» آموزشی » چگونه یک وبسایت بسازیم؟
آموزشی

چگونه یک وبسایت بسازیم؟

1400-02-18 853

نحوه ساخت وبسایت

مهم نیست که شما رئیس یک شرکت چند ملیتی باشید که هزاران نفر را در آنجا استخدام می‌کند یا یک فروشگاه محلی یا راه دور‌، شما به ساخت وبسایت نیاز دارید تا به مشتریان بالقوه کمک کند شما را آنلاین پیدا کنند.

خوشبختانه تعداد زیادی از خدمات میزبانی وب در اختیار شماست. انتخاب یکی از این قسمت‌ها مشکل است‌، زیرا هم به کیفیت خدمات و هم توانایی آن برای مطابقت با نیازهای شما بستگی دارد. برای ایجاد صفحات وب می‌توانید از یک سرویس آنلاین استفاده کنید یا آن را به صورت آفلاین با استفاده از ابزار نرم افزار دسک تاپ بسازید.

یا از یک ویرایشگر متن برای ایجاد یک سایت استفاده کنید. نحوه ترکیب و مطابقت این تصمیمات به مهارت‌، زمان‌، بودجه و توانایی شما بستگی دارد. اگر برای شروع کار آماده هستید‌، این راهنما خدمات و نرم افزاری را به شما معرفی می‌کند که می‌تواند شما را در ساخت وب سایت شخصی خود کمک کند‌، حتی اگر تجربه ای ندارید.

مقاله پیشنهادی : کریپتو تب چیست ؟

آموزش ساخت وبسایت

مرحله شماره 1: پلتفرم وب سایت خود را انتخاب کنید.

برای ساخت یک وب سایت‌، ابتدا باید تصمیم بگیرید که با چه پلتفرمی ‌وب سایت خود را ایجاد کنید.

بیشتر سایتها با استفاده از HTML CSS و PHP ایجاد شدند. یادگیری هر یک از اینها زمان زیادی را صرف کرده و تسلط بر آنها دشوار است. به همین دلیل است که اکثر مردم هنوز فکر می‌کنند نحوه ساخت وبسایت از ابتدا مشکل است یا به مهارت‌های کدنویسی و طراحی زیادی نیاز دارد  اما دیگر درست نیست. در سال 2021‌، سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)  مانند وردپرس ایجاد یک وب سایت را برای همه قابل دسترسی کرده است.

به زبان ساده‌، CMS یا بستر ساخت وب سایت به جای ایجاد یک وب سایت از ابتدا با استفاده از HTML‌، PHP و سایر زبانهای کدگذاری‌، یک بستر کاربرپسند برای ساخت وب سایت‌ها و مدیریت محتوای آنلاین خود است.

مزایای استفاده از وردپرس

  1. رایگان است (بدون اشتراک تکراری‌، منبع باز)

برخلاف سازندگان وب سایت یا نرم افزارهای ساخت وبسایت ، وردپرس برای بارگیری‌، نصب یا استفاده هزینه ای در بر ندارد. این برنامه توسط توسعه دهندگان وب ساخته شده است و یک جامعه بزرگ توسعه دهنده وجود دارد که مضامین و قالب‌های رایگان زیبایی را طراحی کرده است‌، و کار را آسان می‌کند.

  1. قابل تنظیم و کاربر پسند است

اگر می‌دانید چگونه از Google Docs استفاده کنید‌، از قبل می‌دانید که چگونه محتوای خود را اضافه کنید. وردپرس را می‌توان به راحتی با افزونه‌های رایگان گسترش داد تا تقریباً هر سایتی را که تصور کنید از وب سایت‌های کوچک گرفته تا سایت‌های تجارت الکترونیکی مدیریت کنید. با “افزونه‌های” وردپرس می‌توانید فرم‌های تماس‌، فرم‌های اشتراک‌، گالری تصاویر‌، فروشگاه‌ها و موارد دیگر را برای وب سایت خود اضافه کنید و همه چیز بسیار ساده است.

  1. سایت روی تلفن‌های هوشمند نیز کار خواهد کرد

وب سایتی که ایجاد می‌کنید بلافاصله پاسخگو خواهد بود و در هر دستگاه تلفن همراه‌، تلفن هوشمند و تبلت عالی به نظر می‌رسد. برای این کار نیازی به استخدام توسعه دهنده وب نیست.

مرحله شماره 2: یک نام دامنه و میزبان پیدا کنید.

