راهنمای خرید کارت گرافیک برای بازی
راهنمای خرید کارت گرافیک برای بازی :
راهنمای خرید کارت گرافیک برای بازی : در کنار واحد پردازش مرکزی (CPU) ، واحد پردازش گرافیک (GPU) بیش ترین تأثیر را در عملکرد کامپیوتر برای بازی دارد. GPU متشکل از یک پردازنده اضافی است که داده ها را از CPU می گیرد و آن ها را به تصاویر قابل نمایش روی صفحه نمایش شما تبدیل می کند. به عبارت دیگر ، هنگامی که شما در حال بازی هستید ، GPU بیش تر کارهای سنگین را انجام می دهد. هرچه GPU قدرتمند تر باشد (که بعضاً به آن کارت گرافیک گفته می شود) می توان اطلاعات بیش تری را در مدت زمان کوتاه تری محاسبه و نمایش داد و در کل تجربه ی گیمینگ و بازی شما بهتر خواهد بود.
کارت گرافیک برای بازی امروزه در پردازش مقدار زیادی از اطلاعات تصویر و انجام کارهای موازی بسیار خوب عمل می کنند ، و آن ها را در انجام نه تنها نمایش متن و گرافیک در رابط های گرافیکی پنجره ای ، بلکه هم چنین در پردازش گرافیک های سه بعدی پیچیده مورد نیاز برای تجارب بازی های مدرن بسیار سریع عمل می کند. کارت گرافیک ها همچنین می توانند فرآیندهای دیگری را که شامل دستکاری مقدار زیادی از داده ها به طور موازی است ، به طور کارآمد اجرا کنند ، که این امر آن ها را برای برخی از برنامه های خارج از بازی نیز مفید می کند. مطالبی که در ادامه آورده می شود راهنمای خرید کارت گرافیک برای بازی جهت انتخاب شما می باشد.
چرا کارت گرافیک برای بازی اهمیت دارد؟
برای بسیاری از افراد ، بازی تنها وظیفه ای است که شما از کامپیوتر خود می خواهید انجام دهد. بنابراین جای تعجب نیست که گیمرهای جدی ساعت ها به تحقیق در مورد آخرین فناوری کارت گرافیک بازی GPU می پردازند و معمولاً GPU های خود را به طور مرتب ارتقا می دهند.
با سرعت بیش تر کارت های گرافیکی ، بازی ها به گونه ای طراحی شده اند که از عملکرد فوق العاده بهره مند می شوند و این امر تولیدکنندگان را به سمت ساخت GPU های سریع تر و ادامه چرخه سوق می دهد.
اگر اولویت بندی شما بازی نیست ، ممکن است به توانایی GPU خود اهمیت ندهید. همان طور که گفته شد ، برنامه های حرفه ای غالباً مستقیماً از طرق مختلف از قابلیت های پردازشی تخصصی کارت گرافیک استفاده می کنند.
به عنوان مثال می توان به ویرایش ویدئو اشاره کرد ، جایی که می توان از کارت گرافیک برای سرعت بخشیدن به فرآیند هایی مانند کدگذاری ویدئو ، رندر سه بعدی و برنامه های طراحی / ساخت (CAD / CAM) با کمک کامپیوتر مانند اتوکد استفاده کرد.
همه این برنامه ها از قدرت پردازشی اضافی GPU بهره مند می شوند. بنابراین انتخاب کارت گرافیک به خصوص بای بازی و گیمر ها بخش مهمی در ساخت ، خرید یا ارتقا رایانه شخصی است.
مانند هر مولفه رایانه شخصی ، اولین سوالی که هنگام انتخاب کارت گرافیک از خود می پرسید این است: چگونه از آن استفاده می کنید؟
مقاله پیشنهادی: انواع کارت گرافیک
کاربرد کارت گرافیک برای بازی
در ادامه مقاله راهنمای خرید کارت گرافیک برای بازی درباره کاربرد GPU صحبت خواهیم کرد.
صنعت بازی در تکامل فناوری کارت های گرافیکی نقش اساسی داشته است. بازی های کامپیوتری امروزی بیش از هر زمان دیگری واقع گرایانه و پیچیده تر هستند و افزایش عملکرد پردازنده های گرافیکی مدرن هم بخشی از دلیل این امر است و هم پاسخی است که گیمرها برای داشتن بازی هایی با ظاهری بهتر و پیچیده تر می خواهند.
