» گرافیک » انواع کارت گرافیک: بررسی انواع گرافیک کامپیوتر و لپ تاپ
خرید کارت گرافیک
گرافیک

انواع کارت گرافیک: بررسی انواع گرافیک کامپیوتر و لپ تاپ

1402-04-06 6,133

انواع کارت گرافیک کامپیوتر:

در این مقاله به انواع کارت گرافیک پرداختیم و همچنین اسلات ها، خروجی ها و پورت‌های  کارت گرافیک را عنوان کرده‌ایم. اگر شما قصد دارید خرید دارید میتوانید

مشاهده انواع کارت گرافیک، به همراه مشخصات فنی، توضیحات و قیمت روز

خرید کارت گرافیک

لیست قیمت: قیمت و خرید انواع کارت گرافیک

انواع GPU :

کارت گرافیک، این تراشه که وظیفه ارائه تصاویر ، ویدئوها و انیمیشن‌ها را به صورت دو بعدی یا سه بعدی برای نمایشگر دارد ، محاسبات سریع ریاضی را انجام می‌دهد و پردازنده را برای کارهای دیگر آزاد می‌کند. در جایی که پردازنده مرکزی از چند هسته متمرکز بر پردازش متوالی سریال تشکیل شده است، ‌کارت گرافیک‌ها هزاران هسته کوچکتر را که برای چند وظیفه طراحی شده اند، بسته می‌کنند.

اگرچه پردازنده مرکزی Intel Core i7 شما می‌تواند گرافیک ارائه دهد ، اما این کار با سرعت بسیار کمتری نسبت به پردازنده گرافیکی انجام می‌شود. در حقیقت ، پردازنده‌های گرافیکی آنقدر قدرت دارند که برخی از برنامه‌ها برای کمک به پردازنده مرکزی در کارهای غیر گرافیکی ، آن‌ها را به کار می‌اندازند ، که سرعت و عملکرد را به شدت افزایش می‌دهد. به همین دلیل است که هر لپ تاپ ، چه برای کسب و کار ، بازی یا آموزش طراحی شده باشد ، نوعی ‌از انواع کارت گرافیک در زیر کاور دارد.

انواع کارت گرافیک: کارت های گرافیک از جمله قسمت های اساسی هر سیستم رایانه ای هستند. چه از سیستم خود برای بازی های گاه به گاه و چه سنگین استفاده کنید و یا حتی برای پخش روان فیلم های HD سنگین ، یک کارت گرافیک عالی می تواند چیزی را که نیاز دارید ارائه دهد.

این بازار دارای انواع کارت گرافیک است. این فقط یک انتخاب است. برخی از رایانه های شخصی موجود کارت های داخلی دارند. با این وجود ، همیشه می توانید یک مورد برجسته تر را برای پخش بهتر اضافه کنید.

با این وجود ، ممکن است گاهی نیاز به ارتقا آن به آخرین نسخه داشته باشید. بنابراین ، برای یادگیری نحوه ارتقا کارت گرافیک از نیز مطالعه کنید اما نیازی نیست که برای فرآیند به روزرسانی هزینه کنید.

یافتن کارت گرافیک زیر دلار100 نباید اصلاً مشکلی باشد. برای ارتقا می توانید از گزینه های مناسب استفاده کنید. با این حال ، به دنبال گزینه ارزان قیمتی نباشید که کیفیت مورد نظر شما را در این کارت ها ارائه نمی دهد. ، در خط آخر ، شما باید انواع کارت گرافیک موجود را بشناسید تا بتوانید تصمیم بگیرید.

انواع کارت گرافیک کامپیوتر

کارت گرافیک ایسوس TUF Gaming GTX 1660 Ti EVO OC Edition 6GB 

یکی از انواع کارت گرافیک کامپیوتر است که نسبت به قیمت کیفیت بسیار خوبی دارد، مناسب بازی‌هایی است که با کیفیت Full HD  اجرا می‌شوند. با کارت گرافیک مدل TUF Gaming GTX 1660 Ti EVO OC Edition، می‌توانید تقریباً اغلب بازی‌های سطح بالا را اجرا کنید.

  • برند: ایسوس
  • مدل پردازنده: GTX 1660Ti
  • سازنده پردازنده گرافیکی: انویدیا
  • پهنای باند رابط: 192 بیت
  • نسل PCI Express X16: نسل سوم
  • رابط DirectX: نسخه 12
  • رابط Open GL: نسخه 4.6
  • حداکثر نمایشگر قابل پشتیبانی: 4 عدد
  • حجم حافظه: 2 گیگابایت
  • نوع حافظه: GDDR6
  • سرعت حافظه: 12 گیگابیت بر ثانیه

برای خرید کارت گرافیک ایسوس مدل TUF Gaming GTX 1660 Ti EVO OC Edition 6GB  به وبسایت بانی نو مراجعه کنید.

