» کامپیوتر » سیستم رندرینگ چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟
کامپیوتر

سیستم رندرینگ چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

1400-11-23 1,287

سیستم رندرینگ و شناخت و تهیه این سیستم‌های مناسب انجام کارهای گرافیکی سنگین، یکی از مسائلی است که امروزه در بین افراد مختلف از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. چرا که به دلیل گسترش روزافزون کسب و کارهای آنلاین و نیاز جامعه کنونی انسانی به مدل‌سازی‌های دیجیتال و انجام کارهای گرافیکی، نیاز به سیستم رندرینگ هر روز در بین افراد مختلف که کار و حرفه مرتبط با این گونه کسب و کارها دارند، پررنگ‌تر می‌شود.

در مقالات قبلی بلاگ رسمی وب سایت بانی نو، به معرفی بهترین لپ‌تاپ‌های رندرینگ و نیز راه‌های انتخاب بهترین گزینه برای افرادی که به این گونه لپ‌تاپ‌ها نیاز دارند، پرداختیم. در مقاله امروز نیز قصد داریم سیستم رندرینگ را نیز معرفی کنیم و ویژگی‌ها و نکات ویژه در این زمینه را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم تا در صورتی که قصد دارید از این سیستم‌ها استفاده کنید، با خواندن این مقاله، اطلاعات لازم در این خصوص را کسب کنید و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

چگونگی انتخاب سیستم مناسب رندرینگ

انتخاب یک سیستم رندرینگ برجسته برای مدل سازی و رندر سه بعدی می‌تواند چالش برانگیز باشد. برای این کار، نه تنها باید از داشتن رم کافی اطمینان حاصل کنید، بلکه سیستم رندرینگ مورد نظرتان باید تعداد خاصی از هسته‌ها و رشته‌ها نیز داشته باشد تا یک هیولای واقعی در پردازش تصاویر باشد.

به طور کلی می‌توان رندرینگ را در سیستم رندرینگ از طریق رندر CPU یا GPU انجام داد. با این حال، مهم است که در نظر داشته باشید که هر دو فرایند، موارد استفاده کاملاً متفاوتی دارند.

در این مقاله، نگاهی عمیق به تفاوت فرایندها، مزایای آن و بهترین سیستم رندرینگ برای رندر GPU و CPU خواهیم داشت. پیشنهاد می‌کنیم که این مقاله را تا انتها بخوانید تا برای انتخاب بهترین سیستم رندرینگ مناسب با بودجه خود، بهترین اطلاعات را کسب کنید.

سیستم مناسب رندرینگ

CPU Rendering چیست؟

به طور کلی، رندر CPU فرایند تولید یک تصویر از طریق نرم افزار کامپیوتری است. در درجه اول، فرایند رندر سیستم‌های رندرینگ به هسته‌های دستگاه بستگی دارد.

این امر به این دلیل است که از تمام هسته‌های CPU در رمزگذاری فیلم‌ها یا حتی رندر کردن انیمیشن‌ها و تصاویر سه بعدی استفاده می‌کند. به خاطر داشته باشید که هسته‌های CPU بدون توجه به رتبه‌بندی کلاک این هسته‌ها، سرعت فرایند رندر را تعیین می‌کنند.

در طول فرایند رندر CPU، موتور رندر یک مخزن خاص برای هر هسته در واحد پردازش تعیین می‌کند. هر هسته، ظرف خود را رندر می‌کند و متعاقباً در لحظه‌ای که رندر قدیمی را انجام می‌دهد، یک ظرف جدید دریافت می‌کند.

با این وجود، رندر CPU فقط برای دستگاه‌هایی با پردازنده‌های چند هسته‌ای ایده‌آل است زیرا می‌تواند چندین رشته را مدیریت کند. داشتن یک CPU چند هسته‌ای در سیستم رندرینگ نیز برای رندرینگ در فرکانس‌های پایین، ضروری است. بنابراین اگر قصد خرید سی پی یو برای رندر را دارید، به این نکات توجه داشته باشید

CPU Rendering چیست

مدل سازی سه بعدی چیست؟

شبیه به رندر، مدل سازی سه بعدی یک فرایند کاری فعال است که نمایشی از یک شی را در سه بعد مجزا از طریق نرم افزارهای خاص، ایجاد می‌کند.