به زبان ساده ، اگر در حال ساخت رایانه شخصی برای انجام بازی هستید ، کارت گرافیک مهم ترین قسمت خرید شما خواهد بود. سایر مولفه ها نیز می توانند بر عملکرد تأثیر بگذارند ، مانند پردازنده ، فضای ذخیره سازی و RAM ، اما کارت گرافیک بیش ترین ارتباط را با آن چه هنگام پخش روی صفحه مشاهده می کنید ، دارد. هرچند انواع مختلفی از بازی ها وجود دارد و همه آن ها به قدرت مند ترین کارت گرافیک موجود در بازار نیاز ندارند.
به همین دلیل خواندن مشخصات مورد نیاز ، توصیه شده و بهینه یک بازی برای اطمینان از کارت گرافیک مناسب مهم است. خرید بهترین پردازنده گرافیکی که توانایی خرید آن را دارید روش خوبی برای اثبات آینده ساخت شما و آماده نگه داشتن آن برای انجام بازی های مشهوری است که هنوز منتشر نشده اند.
گفته می شود ، اگر دقیقاً از نوع بازی هایی که می خواهید انجام دهید اطلاع دارید ، کمی تحقیق در مورد خرید کارت گرافیک بازی ایده آل برای اجرای این بازی ها راهی عالی برای شروع روند خرید خود است.
کارت گرافیک یکپارچه مجزا
بیش تر CPU های مدرن دارای گرافیک یکپارچه هستند که اساساً مدل هایی هستند که درون خود CPUتعبیه شده اند ، یا در غیر این صورت با CPU ارتباط نزدیک دارند.
این گرافیک های یکپارچه معمولاً گزینه هایی با کارایی پایین تر هستند و انرژی کافی برای هدایت سیستم عامل و اجرای مرورگرهای وب ، کلاینت های ایمیل ، برنامه های بهره وری و سایر نرم افزارهای معمول را فراهم می کنند ، اما برای چیزی بیش تر از بازی های گاه به گاه (یا قدیمی) کافی نیست. با قدرتمند شدن پردازنده ها ، این مورد به سرعت در حال تغییر است ، اما در حال حاضر ، اگر می خواهید بازی کنید ، کارت گرافیک جداگانه (یا گسسته) برای بازی بهترین راه حل است.
پردازنده های گرافیکی مستقل از گزینه های نسبتاً کم هزینه و سطح ابتدایی تا فوق العاده قدرتمند را شامل می شوند که هزینه آن ها بیش از 1000 دلار است. شما می توانید کارت گرافیک های گسسته را به عنوان بخشی از سیستم های از پیش ساخته شده ، برای رایانه ای که خودتان می سازید یا برای ارتقا پردازنده گرافیکی قدیمی خریداری کنید.
لپ تاپ در مقابل دسکتاپ
انتخاب کارت گرافیک فقط هنگام ساخت یا خرید کامپیوتر دسک تاپ جدید مهم نیست. بسیاری از کامپیتر های لپ تاپ متمرکز به بازی نیز از کارت گرافیک گسسته استفاده می کنند.
اگر بازی در حال حرکت از اولویت بالایی برخوردار است ، باید اطمینان حاصل کنید که لپ تاپ شما دارای پردازنده گرافیکی است که توانایی انجام بازی های مورد نظر شما را دارد و به طور انحصاری به گرافیک های کم مصرف پردازنده خود اعتماد نکنید. پردازنده های گرافیکی لپ تاپ به دلیل محدودیت های مکانی و حرارتی ، قبلاً نسبت به دسک تاپ ویژگی های کاملاً کمتری برخوردار بودند.
اکنون آن ها بیش از هر زمان دیگر به برابری نزدیک شده اند. بسیاری از لپ تاپ های گیمینگ مدرن از پردازنده گرافیکی گسسته ای استفاده می کنند که عملکرد آن ها بسیار نزدیک به معادل دسک تاپ آن هاست ، یا به گونه ای بهینه شده اند که میزان قابل توجهی از انرژی را در نوت بوک های بسیار نازک و سبک جای می دهند. پس دیگر لازم نیست بین قابلیت حمل و قدرت یکی را انتخاب کنید.
مقاله پیشنهادی: نرم افزار تست گرافیک لپ تاپ
Ray-tracing یا رهگیری پرتو
همانند اکثر سخت افزارهای کامپیوتر، فناوری گرافیک بازی هم چنان با سرعتی شگفت آور تکامل می یابد. یک نمونه اخیر از فناوری گرافیکی در حال تکامل “رهگیری پرتو” است. فناوری رهگیری پرتو امکان ایجاد جلوه های روشنایی واقع گرایانه تری را فراهم می کند که با دقت بیش تری نحوه رفتار نور و بازتاب را در دنیای واقعی شبیه سازی می کنند.
