» لپ‌تاپ و نوت‌بوک »  Micro computer چیست ؟
لپ‌تاپ و نوت‌بوک

 Micro computer چیست ؟

1399-09-12 3,343

Micro computer چیست ؟

شاید تا الان اسم میکرو کامپیوتر به گوشتان خورده باشد و برایتان سوال پیش بیاید که Micro computer چیست ؟

میکرو کامپیوتر یک رایانه کامل در مقیاس کوچک است که برای استفاده همزمان یک نفر طراحی شده است. Micro computer اکنون در درجه اول رایانه شخصی (PC) یا دستگاهی مبتنی بر ریز پردازنده تک تراشه نامیده می شود.

Micro computer های رایج شامل Laptop و کامپیوترهای رومیزی است. فراتر از رایانه های رایج ، Micro computer همچنین شامل برخی از ماشین حساب ها ، تلفن های همراه ، نوت بوک ها ، ایستگاه های کاری و سیستم های جاسازی است.

یک میکرو کامپیوتر کوچک تر از یک پردازنده مرکزی یا مینی کامپیوتر ، از یک تراشه نیمه هادی یکپارچه برای واحد پردازش مرکزی (CPU) خود استفاده می کند. آن ها همچنین شامل حافظه به شکل حافظه فقط خواندنی (ROM) و حافظه دسترسی تصادفی (RAM) ، پورت های ورودی / خروجی (ورودی / خروجی) و یک گذرگاه یا سیستم سیم های متصل به هم هستند که همه در یک واحد قرار دارند که معمولاً به عنوان مادربرد  ارجاع می شوند. دستگاه های ورودی و خروجی متداول شامل صفحه کلید ، مانیتور ، چاپگرها و فضای ذخیره سازی خارجی است.

انواع میکرو کامپیوتر :

در این جا ، ما انواع مختلف Micro computer را با عملکردهای آن توضیح خواهیم داد.

  • میکرو کامپیوترهای دسکتاپ .
  • میکرو کامپیوترهای نوت بوک یا لپ تاپ
  • تبلت ها و تلفن های هوشمند
  •  دستیار دیجیتال شخصی و رایانه های کوچک Palmtop
  • ایستگاه کاری و میکرو رایانه های سرور
  •  میکرو کامپیوتر Mini Tower و Full Tower

1- میکرو کامپیوترهای دسکتاپ

Micro computer دسکتاپ نقش عمده ای در زندگی کاربر دارد زیرا کاربران می توانند چندین کار پیچیده را همزمان انجام دهند بدون این که مانعی ایجاد کنند. این کامپیوتر روی میز قرار گرفته و از طریق سیم هایی مانند صفحه کلید ، ماوس و مانیتور و سیستم به اجزای مختلف متصل می شود. با کمک این مولفه ها ، کاربران می توانند دستورات خود را وارد کرده و مطابق دستورالعمل های داده شده ، خروجی بگیرند.

این رایانه ها قادر به اتصال اینترنت از طریق کابل Wi-Fi یا LAN هستند. اما در مقایسه با سیتم های بزرگ تر و سایر کامپیوتر های رومیزی کوچک (لپ تاپ ، PDA ، تلفن هوشمند و نوت بوک) دارای اشکالاتی است و قابل حمل نیست زیرا به منطقه ثابت نیاز دارد.

2- میکرو کامپیوتر لپ تاپ

لپ تاپ به عنوان “نوت بوک” نیز شناخته می شود و مانند کیف شیک طراحی شده است. آن ها همچنین می توانند عملکردهای پیچیده مختلفی را مانند کامپیوتر دسکتاپ انجام دهند و می توانند باتری داخلی و هم چنین منبع تغذیه دیواری را کار کنند.

این میکرو کامپیوترها نسبت به رایانه های رومیزی گران ترند زیرا در آن ها اجزای مختلف با اندازه کوچک مانند صفحه کلید ، صفحه نمایش تاچ پد LCD و سایر قطعات داخلی (مادربرد ، CPU ، دیسک سخت و غیره) ساخته شده است و بهترین مزیت آن قابلیت جابجایی است.