کارت گرافیک ایسوس ROG STRIX RTX 3060 O12G GAMING

یکی از بهترین و باکیفیت ترین محصولات برند ایسوس است. انواع کارت گرافیک مجموعه ROG شامل اجزای مختلفی مانند مادربورد، کارت گرافیک و لوازم جانبی بازی است که به طور اختصاصی برای گیمینگ طراحی شده است.

  • برند: ایسوس
  • مدل پردازنده: RTX3060
  • سازنده پردازنده گرافیکی: انویدیا
  • نسل پردازنده: Ampere
  • فرکانس افزایشی: در حالت گیمینگ 1882 مگاهرتز – در حالت اورکلاک : 1912 مگاهرتز
  • پهنای باند رابط: 192 بیت
  • نسل PCI Express X16: نسل چهارم
  • پاور پیشنهادی: 750 وات
  • حداکثر نمایشگر قابل پشتیبانی: 4 عدد
  • حجم حافظه: 12 گیگابایت
  • نوع حافظه: GDDR6
  • سرعت حافظه: 15Gbps

برای خرید کارت گرافیک ایسوس مدل ROG STRIX RTX 3060 O12G GAMING به وبسایت بانی نو مراجعه کنید.

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک گیگابایت AORUS GeForce RTX 4090 MASTER 24G

انواع مدل کارت گرافیک لپ تاپ دو نوع اصلی دارد: یکپارچه و گسسته. همانطور که از نامش پیداست، گرافیک یکپارچه به این معنی است که ‌کارت گرافیک بر روی پردازنده قرار گرفته و حافظه را با پردازنده به اشتراک می‌گذارد. تراشه‌های گسسته در کارت خودشان موجود است و به حافظه اختصاصی خود موسوم به حافظه ویدئویی یا VRAM مجهز هستند و باعث می‌شود RAM سیستم شما دست نخورده باشد.

اگر بهترین عملکرد گرافیکی ممکن را می‌خواهید، تراشه‌های گرافیکی گسسته هر بار ‌کارت گرافیک‌های یکپارچه را شکست می‌دهند. میزان VRAM اختصاص داده شده به ‌کارت گرافیک‌های فعلی بین 2 تا 8 گیگابایت است. از آنجا که تراشه‌های یکپارچه به RAM سیستم متکی هستند ، قدرت محاسباتی همتایان گسسته خود را ندارند. این موضوعی است که باید بخاطر بسپارید اگر قصد دارید یکی از عناوین رایانه‌های شخصی مورد علاقه خود را در بالاترین تنظیمات بازی کنید.

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک ایسوس TUF Gaming GTX 1660 Ti EVO OC Edition 6GB

نام (و شماره) انواع کارت گرافیک لپ تاپ چیست؟

Quadro ، GeForce ، Radeon ، HD Graphics ، Iris –  چه کسی می‌تواند همه این نام‌ها را به خاطر بسپارد؟ اگرچه انتظاری نیست که شما در باره هر کنوانسیون نامگذاری پیشینه ای داشته باشید ، اما اگر بدانید کدام مارک ‌کارت گرافیک با چه چیزی کار می‌کند ضرری نخواهد داشت. به عنوان مثال ، خط Quadro انویدیا به کارت‌های ویدیویی کلاس کاری این شرکت اشاره دارد ، در حالی که GeForce GTX به خط اصلی / مشتق ‌کارت گرافیک‌های بازی / چندرسانه ای اشاره دارد که اکثر طرفداران با آن آشنا هستند.

انواع کارت گرافیک لپ‌تاپ پردازنده‌های گرافیکی AMD معمولاً Radeon و به دنبال آن یک پیشوند دارند که عملکرد تراشه را مشخص می‌کند. به عنوان مثال ، پسوند R9 نشان دهنده خط عملکرد بالا AMD است ، در حالی که R7 متوسط ​​تر است. R5 و R3 به تراشه‌های سطح ابتدایی شرکت اشاره دارد.M  قرارگرفته قبل از دسته دوم اعداد نشان دهنده تحرک است و مشخص می‌کند این تراشه برای دستگاه‌های تلفن همراه مانند لپ تاپ‌ها و تبلت‌ها است. با این حال ، برای سری 400 ، نسل فعلی ، AMD نام M را کنار گذاشته و بدون در نظر گرفتن توانایی عملکرد ، بر روی هر تراشه در مجموعه RX برچسب گذاری کرده است.

عدد مستقیماً بعد از آن نشان دهنده نسل انواع کارت گرافیک است (هرچه عدد بالاتر باشد، نسل جدیدتر است). رقم بعدی مربوط به رده عملکرد است که اعداد بالاتر نمایانگر سطوح عملکرد بالاتر هستند. آخرین شماره در مجموعه نشان دهنده شماره تجدید نظر است. و اگر X را در انتها می‌بینید ، به این معنی است که نسخه سریع‌تر ‌کارت گرافیک اصلی را دریافت کرده اید. کارت گرافیک‌های اینتل برخلاف پردازنده‌های مرکزی خود از قرارداد نامگذاری شماره سریال پیروی نمی‌کنند.