در واقع “رهگیری پرتو با پیگیری مسیری که اگر نور از طریق چشم بیننده از طریق صحنه سه بعدی مجازی عبور کند ، رنگ پیکسل ها را محاسبه می کند. با عبور از صحنه ، نور ممکن است از جسمی به جسم دیگر منعکس شود (باعث ایجاد انعکاس شود) ، توسط اشیا باعث ایجاد سایه شود یا از طریق اجسام شفاف یا نیمه شفاف عبور کند (باعث شکست می شود). همه این تعاملات برای تولید رنگ نهایی پیکسلی که سپس روی صفحه نمایش نشان داده می شود ، ترکیب شده اند. ”
Nvidiaدر مقابل AMD
حالا ، بیایید در مورد دو بازیکن بزرگ در کارت گرافیک بازی صحبت کنیم: Nvidia و AMD.
هنگام خرید، کارت های گرافیکی را انتخاب می کنید که شامل تمام اجزای لازم برای ارائه تصویر به صفحه نمایش شما باشد. این کارت ها شامل راه حل های خنک کننده ، اتصالات لازم و از همه مهم تر خود پردازنده گرافیکی است.
این پردازنده یک تراشه فوق العاده پیچیده است که با دهه ها تحقیق و آزمایش تولید شده است. از آن جا که مانع ورود برای ایجاد این پردازنده ها بسیار زیاد است ، به احتمال زیاد کارت شما توسط یکی از دو شرکت Nvidia یا AMD ساخته شده باشد.
هنگام خرید کارت گرافیک ، اغلب مدل های ساخته شده توسط شرکت های دیگری به غیر از Nvidia و AMD مانند ASUS ، GIGABYTE و MSI را انتخاب خواهید کرد. این شرکت ها تراشه های طراحی شده توسط AMD یا Nvidia را می گیرند و کارت گرافیک اختصاصی خود را با استفاده از این فناوری ایجاد می کنند.
به عبارت دیگر ، اگر GPU ASUS بخرید ، این تراشه Nvidia یا AMD است اما در بدنه ای که ASUS طراحی کرده است. هر سازنده GPU گزینه های طراحی و فن آوری منحصر به فرد خود را به جدول می آورد که در نتیجه گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد.
مقاله پیشنهادی: راهنمای خرید کارت گرافیک
Nvidia
سری جدید کارت گرافیک های بازی Nvidia بر اساس معماری Ampere ساخته شده است. محبوب ترین و قدرتمند ترین پردازنده های گرافیکی آن هایی هستند که در سری 30 آن (RTX 3070 ، 3080 یا 3090) وجود دارند و قابلیت کارایی آن ها با افزایش تعداد ، افزایش می یابد.
اگر به برش کامل نیز نیازی نداشته باشید ، سری RTX 20 همچنان گزینه بسیار مناسبی است و همچنان فناوری های جدیدتری مانند رهگیری پرتو را امکان پذیر می کند. Nvidia طیف گسترده ای از پردازنده های گرافیکی را پوشش می دهد که از سطح پایین تا بسیار بالای بازار را شامل می شود.
فاکتورهای زیادی عملکرد کارت گرافیک را تعیین می کنند ، اما شروع کار آسان این است که چند هسته پردازشی به نام “هسته های CUDA” یا “هسته های RTX” ارائه می دهد که Nvidia ارائه می دهد.
این معمولاً شاخص خوبی برای قابلیت عملکرد آن است. با این حال ، مانند اکثر سخت افزارهای رایانه ، شاخص های زیادی وجود دارد که عملکرد را تحت تأثیر قرار می دهند و “بهتر” می تواند برای افراد مختلف معنای مختلفی داشته باشد.
AMD
AMD همچنین دارای مجموعه ای از پردازنده های گرافیکی قدرتمند بازی است ، از جمله پرچم دار سری Radeon RX 5000 که از معماری RDNA بهره می برد و جانشین سری AMD RX Vega است.
AMD همچنین سری 500 سطح ابتدایی تری را ارائه می دهد که اگرچه کمی قدیمی تر هستند ، اما همچنان یک پیشنهاد ارزشمند برای بازی های 1080* 1920 ارائه می دهند.
AMD همچنین کارت هایی را در سرتاسر طیف قیمت ارائه می دهد و در اواخر سال 2020 ، AMD در حال انتشار مجموعه جدیدی از با نام مستعار “Big Navi” است که با توجه به معماری آینده RDNA 2 طراحی شده است.