3- تبلت ها

Micro computer های تبلت دستگاه های قابل حمل دستی همراه با رابط صفحه لمسی هستند ، و اندازه آن ها کوچک تر از دستگاه های نوت بوک است اما نسبت به تلفن های هوشمند بزرگ تر هستند. که در آن کاربران می توانند هر دو فعالیت (ورودی / خروجی) را بر روی صفحه LCD آن انجام دهند. آن ها برای استفاده از اینترنت به Wi-Fi و سایر شبکه های تلفن همراه فعال هستند.

در Tablet ، چندین برنامه کاربردی مانند پردازش کلمه و صفحه گسترده را می توان اجرا کرد. گاهی اوقات ، کاربران می توانند به دلیل کمبود صفحه کلید آن دچار مشکل شوند ، اما در صورت نیاز بیشتر می توانند از صفحه کلید خارجی استفاده کنند. برخی از انواع تبلت ها در بازار وجود دارد مانند iPad’s iPad ، Microsoft’s Surface یا Amazon’s Kindle Fire.

لیست قیمت Laptop

گوشی های هوشمند

اسمارت فون یک تلفن همراه با صفحه لمسی است که قادر به انجام عملکردهای مختلف مختلفی مانند رایانه مانند نصب سیستم عامل ، بارگیری برنامه های مختلف ، دسترسی به اینترنت و فعالیت های دیگر است.

4- PDA و Palmtop Micro Computer

PDA مخفف “دستیار شخصی دیجیتال” است و این وسیله دستی با قابلیت جابجایی عالی و همچنین اندازه کوچک تر شبیه تبلت ، و تلفن هوشمند است. این صفحه نمایش LCD کوچک برای انجام هر دو کار ورودی / خروجی دارد. PDA قادر است از طریق کابل LAN ، مادون قرمز (مادون قرمز) ، بلوتوث ، پرتوهای رادیویی ، Wi-Fi و امواج رادیویی با رایانه های دیگر مانند لپ تاپ ، دسکتاپ و سایر موارد ارتباط برقرار کند. کاربران بیشتر از PDA برای نگهداری سوابق در تقویم های انتصابی ، لیست کارها ، دفترچه آدرس و یادداشت برداری استفاده کنند.

Micro computer Palmtop به عنوان “کامپیوتر جیبی” شناخته می شود. این کامپیوتر نسبت به PDA کوچک تر است و به دلیل اندازه کوچک و همچنین دستگاه قابل حمل مصرف برق بسیار کمی دارد.

رایانه های Palmtop برای قرار دادن ورودی از قلم به جای صفحه کلید استفاده می کنند. به دلیل اندازه کوچکتر ، عمدتا palmtops فاقد درایو دیسک است ، اما از اسلات PCMCIA برای فعال کردن درایوهای دیسک ، چندین مودم ، مدیریت حافظه و ترمینال دیگر استفاده می کند. بیشتر ، سیستم عامل های Windows CE در رایانه های جیبی استفاده می شوند.

5- ایستگاه های کاری و سرورهای Micro computer

ایستگاه کاری Micro computer همچنین به عنوان رایانه یک طرفه قدرتمند شناخته می شود و به جای پردازنده ها از چند ریز پردازنده تشکیل شده است. عمدتا ، همچنین توسط یک کاربر طراحی شده است تا برای برنامه های خاص کار کند ، که در مقایسه با رایانه های معمولی به انرژی بیشتری نیاز دارد. Micro computer شبیه به کامپیوتر است ، اما دارای ویژگی های مختلف قدرتمندی است که به ارائه داده به یک ترمینال دیگر از طریق چندین شبکه مانند شبکه محلی (LAN) و شبکه گسترده (WAN) کمک می کند. هر نوع سرور برای اهداف خاصی طراحی شده است مانند: سرور وب Apache HTTP برای کار با همه صفحات وب در اینترنت ، و Mail server برای ارسال و دریافت ایمیل استفاده می شود.