برای آموزش ساخت وبسایت جدید به صورت آنلاین‌، دو مورد وجود دارد که شما نیاز دارید:

یک نام دامنه و یک آدرس وب مانند Youritename.com

میزبانی وب سایت (سرویسی که سایت شما را به اینترنت متصل می‌کند)

بستر وردپرس خود رایگان است‌، اما میزبانی و نام دامنه اینگونه نیست. با این حال‌، هزینه ترکیبی حدود 3 تا 5 دلار در ماه است. برای اینکه حرفه ای به نظر برسید‌، به جای داشتن یک دامنه رایگان که متعلق به شخص دیگری است  باید نام دامنه خود را داشته باشید. و داشتن یک سرویس میزبانی با کیفیت همچنین به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما خراب نشده و به سرعت بارگیری می‌شود (برای هر کسی که از صفحات شما بازدید می‌کند بسیار مهم است.)

چه نوع نام دامنه ای را باید انتخاب کرد؟

هنگام انتخاب نام دامنه خود‌، چند قانون وجود دارد که باید به خاطر بسپارید:

اگر در حال ساخت وبسایت تجاری هستید‌، نام دامنه شما باید با نام شرکت شما مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال: CompanyName.com اگر می‌خواهید یک وب سایت شخصی برای خود بسازید‌، YourName.com می‌تواند یک گزینه عالی باشد. نام دامنه‌ها معمولاً با .com‌، .org یا .net خاتمه می‌یابد‌. سعی کنید از پسوندهای غیرمعمول اجتناب کنید و با .com‌، .net یا .org همراه شوید.

مرحله شماره 3: راه اندازی وب سایت و شروع طراحی

  • سایت وردپرس را نصب کنید

برای نصب وردپرس دو راه وجود دارد که یکی بسیار راحت تر از دیگری است.

برای ایجاد یک وب سایت با وردپرس، با نصب یک کلیک شروع کنید:

تقریباً همه شرکت‌های میزبان وب با سابقه و قابل اعتماد این روزها نصب یک کلیک را برای وردپرس یکپارچه کرده اند.

اگر تصمیم دارید با Bluehost یا هر شرکت میزبان مشابه دیگری ثبت نام کنید‌، باید “نصب با یک کلیک” را در مراحل ایجاد حساب یا در صفحه کنترل حساب خود پیدا کنید.

به عنوان مثال‌، این مراحلی است که برای ساخت وبسایت و نصب وردپرس در Bluehost باید دنبال کنید (روند کار بسیار مشابه یا حتی یکسان در همه محبوب ترین شرکت‌های میزبانی وب است):

  • به سایت com بروید.
  • برنامه میزبانی خود را انتخاب کنید.
  • اگر از قبل دامنه ای دارید‌، آن را در آنجا تایپ کنید.
  • اطلاعات خود را پر کنید و طول میزبانی خود را انتخاب کنید (می‌توانید “موارد اضافی” را حذف کنید).
  • مراحل پرداخت را انجام دهید و حساب خود را ایجاد کنید
نصب دستی (اگر ارائه دهنده خدمات میزبانی وب شما راه ساده ای برای انجام آن ندارد)

اگر به دلایلی (برخی از شرکتهای میزبان نصب با یک کلیک برای وردپرس را ارائه نمی‌دهند) گزینه نصب خودکار وردپرس را ندارید‌، به این راهنمای راهنمای زیر نگاه کنید:

  1. یک تم برای سایت خود انتخاب کنید .

قالب‌های WordPress قالب‌های طراحی هستند که تغییر ظاهر سایت شما را بسیار سریعتر و آسان تر می‌کنند.

خوشبختانه‌، وردپرس موضوعات زیادی را برای انتخاب دارد. فهرست رسمی ‌قالب وردپرس به تنهایی شامل بیش از 8000 مورد است که استفاده از آنها کاملاً رایگان است. شما می‌توانید مستقیماً از درون وردپرس به تم‌ها دسترسی پیدا کنید بدون اینکه به یک سایت خارجی بروید. پس از یافتن موضوعی که دوست دارید‌، با کلیک کردن روی دکمه Install در صفحه Details & Preview آن را نصب کنید. پس از اتمام مراحل نصب‌، بر روی دکمه فعال سازی که در محل دکمه Install ظاهر می‌شود کلیک کنید.

