» گرافیک » راهنمای خرید کارت گرافیک – کارت گرافیک را برای گیم می خواهید یا رندر؟
Graphics-Card-Buying-Guide1
گرافیک

راهنمای خرید کارت گرافیک – کارت گرافیک را برای گیم می خواهید یا رندر؟

1401-03-04 1,792

راهنمای خرید کارت گرافیک – اگر قصد دارید تا سیستم دلخواه خود را تهیه کنید باید بهترین کارت گرافیک را برای خودتان انتخاب کنید زیرا این انتخاب یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین نکات خرید است.

کارت گرافیک یک سیستم از CPU مهم‌تر است، متاسفانه بسیاری از افراد نمی‌دانند که زمان انتخاب کارت گرافیک مناسب باید به چه مواردی دقت کنند، عوامل متعددی در این انتخاب تاثیرگذار است که از نوع مانیتور گرفته تا اندازه کیس کامپیوتر همگی در این انتخاب دخیل هستند.

راهنمای خرید کارت گرافیک: نکات مهم در انتخاب کارت گرافیک

پیش از هرکاری ابتدا برای خرید CPU هزینه جدایی در نظر بگیرید، در صورتی که کل بودجه خود را برای کارت گرافیک صرف کنید و پردازنده مرکزی مناسبی نداشته باشید، حقیقتا ممکن است در بنچمارک امتیاز خوبی را کسب کنید. اما در دنیای واقعی در هنگام بازی عملکرد مناسبی را شاهد نخواهید بود زیرا نرخ فریم کمتری خواهد داشت.

کارت گرافیک باید با رزولوشن مانیتور یکی باشد، اکثر کارت‌های گرافیکی برای بازی با رزولوشن 1080p و نرخ فریم 60-30 فریم بر ثانیه کافی است.

اگر بخواهید بازی‌هایی با رزولوشن 1080p که از تنظیمات گرافیکی بالایی در بازی‌های سنگینی را انتخاب کنید، می‌بایست یک کارت گرافیک قوی تهیه کنید.

لذا بهتر است کارت گرافیک و مانیتور باید باهم همخوانی داشته باشند.

بعبارت دیگر شما باید نرخ نوسازی صفحه توجه کنید، اگر مانیتور شما از نرخ نوسازی صفحه 3 رقمی است، برای اینکه عملکرد خوبی را تجربه کنید به بهترین کارت گرافیک و پردازنده نیاز دارید.

در مقابل اگر مانیتور شما از نرخ نوسازی 60 فریم و رزولوشن 1080 است، برای کارت گرافیک قدرتمندی که مانیتور شما قادر به نمایش عملکرد آن را ندارد قطعا بی فایده خواهد بود.

آیا قدرت و فضای کافی دارید؟ مطمئن شوید که کیس شما فضای کافی برای کارت گرافیک موردنظر شما را دارد و پاور شما هم قدرت کافی برای تغذیه کردن گرافیک را دارد.(بسته به کارت گرافیک، تا ۸ پین PCIe).

سعی کنید کارت گرافیک دوگانه نخرید، این کارت‌های گرافیکی ارزش ندارند، ما شاهد روند نزولی پشتیبانی بازی برای تنظیمات چند کارتی SLI یا CrossFire بوده‌ایم.

راهنمای خرید کارت گرافیک

صدها کارت گرافیک از شرکت‌های تولید کننده متعددی در بازار موجود است، اما فقط دو شرکت اصلی انویدیا و AMD هستند که بازار را تصاحب کرده‌اند.

رقبابت بین عرضه کننده های کارت گرافیک

احتمالا اینتل امسال Xe Graphics خود را روانه بازار کرد، اکنون شرکت AMD با کارت‌های RTX 6000 Big Navy خود رقابت تنگاتنگی با انویدیا و کارت‌های Ampere نسل فعلی این شرکت همچون GeForce RTX 3080 در عملکرد کلی دارد.

با این وجود رقابت در لحظه را می‌توان در دو سازنده ری تریسینگ (Ray Tracing)دید. انویدیا در کارت‌های نسل پیشین خود یعنی سری RTX 20این راه را آغاز کرد و اکنون در سری جدید خود RTX 30، نسل دوم خود را تجربه می‌کند.

AMD در سال 2020 با کارت‌های RX 6000 به صورت گسترده به این بازی وارد شدند اما این آغاز راه است و از انویدیا در این مسیر عقب مانده است.

اکنون عرضه بازی‌هایی که از ری تریسینگ استفاده کرده به کندی صورت می‌گیرد و در آِنده بازی‌های متعددی از این قابلیت پشتیبانی خواهند کرد و حتی در برخی بازی‌های پلی استیشن 5 و کنسول‌های سری X مایکروسافت این قابلیت را با خود دارد.


نباید DLSS انویدیا یا بزرگ نمایی به واسطه هوش مصنوعی را حذف کنیم. این امکانات بدون در نظر گرفتن روزلوشن و تغییر آن، نرخ نوسازی را افزایش می‌دهد.

الته بازی‌های محدود از این قابلیت پشتیبانی خواهند کرد. AMD برای DLSS دارد که Fidelity FX Super Resolution نام گرفته است اما هنوز نسخه 1.0 آن آماده نشده در صورتی نسخه DLSS 2.0 انویدیا بیش از یک سال از اجرایی شدن آن می‌گذرد.

راهنمای خرید کارت گرافیک بر اساس قیمت و بودجه

کارت‌های گرافیکی از قیمت متفاوتی برخوردارند، می‌توانید یک گرافیک سطح پایین را می‌توان با یک میلیون خریداری کنید اما کارت گرافیک سطح بالا همچون RTX 3070 Master از قیمتی حدودا 60 میلیون تومان برخوردا است.

در حقیقت توقع بالاترین عملکرد را دارید، کارت گرافیک سطح بالا خوب است اما با کم کردن هزینه قادر هستید کارت گرافیکی خریداری کنید که با در نظر گرفتن قیمت بهترین و بهینه‌ترین عملکرد را دارد.

انواع کارت گرافیک

کارت گرافیک‌ها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

کارت گرافیک یکپارچه: این کارت گرافیک یکی از ارزان‌ترین مدل‌های کارت گرافیک است که با پردازنده مرکزی ساخته می‌شود. از جمله معایب کارت گرافیک می‌توان به عدم امکان ارتقا آن مربوط می‌شود.

کارت گرافیک مجزا: کارت گرافیک مجزا به صورت جداگانه روی مادربورد قابل نصب است، به همین سبب در شرایطی که سیستم شما به ارتقا و تعمیر احتیاج داشته باشد، می‌توانید آن را به آسانی عوض کنید. این کارت گرافیک بیشتر مورد توجه افرادی است که از نرم افزار گرافیکی یا گیم سنگین استفاده می‌کند. این مدل را به آسانی می‌توان تعویض کرد با این وجود قیمت آن نسبت به مدل یکپارچه بالاتر خواهد بود.

کارت‌های گرافیک   (به ترتیب عملکرد)رده‌بندیپیشنهاد برای استفاده
Nvidia GeForce GT 1030; AMD Radeon RX 550خیلی ارزاناگر گیمر نیستید، پردازنده شما از گرافیک مجزا دارد.
Nvidia GeForce GTX 1650 Super, Nvidia GTX 1650; AMD Radeon RX 5500 XT 4GB/8GB.    قدیمی‌تر:  Nvidia GTX 1060, GTX 1050 Ti and GTX 1050; AMD RX 590, RX 580, RX 570, RX 560ارزان‌قیمتبسیار خوب، برای بازی‌هایی با رزولوشن 1080p یا رزولوشن پایین‌تر با تنظیمات ضعیف یا معمولی
Nvidia GeForce RTX 2060, GTX 1660 Ti, GTX 1660 Super, GTX 1660; AMD Radeon RX 5700, RX 5600 XT.    قدیمی‌تر:  Nvidia GTX 1070 Ti, GTX 1070; AMD RX Vega 56میان‌ردهبرای بازی با رزولوشن 1080pمناسب است و قابلیت پشتیبانی از هدست‌های واقعیت مجازی ا دارد
Nvidia GeForce RTX 3070, RTX 3060 Ti, RTX 3060 (soon), RTX 2070 Super, RTX 2070, RTX 2060 Super; AMD Radeon RX 6800, RX 5700 XT.    قدیمی‌تر:  Nvidia GTX 1080 Ti, GTX 1080; AMD Radeon VII, RX Vega 64بالاردهبرای هدست‌های واقعیت مجازی و بازی با رزولوشن 1440p یا مانیتورهای با نرخ نوسازی بالا مناسب است
Nvidia GeForce RTX 3090, RTX 3080, RTX 2080 Ti, RTX 2080 Super, Titan RTX. AMD Radeon RX 6900 XT, RX 6800 XT.    قدیمی‌تر:  Nvidia Titan V, Titan Xpپرچم‌دار/ گران‌قیمتبرای بازی در رزولوشن 4K بهترین است،  پشتیبانی از کارت‌های RTX از ری تریسینگ و فناوری هوش مصنوعی