در بیشتر موارد، نمایش مدل‌سازی سه بعدی عمدتاً از طریق یک هسته CPU و تعامل با یک برنامه سه بعدی انجام می‌شود. از جمله محبوب‌ترین روش‌ها برای نمایش مدل‌ها در فرایند مدل‌سازی سه بعدی، مدل‌سازی چند ضلعی، مدل‌سازی منحنی و مجسمه‌سازی دیجیتال است.

برخلاف رندر CPU و GPU، مدل سازی سه بعدی قادر به تخلیه فرایند خاصی به هسته‌های دیگر نیست. به عبارت دیگر، داشتن تعداد قابل توجهی از هسته‌ها بر سرعت مدل سازی شما تأثیر نمی‌گذارد. جالب این است که سرعت viewport شما را نیز افزایش نمی‌دهد.

برای موفقیت در مدل سازی سه بعدی، باید سیستم رندرینگ با سی پی یویی داشته باشید که سرعت کلاک بالاتری داشته باشد.

اورکلاک CPU می‌تواند به عملکرد بهتر سیستم رندرینگ شما در کار بر روی انیمیشن‌های رایانه‌ای یا کار با نرم افزار CAD کمک کند. به طور خلاصه، یک CPU که قادر به مدیریت کلاک بالاتر باشد، همیشه از یک CPU با هسته بالا پیشی خواهد گرفت.

با این حال، توجه به این نکته ضروری است که به دلیل محدودیت‌های مصرف انرژی و گرما، بین سرعت کلاک و هسته‌های CPU یک مبادله متناسب وجود دارد. به عبارت ساده‌تر، یک CPU با هسته‌های بیشتر معمولاً با نرخ پایین‌تری کلاک می‌کند. از سوی دیگر، کلاک سریع‌تر را می‌توان با استفاده از هسته‌های CPU کم‌تر انجام داد.

در این رابطه، پیروی از مقررات حرارتی خاص برای CPUها نیز ضروری است. همیشه به یاد داشته باشید که یک CPU با هسته‌های بیشتر، به قدرت زیادی نیاز دارد. متعاقباً، انرژی زیاد می‌تواند منجر به سطوح غیرقابل قبول گرما شود که به طور بالقوه می‌تواند به RAM، مادربرد، GPU و CPU سیستم رندرینگ شما آسیب برساند.

در حالی که اینتل و AMD راه‌هایی برای جبران این معاوضه‌ها پیدا کرده‌اند، تولیدکنندگان اصلی CPU هنوز نتوانسته‌اند این مورد را بهبود بخشند. با این وجود، ویژگی‌های متعددی وجود دارد که به اطمینان از رسیدن به محدودیت‌های حرارتی و توان کمک می‌کند. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به فناوری تقویت توربو اینتل اشاره کرد که بسته به کیفیت خنک کننده می‌تواند به طور سیستماتیک اورکلاک شود. کاری که بوست توربو انجام می‌دهد این است که به صورت پویا بازده عملیاتی پردازنده را کنترل و تنظیم می‌کند تا در محدوده از پیش تعریف شده دما و مصرف انرژی باقی بماند.

البته لازم به ذکر است که افزایش نرخ کلاک توربو بوست فقط به محدودیت‌های قدرت و حرارتی پردازنده محدود می‌شود. تقویت توربو در لحظه برآورده شدن این محدودیت‌ها دو هسته عقب‌تر خواهد شد.

اگر قصد خرید لپ تاپی دارید که به راحتی بتوانید با آن طراحی انجام دهید، مطالعه‌ی بلاگ بهترین لپ تاپ طراحی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

GPU Rendering چیست؟

شاید مهم‌ترین مزیت رندر GPU توانایی آن در شروع فرایند رندر باشد. به خاطر داشته باشید که یک رندر GPU به لطف تعداد قابل توجهی از پردازنده‌های خود می‌تواند از 20 CPU بهتر عمل کند.

