تشخیص میزان کارکرد لپتاپ
تشخیص میزان کارکرد لپتاپ
شاید برای شما جالب باشد که متوجه شوید از چه تاریخی شروع به استفاده از دستگاه شما شده است و پس از این که لپتاپ خود را خریداری کردهاید، تا به امروز چه میزان از آن استفاده کردهاید. تشخیص میزان کارکرد لپتاپ، در مواردی مثل تست لپتاپ دست دوم که قصد خرید آن را دارید میتواند کمکحال شما باشد. به هر حال، مثل زمانی که قصد خرید خودرو را دارید و بررسی میکنید که در طی چند سالی که از سال ساخت خودرو میگذرد، خودرو چند کیلومتر راه رفته است و آیا این میزانی که طی شده، عادی بوده و یا کمتر یا بیشتر از حد نرمالش هست، برای خرید لپتاپ هم باید همچنین مسیری را طی کنید.
یکی دیگر از مواردی که شاید تشخیص میزان کارکرد لپتاپ به کار آن بیاید، مواردی هست که میخواهید بدانید که آیا علاوه بر خودتان شخص دیگری از سیستم استفاده میکند یا خیر؛ که برای این کار باید این میزان را به شکل فعالیت روزانهی لپتاپ بررسی کنید.
در این مقاله قصد داریم راجع به تشخیص میزان کارکرد لپتاپ برای شما مطلب ارائه دهیم و راههایی که برای فهمیدن این مطلب مرسوم هستند را به شما معرفی کنیم. از آنجایی که راههایی که برای تشخیص این موضوع در ویندوز و مک با همدیگر متفاوت است، به صورت جداگانه برای این دو سیستم عامل، خواهیم پرداخت.
محصول پیشنهادی: لپ تاپ اپل مدل MacBook Air 13 (2022) MLXW3 M2-8GB-256GB SSD-8CORE GPU
میزان فعالیت لپتاپ در ویندوز 8 و 10
زمانی که لپتاپ خود را روشن میکنید، تا زمانی که دوباره عمل Shut down روی آن انجام دهید تا دستگاه خاموش شود، یک میزان کارکردی توسط هارد و سی پی یو دستگاه شما اعمال میشود. که علاوه بر آن، یک زمان سنج نیز برای آن وجود دارد تا نشان دهد از زمانی که دستگاه را روشن نمودهاید، تا زمانی که قصد بررسی این زمان را دارید، چه مقدار تایم صرف شده است.
این کار بیشتر برای این مورد کاربرد دارد که شما قصد دارید بدانید چه مدت میباشد که دستگاه شما روشن است. برای تشخیص میزان کارکرد لپتاپ برای این کتگوری، به شیوهی زیر عمل میکنیم:
برای این کار، باید وارد پنجرهی Task manager بشوید. برای این کار، سه راه ساده وجود دارد.
- زدن ctrl+shift+esc و در پی آن باز شدن پنجرهی Task manager.
- زدن ctrl+alt+delete و سپس کلیک بر روی قسمت Task manager
- یکی دیگر از کارها هم این که در قسمت جست و جوی start، کلمهی Task manager را سرچ کرده و روی Task manager کلیک کنید.
در هر سه حالت بالا، پنجرهی بالا برای شما باز خواهد شد. که با انتخاب گزینه Performance، وارد پنجرهی زیر خواهید شد.
اگر در نمایه بالا، گزینهی CPU را انتخاب نمایید، این پنجره برای شما باز خواهد شد. تایمی که در پایین قسمت Up time نشان داده میشود، زمانی است که آخرین بار لپتاپ را روشن نموده و تا بدین جا آن را خاموش نکردهاید. فرمت این عدد به شکل ثانیه:دقیقه:ساعت:روز میباشد؛ که در این شکل، به این معنا است که لپتاپ، به مدت 1 ساعت و 15 دقیقه و 24 ثانیه است که روشن بوده است.