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک ایسوس TUF Gaming Radeon RX6900 XT 16G

مشخصات انواع کارت گرافیک لپ تاپ: هسته‌ها ، ساعت پایه و سرعت حافظه

درست مانند لپ تاپ شما، ‌کارت گرافیک شما با مجموعه‌ای از مشخصات ارائه می‌شود. اما قبل از اینکه در دنیایی از اصطلاحات فنی گم شوید ، در اینجا مهم‌ترین مواردی وجود دارد که باید بخاطر بسپارید آورده شده است.

  • پهنای باند حافظه:

یکی از اصلی‌ترین مواردی که باید هنگام انتخاب از بین انواع مدل کارت گرافیک کامپیوتر مورد توجه قرار گیرد، پهنای باند حافظه میزان خواندن یا ذخیره داده‌ها توسط کارت گرافیک در VRAM را اندازه گیری می‌کند که با گیگابایت بر ثانیه GB / s  اندازه گیری می‌شود. کارت گرافیک با پهنای باند حافظه بالا می‌تواند تصاویر را سریع‌تر و با کیفیت بالاتر ارائه دهد. اما به خاطر داشته باشید که پهنای باند تحت تأثیر سرعت ، نوع و عرض حافظه قرار می‌گیرد.

  • ساعت پایه:

این بسیار ساده است. اندازه گیری شده در مگا هرتز (مگاهرتز) ، ساعت پایه سرعت کارت ویدیوی شما در برنامه‌های تست عدم تنش است. این حداقل سرعتی است که ‌کارت گرافیک شما تحت برنامه‌های غیر استرس زا اجرا می‌کند.

  • Boost Clock:

 Boost clock حداقل میزان افزایش سرعت است که می‌توانید از پردازنده گرافیکی خود دریافت کنید. با این وجود ، بسته به توان و حرارت سیستم خود ، می‌توانید سرعت افزایش را از میزان تنظیم شده کارخانه افزایش دهید.

  • سرعت حافظه:

این سرعت VRAM شما است که در مگاهرتز اندازه گیری می‌شود و فرکانس داده‌های منتقل شده بین VRAM و ‌کارت گرافیک را تعیین می‌کند.

برخلاف تصور عمو‌می‌، انواع کارت گرافیک لپ‌تاپ فقط برای بازی استفاده ن‌می‌شوند. طراحی برنامه ، علم و حتی ارائه به کارت گرافیک نیاز دارند. با این حال ، الزامات آنها متفاوت است. بعضی از کارت های گرافیک انرژی بیشتری می‌خورند ، در حالی که بعضی از آن‌ها اگرچه قدرتمند نیستند ، اما در عملکرد باتری بسیار خوب کار می‌کنند.

در اینجا چند روش برای انتخاب انواع مدل کارت گرافیک کامپیوتر آورده شده است:

  • بازی:

بازی به قدرت نیاز دارد. امروزه تعداد زیادی لپ تاپ مخصوص بازی با قیمت مناسب وجود دارد. معمولاً این لپ تاپ ها دارای سری GTX انویدیا یا سری RX (AMD) هستند. با این حال ، اگر ‌می‌خواهید به بالاترین عملکرد بازی برسید ، اکنون چیزی بر RTX 2080Ti پیروز نیست. RTX 2080 Ti قدرتمندترین کارت گرافیک مخصوص بازی است که توسط NVidia ساخته شده و Ray Tracing را در آن فعال کرده است.

با این حال ، بسیاری از کاربران NVidia پیشنهاد ‌می‌کنند که بهتر است از کارت‌های RTX 2080Ti استفاده کنند تا کارت‌های دیگر در سری RTX  . اگر RTX برای شما بسیار گران است، برخی دیگر از گزینه های عالی برای بازی ، سری GTX 16 یا سری RX Vega است. هر دو تقریباً تمام ویژگیه‌ای موجود در کارت‌های RTX ، منهای Ray Tracing و تعداد کمی‌از موارد دیگر را در نسل بعدی ارائه ‌می‌دهند.

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک ایسوس TUF RTX 3070 O8G GAMING

کارت TOP END و MAIN STREAM

بیش تر کارت های گرافیک معمولاً به دو نوع تقسیم می شوند. این ها شامل کارت های TOP END، برای عملیات سنگین و کارت هایی ایده آل برای کارت گرافیک گیمرهای گاه به گاه است.

آن هایی که وظیفه سنگین دارند دارای مجموعه ای از ویژگی ها هستند که آن ها را از نظر کیفیت در بالای لیست قرار می دهند. از جمله ویژگی های برجسته این کارت ها می توان به حافظه قوی آن ها اشاره کرد.