همچنین، رندر GPU با انعطاف‌پذیری کامل همراه است زیرا کاربران می‌توانند فوراً سیستم رندرینگ خود را بر اساس نیاز خود ارتقا دهند. علاوه بر آن، GPU هنرمندان را قادر می‌سازد تا طرح‌های درجه یک را بدون هزینه برای استودیوهای رندر CPU، تولید کنند.

بهتر از همه، GPU از کارت گرافیک استفاده می‌کند تا کاربران سیستم رندرینگ بتوانند به راحتی تغییراتی ایجاد کنند و در زمان خود نسبت به رندرینگ با CPUها صرفه جویی کنند.

GPU Rendering چیست

رندرینگ CPU در مقابل رندرینگ GPU

همان طور که در بالا ذکر شد، تفاوت‌های قابل توجهی بین رندر CPU و GPU وجود دارد که همه باید قبل از خرید یک سیستم رندرینگ جدید برای رندر و مدل سازی سه بعدی از آن‌ها آگاه باشند.

ذکر این نکته ضروری است که تقریباً هر برنامه کامپیوتری سه بعدی دارای یک موتور رندر CPU داخلی است. اخیراً، موتورهای رندر GPU مانند FurryBall، RedShift، V-RAY RT و Octane توانسته‌اند محبوبیت موتورهای رندر CPU را پشت سر بگذارند.

این امر به دلیل توانایی غیرعادی موتورهای رندر GPU است که نه تنها سریع‌تر، بلکه پیش‌نمایش‌های تعاملی را نیز در طول فرایند، فعال می‌کنند. نمایش‌های پروژه به تنهایی کار هنرمندان سه بعدی را تقویت و تسریع می‌بخشد زیرا به آن‌ها امکان ویرایش و تنظیم را در صورت لزوم می‌دهد.

اغلب به مبتدیان گفته می‌شود که قبل از تغییر به موتورهای رندر GPU ثرد پارتی (third-party GPU)، رندر پروژه‌های سه بعدی را در CPU آغاز کنند. با این حال، این احتمال وجود دارد که با افزایش موتورهای رندر که به پلاگین‌های ثرد پارتی متکی نیستند، این روند نیز تغییر کند.

بهترین قطعات سخت افزاری برای مدل سازی و رندر سه بعدی

اهمیت انتخاب بهترین اجزای سخت افزاری برای مدل سازی و رندر سه بعدی در سیستم رندرینگ را نمی‌توان نادیده گرفت. همان طور که رندر و تجسم سه بعدی به تکامل خود ادامه می‌دهند، تعداد بسیار زیاد گزینه‌های سخت افزاری نیز می‌تواند برای کسانی که به دنبال ورود به این حرفه هستند، اضطراب ایجاد کند.

در این بخش، نگاهی عمیق به برخی از بهترین قطعات سخت افزاری که برای اطمینان از تجربه رندر مثبت باید در سیستم رندرینگ خود داشته باشید، خواهیم داشت. در انتخاب بهترین سخت افزار، لازم است در نظر داشته باشید که نتایج ممکن است بسته به نرم افزاری که استفاده می‌کنید، متفاوت باشد.

یکی از شاخص‌های اصلی یک CPU پرسرعت، معیار تک هسته‌ای Cinebench است که به دو دسته خاص مانند امتیاز تک هسته‌ای و امتیاز چند هسته‌ای طبقه بندی می‌شود. این نمرات، اطلاعاتی را از سرعت CPU در انواع مختلف بارهای کاری را برای همه فراهم می‌کند.

امتیاز تک هسته‌ای نشان‌دهنده واکنش‌پذیری و سریع بودن پردازنده در چند هسته است. از سوی دیگر، امتیاز چند هسته‌ای، سرعت CPU را در تکالیف بهینه شده چند هسته‌ای مانند رندر CPU نشان می‌دهد.

اگر عمدتاً از این نرم افزار برای کارهای سنگین گرافیکی مانند انیمیشن سازی، بافت سازی، نورپردازی، مجسمه سازی و مدل سازی استفاده می‌کنید، بهتر است CPU را انتخاب کنید که سرعت کلاک بالاتری دارد. این امر به حفظ پایداری عملیاتی قطعات سخت افزاری در سرعت‌های شتاب، کمک بسیاری می‌کند.