محصول پیشنهادی: لپ تاپ لنوو مدل Ideapad Gaming 3 Core i5(11300H)-8GB-512GB SSD-4GB(GTX1650)
میزان فعالیت لپتاپ در مکبوک
برای تشخیص میزان کارکرد لپتاپ در مک بوکها، ابتدا باید بر روی آیکون Apple که در قسمت بالا، سمت چپ صفحهی نمایش هست کلیک کنید و همانند شکل زیر، بر روی آیکون About this mac کلیک نمایید.
با پنجرهای که پس از اعمال این کار برای شما باز میشود، شما میتوانید تاریخ ساخت دستگاه، اطلاعات کارت گرافیک، حافظهی رم و … لپتاپ خود را مشاهده کنید.
با انتخاب آیکون System report و به دنبالهی آن، انتخاب Software، پنجرهی زیر برای شما باز میشود.
در این قسمت، زمانی که در رو به روی Time since boot درج شده است، همان زمانی است نشان میدهد از زمان روشن کردن دستگاه تا به الان، چه تایمی سپری شده است؛ که برای مثال در این تصویر، مدت زمان 7 دقیقه است که دستگاه روشن میباشد.
مقاله پیشنهادی : نحوه عیب یابی لپ تاپ
میزان کارکرد لپتاپ، از لحظه راه اندازی دستگاه
اما تشخیص میزان کارکرد لپتاپ از لحظهای که دستگاه را راهاندازی میکنید، تا به لحظهی حال را چگونه متوجه شویم؟ برای مثال، زمانی که قرار است یک لپتاپ دسته دوم و استوک را بخریم، شاید نیاز باشد تا زمان سال ساخت لپتاپ، زمان شروع به کار کردن لپتاپ و همچنین مدت زمان روشن بودن دستگاه را متوجه باشیم.
برای این کار، باید از طریق Command Prompt اقدام کنیم. این عبارت را در قسمت جست و جوی start سرچ کرده و در پنجرهی باز شده، عبارت systeminfo.exe را تایپ میکنیم و سپس اینتر را زده تا یک صفحه نمایش همانند شکل زیر باز گردد.
با این کار، اطلاعات زیادی به شما داده میشود. موردی که در اینجا برای ما اهمیت داشت، بحث زمانی است که لپتاپ از آن تاریخ راهاندازی شده است. این تاریخ در رو به روی قسمت Bios Version نشان داده شده است. برای مثال طبق تصویر بالا، تاریخ 26 ژانویه سال 2015، تاریخی است که لپتاپ مورد نظر شروع به کار کرده است. البته این تاریخ، برای زمانی است که ویندوز لپتاپ نصب شده و کاملا راه اندازی لپتاپ تکمیل شده است. بنابراین، ممکن است چند روز قبل از این تاریخ نیز شاهد یک سری فعالیتهایی درون هارد لپتاپ را شاهد باشید که شاید نشان از عملیاتی باشد که برای راه اندازی لپتاپ به کار برده شده است.
در قسمت پشتی بدنهی برخی از لپتاپها، برچسبی تعبیه شده است که با مطالعهی آن نیز میتوان تاریخ ساخت لپتاپ را متوجه شد. معمولا روی این برچسب یک شماره سریال نیز وجود دارد که به کمک این شماره سریال و لینک شدن با شرکت سازندهی لپتاپ، هم میتوانید از تاریخ دقیق لپتاپ خود مطلع شوید و هم از اورجینال بودن دستگاه خود اطمینان حاصل نمایید.
اما با تمامی این تفاسیر ما همچنان تشخیص میزان کارکرد لپتاپ، که به ما نشان دهد از لحظهی اکتیو شدن لپتاپ تا به امروز، دستگاه ما چه مقدار روشن بوده است را بررسی نکردهایم. در واقع توانایی تشخیص این موضوع در خود ویندوز وجود ندارد، اما اگر هارد لپتاپ تعویض نشده باشد، میتوان به کمک یک سری نرم افزارها به این موضوع پی برد.