6- میکرو کامپیوتر Mini Tower و Full Tower

میکرو کامپیوتر Mini tower مانند کیس کوچک توسعه یافته است. با توجه به اندازه جمع و جور ، می توان آن را روی میز قرار داد و فضای کمتری نسبت به سایر میکرو کامپیوتر های دسک تاپ دریافت کرد. دستگاه های ورودی / خروجی را می توان از طریق گذرگاه های مختلف با آن متصل کرد. میکرو کامپیوتر Full tower نسخه کاملی از میکرو کامپیوتر mini tower است و همچنین شامل اجزای جانبی بی شماری مانند مادربرد ، دستگاه ذخیره سازی ، کارت گرافیک ، منبع تغذیه و موارد دیگر است.

مقاله پیشنهادی: تفاوت کیس های mid tower و full tower

کاربرد Micro computer

کاربردهای  مختلفی از میکرو کامپیوتر در مناطق مختلف وجود دارد.

  • در خانه برای استفاده شخصی

از Micro computer ها برای اهداف مختلفی مانند بازی کردن ، سرگرمی (گوش دادن به موسیقی ، تماشای فیلم) در خانه استفاده می شود.

  • در تجارت

Micro computer ها در تمام بخش های تجاری نقش حیاتی دارند زیرا به دلیل استفاده از این رایانه ، کاغذ بازی های عظیم کاهش یافته است. هر سازمانی برای پردازش داده های عظیم به میکرو کامپیوتر احتیاج دارد.

از جمله این که کارمندان هر بانک برای انجام وظیفه خود در مدت زمان کوتاه از رایانه استفاده می کنند. بخش های دیگری که می توانند از میکرو کامپیوتر استفاده کنند مانند طراحی گرافیک ، شرکت های معماری ، استودیوهای فیلم سازی و موارد دیگر است.

در بخش خرده فروشی به عنوان نرم افزار استفاده می شود و پیچیدگی را کاهش می دهد زیرا می تواند چندین محاسبه پیچیده را در مدت زمان کمی مانند اظهارنامه مالیاتی دستکاری کند ، فاکتورها را مدیریت کند و لیست حقوق را مرتب کند.

  • بخش پزشکی

Micro computer ها در خط پزشکی بسیار مفید هستند و کلیه پرونده های بیماران را در مناطق مختلف مانند کلینیک ها و بیمارستان های کوچک نگهداری می کنند. چندین تکنسین آزمایشگاهی از این رایانه ها در بسیاری از تجهیزات پیشرفته مانند دستگاه های اشعه ایکس و دستگاه های تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) استفاده می کنند.

  • بخش آموزش

از Micro computer ها در کالج ها و دانشگاه های متعدد برای آموزش دانشجویان بر پروژکتورها استفاده می شود. سایر مراکز رایانه ای نیز از چندین ریز رایانه برای ارائه آموزش به دانشجویان خود استفاده می کنند.

  • امتیازات مرکز داده

از میکروکامپیوترها می توان برای تغییر واحدهای محاسباتی گسترده در مراکز داده با استفاده از میکرو سرورها استفاده کرد زیرا قادر به مصرف انرژی و فضای کمتری است.

  • دستگاه رایانه همراه

رایانه ها به دلیل استفاده در دستگاه های رایانه همراه مانند PDA ، تبلت ، و تلفن های هوشمند از محبوبیت بیشتری برخوردار می شوند. این شبکه ها در هر زمان و هر مکان با شبکه بی سیم قابل دسترسی هستند.

  • به عنوان میکروکنترلر استفاده کنید

میکروکنترلرها با CPU ، حافظه برنامه و کانکتورهای ورودی / خروجی فعال می شوند. این سیستم در برنامه های جاسازی شده مانند تجهیزات پزشکی و اداری ، ربات ، سیستم های کنترل موتور خودرو و موارد دیگر استفاده می شود.

مقاله پیشنهادی : داکت لپ تاپ چیست ؟

ویژگی های Micro computer ها

میکرو کامپیوتر به دلیل ویژگی های بیشماری که دارد از اهمیت بیشتری برخوردار است از جمله :

  • هزینه مقرون به صرفه
  • اندازه کوچک
  •  توسط یک کاربر استفاده می شود
  • نیازی به آموزش برای استفاده از آن نیست
  • مصرف برق کمتری دارد
  • بیشتر برای استفاده شخصی طراحی شده است.
  • از تراشه نیمه هادی یکپارچه استفاده می کند.
  • قدرت پردازش کمتر
  • گرمای کمتری تولید می کند.
  • بیشتر میکرو کامپیوترها قابل حمل هستند.
  • چندین نرم افزار بر روی میکرو کامپیوتر قابل اجرا است.