هم چنین ، آن ها در پردازنده های سریع بسته بندی می شوند که می توانند هنگام دریافت جدیدترین بازی ها یا فیلم های با کیفیت بالا ، کاملاً پانچ کنند. عمدتا ، این کارت ها دارای خروجی های DVI و HDMI هستند ، اگرچه سایر کارت ها با چندین خروجی دیگر نمایشگرهای مختلف ارائه می شوند.

این ها می توانند شامل ویدئو در داخل و خارج ، تلویزیون یا تنظیم کننده ها باشند. این دسته ممکن است برای کیفیت کمی بیش تر برای شما هزینه داشته باشد اما در نهایت ارزش آن را دارد.

کارت های MAIN STREAM انواع دیگر کارت گرافیک ها اند که شامل مواردی هستند که برای اهداف عمومی و هم چنین بازی های با شدت کم تری استفاده می شوند.

اگر از سیستم نسبتاً جدیدی استفاده می کنید ، مجبور نیستید کارت را عوض کنید. با این حال ، اگر بیش تر بازی های جدید را دریافت کرده اید، شاید لازم باشد مشخصات قوی تری را در نظر بگیرید.

بهتر است در پشت بازی مورد نظر خود حداقل مشخصات مورد نیاز را بررسی کنید. بیش تر کارت های این دسته دارای چندین خروجی HDMI و VGA هستند. با این وجود ، بعضی اوقات ممکن است از یک خروجی DVI برخوردار باشند ، همه این ها به نمایشگرهای بیش تر کمک می کند.

سایر مدل ها می توانند از درگاه های اتصال S-Video یا TV Out استفاده کنند. این نوع از کارت های گرافیک نسبت به کارت های دیگر ارزان تر هستند ، اگرچه خدمات چشمگیری نیز ارائه می دهند.

محصول پیشنهادی: لپ تاپ ایسوس مدل TUF Dash F15 FX516PE Core i7

انواع کارت گرافیک

حال وقت آن است که به بررسی انواع مختلف کارت گرافیک بپردازیم که ممکن است از نظر طراحی و قابلیت متفاوت باشند. بنابراین مدلی را انتخاب کنید که واقعاً متناسب با کار شما باشد.

  • کارت گرافیک مجتمع (ON BOARD)

این کارت های گرافیک را در اکثر رایانه های ارزان قیمت موجود در بازار پیدا خواهید کرد. آن ها می توانند چندین کارت جداگانه باشند که در یک جایگاه قرار می گیرند. این کارت ها آن قدر قوی نیستند که بتوانند بیش تر کارهای پرمصرف را انجام دهند.

بنابراین نمی توانید برای بازی یا پخش فیلم های با کیفیت بالا به آن ها اعتماد کنید. بنابراین می توانید این کارت ها را با کارت الحاقی قدرتمند تری جایگزین کنید. و این بدان معنا است که مجبور هستید کارت گرافیک پردازنده خود را در BIOS رایانه خود غیرفعال کنید زیرا حذف فیزیکی آن ها غیر ممکن است.

محصول پیشنهادی: لپ تاپ گیمینگ ایسوس مدل TUF Gaming F15 FX506LH Core i5(10300H)

  • کارت گرافیک مجزا

این نوع کارت گرافیک قطعه ای است که به طور مجزا و جداگانه بر روی مادربورد نصب می شد و بیش تر مناسب افرادی است که بازی های حرفه ای انجام می دهند و یا ادیتور هایحرفه ای فیلم هستند و سیستم آن ها باید بی نقص عمل کند.

سایر افرادی که کاربرد های ابتدایی تری چون جست و جو در اینترنت، تماشای فیلم و از این قبیل فعالیت ها انجام می دهند کارت گرافیک on-board  کافی است اما سایر کاربران که استفاده ی حرفه ای دارند باید یک کارت گرافیک مجزا بر روی سیستم خود نصب کنند تا از کندی عملکرد سیستم بکاهد.

انواع کارت گرافیک

انواع اسلات های گرافیکی:

  • کارت گرافیک ISA

این کارت ها که با عنوان Architecture Standard Industry نیز شناخته می شوند ، روزهای بهتری را در دنیای رایانه های شخصی شاهد بوده اند. آن ها زمانی کارت های ایده آل روی همه ی رایانه ها بودند. با این حال ، با استفاده از مادربردهای مودم ، مدت زمان طولانی است که این اسلات ها ارتباط خود را با بازار از دست داده اند.

آن ها نسبتاً کند بودند و فقط در حدود 2 تا 3 مگابایت داده در ثانیه انتقال می دادند. از این رو ، این کارت گرافیک ها تنها می توانند از استفاده های ابتدایی و اولیه به تنهایی پشتیبانی کنند.

