» راهنمای خرید » راهنمای خرید پاور کامپیوتر (منبع تغذیه | PSU)
راهنمای خرید

راهنمای خرید پاور کامپیوتر (منبع تغذیه | PSU)

1401-03-10 749

معمولا افراد در زمان جمع کردن سیستم (اسمبل کردن) وقت زیادی برای تهیه بهترین قطعات سیستم صرف می‌کنند اما قطعه‌ایی که در زمان خرید کامپیوتر به آن توجه زیادی نمی‌شود پاور یا منبع تغذیه سیستم است، برخی از افراد گمان می‌کنند که نیازی به تحقیق یا پرس و جو در خصوص خرید پاور ندارند و با در نظر گرفتن مبلغی ناچیز قصد دارند پاور کیس خود را تهیه کنند. در ادامه قصد داریم به صورت کامل و جامع به بررسی راهنمای خرید پاور کامپیوتر می‌پردازیم.

راهنمای خرید پاور کامپیوتر (منبع تغذیه)

همانطور که در ابتدا گفتیم بسیاری از افراد در زمان خرید کامپیوتر معمولا سعی می‌کنند از یک برند ناشناخته و سطحی خریداری کنند و یا در بهترین حالت فقط به توان خروجی دقت می‌کنیم و به نوعی معتثدیم هرچقدر وات یک پاور بالاتر باشد قدرت بیشتری دارد.

قصد داریم با ذکر یک مثال به شما در درک بهتر وجود پاور آگاه کنیم، برای مصال شما یک خودروی 500 میلیونی خریداری کرده‌اید که هر روز به جای استفاده از بهترین بنزین سوپر از نفت خام برای سوخت آن استفاده می‌کنید! آیا انتظار دارید که این ماشین به خوبی برای شما کار کند؟ خیر قطعا انتظار بیجا و انتخاب کاملا اشتباهی است. در ادامه به صورت کامل و جامع به بررسی و آشنایی با نکات خریداری پاور کامپیوتر می‌پردازیم.

پاور چیست؟

منبع تغذیه یا پاور یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین اجزای کامپیوتر محسوب می‌شود که درون کیس قرار می‌گیرد که می‌توان آن را به عنوان یکی از حیاتی‌ترین اجزای کامپیوتر دانست، بدون این قطعه، کامپیوتر فقط یک جعبه کاملا بی فایده و پر از فلز و پلاستیک است.

منبع تغذیه یا پاور را نباید از منبع برق اشتباه نگیرید. پاور موظف است تا برق تمامی قطعات کامپیوتر را برعهده بگیرد.

در یک رایانه شخصی (pc) منبع تغذیه یک جعبه فلزی است که در پشت کیس قرار می‌گیرد.

منبع تغذیه در پشت کیس قرار دارد که در این سیستم قابل مشاهده است، زیرا از مخزن سیم برق و فن خنک کننده برخوردار است.

ولتاژ مورد نیاز پاور (منبع تغذیه) کامپیوتر


راهنمای خرید پاور کامپیوتر: ولتاژ مورد نیاز

قدرت خروجی پاور از سوی تولیدکننده‌های این محصول، با واحد وات معرفی می‌کنند، قدرتی که برای یک پاور کامپیوتر اعلام می‌شود.

حداکثر توانی است که در حالت پیک (حداکثر) به واسطه پاور ارائه می‌شود. در حالی که در حالت پایدار معمولا قدرت پاور کمتر از میزانی است که اعلام می‌شود.

پاورهایی که در حال حاضر در بازار پیدا می‌شود از 200 وات تا 1800 وات تنوع دارند.

شما می‌بایست از توان تقریبی موردنیاز (معروف به TDP) هرکدام از قطعات فعلی یا آینده کامپیوتر اطلاه کافی داشته باشید تا بتوانید با جمع کردن آن‌ها پاور قدرتمند با در نظر گرفتن کاربردی که می‌خواهید انتخب کرده و خرید کنید.

. پاورهایی که در حال حاضر در بازار یافت می‌شوند از ۲۰۰ وات تا ۱۸۰۰ وات تنوع دارند. شما باید توان تقریبی مورد نیاز (معروف به TDP) هر یک از قطعات فعلی یا آینده‌ی کامپیوترتان را بدانید تا بتوانید با جمع زدن آن‌ها، پاوری با قدرت مناسب انتخاب کنید.

یک استاندارد نانوشته وجود دارد که می‌گوید قدرت پاور می‌بایست به اندازه مشخصی از نیاز اسمی کامپیوتر بیشتر باشد.

برای مثال اگر مجموع توان موردنیاز کامپیوترتان 300 وات است، یک پاور 600 واتی می‌تواند انتخاب بسیار درستی برای شما باشد.

