» آموزشی » اینترنت اشیا چیست و چه مزایای و معایبی دارد؟
آموزشی

اینترنت اشیا چیست و چه مزایای و معایبی دارد؟

1400-02-31 645

اینترنت اشیا، یا internet of things (IoT) چیست؟ به سیستمی از اشیا متصل به اینترنت گفته می‌شود که قادر به جمع آوری و انتقال داده‌ها از طریق شبکه بی سیم بدون دخالت انسان است. امکانات شخصی یا تجاری اینترنت اشیا بی پایان است. اما این شبکه جهانی چه تاثیری بر روی زندگی انسان دارد و چه مزایا و معایبی را به دنبال خود حمل می‌کند؟

در اینترنت اشیا نحوه تعامل مشاغل ، دولت‌ها و انسان‌ها با سایر کشورهای متصل را دگرگون خواهد کرد. اما مانند هر فناوری جدید ، مسائل نگران کننده‌ای هم وجود دارد که شامل پذیرش ، هزینه ، اتصال ، امنیت و موارد دیگر است. همانطور که حتی فناوری‌های جدیدتر و استراتژی‌های اتصال به بازار وارد می‌شوند ، اینترنت اشیا به پیشرفت خود ادامه می‌دهد و باعث تبدیل اشیا غیرمتصل به دستگاه‌های متصل هوشمند می‌شود.

در ادامه همراه ما باشید تا متوجه شوید اینترنت اشیا چیست و چه تاثیری بر روند زندگی ما می‌گذارد.

اینترنت اشیا چیست

وصل شدن ابزارآلات مختلف به اینترنت، و هوشمند شدن آن‌ها با دستور گرفتن از یک منبع مشخص، با اینترنت اشیا امکان پذیر شده است. حال این اشیا می‌تواند هر چیزی باشد از لامپ گرفته تا سیستم هوشمند خودرو.

این روند بر صنایع مختلف و همچنین زندگی شخصی ما تأثیر می‌گذارد. به طور خلاصه ،IOT به شبکه در حال رشد متصل اشاره دارد که قادر به جمع آوری و تبادل اطلاعات در هر زمان با استفاده از سنسورهای تعبیه شده هستند.

ترموستات‌ها، اتومبیل‌ها، چراغ‌ها، یخچال‌ها و سایر لوازم خانگی همه می‌توانند به اینترنت اشیا متصل شوند. Business Insider Intelligence پیش بینی می کند که تا سال 2026 بیش از 64 میلیارد دستگاه اینترنت اشیا در سراسر جهان نصب شود.

نرم افزارهای اینترنت اشیا

Smart Home

خانه هوشمند (smart home) به احتمال زیاد محبوب‌ترین اپلیکیشن اینترنت اشیا در حال حاضر است. برنامه خانه هوشمند، که گاهی اوقات به عنوان یک برنامه اتوماسیون نیز شناخته می‌شود، برنامه‌ای است که برای کنترل و مدیریت از راه دور دستگاه‌های غیر محاسباتی متصل در خانه، معمولاً از طریق تلفن هوشمند یا رایانه استفاده می‌شود. برنامه‌های خانه هوشمند ممکن است یک منظوره باشند ، به عنوان مثال کنترل لامپ‌های هوشمند و مدیریت سیستم روشنایی خانه.

علاوه بر روشنایی، عناصر خانگی که برنامه‌های هوشمند خانه می‌توانند کنترل کنند شامل گرمایش و تهویه مطبوع، سیستم‌های سرگرمی، درها و پنجره‌ها، پوشش پنجره‌ها، سیستم‌های امنیتی، آبپاش و لوازم خانگی است.

با حسگرهای مناسب ، برنامه‌ خانه هوشمند می‌تواند سیستم‌ها و محیط‌ها را کنترل کرده و در صورت بروز مشکل هشدار ارسال کند.

به طور فزاینده‌ای، برنامه‌ خانه هوشمند چندین سیستم را در خانه کنترل می‌کند و از طریق مرکز اتوماسیون خانه متصل می‌شود. برخی از افراد با هاب شروع می کنند و دستگاه‌های متصل را به تدریج اضافه می‌کنند. برنامه‌های خانه هوشمند معمولاً به کاربر امکان می‌دهد اقدامات گروهی را برای شرایط خاص ایجاد کند.