و با نیاز به وضوح بالاتر ، عملکرد به شدت کاهش می یابد. کند بودن در این اسلات ها به دلیل استفاده کارت ها از حافظه سیستم از طریق پردازنده است. این باعث می شد که حتی کل سیستم هنگام اجرای کارهای فشرده گرافیکی کند شود.

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک ایسوس DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 Mini 8GB

  • PCI

این نوع از کارت های گرافیکی ، جایگزین ISA ها شد. این مدل به عنوان گسترش رابط ظهور کرد. این کارت های گرافیک به کارت GPU اجازه می دهند تا حافظه را بدون استفاده از واحد پردازش مرکزی رایانه شما ، آدرس دهی کند.

این خروجی به همراه توانایی ارائه توان حداکثر 132 مگابایت در ثانیه باعث برتری این اسلات ها نسبت به ISA می شود. از این رو ، آن ها بازار را در اختیار گرفتند و جای اسلات ISA آمدند.

در اصل ، PCI ، و هم چنین ISA به عنوان کارت های قدیمی شناخته می شوند. این دسته از آن ها به سختی می توانند با اکثر نسخه های ویندوز کار کنند و این روزها عملکرد چندانی ندارند.

از نظر جنبه گرافیکی ، عملکرد آن ها بسیار خوب است. در صورتی که قصد خرید چنین کارت  را دارید ، باید انواع جدید تر آن ها را از نظر ارزش و کیفیت بالا در نظر بگیرید و پس از آن خرید کنید.

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک گیگابایت GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G

  • AGP

یکی از مشکلات رایج ISA و PCI نیاز به راه ارتباطی مشترک با سایر اسلات ها است. AGP در درگاه خود، با کمک ارتباط GPU و حافظه ، نیاز به این مسیر را برطرف می کند. ایجاد این مسیر مستقیم به GPU توانایی کار با سرعت کلاک بالا را نسبت به سایر گرافیک ها می دهد.اما هزینه دارد زیرا مادربرد فقط قادر به پشتیبانی از یک اسلات AGP است .

در صورتی که می خواهید انواع دیگری از کارت گرافیک را به سیستم خود اضافه کنید ، باید از نوع اسلات دیگری در دستگاه استفاده کنید. خوبی این کارت ها این است که این کارت ها تا چهار نوع ارائه می شوند.

این موارد شامل 1X ، 2X ، 4X و 8X هستند. سریع ترین کارت کارت 8X است که می تواند در هر ثانیه سرعت انتقال 2100 مگابایت را بگیرد. علاوه بر این ، می توانید این کارت ها را در حداکثر سه نوع پیکربندی اسلات پیدا کنید.

این به شما اطمینان می دهد که کارت شما می تواند 1.5 ولت ، 3.3 ولت یا هر دو سطح نیرو را از مادربرد دریافت کند. در هنگام خرید این کارت ها ، به یاد داشته باشید که هر کارت AGP نمی تواند بر روی هر نوع دستگاه AGP موجود مطابقت کند. بنابراین عاقلانه انتخاب کنید تا مطابقت کامل داشته باشند.

  • PCI EXPRESS

این کارت گرافیک به عنوان جدیدترین پیشرفت در بین انواع مختلف کارت های گرافیکی است. این با توانایی خود در از بین بردن جنبه اشتراک گذاری کانال ارتباطی باس برجسته است.

در عوض ، کارت از لینک های سریال برای هر شکاف ، که در چهار پیکربندی اصلی وجود دارد ، بیشت رین استفاده را می کند. این ها PCI-EX1,4,8,16 ، هستند.

به همراه PCI-EX 16 و یک سیستم کاملاً پشتیبانی شده شما قادر خواهید بود تا سرعت خواندن / نوشتن تا 4 گیگابایت بر ثانیه را بدست آورید. این اسلات ها فقط با کارت های منطبق کار می کنند. بنابراین برای سازگاری ایده آل ممکن است لازم باشد قبل از خرید اطلاعات سیستم را بخوانید.

مقاله پیشنهادی: نرم افزار تست گرافیک لپ تاپ

  • کارت گرافیک اکسترنال

در میان انواع کارت های گرافیکی موجود ، این کارت ها برای لپ تاپ ها به خوبی کار می کنند. با کمبود فضای داخلی این نوع کامپیوترها ، نصب کارت الحاقی می تواند یک مشکل باشد. این جاست که موارد خارجی مفید است ، زیرا می توانید لپ تاپ خود را به خوبی تقویت کنید.

همان طور که از نام آن پیداست ، بهتر است در فضای بیرونی استفاده شود. بیش تر آن ها به ExpressSlot متکی هستند ، اما برخی از آن ها به بهترین وجه روی مانیتور خارجی کار می کنند. آن ها یک سرویس برجسته برای بهتر کردن لپ تاپ شما ارائه می دهند.