بلاگ بهترین لپ تاپ برای کارهای گرافیکی، به شما در خرید لپ تاپ مناسب برای انجام کارهای سنگین گرافیکی کمک خواهد کرد.

برای Active Work، i9 9900K اینتل را انتخاب کنید…

پردازنده i9 9900K اینتل در میان برترین CPUها برای این فرایندها قرار دارد. این دستگاه با هشت هسته همراه با بوست توربو 5 گیگاهرتز و فرکانس 3.6 گیگاهرتز مجهز شده است.

اگر بودجه معقولی دارید، Ryzen 9 3900X AMD را انتخاب کنید. دارای 12 هسته است که آن را در مدل‌های سه بعدی رندر چند هسته‌ای، نقاشی، مجسمه سازی و بافت دهی بسیار عالی می‌کند.

به‌غیراز Ryzen 9 3900X، Ryzen 7 3700X AMD. یا i7 9700K اینتل نیز انتخاب مناسبی برای کارهای پرمشغله است.

Threadripper 3960X 3970X 3990X پاسخی برای فرایندهای کمتر فعال است

در همین حال، سخت افزار با تعداد هسته بالا برای کارهای کم‌تر فعال و سبک‌تر، ایده آل است.

یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار در حال حاضر Threadripper 3960X AMD است که به کاربران حرفه‌ای دسترسی دسکتاپ درجه یک را به بیشترین اسب بخار محاسباتی موجود در سوکت CPU ارائه می‌دهد.

Threadripper 3960x با قیمت کمتر از 1700 دلار، شامل 48 رشته و 24 هسته است که عملکرد خوبی را ارائه می‌دهد. علاوه بر این، 0.3 تا 0.8 گیگاهرتز سریع‌تر از مدل قبلی خود 2970WX است و حدود 25٪ عملکرد بیشتر در عملیات تک هسته‌ای و حدود 80٪ عملکرد بیشتر در عملیات چند هسته‌ای ارائه می‌دهد.

دیگر سخت افزارهای AMD که می‌توانید استفاده کنید عبارت‌اند از 3970X و 3990X که از 32 و 64 هسته تشکیل شده‌اند. i9 9900X، 9960X، 9920X و 9980XE اینتل نیز با 10 تا 18 هسته طراحی شده‌اند، اما قیمت بالایی دارند.

بهترین کارت گرافیک برای مدل‌سازی و رندر سه بعدی

بر کسی پوشیده نیست که موتورهای رندر GPU مانند RedShift، V-RAY RT، Cycles و Octane محبوب‌تر می‌شوند. به همین دلیل مهم است که بهترین کارت گرافیک را برای اطمینان از کیفیت تصاویر رندر شده انتخاب کنید.

یک کارت گرافیک با کالیبر بالا به راحتی قابل تشخیص است. کارت گرافیک با کالیبر بالا، از حافظه قابل توجهی تشکیل شده و پردازنده سریعی دارد. جالب توجه است که GPU برای عملیات و فرایندهای مربوط به گرافیک به CPU متکی نیست.

یکی از شاخص‌های برتر یک کارت گرافیک خوب، نرخ فریم آن در ثانیه است. نرخ فریم تعداد کامل نمایش کارت در هر ثانیه را مشخص می‌کند.

علاوه بر این، کارت گرافیک نیز تفاوت زیادی در کاهش کل حافظه سیستم شما ایجاد می‌کند. دلیل آن این است که یک کارت گرافیک دارای حافظه برای ذخیره تمام اسناد مربوط به گرافیک است.

برای افرادی که کارهای گرافیکی سه بعدی زیادی انجام می‌دهند، انتخاب پردازنده‌های گرافیکی NVIDIA برای دستیابی به سرعت رندر مناسب به شدت توصیه می‌شود.

از بهترین پردازنده‌های گرافیکی برای سیستم رندرینگ می‌توان به NVIDIA RTX 2080Ti، NVIDIA RTX 2080، NVIDIA RTX 2070 و NVIDIA RTX 2060 اشاره کرد.

در صورتی که به یک لپ تاپی نیاز دارید تا با آن کارهای سنگین مهندسی خود را انجام دهید و به راحتی با نرم افزارهای شبیه ساز کار کنید، بلاگ بهترین لپ تاپ های مهندسی 2022 را مطالعه نمایید.

بهترین GPU برای عملکرد Viewport

اغلب اوقات، پردازنده در داشتن عملکرد سریع ویو پورت، مشکل دارد. لازم به ذکر است که پردازنده‌های گرافیکی فوق از نظر عملکرد ویو پورت دارای قابلیت‌های یکسانی هستند.

این موضوع در درجه اول به این دلیل است که GPU باید منتظر بماند تا CPU وظایف خود را انجام دهد تا بتواند دوباره کار کند. به خاطر داشته باشید که پردازشگر گرافیکی در برنامه‌های سه بعدی کندتر از زمانی است که CPU برای به‌روزرسانی تغییر شکل دهنده‌ها، مش‌ها و سایر ویژگی‌ها نیاز دارد.

با در نظر گرفتن این موارد، اگر عمدتاً به Reflections، Anti-Aliasing، In-Viewport SSAO و AO تکیه می‌کنید، ضروری است که NVIDIA RTX 2080Ti را انتخاب کنید تا از Viewport سریع‌تر، اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، شما می‌توانید NVIDIA RTX 2070 را برای مدل سازی و رندر سه بعدی به لطف ارزش رندر GPU برتر آن انتخاب کنید. به‌علاوه، به‌اندازه کافی می‌تواند هر چالشی را که مربوط به viewport باشد، سریعاً کنترل کند.

با این حال، ضروری است به خاطر داشته باشید که یک CPU با کلاک بالا تفاوت قابل توجهی ایجاد می‌کند، به خصوص اگر فقط از چند مش RAW با پلی بالا استفاده می‌کنید و هیچ اصلاح کننده‌ای برای پشتیبانی ندارید. این امر به این دلیل است که سیستم رندرینگ شما فقط باید به جای ساختار زیربنایی، مشاهده را به روز کند.

چرا انتخاب بهترین مادربرد در سیستم رندرینگ برای مدل سازی و رندر سه بعدی مهم است؟

همان طور که از نام آن پیداست، مادربرد مادر همه چیز در مورد رندر و مدل سازی سه بعدی است. این بخشی است که تمام قطعات سخت افزاری شما را به هم پیوند می‌دهد. از طریق مادربرد و منبع تغذیه متصل، قطعات کامپیوتر مانند هارد، کارت گرافیک، رم و CPU همگی برق دریافت می‌کردند.

در حالی که مادربرد بر عملکرد کلی سیستم رندرینگ تأثیر نمی‌گذارد، باید مراقب باشید که تمام ویژگی‌های ضروری شما را داشته باشد. برای اطمینان از یک تجربه روان، ارزیابی ویژگی‌های زیر بسیار مهم است؛ بنابراین، در خرید مادربرد مناسب رندرینگ، دقت کافی را داشته باشید

مادربرد در سیستم رندرینگ

اگر برای گیم قصد خرید لپ تاپ را دارید، توصیه می‌کنیم بلاگ بهترین لپ تاپ گیمینگ موجود در بازار را مطالعه نمایید.

حافظه

چندین چیپ ست یا مادربرد از نظر اسلات رم و حافظه‌ای که پشتیبانی می‌کند، قابلیت‌های محدودی دارند. همیشه اطمینان حاصل کنید که می‌تواند مقدار رم مورد نظر شما را کنترل کند تا از ناکارآمدی جلوگیری شود.

سازگاری درایو NVME

مطمئن شوید که مادربرد شما از درایوهای PCIe M.2 پشتیبانی می‌کند. این قالب به طور ویژه برای جایگزینی طیف گسترده ای از دستگاه های خاص طراحی شده است. به برق کمی نیاز دارد و معمولاً توسط کاربران قابل ارتقا نیست.

اندازه مادربرد

انتخاب مادربرد سیستم رندرینگ مناسب برای استفاده از CPU شما می‌تواند کاری دشوار باشد. به عنوان یک قانون کلی، توصیه می‌شود از مادر بردهایی استفاده کنید که در داخل کیس سیستم رندرینگ شما قرار می‌گیرند.

