80 کالا مرتبط
4080 MASTER

بررسی کارت گرافیک

در صورتیکه قصد خرید کامپیوتر جدید را دارید و یا می‌خواهید سیستم خود را ارتقا دهید لازم است تا به کارت گرافیک هم توجه کنید زیرا یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های روی میز برای اسمبل کردن سیستم که باید موردتوجه افراد قرار بگیرد مدل کارت گرافیک است.

قبل از هر چیزی می‌بایست بدانید که کارت گرافیک چیست و قادر به انجام چه کاری است. 

در حقیقت کارت گرافیک واحد پردازش بصری است و کیفیت تصویر در نمایشگر با کیفیت محصول ارتباط کاملا مستقیمی دارد.

محل قرار گیری کارت گرافیک داخل کیس کامپیوتر، لپ تاپ و گوشی‌های هوشمند تعبیه شده است.

مهم‌ترین بخش قطعه فوق تراشه مرکزی است که اصطلاحا به آن GPU گفته می‌شود، برای انتخاب کارت گرافیک مناسب می‌بایست نخست نوع کاربری دستگاه خود را مشخص کنید برای مثال لپ تاپ گیمینگ برای اینکه از بازی‌های سنگین و سطح بالا پشتیبانی کند به کارت گرافیک قدرتمند و حافظه بالا نیاز دارد.


انواع کارت گرافیک

اکثر سیستم‌ها از کارت گرافیک داخلی برخوردارند، اما اضافه‌کردن گرافیک مجزا سبب می‌شود تا کیفیت بازی بهبود یاد، به همین سبب باید بدانید که کدامیک از کارت گرافیک‌ها برای سیستم شما لازم است.

کارت گرافیک به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌شود که عبارت است از:

کارت گرافیک یکپارچه (On-Board): کارت گرافیک فوق از جمله ارزان‌ترین مدل‌های کارت گرافیک محسوب می‌شود کا با پردازنده مرکزی ساخته می‌شود. از جمله معایب کارت گرافیک فوق می‌توان به عدم امکان ارتقای آن اشاره‌ایی داشت.

کارت گرافیک مجزا (PCI Express): کارت گرافیک مجزا به صورت جداگانه روی مادربرد قابل نصب است، به همین ترتیب در شرایطی که سیستم شما به ارتقا و تعمیر نیاز دارد، قادر هستید به راحتی آن را عوض کنید.

این نوع کارت گرافیک معمولا برای افرادی اهمییت دارد که از گیم سنگین و یا نرم افزار گرافیکی استفاده می‌کنند. مدل فوق به آسانی قابل تعویض است به همین سبب قیمت آن نسبت به مدل یکپارچه بالاتر است.

از جمله تولیدکنندگان کارت گرافیک PCI Express دو کمپانی NVIDIA و ATI است، PCI Express از سه معماری برخوردار است که جدیدترین آن مربوط به PCI Express 3.0 است.

اغلب کارت‌های گرافیک PCI Express دارای قابلیت فوق است و قادر است تا پردازش گرافیکی را با سایر کارت گرافیک‌ها به اشتراک بگذارد.


AGP

AGP یا کارت گرافیک شتاب‌دار نوع استاندارد کارت گرافیک است که در ابتدا تا اواسط دهه 2000 بود، کارت‌های گرافیک AGP امروزه به صورت گسترده در دسترس نیست، زیرا جایگزینی برای PCI Express شده است و اغلب تولیدکنندگان سخت‌افزار  از پورت‌های AGP در سیستم‌های خود استفاده نمی‌کنند.


بهتر است بدانید که آخرین کارت گرافیک AGP توسط کمپانی NVIDIA با سری GeForce 7 منتشر شده است.


کارت گرافیک اکسترنال

از آنجا که لپ تاپ برای کارت گرافیک اضافی فضایی ندارد، اغلب کپانی‌ها برای این مشکل چاره‌ایی اندیشیده و کارت گرافیک اکسترنال را پیشنهاد می‌کنند. برخی از کارت‌های گرافیک به Express Slot مبتنی است. در صورتیکه اغلب به صورت خطی برای یک مانیتور خارجی مورداستفاده قرار می‌گیرند.


کارت گرافیک کامپیوتر

انتخاب کارت گرافیک گیمینگ احتمالا سخت است، اما اغلب کارت‌های گرافیک قادر هستند در زمان بازی کردن عملکرد بسیار خوبی را ارائه دهند که پیش از این امکان نداشت.

قیمت کارت گرافیک گیمینگ می‌تواند اندکی بالا رود، اما در هر صورت عملکرد فوق‌العاده‌ایی را در نمایشگر QHD و 4K عرضه می‌کند.


کارت گرافیک لپ‌تاپ

لپ تاپ‌های گیمینگ برای بسیاری از بازی‌ها طراحی شده است؛ لازم است قبل از هر خرید و یا انتخابی گیمرها کارت گرافیک گیمینگ را انتخاب کنند. زیرا این نوع کارت گرافیک‌های گیمینگ قادر به رندر کردن کلیه افکت‌های واقعی بازی با FPS بالا هستند.


برندهای تولید‌کننده‌ی کارت گرافیک

کارت گرافیک‌ها معمولا با نام دو غول بزرگ سازنده  انویدیا (NVIDIA) و ای ام دی (AMD) شناخته می‌شود، محصولات آن‌ها در زمینه پرفروش‌ترن و بهترین کارت گرافیک‌های دنیا قرار گرفته است.

با این وجود برندهای بسیاری در این قطعه قرار دارد که از بین آن‌ها می‌توان به برندهای ایسوس (Asus)، ام اس آی (MSI) و گیگابایت (Gigabyte) اشاره داشت.

برای خرید کارت گرافیک هرکدام از این برندها باید به فاکتورهای همچون حافظه مانند کارت گرافیک با حافظه‌ی 2gb از نوع ddr3 یا ddr4 توجه کنید.


جمع‌بندی

تاثیرگذارترین بخش در تکامل فناوری کارت گرافیک صنعت بازی است، معمولا بازی‌های کامپیوتری امروزه نسبت به هر زمان دیگری واقعی‌تر و پیچیده‌تر شده‌اند و افزایش عملکرد کارت‌های گرافیکی گیمینگ مدرن برای گیمرهایی که بازی‌های پیچیده و زیبا می‌خواهند، مناسب است.


Powered by Froala Editor

عضویت در خبرنامه بانی نو

با عضویت در خبرنامه بانی نو از جدیدترین محصولات و تخفیفات ویژه ما آگاه شوید

شماره تماس: 02154789 داخلی 2
ایمیل:info[at]baninopc.com
samandehietehadie