انواع خروجی کارت های گرافیک

رایانه‌های رومیزی و نوت بوک‌های مدرن شامل CPU ، مادربرد ، گرافیک ، حافظه و معمولاً درایو نوری هستند. رایانه‌ها دارای تعدادی پورت و سوکت هستند که کاربر را قادر می‌سازد لوازم جانبی مختلف مانند چاپگر ، ماوس USB یا شاید مهمتر از همه اتصال به اینترنت را وصل کند. کامپیوترهای رومیزی باید به مانیتور یا تلویزیون متصل شوند تا بتوان خروجی گرافیک را مشاهده کرد – برای مثال متن روی صفحه نمایش – و برای این منظور خروجی‌های متعدد مربوط به گرافیک را داشته باشد. نوت بوک‌ها دارای صفحه نمایش داخلی هستند بنابراین نیازی به این خروجی‌های اضافی ندارید مگر اینکه به صفحه بزرگتر منتقل شوید. گرافیک رایانه‌های رومیزی از دو منبع نشأت می‌گیرد. در مرحله اول ، دستگاه ممکن است دارای قابلیت‌های اولیه گرافیکی باشد. اینها گرافیک یکپارچه نامیده می‌شوند و در رایانه‌های کم هزینه یافت می‌شوند. رایانه‌های گران قیمت دارای گرافیک مجزا هستند که به موجب آن یک کارت گرافیک اختصاصی در سیستم قرار می‌گیرد و برای اجرای بازی‌ها با تنظیمات با کیفیت بالا استفاده می‌شود. هر دو مجموعه گرافیک را می‌توان به روش های مختلف بر روی صفحه نمایش داد. اینها شامل اتصالات معروف به VGA ، DVI ، HDMI و DisplayPort هستند.

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک ایسوس ROG STRIX RTX 3060 TI O8G GAMING

کارت گرافیک ها خروجی های مختلفی داشته و از طریق این خروجی ها به مانیتور وصل می شوند. پسبایددقت کنید که کارت های گرافیکی ای که می خرید از پورت خروجی پشتیبانی می کند. بیش تر کارت های گرافیک حداقل دو یا سه پورت خروجی دارند و بعضی مدل ها 4 یا تعداد بیش تری خروجی نیز دارند.

 پورت‌های موجود در انواع کارت گرافیک

HDMI:  این پورت ها از سرعت بالایی برخوردار بوده و با بیشتر سیستم ها سازگاری دارند و به همین علت از محبوبیت بالایی برخوردارند.

DisplayPort: این پورت ها بیشتر در سیستم های امروزی و جدید دیده می شوند و در حال رسیدن به محبوبیت و شهرت بساری هستند که صدا و تصویر را همزمان جا به جا می کنند.

DVI:این پورت دو مدل دارد. DVI-I و DVI-D که نوع اول سیگنال های آنالگ و دیجیتال و نوع دوم سیگنال های دیجیتال را جا به جا می کند.

VGA: این پورت ها که به D-SUB هم شناخته می شوند که از بازدهی بالایی برخوردار نیستد و به همین علات محبوبیت زیادی نداشته و از سطحی ترین پورت ها هستند.

چهار روش اصلی اتصال دستگاه‌ها به صفحه نمایش وجود دارد.  VGA آنالوگ در حال حاضر منسوخ شده است و فقط به دلایلی به کارت‌های گرافیک اضافه شده است.  DVI خروجی دیجیتالی منتخب برای کارت‌های گرافیک است. استقبال گسترده و پایه نصب صفحه تخت بزرگ به این معنی است که این کارت برای سالهای آینده بر روی کارت‌های گرافیک قابل مشاهده خواهد بود.

HDMI شبیه DVI است ، اما قسمت صوتی را بر روی یک سیم واحد حمل می‌کند ، و آن را به عنوان استاندارد برای دستگاه‌های الکترونیکی مصرف کننده تبدیل می‌کند. آخرین نوع DisplayPort است که به عنوان جانشین DVI و VGA معرفی شده است و اکنون بر روی تعدادی کارت گرافیک AMD ، لپ تاپ‌ها و به دلیل ریزمعماری نسل بعدی CPU و GPU اینتل ارائه می‌شود.( در ادامه هر یک را به تفکیک شرح خواهیم داد.)

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک زوتاک GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge OC