یکی از این نرم افزارها، Crystal Disk Info میباشد. کار اصلی این نرم افزار در واقع نظارت بر کارکرد صحیح بر روی هارد دیسکهایی که به لپتاپ متصل است میباشد و به همین واسطه، اطلاعات دقیق راجع به مدل، شماره سریال، رابطها، مدت زمان اتصال و … از تمامی هاردهایی که به دستگاه متصل است، نظیر فلش مموریها، هارد SSD و HDD، به ما میدهد. از آنجایی که هارد خود دستگاه، از لحظهی اکتیو شدن ویندوز درون دستگاه قرار دارد، بنابراین مدت زمان اتصال این هارد به لپتاپ، یک راه خوب برای تشخیص میزان کارکرد لپتاپ خواهد بود.
مقاله پیشنهادی : از بین بردن خش روی لپ تاپ
اما نرم افزار دیگری که قصد داریم به شکل تخصصیتر آن را بررسی کنیم، PC Usage Viewer است. به کمک این نرم افزار، میتوانید تمامی روزهایی که پس از اکتیو شدن ویندوز، لپتاپ روشن بوده یا خاموش را متوجه شوید. همچنین با این نرم افزار، به راحتی میتوانید به این موضوع که آیا کسی به غیر از شما از دستگاه استفاده میکند یا خیر نیز پی ببرید.
با نصب این نرم افزار، علاوه بر تشخیص میزان کارکرد لپتاپ، به شکل جزئی میتوانید وضعیت روشن بودن یا خاموش بودن دستگاه خود را در هر تاریخی که مد نظر داشتید مشاهده کنید و متوجه شوید که به طور میانگین، از لحظهی راه اندازی دستگاه، لپتاپ به چه میزانی در روز روشن بوده است.
برای این کار، پس از نصب نرم افزار، آن را باز کرده تا یک سری داده بر روی صفحه به نمایش در بیاید.
طبق این شکل، اولین روزی که هارد لپتاپ مورد استفاده قرار گرفته است، تاریخ 16 ژانویه میباشد. که با توجه به دادهای که از بخش Command Prompt گرفتیم، سال شروع به کار دستگاه، 2015 میباشد. اما در قسمت Command Prompt، تاریخ شروع به کار ویندوز، 26 ژانویه خورده بود؛ که این موضوع نشان میدهد از لحظهی نصب ویندوز بر روی دستگاه و تاریخ راه اندازی آن، حدود 10 روز گذشت است.
تشخیص میزان کارکرد لپتاپ با این نرم افزار خیلی ساده است. نوارهای آبی نشان از زمانهایی که دستگاه روشن بوده است را میدهد و نوارهای سفید، نشان از خاموش بودن آن است. شمارهای 1، در سمت چپ، نشان از شروع ماه جدید را دارد که در کنار آنها نیز ماه آنها درج شده است و در سایر روزها، نشان روزهای هفته درج شده است.
اگر به پایینترین سطر این شکل مراجعه کنیم، در پایین صفحه در سمت راست، شاهد Total hours خواهیم بود که نشان دهندهی تمامی ساعاتی است که دستگاه روشن بوده است. که در این عکس که مشاهده میکنید، این زمان 2262 ساعت و 21 دقیقه بوده که نشان میدهد این لپتاپ به شکل میانگین، 11 ساعت و 11 دقیقه در هر روز، از تاریخ 2015/16/1 روشن بوده است.
کلام آخر
با توجه به مطالبی که در این مقاله برای شما ارائه شد، نتیجه گرفتیم که برای تشخیص میزان کارکرد لپتاپ، اگر قصد داشتیم این موضوع را به شکل روزانه بررسی کنیم، یعنی متوجه شویم از لحظهای که لپتاپ را روشن کردهایم تا بدین لحظه، چه مدت زمانی گذشته است، از Task manager کمک میگیریم. برای درک این موضوع که در چه تاریخی لپتاپ ساخته شده است و یا بهتر، در چه تاریخی لپتات شروع به فعالیت کرده است، از Command prompt کمک میگیریم و با توجه به همین تاریخ، میتوانیم به کمک نرم افزارهایی که گفته شد، میزان کارکرد لپتاپ از لحظهی اکیتیو شدن تا لحظهی تست را متوجه شد. اگر قصد خرید لپ تاپ دارید امیدواریم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد.