» آموزشی » از کجا بفهمیم گوشی هک شده؟
آموزشی

از کجا بفهمیم گوشی هک شده؟

1400-01-23 1,526

از کجا بفهمیم گوشی ما تحت کنترل است ؟

امروزه، گوشی‌های هوشمند تبدیل به مکانی برای نگهداری اطلاعات محرمانه شده و اغلب افراد اطلاعات شخصی و عکس‌هایشان را در گوشی همراه نگه می‌دارند. همین موضوع باعث ایجاد انگیزه برای هک کردن گوشی و ربودن اطلاعات شخصی دیگران می‌شود.

متاسفانه هک تلفن‌های همراه کار غیرممکن یا دشواری نیست. پیشرفت تکنولوژی و علم در حوزه‌های گوناگون، راه‌های جدیدی را برای هک گوشی سرراه هکرها قرار داده است.
یکی از سوال‌هایی که پیش می‌آید این است که «از کجا بفهمیم گوشی هک شده است؟» امروزه آشنایی با نشانه هک گوشی یکی از دغدغه‌های افراد و کاربران گوشی‌های هوشمند می‌باشد.

هکرها با اهدافی همانند جاسوسی یا ردیابی اقدام به هک گوشی همراه دیگران می‌کنند. از آن جهت که سرقت اطلاعات و هک تلفن همراه می‌تواند خسارات زیادی برای شخص به بار بیاورد؛ تصمیم گرفتیم تا امروز در رابطه با نشانه هک گوشی با شما همراهان همیشگی و عاشقان فناوری صحبت کنیم تا شما و خانوادتان را از گزند هکرها در امان نگه‌داریم.

نشانه‌های هک تلفن همراه:

1) بیش از حد کند شدن گوشی:

یکی رایج‌ترین نشانه هک گوشی، کند شدن بیش از اندازه گوشی همراه است. البته همیشه کند شدن گوشی ناشی از هک نمی‌باشد. گاهی اوقات افزایش داده‌ها در طول زمان و کاهش حجم حافظه داخلی گوشی موجب کند شدن دستگاه در هنگام کار کردن یا بازی کردن می‌شود.

منظور ما از کند شدن زمانی است که گوشی همراه به طور ناگهانی کند می‌شود و شدت کندی آن بیش از حد معمول و همیشگی است. این مدل از کند شدن‌ها خبر از هک گوشی و سرقت اطلاعات شخصی می‌دهد.

برای مثال، تصور کنید که تا دیروز مشکلی با تلفن همراهتان نداشتید. اما از امروز، بعد نصب یک نرم افزار جدید، دستگاه‌تان بیش از اندازه کند شده و برقراری یک تماس ساده هم برای‌تان مشکل شده است. در چنین حالتی، به احتمال زیاد تلفن همراهتان مورد حمله قرار گرفته است.

2) تخلیه شارژ باتری گوشی در فواصل زمانی کم:

توجه داشته باشید که تنظیمات نادرست گوشی و یا استفاده از برخی از برنامه‌ها، یکی از دلایل تخلیه شارژ گوشی می‌باشد. در صورتی که از موبایل خود برای بازی کردن یا دائما چک کردن شبکه‌های اجتماعی استفاده نمی‌کنید. اما شارژ باتری در زمانی کوتاه تخلیه می‌شود، ممکن است که گوشی شما تحت کنترل باشد.

باتری‌ها دارای یک طول عمر مفید و مشخص هستند که در طول زمان و براثر عوامل گوناگون از عمر آن‌ها کاسته می‌شود و عملکردشان کاهش می‌یابد. هنگامی که شارژ باتری‌تان به طور ناگهانی تخلیه می‌شود و در فاصله کوتاهی از عمر آن‌ها کاسته می‌شود، به احتمال زیاد اطلاعات شما مورد کنترل شخصی دیگر قرار گرفته است.

3) از کار افتادن خود به خود اپلیکیشن‌ها و تغییر زبان به صورت خودکار:

گاهی اوقات در حال جستجو در اینترنت هستید که ناگهان زبان مرورگر تغییر می‌کند و یا تبلیغاتی مختلف برای‌تان به نمایش در می‌آید. این اتفاقات نشانه هک گوشی و کارکردن هکر با پروکسی‌های خاص است. گاهی اوقات حتی نرم افزارهایتان به دلیل کار کردن هکر با پروکسی، از کار می‌افتند.