کارت گرافیک مناسب ماینینگ

همچنین ما در راهنمای خرید کارت گرافیک به موضوع ماینینگ نیز پرداخته ایم و لازم است بدانید انتخاب کارت گرافیک مناسب ماینینگ به چند مورد بستگی دارد، اگر فقط ملاک شما درآمد و سوددهی روزانه باشد بی شک RTX 3090 انویدیا یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود.

با این وجود اگر هدف شما از خرید کارت گرافیک فقط ماینینگ است، بی شک می‌بایست قیمت کارت گرافیک و نوع رمز ارز قابل استخراج را بررسی کنید.


راهنمای خرید کارت گرافیک: ارزانترین کارت گرافیک ماینینگ

کارت گرافیک ارزان قیمت برای استخراج، گرافیک AMD Radeon RX ۵۷۰۰ XT است.

کارت گرافیک اکسترنال

در اکثر موارد، GPU خارجی به پایه‌ایی متصل است، جایگاه GPU اکسترنال از یک درگاه PCIe برای کارت گرافیک است و معمولا یک کابل Thunderbolt یا USB-C برای اتصال آن به رایانه شما در نظر گرفته شده است.

با استفاده از داک می‌توانید به آسانیه نصب کارت گرافیک، راه‌اندازی مجدد، نصب درایورها و هرگونه نرم افزار سفارشی روی آن خواهد بود.

هرچند تجربه شما با توجه ب سخت افزاری دارد که استفاده می‌کنید، متفاوت است.

انواع کارت گرافیک کامپیوتر

همانطور که در ابتدا گفتیم کارت‌های گرافیکی متشکل از دو دسته هستند : یکپارچه (Integrated) ، جدا (Discrete)

کارت گرافیک های یکپارچه (Integrated)

این دسته روی مادربورد نصب شده و آن را میتوان در لپ تاپ‌های استاندارد و بعضی از کامپیوترهای ارزان قیمت مشاهده کرد.

کارت گرافیک های جدا (Discrete)

این دسته به صورت یک بخش اضافه روی بورد اصلی مادربورد نصب می‌شود.

انواع کارت گرافیک کامپیوتر


انواع کارت گرافیک لپ تاپ

اگر میخواهید، انواع گرافیک لپ تاپ را بشناسید، بهتر است بدانید که به طور کلی دو نوع گرافیک لپ تاپ داریم:

گرافیک مجتمع و گرافیک اختصاصی

پردازنده گرافیکی مجتمع مانند CPU است که در داخل خود قالب CPU قرار می‌گیرد، این به این معنی است که پردازنده‌های جدید درون خود از یک واحد پردازشی گرافیکی برخوردار هستند.

معمولا برای یک سری از کارهای ساده مانند تماشای فیلم، فتوشاپ و کاره های ساده ویرایشی، گرافیک مجتمع را در نظر گرفته‌اند.

معمولا برای کارهای سنگین همچون ادیت فیلم، و طراحی های مهندسی و ادیت صدا از گرافیک اختصاصی استفاده می‌شود.

گرافیک مجتمع را می‌توان در پردازنده‌های AMD و Intel استفاده شده است. گرافیک اختصاصی هم به همین صورت است.

انواع کارت گرافیک لپ تاپ

معمولا لپ تاپ‌هایی که از پردازنده AMD برخوردارند، گرافیک اختصاصی AMD دارند و به نوعی با یکدیگر هماهنگ می‌شوند و در بسیار مواقع لپ تاپ‌هایی که پردازنده اینتل دارند از گرافیک اختصاصی انویدیا هم برخوردارند.

ترکیب اینتل و گرافیک AMD موجود هم وجود دارد اما نوع اینتل با گرافیک NVIDIA بیشتر است.

انواع گرافیک لپ تاپ به واسطه سیستم کنترل می‌شود. این یعنی لپ تاپ‌هایی که دو گرافیک اختصاصی و مجتمع است که در مواردی که لازم است به واسطه سیستم بین آن‌ها سوئیچ می‌شود.