مزایای میکروکامپیوترها

– بیشتر اوقات ، از Micro computer برای طراحی نرم افزار و برنامه های مختلف استفاده می شود ، اما امروزه توسعه دهندگان تلفن های هوشمند را برای ساخت آن ها ترجیح می دهند. عمدتا ، کاربران می توانند تمام قطعات سخت افزاری Micro computer را به راحتی جمع و جایگزین کنند و قادر به رفع مشکلات جزئی رایانه هستند. برای کار با ریز رایانه در کارهای دفتری نیازی به کارکنان بسیار آموزش دیده نیست.

میکرو کامپیوترها برای دانشجویان و بازاریابان بسیار مفید هستند زیرا آن ها از رایانه برای انجام کارهای تحقیقاتی خود استفاده می کنند و همچنین اطلاعات ارزشمندی را از اینترنت بازیابی می کنند و روی نرم افزارهای دیگر که روی میکرو کامپیوتر نیز نصب شده است ذخیره می کنند.

  •  با کمک دستگاه های میکرو رایانه ، هر کاربر از طریق گفتگوی صوتی / تصویری / نوشتاری و ایمیل به یکدیگر متصل می شوند. برخی از پورتال های آنلاین مانند فیس بوک امکان اشتراک نظرات شما را به صورت آنلاین فراهم می کنند.
  • برخی از دستگاه های میکرو رایانه قابلیت حمل دارند بنابراین به دلیل کوچک بودن به راحتی از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می شوند.
  •  با توجه به هزینه کم رایانه ها ، اکثر کاربران واجد شرایط خرید آن ها هستند.
  • میکرو کامپیوتر به محیط چند وظیفه ای اجازه می دهد تا به عنوان مثال دستگاه منفرد قادر به انجام چندین کار از جمله چاپ و اسکن هر سندی ، گشت و گذار در اینترنت ، رزرو بلیط ، تماشای فیلم ، بازی و ساخت بازی و موارد دیگر است.
  • میکرو کامپیوتر ها برای کاربران صرفه جویی می کنند زیرا آن ها قادر به محاسبه پیچیده در مدت زمانی کم و با دقت هستند.
  •  میکروکامپیوترها نسبت به رایانه های دیگر مانند رایانه های اصلی و ابر رایانه ها، اندازه کوچکی دارند.

معایب Micro computer ها

  •  دارای قدرت محاسباتی کندی در مقایسه با انواع دیگر رایانه ها است.
  • به دلیل استفاده روزانه از میکروکامپیوتر ، بیشتر افراد به برخی از بازی های قمار و سوء استفاده از اینترنت معتاد می شوند.
  •  این سیستم ظرفیت ذخیره سازی زیادی ندارد ، اگر در هر زمان کاربر نیاز به ذخیره داده های اضافی داشته باشد ، بخش مورد نیاز ذخیره سازی خارجی است.
  • میکروکامپیوتر به دلیل استفاده از پردازنده با عملکرد پایین ، عملکرد محاسباتی کمتری دارد.
  • کاربران می توانند مشکلات جسمی مانند گردن و کمر درد ، پیدا کنند.
  • میکروکامپیوتر قدرت محافظتی بالایی ندارد ، بنابراین متجاوزان می توانند با انتشار ویروس در رایانه های شما ، به راحتی اطلاعات شما را بدزدند.
  •  امروزه کودکان کم‌تر از 18 سال می‌توانند از محتوای بزرگسالان در اینترنت استفاده کنند و سایر داده های محدود بصورت آنلاین منتشر می شوند که توسط دولت قانونی نیستند.

حال با خواندن این بلاگ می‌فهمید که Micro computer چیست ؟ و به پاسخ این سوال خواهید رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×