به عنوان مثال یک کامپیوتر عادی و معمولی به 700 وات نیاز دارد، انتخاب پاوری با قدرت 1200 وات اصلا کار درست و منطقی نیست.

اگر تا مدت‌های زیادی قصد آپدیت سیستم خود را ندارید سعی کنید تا به اندازه نیاز و کاربردی که از این سیستم دارید پاور مدنظر خود را انتخاب کنید.

در صورتی که احتمال می‌دهید که ممکن است در سال‌های پیش روی خود یک کارت گرافیک برای سیستم خود تهیه کنید و آن را روی سیستم خود نصب کنید.

مصرف برق کارت گرافیک

از آنجاییکه کارت گرافیک از مصرف برق کامپیوتر سهم زیادی استفاده می‌کند در زمان انتخاب پاور باید بیشتر دقت داشته باشید که با در نظر گرفتن کارت گرافیک خود پاور موردنیاز خود را انتخاب کنید.

برای سیستم‌هایی که از آن برای کارهای سنگین و سخت استفاده نمی‌شود و از کارت گرافیک مجزا در آن استفاده نمی‌شود یک پاور 300 واتی کافی است و به خوبی پاسخگوی نیاز فرد با آن سیستم خواهد شد.

اما در صورتیکه کارت گرافیک مجزایی روی مادربورد خود نصب می‌کنید، حتما روی سایت سازنده کارت گرافیک چک کرده و حداقل منبع تغذیه پیشنهادی برای آن را تهیه می‌کنید.


راهنمای خرید پاور کامپیوتر: مشخصات پاور کامپیوتر

مشخصه‌های در زمان خرید پاور کامپیوتر کمک زیادی در انتخاب پاور می‌کند، نخستین مشخصه پاور می‌توان به سوکت‌ها و نوع اتصال آن به پاور اشاره کرد و اینکه هرکدام از آن‌ها به کدام از دستگاه‌های دیگر می‌توان اشارتی داشت.

هرچند مسئله مهمی از جمله توان آن وجود دارد که در زمان خرید و انتخاب پاور به شما کمک می‌کند.

یک مسئله دیگر وجود دارد که در ادامه به آن می‌ پردازیم:

اگر در مشخصات پاور از سیستم OCP استفاده نشده باشد، حتی اگر سازنده از عبارت چند ریله بودن برای این پاور استفاده کند، در حقیقت تک ریله است.

نکته دیگر در خصوص مقدار حداکثر جریان هر ریل است که در برخی از پاورها علی رغم تبلیغات چند ریله بودن، بیشترین جریانی که سیستم حفاظتی در آن فعال می‌شود به قدری بالا است که در حقیقت پاور به صورت تک ریله کار می‌کند.

مشخصات پاور کامپیوتر

کانکتورهای پردازنده

کانکتورهای پردازنده از دو استاندارد ATX 12V و EPS 12V پشتیبانی می‌کند که هرکدام برای بردهای میان‌رده و دیگری برای بردهای بالارده و گیمینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در صورتی که مادربورد شما برای تغذیه پردازنده از 4 پین استفاده کرده باشد، برای اینکه کامپیوتر خود را راه‌اندازی کنید به اتصال ATX 12Vنیاز دارید.

اگر مادربورد شما برای تغذیه پردازنده از 4 پین استفاده کند می‌بایست از EPS 12V استفاده کند. این کانکتور از 8 پین برخوردا راست و مانند کانکتور ATX 12Vمسئولیت تغذیه پردازنده را برعهده دارد.

4 پین اضافی در این کانکتور قابلیت رساندن جریان اضافه را به پردازنده‌های بالا رده و یا اورکلاک‌ها ایجاد می‌کند.

اما در سایر پاورها این پورت به صورت ترکیبی از دو کانکتور ATX 12V استفاده کرده‌اند.

کانکتورهای PCI Express

از این نوع کانکوتر زمانی استفاده می‌شود که به جریان اضافی در اسلات‌های PCI Express نیاز داشته باشیم.

از آنجاییکه معمولا این نیاز به افزایش جریان در کارت‌های گرافیک دیده می‌شود به این کانکتور‌ها کانکتور کارت گرافیک یا کانکتور PEG گفته می‌شود.

اکثر کارت گرافیک‌های جدید از این نوع کانکتو بهره‌مند هستند.

کانکتور SATA

این کانکتور برایتغذیه دستگاه‌های SATA همچون هارددیسک و درایوهای نوری استفاده می‌شوند. در صورتی که شما تعداد کافی از این کانکتور را نداشته باشید می‌توانید به واسطه تبدیل، کانکتورهای دستگاه‌های جانبی را به این کانکتور تبدیل کنید.