  • افزودن محتوا (صفحات و پست‌ها)

قبل از سفارشی سازی سایت‌، باید مقداری محتوای سایت داشته باشید. آنچه از نظر محتوا برای ساخت وبسایت نیاز دارید بسته به موضوع سایت و اهداف شما متفاوت خواهد بود. با این حال‌، چند صفحه اصلی وجود دارد که تقریباً هر سایت دارای آن‌هاست:

  • صفحه نخست
  • درباره صفحه
  • صفحه تماس

در تصمیم گیری برای افزودن صفحات‌، در نظر بگیرید که چه اطلاعاتی بیشتر به بازدیدکنندگان شما کمک می‌کند. همچنین باید در مورد محتوای بصری‌، مانند عکس‌ها فکر کنید. برای سهولت کار‌، برخی از تم‌های وردپرس دارای الگوهای صفحه برای انواع خاص صفحه هستند. برای استفاده از این موارد‌، به بخش Appearance> Customize بروید.

  •  اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما به خوبی سازمان یافته است

وب سایت خود را به عنوان یک کتابخانه در نظر بگیرید. هرچه محتوای بیشتری به وب سایت خود اضافه کنید ساختار وب سایت شما اهمیت بیشتری خواهد یافت. هنگام یادگیری نحوه ساخت وبسایت، باید در سازماندهی سایت خود به گونه ای مهارت داشته باشید که برای بازدیدکنندگان شما منطقی باشد و جابجایی آن‌ها برای آن‌ها آسان باشد.

یک قسمت مهم منوی پیمایش است. پس از ایجاد برخی از صفحات‌، وقت آن است که آن‌ها را در دسترس بازدیدکنندگان خود در سایت قرار دهید. این کار را می‌توانید در بخش Appearance> Menus ( انجام دهید.

اولین قدم در اینجا این است که به منوی جدید خود یک نام بدهید‌، سپس روی ایجاد منو کلیک کنید.

پس از آن‌، می‌توانید محتوای سمت چپ را به آن اضافه کنید. به عنوان مثال‌، کادرهای کنار صفحاتی را که می‌خواهید در منو نشان داده شوند علامت بزنید‌، سپس روی Add to Menu کلیک کنید.

می‌توانید موارد منو را به ترتیب دلخواه خود بکشید و رها کنید و حتی با انتقال آنها به زیر موارد دیگر ، آنها را به موارد فرعی تبدیل کنید. سپس موقعیت منویی را که می‌خواهید این منو نشان داده شود انتخاب کنید. دوباره روی ذخیره منو کلیک کنید و به قسمت جلویی سایت خود بروید تا منوی جدید را مشاهده کنید.

  • گزینه‌های اضافی سفارشی‌سازی

برای گزینه‌های سفارشی سازی اضافی‌، به بخش Appearance> Customize بروید. وقتی به اطراف نگاه می‌کنید‌، می‌بینید که گزینه‌های بسیار بیشتری برای ایجاد تغییرات در سایت شما ارائه می‌دهد. شما می‌توانید سایر قسمتهای سایت خود را اصلاح کنید مانند:

  • عنوان
  • رنگها
  • تایپوگرافی
  • تصویر پس زمینه
  • منوها
  • ابزارک‌ها

برای نصب افزونه‌های جدید‌ برای ساخت وبسایت، به پلاگین‌ها> افزودن موارد جدید بروید.

برای وارد کردن افزونه‌ها به سایت خود‌، دکمه Install Now را بزنید. صبر کنید تا بارگیری شود و سپس روی فعال سازی کلیک کنید. شما می‌توانید تمام افزونه‌ها را در سایت خود به علاوه امکان فعال سازی‌، غیرفعال سازی و حذف آنها در پلاگین‌ها در فهرست اصلی وردپرس پیدا کنید.

در مورد اینکه چه پلاگین‌هایی باید نصب کنید‌، برخی از گزینه‌های قابل تأمل عبارتند از:

Yoast SEO : یک افزونه برتر برای بهینه سازی موتور جستجو که به هر صفحه و پست پیام‌های بهینه سازی صفحه اضافه می‌کند به علاوه گزینه شخصی سازی برچسب‌های رسانه‌های گرافیکی.

Jetpack : شامل طیف گسترده ای از ویژگی‌ها برای بهبود سرعت وب سایت‌، بهینه سازی‌، یکپارچه سازی شبکه‌های اجتماعی‌، بازاریابی دیجیتال‌، فرم‌های تماس و جستجوی سایت.