4) بررسی مصرف اینترنت گوشی:

هنگام کار با گوشی‌های هوشمند قادر به بررسی مصرف دیتای اینترنت تحت عنوان « phone’s network usage » خواهید بود. در حقیقت، اکثر نرم افزارهای جاسوسی و کنترل، فعالیت‌شان را از طریق مصرف اینترنت گوشی، اعمال می‌کنند؛ زیرا، رد و بدل شدن اطلاعات تلفن همراه‌تان و ارسال یک نسخه از آن‌ها برای هکر، همراه با مصرف اینترنت اتفاق می‌افتد.

بنابراین، ساده از کنار افزایش اینترنت مصرفی گوشی‌تان نگذرید. شاید افزایش ناگهانی و مشکوک دیتای دستگاه، نشانه هک گوشی باشد.

5) بیش از اندازه داغ شدن گوشی:

تا به حال برایتان اتفاق افتاده است که تلفن همراهتان هنگامی که با آن کار نمی‌کنید، بدون هیچ دلیلی، بیش از اندازه گرم شود؟ در صورتی که استفاده خاصی از آن نکرده‌اید.
داغ شدن گوشی هنگام استفاده طولانی مدت و یا زمانی که به در حال شارژ شدن است، امری طبیعی است. اما زمانی که استفاده خاصی از آن نداشته‌اید و یا در حال کار با برنامه سنگینی نبوده‌اید، دلیلی برای داغی بیش از حد گوشی وجود ندارد. پس، می‌توان این اتفاق را یک هشدار یا نشانه هک گوشی همراه دانست.

اطلاعات دستگاه در پس‌زمینه برای هکر ارسال می‌شود. به همین خاطر، زمانی که گوشی همراهتان هک می‌شود، پردازنده گوشی به طور مداوم در حال کار کردن است که منجر به داغ شدن بیش از حد دستگاه می‌شود.

6) نصب خودکار اپلیکیشن‌های ناشناس:

نصب خودکار نرم افزارهای ناشناس یکی از رایج‌ترین و متداول‌ترین مواردی است که می‌توان آن را نشانه هک گوشی دانست. در حالت طبیعی نباید بدون اطلاع کاربر، نرم افزاری بر روی گوشی نصب شود.

مواجه شدن با چنین شرایط عجیب و غیرمعمولی، خبر از کنترل گوشی توسط شخصی دیگر می‌دهد.
اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، بلافاصله نرم افزار را از روی دستگاه پاک کنید تا جلوی سرقت اطلاعات و داده‌های دستگاه‌تان گرفته شود. سپس، نام نرم افزار را در اینترنت سرچ کنید تا اطلاعاتی در رابطه با آن بدست آورید.

7) کاهش شارژ سیم‌کارت:

زمانی که شارژ سیم‌کارت‌تان بی‌دلیل کم می‌شود، به دنبال جستجو و پیدا کردن علت باشید. گاهی اوقات، هکر برای کنترل دستگاه یا ردیابی گوشی، نیاز به ارسال پیامک از خط شما و یا استفاده از اینترنت دستگاه‌تان دارد و همین موضوع باعث کاهش شارژ سیم‌کارت می‌شود.
البته، کم شدن شارژ در گوشی‌های اپل، بدلیل استفاده از برنامه‌های iMessage و FaceTime تا حدی طبیعی است.

8) اسپم شدن خودکار ایمیل‌:

اگر ایمیل‌هایی که از طریق گوشی ارسال کرده‌اید، به طور خودکار در فایل‌ ایمیل‌های اسپم قرار گرفته و یا به طور خود به خود بلاک شده است، متاسفانه گوشی شما هک شده است.
گاهی کدهای مخربی در گوشی فعال شده‌اند که این کدها باعث ایجاد اختلال در روند ارسال ایمیل خواهند شد. گاهی اوقات هم ایمیل یا دستگاه‌تان توسط هکر مورد حمله قرار گرفته و ایمیل شما تحت کنترل است. پس، اسپم شدن خودکار ایمیل‌ها را می‌توان تا حدی نشانه هک گوشی یا ایمیل دانست.

9) خاموش و روشن شدن‌های ناگهانی و بی‌دلیل دستگاه:

هنگامی که تلفن همراهتان تحت کنترل توسط هکر باشد، خاموش و روشن شدن‌های بی‌نظم و بدون دلیل، نوعی هشدار به حساب می‌آید.

10) پارازیت و نویز در هنگام تماس:

تا به حال برای‌تان اتفاق افتاده است که در طول تماس صدای نویز بشنوید؟ منظورمان زمانی است که آنتن دهی گوشی مشکلی ندارد؛ اما تماس برقرار شده همراه با نویز یا پارازیت است. احساس پارازیت یا نویز در حین تماس، نشانه هک گوشی و شنود شدن تماس‌ها است.