نوع سوکت‌های CPU  

CPU های منحصر به فرد نیاز به سوکت‌های منحصر به فرد نیز دارند. عامل تعیین کننده اصلی بین سوکت‌های CPU این است که کجا و چگونه به مادربرد سیستم رندرینگ شما متصل می‌شوند.

حداکثر تعداد GPU

مادربردهای مختلف دارای مقدار مشخصی از GPU و اسلات PCIe هستند. انتخاب مادربردی که مقدار GPU مورد نیاز شما را در خود جای دهد در مدل سازی و رندر سه بعدی سیستم رندرینگ شما، بسیار مهم است.

فضای ذخیره سازی مناسب برای سیستم رندرینگ

همیشه سرعت را در انتخاب بهترین فضای ذخیره سازی برای مدل سازی و رندر سه بعدی در سیستم رندرینگ در نظر بگیرید. به یاد داشته باشید که سرعت ذخیره‌سازی سیستم رندرینگ، نقش مهمی در بارگذاری و ذخیره اسناد گرافیکی شما و همچنین بارگیری و ذخیره دارایی‌ها، بافت‌ها و مراجع شما دارد. همچنین، وظیفه تعویض یکپارچه اسناد از رم به دیسک و راه اندازی نرم افزار شما را بر عهده دارد. معمولاً، انتخاب یک درایو سطح بالا با قابلیت ذخیره خودکار برای ذخیره سریع‌تر تصاویر گرافیکی، ایده خوبی است.

روی دیگر سکه، یک دیسک سریع در لحظه‌ای که صحنه در حافظه RAM ذخیره می‌شود، عملکرد کمی را بهبود می‌بخشد. به همین دلیل است که توصیه می‌شود یک SATA SSD مانند Samsung 860 EVO را برای مدیریت فایل‌های صحنه خود و صرفه جویی در هزینه انتخاب کنید. برای عملکرد بیشتر، یک SSD PCI-E M.2 مانند Samsung 970 EVO انتخاب کنید.

اگر دیسک‌های اصلی سیستم رندرینگ شما از خرابی رنج می‌برند، همیشه بهترین کار این است که یک هارد دیسک بزرگ‌تر را انتخاب کنید. یک هارد دیسک عظیم پشتیبان گیری دوره‌ای را برای ذخیره اطلاعات ضروری مربوط به پروژه انجام می‌دهد.

بهترین لپ تاپ برای تدوین را در این بلاگ پیدا کنید.

مانیتور درجه یک سیستم رندرینگ برای مدل سازی و رندر سه بعدی

اندازه مانیتور سیستم رندرینگ در سنتز تصویر ضروری است. توصیه می‌شود پنل IPS را انتخاب کنید زیرا کنتراست و رنگ بهتری نسبت به پنل TN دارد.

برای افرادی که چندین ساعت به مانیتور سیستم رندرینگ خود خیره می‌شوند، یک مانیتور بدون تابش یا مات مانند صفحه نمایش Full HD 1920X1080 گزینه بسیار خوبی خواهد بود. این کار از بازتاب‌های مزاحم که ممکن است در حین رندر کردن، عملکرد چشمان شما را مختل کند، جلوگیری می‌کند.

اگر روی تصاویر با وضوح بالا و فیلم‌های 4K کار می‌کنید، از مانیتورهایی مانند Asus ProArt 329Q با رزولوشن‌های 2560×1440 یا 3840×2160 در سیستم رندرینگ خود استفاده کنید. این موضوع تضمین می‌کند که پنجره‌های نرم افزار، مراجع و فیلم شما در صفحه قرار می‌گیرند.

سخن پایانی

در این مقاله از بلاگ بانی نو، سعی کردیم تا به بهترین شکل ممکن، ویژگی‌های یک سیستم رندرینگ مناسب را برای انواع کاربری از این نوع سیستم‌ها، شرح دهیم و جزئیات مهم و نکات کلیدی در این خصوص را نیز بررسی کردیم.

شما می‌توانید در مقالات دیگر بلاگ مجموعه بانی نو، در مورد سیستم‌های دیگر مناسب کاربری‌های مختلف، بخوانید و اطلاعات مفیدی کسب کنید. همچنین در صورتی که سوالی در این زمینه برای شما وجود داشت، در قسمت نظرها آن را برای ما به ثبت برسانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×