  • VGA

قدیمی‌ترین نوع اتصال ویدیو که هنوز در رایانه‌های شخصی مدرن استفاده می‌شود ، آرایه گرافیکی ویدئو (VGA) است. این پورت آبی رنگ در وسط کارت گرافیک است. اتصال ویدئویی VGA برای اولین بار در سال 1987 توسط IBM معرفی شد و HD15 نیز نامیده شد که نشان دهنده تعداد پین‌های اتصال دهنده است. در واقع ، این واقعیت که هنوز روی کارت‌های گرافیک جدید مشخص شده است ، گواهی بر طول عمر آن است.  VGA یک اتصال آنالوگ است که در درجه اول برای اتصال کارت گرافیک به مانیتورهای CRT قدیمی استفاده می‌شود که داده‌ها را به صورت آنالوگ پردازش می‌کند. این بدان معناست که CRT به جای پالس موجود در نمایشگرهای دیجیتالی جدید ، سیگنال‌های الکتریکی را به صورت پیوسته دریافت می‌کند. از آنجایی که CRT ها بیش از 30 سال است که وجود دارند و هنوز نمایانگر نسبت مناسبی از نمایشگرهای مورد استفاده در مشاغل هستند ، تولید کنندگان کارت گرافیک این کانکتور قدیمی را زنده نگه داشته اند. اتصال VGA به کارت گرافیک نیاز دارد تا قبل از ارسال آن از طریق کابل VGA و به مانیتور ، خروجی دیجیتال اصلی خود را به شکل آنالوگ تبدیل کند. کیفیت مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) تا حد زیادی کیفیت تصویر را در CRT تعیین می‌کند.  VGA دارای حداکثر رزولوشن پشتیبانی شده 2،048×1،536 پیکسل است ، اگرچه معمولاً در 1،600×1،200 پیکسل محدود است.

VGA
  • DVI

ظهور نمایشگرهای صفحه تخت در 10 سال گذشته منجر به کاهش VGA و افزایش رابط ویدیویی دیجیتال (DVI) به عنوان استاندارد نمایش عمودی شده است. صفحه‌های تخت از یک فرمت دیجیتالی برای نمایش استفاده کنید. این بدان معناست که کارت گرافیک می‌تواند خروجی دیجیتالی خود را بدون نیاز به تبدیل اولیه به سیگنال آنالوگ به صفحه نمایش ارسال کند. TMDS سیگنال را از کارت ویدئو گرفته و سپس آن را به صفحه نمایش منتقل می‌کند و وضوح و نرخ تازه سازی را در این فرآیند بهینه می‌کند. امروزه تقریباً در تمام کارت‌های گرافیک و مانیتورهای صفحه تخت یک اتصال DVI پیدا خواهید کرد. دو نوع اتصال DVI برای بازار مصرف وجود دارد. اکثر مانیتورها آنچه را که به عنوان اتصال تک لینک شناخته می‌شود ، دارند که از یک TMDS واحد برای ارائه خروجی استفاده می‌کند. وضوح این پیوند ، در بیشتر موارد ، به 1،920×1،200 پیکسل محدود می‌شود و بنابراین برای اکثر نمایشگرها خوب است. مانیتورهای با وضوح بالا – مدلهای اصلی 30 اینچ – دارای وضوح 2،560×1،600 پیکسل هستند و به دو فرستنده TMDS و یک کابل مخصوص برای آنچه به عنوان اتصال دوگانه معروف است نیاز دارند.

DVI بیشتر به DVI-I و DVI-D تقسیم می‌شود ، جایی که اولین اتصال آنالوگ را با داشتن چهار پین اضافی در سمت راست درگاه پشتیبانی می‌کند.  DVI همچنین می‌تواند دارای ویژگی اختیاری حفاظت از محتوای دیجیتالی با پهنای باند بالا (HDCP) باشد که مانع از کپی کردن داده‌های دیجیتال قبل از ارسال آن از طریق کابل به مانیتور می‌شود.

DVI
  • HDMI

در حالی که DVI عمدتا به بازار رایانه اختصاص دارد ، رابط چند رسانه‌ای با وضوح بالا (HDMI) همان انتقال داده‌های دیجیتالی را برای دستگاه‌های الکترونیکی مصرف کننده مانند تلویزیون‌های صفحه تخت ، کنسول‌های مدرن ، پخش کننده‌های DVD و  Blu-ray ، سینمای خانگی فراهم می‌کند. هر دو DVI و HDMI داده‌های دیجیتال فشرده نشده را از منبع به صفحه نمایش منتقل می‌کنند ، اما یکی از مزیت‌های بزرگ HDMI این است که می‌تواند تا هشت کانال صدای فشرده را از طریق یک کابل ارسال کند.

HDMI از نظر الکتریکی بسیار شبیه به DVI است ، تا آنجا که از یک آداپتور اصلی DVI به HDMI می‌توان بدون افت کیفیت استفاده کرد.  HDMI ، با این حال ، نیاز به رمزگذاری HDCP دارد. اتصال دیجیتال از زمان راه اندازی آن در سال 2002 بارها به روز شده است. آخرین نسخه HDMI 1.4 است که از ویژگی‌های پیشرفته مانند وضوح فوق العاده بالا 4،096×2،160px 4،096 ، کانال اترنت و سازگاری سه بعدی پشتیبانی می‌کند. از دیدگاه محاسبات ، جدیدترین کارت‌های گرافیک AMD و NVIDIA قادرند صدا را از رایانه برداشته و از طریق پورت HDMI به مانیتور یا تلویزیون مجهز به HDMI منتقل کنند که هر دو جریان ویدئو و صدا را در اختیار دارند

