لیست قیمت و خرید کارت گرافیک
کارت گرافیک یکی از مهمترین قطعات اصلی کامپیوتر به ویژه برای افرادیست که کارهای سنگین انجام میدهند. شاید تصور کنید که تنها توجه به پردازنده مهم است. اما باید بدانید در کنار پردازنده باید کارت گرافیک مناسبی بر اساس کاربری تهیه کنید. این قطعه که بر روی مادربرد سوار میشود، امروزه تنها برای تبدیل کدهای تصویر به سیگنال مورد استفاده قرار نمیگیرد. در حال حاضر پردازنده گرافیکی مجتمع یا GPU به عنوان هسته کارت گرافیک، پردازشهای اضافی را انجام میدهد.
در حالت کلی باید گفت تجزیه و تحلیل کدهای تصویر و انجام این کار با سرعت بالا به منظور افزایش سرعت کار اهمیت زیادی دارد. این وظیفه مستقیما بر عهده Graphic Card است. عملکرد این کارت سبب ارسال سیگنالهای بینقص در صفحه نمایشگر میشود. لازم است بدانید خرید یک Graphic Card خوب، حتی از مانیتور رده بالا نیز مهمتر است چرا که کیفیت یک مانیتور بر اساس کارت نمایشگر تعیین میشود. برد گرافیک برای تدوینگرها، گیمرها و عکاسها از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین در خرید آن نهایت دقت را داشته باشید.
مشخصات کارت گرافیک
در مشخصات برد گرافیک فاکتورهای مختلفی را باید در نظر گرفت. کارتهای نمایشگر (Graphic Card) مانند هر قطعه دیگری با یک نام طولانی که بیانگر مشخصات مهم است و با نام نامگذاری کارت نمایشگر شناخته میشوند. از روی این نام میتوانید تشخیص دهید ویژگیهای این کارت چیست. در زمان خرید کارت نمایشگر توجه به این مشخصات الزامیست. در واقع شما باید بر اساس نیاز خود این مشخصات را بسنجید. یعنی اگر به دنبال خرید کارت گرافیک گیمینگ هستید، لازم است کارتی مناسب با مشخصات لازم برای گیمینگ بخرید.
اگر بخواهیم این مسئله را با ذکر یک مثال به شما توضیح دهیم میتوانیم به برد گرافیک GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti GAMING OC 11GB GDDR6 اشاره کنیم. مشخصات این کارت بر اساس نامی که دارد به شرح زیر است:
- GIGABYTE: نام شرکت سازنده
- GeForce RTX 2080: مدل پردازنده و دستهبندی گرافیک
- Ti: مخفف تیتانیوم بوده و به معنای کارتهایی با تعداد هسته بیشتر و سرعت کلاک بالاتر
- Gaming: نوع کاربری (مناسب گیمینگ)
- OC: تنظیمات سرعت کلاک بالاتر
- 11 GB: حجم حافظه
- GDDR6: نوع حافظه
نکات مهم هنگام خرید کارت گرافیک
در زمان خرید لازم است نکاتی را در نظر داشته و انتخابی آگاهانهتر داشته باشید تا بتوانید استفاده مفیدی داشته باشید. این نکات را در مطالب زیر توضیح میدهیم.
- بررسی نوع کاربری
اولین فاکتور قبل از خرید کارت گرافیک، بررسی نوع کاربری است. نیاز خود را در نظر داشته باشید. آیا از سیستم تنها برای تماشای فیلم و کارهای روزمره استفاده میکنید یا کارهای حرفه ایتر مثل گیمینگ، رندر، اداری - خانگی و... انجام میدهید؟ اگر تنها کار شما کارهای ساده است برای خرید این کارت خیلی هزینه نکنید. اما برای گیمینگ یا طراحی لازم است کارتی حرفه ای بخرید.
- بررسی قطعات سیستم
قبل از خرید این محصول لازم است قطعات سیستم را بررسی کنید. تنها خرید یک Graphic Card قدرتمند برای سیستم کافی نیست. باید این کارت را بر اساس سایر قطعات دیگر خریداری کنید چرا که اگر قطعات دیگر همرده برد گرافیک نباشند، فایده ای ندارد. بنابراین کارتی مناسب با پردازنده، رم و مادربرد سیستم خود بخرید. از طرفی قدرت کارت را در نظر بگیرید. شاید منبع تغذیه یا پاور سیستم شما کشش کارتی با قدرت خیلی بالا را نداشته باشد. بنابراین نیاز است به توان برد گرافیک توجه کنید.
- حافظه گرافیکی
حافظه گرافیکی در خرید کارت گرافیک از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی هر چقدر این حافظه بیشتر باشد، جزئیات بیشتری را میتواند بارگذاری کند. همین مسئله سبب افزایش رزولوشن نیز میشود. اگر بخواهیم با ذکر یک مثال توضیح دهیم باید بگوییم برای اجرای بازیهایی با کیفیت 1080 نیاز به کارتی با حافظه 2 تا 6 گیگابایت دارید. بنابراین این مسئله را در نظر داشته باشید.