مقایسه کارت گرافیک AMD و nvidia

انویدیا نسبت به AMD از کارت گرافیک قدرتمندتری برخوردار است، AMD به سختی می‌تواند یک رقیب کامل برای انویدیا باشد.

AMD در بازار چیزی ندارد که حتی در فاصله قابل توجه کارت‌های قدرتمند انویدیا قرار می‌گیرد.

در صورتی که قصد داشته باشید بهترین بازی رایانه‌ای را با کیفیت 4k و نرخ فریم 60 ثانیه به بیشتر را تجربه کنید، در نهایت فقط انتخاب شما انویدیا است. فرآیند در حال تغییر است و به زودی این اتفاق رخ می‌دهد.

مدیرعامل AMD در زمان رونمایی از AMD Ryzen 5000، لیسا سو، روی صحنه آمد تا پردازنده آینده این شرکت را نمایش دهد.

با این وجود در پایان این رویداد وی با طعنه از سری Radeon RX 6000 صحبت کرد و با اشاراتی که به عملکرد وی داشت می‌توانید از چنین ترکیبی انتظار داشته باشیم در خصوص برخی مسائل صحبت‌هایی داشت.

اگر به این طعنه‌ها اعتقاد داشته باشید، AMD می‌بایست قادر باشد تا بازی‌های 4K را هم تراز با RTX 3080 اجرا کند، اما مطمئنا تا زمانی که تست نشده است نمی‌توانیم نظر خاصی دهیم.

مقایسه کارت گرافیک AMD و nvidia


انواع کارت گرافیک NVIDIA

کارت‌های گرافیک NVIDIA معمولا در سیستم‌های حرفه‌ایی و قدرتمند استفاده می‌شود

به صورت کلی کاربرد انویدیا در گیمینگ، انیمیشن، شبیه سازی، طراحی‌های ۳D و صنعتی است. بین سه دسته مذکور، انویدیا تسلا مخصوص سرورها و دیتاسنترهاست و در ورک استیشن ها هم از آن استفاده می‌شود به نوعی می‌توان این کارت گرافیک را یکی از برندهای سطح بالا معرفی کرد که قطعا از قیمت بالاتری نسبت به رقیب خود دارد.

سری های کارت گرافیک nvidia به صورت کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • Quadro
  • Geforce
  • Tesla

راهنمای خرید کارت گرافیک: قوی ترین کارت گرافیک

کارت گرافیک ایسوس ROG STRIX RTX3090 O24G GAMING

زمانی که شرکت انویدیا کارت گرافیک مدل RTX 3090 را رونمایی کرد، متوجه شدیم که این مدل از کارت گرافیک با داشتن پسوند Ti یک تایتان تمام عیار محسوب می‌شود، قدرت و فناوری بی نظیر این کارت گرافیک سبب شد تا اجرای پ بهترین و سنگین‌ترین بازی‌ها و برنامه‌ها برای این کارت گرافیک آسان باشد.

اکنون بیشتر از یک سال است که از زمان معرفی این کارت گرافیک می‌گذرد.

کارت گرافیک ایسوس TUF RX 6900 XT O16G GAMING

اکنون قدرتمندترین کارت گرافیک شرکت انویدیا، می‌توانیم به سمت شرکت AMD هم سری بزنیم تا با کارت گرافیک قدرتمند این شرکت یعنی RX 6900 XT آشنا شویم، با این که سری از امکانات و ویژگی‌های برجسته کارت‌های انویدیا همچون DLSS را ندارد در زمینه عملکرد Ray Tracing به پای کارت انویدیا نمی‌رسد.

اما در صورت کلی عملکرد بسیار فوق العاده‌ایی دارد که قادر است سنگین‌ترین بازی و نرم افزار را اجرا کند.

سخن آخر

در مقاله فوق به صورت کامل و جامع به بررسی راهنمای خرید کارت گرافیک پرداختیم در این صورت می‌توانید با مراجعه به بخش‌های بالاتر با قوی‌ترین، مناسب‌ترین و بهترین کارت گرافیک آشنا شوید.

برای انجام هرکاری و به نوعی اجرای هر برنامه‌ایی می‌توانید کارت گرافیک مخصوص خود را انتخاب کنید.

قیمت pc و کانفیگ پی سی گیمینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×