Smush :  این افزونه تصاویر بارگذاری شده در وردپرس را فشرده می‌کند‌، که باعث صرفه جویی در فضای ذخیره سازی و سرعت بارگذاری صفحه می‌شود.

WooCommerce : این محبوب‌ترین افزونه فروشگاه تجارت الکترونیکی برای وردپرس است و راه اندازی فروشگاه آنلاین را آسان می‌کند.

  • افزودن وبلاگ (اختیاری)

همه وب سایت‌ها به وبلاگ نیاز ندارند. با این حال‌، ایجاد یکی می‌تواند ایده خوبی برای انتشار منظم محتوای تازه‌، نمایش تخصص شما و تأمین ارزش اضافی برای بازدیدکنندگان باشد. برای افزودن یک وبلاگ در وردپرس‌، ابتدا باید یک صفحه وبلاگ را انتخاب کنید. با این حال‌، اگر به جای آن یک صفحه وبلاگ اختصاصی می‌خواهید و صفحه اصلی خود را ثابت نگه دارید‌، پس از ذخیره‌، تمام پست‌های وبلاگ به طور خودکار پس از ساخت وب سایت در صفحه انتخاب شده شما ظاهر می‌شوند.

فراموش نکنید که آن را به فهرست پیمایش خود اضافه کنید. برای افزودن پست‌های وبلاگ به وب سایت خود به بخش Posts> Add New بروید. با این کار می‌توانید به همان ویرایشگر محتوایی بروید که قبلاً برای صفحات خود استفاده کرده اید.

عنوان و محتوایی به پست وبلاگ خود اضافه کنید. تصاویر و قالب بندی‌، سرصفحه‌ها‌، لیست‌ها و سایر مواردی را که نیاز دارد اضافه کنید. در نوار کناری سمت راست نیز گزینه‌هایی برای اعمال دسته‌ها و برچسب‌ها‌، تعریف یک گزیده و تنظیم یک تصویر برجسته پیدا می‌کنید.

  • افزودن فروشگاه آنلاین (اختیاری)

همه وب سایت‌ها به فروشگاه تجارت الکترونیک نیاز ندارند. اما اگر می‌خواهید بدانید که نحوه ساخت وبسایت و یک فروشگاه آنلاین در آن چگونه است ادامه را بخوانید. محبوب ترین افزونه برای این منظور WooCommerce است.

می‌توانید به سرعت آن را تنظیم کنید‌، گزینه‌های زیادی برای پرداخت و طیف گسترده ای از موضوعات بهینه شده برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین ارائه می‌دهد. بعلاوه‌، برنامه‌های افزودنی متنوعی برای خرید در اختیار شما قرار می‌دهد تا سایت تجارت الکترونیکی شما را شخصی سازی کرده و آن را با بسیاری از اهداف سازگار کند.

  • SSL را پیکربندی کنید

یک لایه سوکت‌های امن SSL در وب سایت شما به این معنی است که داده‌های ارسال شده به بازدید کنندگان وب سایت شما ایمن نگه داشته می‌شوند. SSL یک فاکتور مهم در رتبه‌بندی جستجو است و اطمینان از تجربه کاربر مثبت با اولویت قرار دادن حریم خصوصی و امنیت کاربر‌، ضروری است. برای بررسی اینکه SSL پس از ساخت وب سایت جدید شما با Bluehost فعال است‌، موارد زیر را انجام دهید:

  • وارد Bluehost شوید.
  • به سایت‌های من بروید.
  • روی مدیریت سایت کلیک کنید.
  • Security را در صفحه بعدی پیدا کنید.

تأیید کنید SSL با مراجعه مجدد به سایت شما تنظیم شده است. یک نماد قفل باید در کنار نام دامنه در نوار آدرس مرورگر وب شما ظاهر شود.

  • وب سایت وردپرس خود را راه اندازی کنید

پس از آماده شدن و ساخت وبسایت‌، وقت آن است که رسماً آن را راه اندازی کنید. اطمینان حاصل کنید که تنظیمات خود را دوباره بررسی کرده و بار دیگر پست‌ها و صفحات خود را تصحیح کنید. اگر همه چیز خوب به نظر می‌رسد‌، روی پیوند بالای داشبوردی که می‌گوید Coming Soon Active است کلیک کنید.

مقاله پیشنهادی : بهترین کارت گرافیک‌های ماینینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×