Wearables

اپل واچ و دیگر ساعت‌های هوشمند موجود در بازار با فعال کردن پیام کوتاه، تماس تلفنی و موارد دیگر مچ دست ما را به گوشی‌های هوشمند تبدیل کرده‌اند. و دستگاه‌هایی مانند Fitbit و Jawbone با دادن اطلاعات بیشتر به افراد در مورد تمریناتشان، به انقلابی در دنیای تناسب اندام کمک کرده‌اند.

Smart Cities

اینترنت اشیا این امکان را دارد که با حل مشکلات واقعی که شهروندان هر روز با آن روبرو هستند کل شهرها را متحول کند. با ارتباطات و داده‌های مناسب می‌تواند مشکلات ازدحام ترافیک را حل کند و سر و صدا ، جرم و آلودگی را کاهش دهد.

Connected Car

وسایل نقلیه مجهز به دسترسی به اینترنت هستند و می‌توانند این دسترسی را با دیگران به اشتراک بگذارند ، دقیقاً مانند اتصال به شبکه بی سیم در خانه یا محل کار.

IOT چیست ؟

اینترنت اشیا شباهت زیادی به تلفن‌های موبایل دارد و سیستمی در حال رشد دارد که از میلیاردها دستگاه در سراسر جهان استفاده می‌شود و از طریق شبکه‌های بی سیم به اینترنت و یکدیگر متصل می‌شوند. دستگاه‌های اینترنت اشیا در خارج از خانه نیز یافت می‌شوند. تا زمانی که دستگاه قادر به اتصال به اینترنت باشد و دارای سنسورهایی باشد که داده‌ها را منتقل می‌کنند ، می‌توان آن را یک وسیله اینترنت اشیا دانست.

با این وجود تلفن‌های هوشمند نقش زیادی در اینترنت اشیا دارند ، زیرا بسیاری از دستگاه‌های IOT را می‌توان از طریق برنامه روی تلفن‌های هوشمند کنترل کرد. می‌توانید از تلفن هوشمند خود برای برقراری ارتباط با ترموستات هوشمند خود استفاده کنید.

به عنوان مثال ، تا زمانی که از محل کار به خانه می‌روید، دمای مناسب را برای شما فراهم کند. با این کار می‌توانید گرمایش یا سرمایش بی مورد را از بین ببرید و به طور بالقوه در هزینه‌های انرژی صرفه جویی کنید.

دستگاه‌های اینترنت اشیا شامل سنسورها و پردازنده‌های کوچک رایانه‌ای هستند که بر اساس داده‌های جمع آوری شده توسط سنسورها از طریق یادگیری ماشین عمل می‌کنند. این دستگاه‌ها مینی کامپیوتر هستند، به اینترنت متصل هستند و در برابر بدافزارها و هک آسیب پذیر هستند.

یادگیری ماشین یا Machine learning زمانی است که کامپیوترها به روشی مشابه انسان  با جمع آوری داده‌ها از محیط پیرامون خود  یاد می‌گیرند و همین امر باعث هوشمند سازی دستگاه‌های IOT می‌شود. یادگیری ماشین نوعی هوش مصنوعی است که به کامپیوتر کمک می‌کند بدون اینکه توسط شخصی برنامه ریزی شود، یاد بگیرد. دقت داشته باشید که سرعت خوب اینترنت، از شرایط استفاده از این تکنولوژی است. بنابران، اگر سرعت نت پایینی دارید، باید برای بالا بردن سرعت اینترنت اقدامات لازم را به عمل بیاورید

مزایای اینترنت اشیا چیست؟

دسترسی آسان

در حال حاضر ، تقریبا در هر مکانی که هستید می‌توانید به راحتی در زمان واقعی به اطلاعات لازم دسترسی پیدا کنید. تمام آنچه که لازم است یک دستگاه هوشمند و اتصال به اینترنت است. به طور مثال ما به جای اینکه از شخصی در خیابان بپرسیم، از Google Maps برای دیدن مکان خود استفاده می‌کنیم، رزرو ساده‌تر است و اطلاعات واقعی از آخرین تحقیقات علمی یا تجزیه و تحلیل تجارت نیز به راحتی در دسترس است. شاید لازم باشد برای بهره برند از این نوع اینترنت، نت 5g داشته باشید و به همین دلیل، باید از گوشی های فایو جی نیز استفاده نمایید.