این کارت های سری Radeon RX 6000 باید ثابت کنند که یک گام مهیج به جلو برای نمونه کارهای کارت گرافیک AMD است.
توان طراحی حرارتی (TDP)
همانند تمام سخت افزارهای قدرتمندی که از برق استفاده می کنند ، پردازنده های گرافیکی نیز گرمای زیادی تولید می کنند و برای عملکرد مطمئن به خنک کننده کافی نیاز دارند.
ترکیبی از اینکه چقدر کارت گرافیک نیرو می کشد و گرما تولید می کند به عنوان “توان طراحی حرارتی یا TDP” شناخته می شود. این اندازه گیری در وات نشان داده شده است و این همان عددی است که در مشخصات کارت گرافیک مشاهده خواهید کرد. هرچه TDP بالاتر باشد ، قدرت بیشتری برای کار لازم است و گرمای بیشتری تولید می کند.
توجه داشته باشید که همانطور که رایانه شخصی خود را برای بازی طراحی می کنید یا کارت گرافیک را ارتقا می دهید ، در مورد نحوه کارکرد کارت گرافیک مشخص با حداکثر توان نیز تحقیق کنید.
این به شما کمک می کند تا سیستم خنک کننده مناسبی را برای PC خود انتخاب کنید. همچنین مهم است که بدانید یک کارت گرافیک به چه نوع اتصالات برق نیاز دارد.
حافظه
کارت گرافیک های گسسته از نوع خاصی از حافظه برای ذخیره داده های مورد نیاز برای نمایش نهایی اطلاعات در صفحه استفاده می کنند. مقدار حافظه دسترسی تصادفی تصویری (VRAM) در GPU شما برای بازی های با کارایی بالا که از مقدار زیادی داده برای ساخت تصاویر پیچیده روی صفحه استفاده می کنند ، مهم است.
این عامل در هنگام اجرای چندین نمایشگر نیز عاملی مهم است ، به خصوص اگر از وضوح تصویر بالاتر برخوردار باشند. به طور کلی ، با خرید کارت گرافیک سریع تر ، حافظه RAM گرافیکی بیشتری دریافت خواهید کرد و به شرطی که کارت گرافیک با سرعت کافی برای بازی های مورد نظر خود خریداری کنید ، باید VRAM کافی داشته باشید.
پهنای باند RAM نیز یکی دیگر از معیارهای مهم است که باید در نظر گرفته شود. هرچه حافظه RAM سریع تر باشد ، پردازنده گرافیکی سریعتر می تواند به اطلاعات دسترسی پیدا کرده و آن ها را بر روی صفحه نمایش دهد. مدل کارت گرافیک به طور کلی نوع RAM موجود در کارت گرافیک را تعیین می کند.
رابط
باید اطمینان حاصل کنید که کیس شما به اندازه کافی بزرگ است و از اجزای نصب شده پشتیبانی می کند. اگرچه بیشتر رایانه های شخصی از کارت های گرافیکی استاندارد بازی پشتیبانی می کنند ، اگر به کارت گرافیک مخصوصاً بزرگ علاقه دارید ، در مورد سازگاری بین مادربرد ، کیس و کارت گرافیک خود تحقیق کنید. فضای کم می تواند منجر به خنک سازی نامناسب شود ، که می تواند منجر به کاهش عملکرد شود.
ارتباطات
اکثر پردازنده های گرافیکی مدرن فقط از فرمت های HDMI و DisplayPort پشتیبانی می کنند که تقریباً استانداردی برای سیستم ها و نمایشگرهای متمرکز بر بازی هستند. یک پیکربندی محبوب در GPU های بازی مدرن ، سه خروجی DisplayPort و یک HDMI است.
امیدواریم درک بهتری از آن چه در کارت گرافیک باید جستجو کنید ، پیدا کرده باشید. منبع دیگری که به شما در انتخاب کارت گرافیک کمک می کند ، بازی ها و برنامه هایی است که می خواهید اجرا کنید.
بیشتر آن ها مشخصات مورد نیاز ، توصیه شده و بهینه را ذکر می کنند که اغلب شامل CPU ، GPU ، RAM و فضای ذخیره سازی توصیه شده است. از آن ها استفاده کرده و بتوانید کارت گرافیک دلخواه خود را انتخاب کنید.امیدواریم که مقاله راهنمای خرید کارت گرافیک برای بازی برایتان مفید بوده باشد.