  • DisplayPort

جدیدترین رابط دیجیتال بازار انبوه با نام DisplayPort شناخته می‌شود. این دستگاه که در سال 2007 منتشر شد ، به گونه‌ای طراحی شده است که هم DVI و هم VGA را به عنوان اتصال تک کابل به مانیتورهای رایانه جایگزین کند. اتصال 20 پینی مستقیماً با DVI سازگار نیست مگر اینکه در پیکربندی DisplayPort دو حالته استفاده شود ، که خود به گیرنده‌های DVI تک لینک محدود می‌شود. DisplayPort برای انتقال داده‌ها از سیستمی از جفت داده‌های افتراقی در یک پیوند اصلی استفاده می‌کند. حداکثر چهار جفت دیفرانسیل با یکدیگر ترکیب شده‌اند تا پهنای باند را ارائه دهند ، که می‌تواند برای سیگنالینگ صوتی و تصویری استفاده شود. تراشه ساز AMD قبلاً DisplayPort را با ویژگی چند مانیتور Eyefinity به کار گرفته است. سازندگان لپ تاپ همچنین به دنبال DisplayPort هستند تا جایگزین سیستم LVDS چند سیمه‌ای شود که در حال حاضر لوازم الکترونیکی صفحه نمایش مادربرد را به خود صفحه متصل می‌کند. اینتل ، DisplayPort را به صورت استاندارد در معماری نسل بعدی Sandy Bridge ارائه می‌دهد.

DisplayPort

محصول پیشنهادی: کارت گرافیک ایسوس DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 Mini 8GB

از کدام پورت باید استفاده کنید؟

اگر از مانیتور استفاده می‌کنید ، توصیه می‌شود از DisplayPort استفاده کنید مگر اینکه مانیتور شما DisplayPort نداشته باشد. DisplayPort یکی از پورت‌های جدیدتر است و از وضوح بیشتر و نرخ تازه سازی بالا با حداقل تأخیر ورودی پشتیبانی می‌کند. این باعث می‌شود برای مانیتورها عالی باشد. اگر مانیتور شما پورت نمایش ندارد ، توصیه می‌کنیم از یکی از پورت‌ها به ترتیب زیر استفاده کنید:  HDMI ، DVI ، VGA.

اگر می‌خواهید به تلویزیون متصل شوید ، بهترین گزینه استفاده از HDMI است. این صدا و تصویر را با وضوح خوب و نرخ تازه سازی ارائه می‌دهد. تلویزیون‌ها معمولاً پورت DisplayPort ندارند بنابراین HDMI برای اتصال تلویزیون مناسب است. برای هدست‌های VR باید در صورت امکان از USB-C VirtualLink استفاده کنید ، اما اگر هدست یا کارت گرافیک شما از این موارد پشتیبانی نمی‌کند ، از DisplayPort یا HDMI در صورت عدم پشتیبانی از DP استفاده کنید.

کلام آخر:

همان طور که مشخص شد ، بازار پر از انواع کارت گرافیک لپ تاپ و کامپیوتر است که می توانید خریداری کنید. تمام آن چه باید در نظر داشته باشید اجتناب از موارد منسوخ شده است. آن ها احتمالاً نتوانند همانطور که انتظار می رود کار کنند و هرگونه تغییری باعث عدم کارایی آن شود.

اکنون که می دانیدکدام یک می توانند برای سیستم شما کارایی داشته باشند و چه عواملی موثر هستند ، انتخاب آسان می شود . دفعه بعدی که قصد دارید کارت گرافیک خود را ارتقا دهید ، انتخاب این که کارت انتخابی شما چه باشد و چه بخرید نباید برایتان چالش برانگیز باشد.

کارت مناسب می تواند کمک زیادی به بهبود روند بازی و پخش ویدئو نیز بکند. مهم ترین مسئله سازگاری است. اگر برای یک لپ تاپ ، علاقه مند به تهیه نوع اکسترنال کارت گرافیک هستید یافتن کارت با کیفیت ممکن است کمی کار داشته باشد.

علاوه بر این ، مدل برتر اکسترنال ها می تواند هزینه بیش تری هم داشته باشد. با این وجود ، با وجود انواع کارت گرافیک ، حتماً یک کارت گرافیک قابل اطمینان پیدا خواهید کرد .

حتی اگر قیمت کاملاً بالا باشد ، نتایجی که می توانید از آن بگیرید ، بسیار بیش تر از هزینه ی پرداخت شده است. پس به پیش روید و کارت عالی منتخب خد را برای کامپیوتر خود دریافت کنید و از انتخابتان لذت ببرید. در هنگام خرید کارت گرافیک به نکاتی که در این مقاله ذکر شد توجه کنید.

مقاله پیشنهادی : چگونه دمای کارت گرافیک را کاهش دهیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×