سرعت

IOT ما را قادر می‌سازد با سرعت ، کارهای بی شماری را به پایان برسانیم. به عنوان مثال ، اینترنت اشیا اتوماسیون را آسان می‌کند. دفاتر هوشمند کارهای تکراری را خودکار می‌کنند، بنابراین به کارمندان اجازه می‌دهد تا وقت و تلاش خود را برای کارهای مهم‌تری بگذارند.

انطباق با استانداردهای جدید

اگرچه اینترنت اشیا همیشه در حال تغییر است، اما تغییرات آن در مقایسه با دنیای فناوری پیشرفته امروز کم است. بدون اینترنت اشیا ، پیگیری همه به روزرسانی‌ها برای ما دشوار است.

مدیریت زمان بهتر

به طور کلی، IOT ابزاری باورنکردنی برای صرفه جویی در وقت است. ما می‌توانیم در هنگام رفت و آمد روزانه جدیدترین اخبار را در تلفن‌های خود جستجو کنیم، یا از وبلاگی در مورد سرگرمی مورد علاقه خود دیدن کنیم و یا کالایی را در یک فروشگاه آنلاین خریداری کنیم.

معایب اینترنت اشیا چیست؟

نقض داده‌ها

متأسفانه ، اطلاعات خصوصی ما بیش از هر زمان دیگری در معرض دید قرار گرفته است. آمار، ارقام نگران کننده‌ای را نشان می‌دهد. 12.7 میلیون قربانی سرقت هویت شدند. کارت اعتباری نوعی از اطلاعات است که بیشتر در معرض خطر قرار دارد .

اگر حمله سایبری از طریق صفحات وب سایت شرکت‌ها رخ دهد ، شرکت‌ها می‌توانند اعتماد مشتری‌های خود را برای همیشه از دست بدهند. خطرناک‌ترین دستگاه‌ها ، اسباب بازی‌های هوشمند برای کودکان و دستگاه‌های هوشمند دست دوم هستند .

وابستگی

اینترنت اشیا، به اتصال به اینترنت وابسته است. وقتی اینترنت وجود نداشته باشد، نمی‌توان از آن استفاده کرد. از طرف دیگر، ما به طور روزافزون به استفاده از اینترنت اشیا وابسته شده ایم. نه تنها در تجارت ، بلکه در زندگی خصوصی.

پیچیدگی

اگرچه به نظر می‌رسد اینترنت اشیا وظایف خود را به سهولت انجام می‌دهد، پیچیدگی‌های بسیاری در پشت آن وجود دارد. در نتیجه، اگر نرم افزار محاسبه اشتباهی انجام دهد، این امر بر بقیه مراحل تأثیر می‌گذارد. تکیه بیش از حد گاهی اوقات می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

آینده اینترنت اشیا

فناوری‌های Internet-of-Things با موفقیت در حال مهندسی مجدد مشاغل و اصلاح روش‌های بهینه برای اجرای آن‌ها هستند. این فناوری‌ها تقریباً بر کلیه صنایع وابسته به دنیای دیجیتال تأثیر می‌گذارند: بهداشت و درمان، بیمه، ساختمان‌های هوشمند، ساخت و ساز ، حمل و نقل و تدارکات، خرده فروشی و …

در آینده دستگاه‌ها کوچکتر و هوشمندتر می‌شوند. در نهایت، ممکن است از مسواک تا توستر شما به اینترنت متصل شوند. اسباب و وسایل شما به دستیار خانگی تبدیل می‌شوند و هر کدام در خدمت شما هستند.

جمع بندی

اینترنت اشیا چیزهای شگفت انگیز زیادی برای ما به ارمغان آورده است و همچنان ما را در بسیاری از بخش‌ها شگفت زده می کند: تجارت، مراقبت‌های بهداشتی، زندگی خصوصی و … اکنون که از این فناوری آگاهی بیشتری پیدا کرده‌اید ، از داده‌های خود محافظت کنید و از اینکه چگونه اتوماسیون و دسترسی آسان می‌تواند بر شما یا تجارت شما تأثیر بگذارد آگاه باشید.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×