- سیستم خنککننده قوی
چیپ پردازشی کارتهای نمایشگر معمولا حرارت بالایی تولید میکند. این حرارت باید بلافاصله خنثی شود چرا که هر چقدر یک چیپ در دمای پایینتری فعالیت کند راندمان کار شما کاهش میابد. بنابراین به فن خنککننده در این کارتها توجه کنید.
- پورت و اتصالات
توجه به پورت و اتصالات یک کارت در زمان خرید نیز خالی از لطف نیست. همه کارتها شامل پورت HDMI هستند. این پورت برای اتصال به مانیتور کاربرد دارد. پورت Display نیز برای گیمرها به جای پورت قبلی مناسبتر است.
رزولوشن کارت گرافیک بر اساس کاربری و بودجه
رزولوشن مسئلهایست که باید بر اساس نیاز خود در زمان انتخاب کارت گرافیک در نظر بگیرید. در حالت کلی میتوان گفت که برای انجام کارهای اداری، روزمره، تماشای فیلم و... به کارت نمایشگری با رزولوشن خیلی بالا نیاز ندارید. اما یکی از نکات مهم، همخوانی رزولوشن مانیتور با گرافیک کارت است. اگر قصد خرید کارتی مناسب برای گیمینگ، تدوین و مواردی از این قبیل دارید، لازم است رزولوشنهای بالا انتخاب کنید. به طور مثال سه رزولوشن رایج برای گیمینگ شامل 1080، 1440، 2160 و یا 4k است. اما در نهایت کارتی را بر اساس بودجه و مانیتور خود تهیه کنید.
انواع کارت گرافیک NVIDIA
برای تهیه انویدیا NVIDIA باید با انواع و سریهای آن به طور کامل آشنا باشید تا بتوانید بر اساس نیاز خود بهترین مدل را انتخاب کنید. در زمان خرید کارت گرافیک انویدیا NVIDIA انواع مدلهای آن را بشناسید:
NVIDIA Quadro
کارتهای کوادرو، با قابلیتهای حرفه ای توسط شرکت انویدیا ساخته میشود. این کارتها در دو مجموعه تولید میشوند. مجموعه اول شامل کارتهای سری Quadro FX است. از جمله قابلیتهای آن نیز میتوان به کارایی بالا برای اجرای نرمافزارهای صنعتی اشاره کرد. نوع دوم نیز کارتهای سری Quadro NVS است. از این محصول در سیستمهایی استفاده میشود که نیاز به چند خروجی نمایشگر دارد. لازم به ذکر است از این دسته بیشتر برای ورک استیشن استفاده میشود.
NVIDIA Geforce
در هنگام خرید توجه داشته باشید این سری از محصولات بر اساس معماری کپلر طراحی شده است. بنابراین از GPGPU نیز پشتیبانی میکند. (GPGPU مخفف General Purpose Graphics Processing Unit همان واحد پردازش گرافیکی است که محاسبات غیرتخصصی (یا همان وظایف CPU) را نیز انجام میدهد) در واقع این کارتها از کارایی بالایی برخوردار بوده و تاکنون در 16 سری به بازار عرضه شده است.
NVIDIA Tesla
این دسته از کارتهای برند انویدیا انتخابی مناسب برای دیتاسنترها هستند. چرا که دارای توانایی بالا در عملیات، کارایی و Uptime هستند. به طور کلی هدف کمپانی انویدیا از طراحی این کارتها استفاده در کارهاس سنگین گرافیکی، انیمیشن، رندرینگ و... است.
سریهای کارت گرافیک NVIDIA
انواع کارت گرافیک بر اساس قدرت و کیفیت در ردهبندی و سریهای مختلفی تولید و عرضه میشوند. بنابراین در این بخش سریهای برد گرافیک انویدیا را آوردهایم:
- سری RTX40
- سری RTX30
- سری GTX
- سری MX
انواع کارت گرافیک AMD
- ورک استیشن
- دسکتاپ
- لپتاپ
سریهای کارت گرافیک AMD
همانطور که گفته شد کارتهای نمایشگر ای ام دی شامل سه دسته ورک استیشن، دسکتاپ و لپتاپ است. در این قسمت انواع سریهای کارت گرافیک AMD برای ورک استیشن را معرفی میکنیم.