11) رد و بدل شدن پیام‌های غیرمعمول:

در رابطه با دریافت یا ارسال پیامک‌های ناشناس و عجیب، همه چیز واضح است! یکی از نشانه‌هایی محکم هک شدن گوشی، ارسال خودکار پیامک‌های است که شما نویسنده آن‌ها نبوده‌اید. اغلب این پیامک‌ها به شماره‌ای ناشناس و عجیب ارسال می‌شود تا موقعیت شما مورد ردیابی قرار بگیرد. گاهی هم هدف پیامک‌ها، دوستان یا مخاطبین دفترچه تلفن‌تان هستند. چنین موردی را می‌توان نشانه هک گوشی به حساب آورد.

همانقدر که ارسال خودکار پیامک به شماره ناشناس عجیب است، دریافت پیامک‌هایی با محتوای عجیب از شماره‌های ناشناس، غیرمعمول می‌باشد.
منظور از دریافت پیامک، پیامک‌های تبلیغاتی که روزانه دریافت می‌کنید نیست. منظور پیامک‌هایی است که حاوی کد یا اعداد نامفهوم هستند و شماره فرستنده آن‌ها مشکوک می‌باشد. با اطمینان می‌گویم که این اتفاق یک رویداد عادی نیست و مطمئنا پای یک عامل مخرب در میان است.

از کجا بفهمیم گوشی هک شده؟

برای مطمئن شدن از آنکه گوشی شما تحت کنترل قرار گرفته است یا خیر؟ از ترفند زیر استفاده کنید. در این قسمت از مقاله، ترفندی ساده به شما معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آن می‌توانید از هک شدن یا نشدن گوشی اطمینان خاطر کسب کنید. تنها کافی است که مراحل زیر را به صورت گام به گام انجام دهید:

ابتدا دو مودم تهیه فرمایید و آن‌ها را با استفاده از سیم LAN به یکدیگر وصل کنید. توجه داشته باشید که آدرس ورود به تنظیمات دو مودم با یکدیگر فرق داشته باشد. برای مثال، شرکت سازنده دو مودم با یکدیگر یکسان نباشد. اگر آدرس ورود به تنظیمات یکی از مودم‌ها 193/167/2/3 است، آدرس مودم دیگر 193/167/2/5 باشد.

برای شروع، با موبایل به یکی از وای‌فای‌ها وصل شوید. سپس، با کامپیوتر شخصی‌تان به همان مودم متصل شوید. سپس، یکی از ابزار « Packet Sniffing» که مربوط به آنالیز اطلاعات رد و بدل شده کامپیوتر است را دانلود کنید.

بعد از نصب و فعال کردن برنامه « Packet Sniffing» یک ایمیل ارسال نمایید. بعد از ارسال ایمیل، اطلاعات زیادی به نمایش گذاشته می‌شود.
به آدرس‌های اینترنتی توجه کنید. در صورتی که گوشی شما هک شده باشد، نسخه‌های زیادی از ایمیل ارسالی به آی‌پی‌های گوناگون ارسال می‌شود. آی‌پی‌هایی که با سرویس اینترنت شما همخوانی ندارد.

برخی از نرم افزارهای جاسوسی، اطلاعات را به یکباره ارسال نمی‌کنند و ارسال تمامی نسخه‌ها کمی زمان می‌برد. به همین خاطر، اجازه دهید تا گوشی‌تان به مدت 24 ساعت به لپ‌تاپ وصل باشد. در این مدت زمان، از گوشی‌تان استفاده نکنید تا نتیجه کار با اشتباه همراه نشود.

سخن پایانی:

در این مقاله 11 نشانه هک گوشی و یک ترفند برای اطمینان از هک شدن گوشی به شما معرفی کردیم. در صورت مشاهده هر یک از موارد ذکر شده در بالا، تمام نرم افزارهای ناشناخته را از روی گوشی‌تان پاک کنید. سپس، شماره یا اکانت‌های مشکوکی که در شبکه‌های اجتماعی با آن‌ها در تماس بوده‌اید را بررسی نمایید.
در گام بعدی، تمامی کلمات عبورتان را عوض کرده و به دوستان‌تان خبر دهید که در صورت دریافت پیام عجیبی از طرف شما، با احتیاط برخورد کنند.
دانلود بدافزارها می‌تواند راه را برای هکر‌ها و سوءاستفاده از اطلاعات شخصی شما باز کند.

بهتر است از نصب نرم افزارهایی که از امن بودن آن‌ها مطمئن نیستید، دوری کنید. همچنین، نصب نرم افزارهای امنیتی بر روی موبایل، خطر هک شدن گوشی را تا حد قابل قبولی کاهش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×