و وارد عمل شوید.

7. تیراندازی

این‌ها معمولاً بازی‌های جنگی یا بازی‌های جاسوسی هستند، جایی که شما با استفاده از مخفی‌کاری دشمنان خود را شکست می‌دهید. در بازی‌های شوتر (یا به سادگی تیراندازها)، بازیکنان از سلاح‌های مختلف برای شرکت در اکشن استفاده می‌کنند، که از راه دور انجام می‌شود. اکثر تیراندازان شامل گیم پلی خشن هستند. سلاح‌های کشنده برای آسیب رساندن به مخالفان استفاده می‌شود. با این حال، برخی از تیراندازان، مانند Splatoon، اهداف غیر خشونت آمیز دارند.

8. جنگیدن

از نزدیک و شخصی با مخالفان یکی یکی مبارزه کنید. شما به رفلکس‌های خوب و توانایی استفاده از کنترل‌ها برای انواع حرکات جنگی نیاز دارید.

9. تیراندازی اول شخص

شما قهرمان داستان هستید و بازی از طریق چشمان شما مشاهده می‌شود. واقعاً می‌توانید به عمق این بازی‌ها وارد شوید. تنها نکته منفی این است که شما قادر نیستید ظاهر خود را در بازی ببینید، زیرا همه چیز را از چشم خود می‌بینید.

10. ورزشی

یکی از انواع بازی ویدئویی ورزشی است که شما ورزش‌های واقعی مانند بیس بال، بسکتبال، فوتبال و موارد دیگر را انجام میدهید. همانطور که در سطح مهارت‌های مختلف کار می‌کنید، بازی شما شامل تقلید از ورزشکاران حرفه ای واقعی و نحوه حرکت آنها خواهد بود. محبوب ترین بازی‌های ورزشی معمولاً حول وقایع ورزشی خاص معروف انجام می‌شوند.

11. نقش آفرینی

اگر عاشق خیال بافی باشید، عاشق بازی‌های نقش‌آفرینی خواهید شد. شما باید بخشی از شخصیت اصلی را بازی کنید، قهرمان شوید و تصمیماتی بگیرید که با خط داستان بازی‌ها همراه باشد. بسیاری از این بازی‌ها دارای راهنماهای داستانی هستند.

12. تربیتی

در حالی که بسیاری از والدین و معلمان از بازی‌های ویدیویی شکایت دارند، برخی از انواع بازی‌ برای کامپیوتر، بازی‌های آموزشی عالی هستند که می‌تواند به روند یادگیری کمک کند. در موضوعات مختلف آموزش ببینید، با استفاده از بازی‌ها یادگیری را به جای روند کسل کننده، سرگرم کننده کنید. توابع آزمایشی وجود دارد، جایی که می‌توانید به سوالات چند گزینه ای پاسخ دهید. رایج ترین انواع بازی‌های آموزشی برای ریاضیات، علوم و ICT است.

مقاله پیشنهادی : انواع ایکس باکس

13.بازی‌های پلت فرم

بازی‌های پلتفرم گیم پلی را در درجه اول حول پریدن و کوهنوردی برای پیمایش در محیط بازیکن دارند. آنها ممکن است دشمنانی یا موانعی برای اجتناب و مبارزه داشته باشند یا ممکن است فقط یک پازل پرشی باشند. به طور کلی شخصیت‌های بازی در یک بازی پلت فرم قادر به پرش چندین برابر قد خود هستند و به بازیکن امکان کنترل حرکت در هوا و همچنین ارتفاع و فاصله پرش‌ها  را می‌دهد. تنظیمات عموماً با زمین های بسیار ناهموار که بازیکن می‌تواند از آنها جهش کند یا از آنها سقوط کند، اغراق آمیز هستند.

14.بازی‌های مبارزه ای

بازی‌های مبارزاتی حول نبردهای نزدیک، به طور معمول نبردهای تن به تن یا در برابر تعداد کمی ‌از مخالفان قدرتمند، که اغلب شامل حملات خشن و اغراق آمیز غیر مسلح هستند، انجام می‌شود. بیشتر بازی‌های مبارز دارای تعداد زیادی شخصیت قابل پخش و حالت رقابتی چند نفره هستند.

بسیاری از انواع بازی‌های رایانه ای جنگی شامل حملات بسیار تأکید بر اساس سیستم‌های مختلف رزمی‌است. بازی‌های مبارزه ای تا اواخر دهه 1990 یکی از ژانرهای غالب در بازی‌های رایانه ای بود که ژانر با افت جزئی روبرو شد. این کاهش مدت کوتاهی بود، زیرا بازی هایی مانند Mortal Kombat، Street Fighter و Super Smash Bros. بر عصر مدرن تسلط دارند.
ژانرهای فرعی مختلف دیگری از انواع بازی‌های رایانه ای وجود دارند که هر چند مدت یک بار محبوبیت بیشتری پیدا می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×