گرافیک AMD Radeon™ PRO W6800
- مناسب کارهای سنگین
- حافظه داخلی 32 گیگابایت
- 6x Mini-DisplayPort 1.4
گرافیک AMD Radeon™ PRO W6600
- برای کارهای متوسط
- 8 گیگابایت GDDR6
- 4x DisplayPort™ 1.4
گرافیک AMD Radeon™ PRO W6400
- برای کارهای سبک
- 4 گیگابایت GDDR6
- پورت DisplayPort™ 1.4 2x
انواع کارت AMD مخصوص دسکتاپ:
- AMD Radeon™ RX 7900 XTX
- AMD Radeon™ RX 7900 XT
- AMD Radeon™ RX 7900 GRE
- AMD Radeon™ RX 7600
انواع کارت AMD مخصوص لپتاپ
- AMD Radeon™ RX 7600M XT
- AMD Radeon™ RX 7600M
- AMD Radeon™ RX 7700S
- AMD Radeon™ RX 7600S
- AMD Radeon™ RX 6850M XT
- AMD Radeon™ RX 6800M
- AMD Radeon™ RX 6700M
- AMD Radeon™ RX 6650M XT
- AMD Radeon™ RX 6650M
- AMD Radeon™ RX 6600M
- AMD Radeon™ RX 6550M
- AMD Radeon™ RX 6500M
- AMD Radeon™ RX 6450M
- AMD Radeon™ RX 6300M
- AMD Radeon™ RX 6800S
- AMD Radeon™ RX 6700S
- AMD Radeon™ RX 6600S
- AMD Radeon™ RX 6550S
بهترین برند های کارت گرافیک
مجموعه بانی نو به عنوان معتبرترین فروشگاه اینترنتی فروش انواع قطعات کامپیوتری، انواع کارت گرافیک را در بازه قیمتی مختلف و برندهای معتبر تولیدکننده به فروش میرساند. در سایت بانی نو انواع برد گرافیک در برندهای زیر را میتوانید با قیمتی مناسب خریداری کنید:
- کارت گرافیک ام اس آی (MSI)
- کارت گرافیک ایسوس(ASUS)
- کارت گرافیک اینو تری دی (INNO3D)
- کارت گرافیک پی ان وای (PNY)
- کارت گرافیک زوتک (ZOTAC)
- کارت گرافیک گیگابایت(GIGABYTE)
سوالات متداول دربارهی کارت گرافیک
1. کارت گرافیک چیست؟
کارت گرافیک یا Graphics Card، یک سختافزار کامپیوتری است که وظیفه پردازش و رندر تصاویر و ویدیوها را بر عهده دارد. این قطعه از طریق GPU (واحد پردازش گرافیکی) وظایف گرافیکی را بهینهسازی میکند و میتواند برای بازیهای کامپیوتری، طراحی گرافیک و کاربردهای حرفهای مورد استفاده قرار گیرد.
2. وظیفه کارت گرافیک چیست؟
وظیفه اصلی کارت گرافیک، پردازش و تولید تصاویر و ویدیوهای با کیفیت بالا است. این وظیفه شامل رندرینگ اشیا، مدیریت رنگ، بهبود سرعت و کیفیت نمایش تصاویر و اجرای الگوریتمهای پیچیده برای کاربردهای مختلف مانند بازیهای ویدئویی و نرمافزارهای طراحی میباشد.
3. عوامل موثر بر قیمت کارت گرافیک چیست؟
قیمت کارت گرافیک تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرد از جمله:
- مدل و برند کارت گرافیک (مثلاً ASUS، NVIDIA، AMD)
- حافظه (VRAM) و نوع آن (DDR4، GDDR6 و غیره)
- کارایی و سرعت پردازش (میزان FPS در بازیها)
- قابلیتها و ویژگیهای اضافی (مانند پشتیبانی از فناوری Ray Tracing)
- تقاضا و عرضه در بازار
4. تفاوت کارت گرافیک و GPU چیست؟
کارت گرافیک یک سختافزار است که شامل GPU (واحد پردازش گرافیکی) به همراه دیگر اجزای جانبی مانند حافظه و خنککنندهها میباشد. به عبارت دیگر، GPU یک تراشه است که درون کارت گرافیک قرار دارد و وظیفه پردازشهای گرافیکی را به عهده دارد، در حالی که کارت گرافیک کل مجموعهای از سختافزار است که شامل GPU، RAM و دیگر اجزاء میشود.
5. خصوصیات منحصربهفرد کارتهای گرافیک AMD، ایسوس و انویدیا چیست؟
خصوصیات منحصربهفرد این برندها به شرح زیر است:
- AMD: معمولاً کارتهای گرافیک AMD برای قیمت پایینتر و کارایی مناسب در بازیهای روز به عنوان گزینههای اقتصادی مطرح میشوند.
- ایسوس: این برند مشهور برای خنککنندههای قدرتمند و طراحیهای جذاب خود شناخته شده است. همچنین مدلهای ROG ایسوس برای gamers طراحی شدهاند.
- انویدیا: این برند به خاطر تکنولوژیهای نوآورانه مانند Ray Tracing و DLSS (Deep Learning Super Sampling) معروف است و معمولاً برای گیمرهای حرفهای پیشنهاد میشود.
Powered by Froala Editor