مدارهای محافظتی پاور

راهنمای خرید پاور کامپیوتر: یک منبع تغذیه به علت اینکه منبع اصلی تامین توان قطعات محسوب می‌شود و کنترل ولتاژ و شدت جریان قطعات نیز بعهده دارد. برای آننکه از بروز آسیب به پاور یا سایر قطعات در شرایط اضطراری جلوگیری شود باید به مدارهای محافظتی یا Protection Circuit مجهز شود.

مدارهای محافظتی در پاورهای سطح بالا از حداکثر تعداد برخوردار است، اما در پاورهای میان رده می‌بایست 4 یا 5 مدار محافظتی اکتفا کنید.

در ادامه به بررسی انواع مدارهای محافظتی پاور می‌پردازیم:

  • OPP: جلوگیری از بروز آسیب در صورت افزایش توان موردنیاز قطعات به بیش‌ازحد استاندارد و پیک پاور
  • OCP: جلوگیری از بروز آسیب در صورت افزایش شدت‌جریان موردنیاز در شاخه‌های سه‌گانه ۳٫۳، ۵ و ۱۲ ولت
  • OVP: جلوگیری از بروز آسیب در صورت افزایش ولتاژ موردنیاز در شاخه‌های سه‌گانه ۳٫۳، ۵ و ۱۲ ولت
  • OTP: جلوگیری از بروز آسیب در صورت افزایش بیش‌ازحد دمای بخش‌های مختلف پاور
  • UVP: جلوگیری از بروز آسیب در صورت کاهش ولتاژ خروجی پاور در شاخه‌های سه‌گانه
  • SCP : جلوگیری از بروز آسیب در صورت اتصال کوتاه در مدار داخلی پاور یا سایر قطعات کامپیوتر شخصی
  • SIP : جلوگیری از بروز آسیب در صورت ورود جریان هجومی به مدار تغذیه
  • NLO: جلوگیری از بروز آسیب در شرایطی که هیچ باری روی قطعات سیستم و پاور وجود ندارد

راهنمای خرید پاور کامپیوتر : EMI Filter چیست؟

فیلتر تداخلات الکترومغناطیسی (Electromagnetic Interference Filter) و فیلتر EMI قطعه‌ایی غیرفعال محسوب می‌شود که ازآن برای حذف نوسانات هدایت شده به واسطه تغذیه ورودی و خطوط سیگنال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از این فیلتر می‌توان برای حذف نویزها و نوسانات ایجاد می‌شود و به واسطه تجهیزات و سایر قطعات و ایمن سازی سیستم‌های الکترونیکی در کنار آن‌ها استفاده کرد.

فیلترهای EMI به صورت همزمان هم نویزهای حالت مشترک و هم نویزهای تفاضلی را حذف می‌کنند.

بخش پشن پاور کامپیوتری


مدیریت کابل کشی

در صورتی که مدیریت کابل کشی روی کیس صورت نگیرد، وجود کابل‌های مزاحم در مسیر جریان هوا موجب می‌شود تا دمای قطعات از سطح مناسب فاصله بگیرند.

به گونه‌ایی دیگر ممکن است به وجود آمدن این شرایط موجب می‌شود تا محبوس شدن جریان هوا در یک نقطه از کیس شده و به مرور زمان هوای گرم در آن تشکیل می‌شود.

با ایجاد این شرایط دمای قطعات افزایش می‌یابد و وجود تعداد بالای فن‌ها نیز بسیار موثر واقع نمی‌شود.

علاوه بر مزیت‌های مدیریت کابل کشی در سیستم خنک کننده، جلوه و زیبایی بی نظیری که به فضای درونی کیس ارائه می‌شود،

خرید اینترنتی پاور کامپیوتر

اگر قصد خرید پاور کامپیوتر برای سیستم موردنظر خود دارید می‌توانید به فروشگاه اینترنتی بانی نو مراجعه کنید، بانی نو مرجع معتبر فروش قطعات کامپیوتری است که بسیاری از محصولات این سایت گارانتی دارند.

در صورتی که قصد خرید دارید می‌توانید از شماره تماس‌های درج شده در زیر استفاده کنید و از مشاورین فروش بانی نو کمک بگیرید.

شماره پشتیبانی خرید: 02154789 داخلی 221

شماره مشاوره خرید: 02154789 داخلی 231

سخن آخر

در مقاله راهنمای خرید پاور کامپیوتر به صورت کامل و جامع به بررسی المان‌های با اهمییت در خرید پاور یا منبع تغذیه کامپیوتر پرداخته‌ایم.

تهیه پاور مناسب متشکل از انتخاب مدل با اتصالات، فرم فاکتور، توان مصرفی و بازدهی متناسب با کامپیوتر شما می‌شود. حداقل‌های یک پاور مناسب، توان صدا وات بالاتر از نیاز کامپیوتر و همچنین بهره‌گیری از استاندارد 80PLUS برنزی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×