» آموزشی » تاریخچه مایکروسافت
آموزشی

تاریخچه مایکروسافت

1400-04-09 669

تاریخچه مایکروسافت

شرکت مایکروسافت یک شرکت فناوری آمریکایی است که دفتر مرکزی آن در ردموند‌، واشنگتن قرار دارد و از اختراع‌، ساخت و صدور مجوز برای کالاها و خدمات مربوط به محاسبات پشتیبانی می‌کند. در سال 1976 پس از تشکیل، شرکت توسط دو دوست دوران کودکی‌، در نیومکزیکو به ثبت رسید. در اینجا نحوه تأسیس و خلاصه ای مختصر از تاریخچه مایکروسافت آورده شده است.

موسسان مایکروسافت

تاریخچه مایکروسافت به زمان‌های دور برمی‌گردد. قبل از اینکه پل آلن و بیل گیتس مایکروسافت را تأسیس کنند‌، آن‌ها در عصری که دسترسی به کامپیوتر به سختی امکان پذیر بود‌، نخبه بودند. آلن و گیتس حتی از کلاس‌های دبیرستان انصراف دادند تا در اتاق کامپیوتر مدرسه خود کار کنند. سرانجام‌، آن‌ها کامپیوتر مدرسه را هک کردند و دستگیر شدند‌، اما به جای اخراج‌، در ازای کمک به بهبود عملکرد رایانه مدرسه‌، به آن‌ها زمان نامحدود برای استفاده از کامپیوتر پیشنهاد شد.

با کمک شریکشان پل گیلبرت‌، گیتس و آلن در حالی که در دبیرستان بودند شرکت کوچک خود به نام Traf-O-Data را تاسیس کرده و برای محاسبه میزان ترافیک در شهر‌، کامپیوتری را به شهر سیاتل فروختند.

مقاله پیشنهادی : ساخت کامپیوتر

بیل گیتس و ترک دانشگاه ‌هاروارد

در سال 1973‌، گیتس سیاتل را ترک کرد و به عنوان دانشجوی پیش دانشگاهی در دانشگاه ‌هاروارد حضور یافت. پس از آن آلن نیز به بوستون نقل مکان کرد‌، به عنوان یک برنامه نویس کار کرد و گیتس را تحت فشار قرار داد تا ‌هاروارد را ترک کند تا آن‌ها بتوانند تمام وقت در پروژه‌های خود با هم کار کنند. گیتس مطمئن نبود که چه کاری باید انجام دهد‌، اما سرانجام هاروارد را ترک کرد.

تولد مایکروسافت

ژانویه 1975‌ در تاریخچه مایکروسافت نقطه شروع بود. آلن مقاله ای را در مجله Popular Electronics درباره ریز رایانه Altair 8800 خواند و آن را به گیتس نشان داد. گیتس با MITS‌، سازندگان Altair تماس گرفت و خدمات خود و آلن را برای نوشتن نسخه ای از زبان برنامه نویسی BASIC جدید به Altair ارائه داد.

پس از هشت هفته‌، آلن و گیتس برنامه خود را به MITS نشان دادند‌، كه توافق كرد محصول را با نام Altair BASIC توزیع و به بازار عرضه كند. این معامله باعث شد تا گیتس و آلن شرکت نرم افزاری خود را تشکیل دهند. بنابراین‌، مایکروسافت در تاریخ 4 آوریل 1975 در آلبوکرک‌، نیومکزیکو MITS  با حضور گیتس به عنوان اولین مدیر عامل آغاز به کار کرد.

نام مایکروسافت از کجا آمده است ؟

در 29 ژوئیه 1975‌، گیتس در نامه ای به آلن با اشاره به مشارکت آن‌ها از نام “مایکروسافت”  که توسط آلن پیشنهاد شده بود  استفاده کرد. این نام‌، برگرفته از “میکرو کامپیوتر” و “نرم افزار” در تاریخ 26 نوامبر 1976 در وزارت امور خارجه نیومکزیکو ثبت شد.

در آگوست 1977‌، کمتر از یک سال بعد‌، این شرکت اولین دفتر بین المللی خود را افتتاح کرد. شعبه واقع در ژاپن ASCII Microsoft نام داشت. در سال 1979‌، این شرکت به Belvuue‌، واشنگتن نقل مکان کرد و دو سال بعد با نام Microsoft Inc گیتس رئیس شرکت و رئیس هیئت مدیره و آلن معاون اجرایی رئیس شرکت شد.

مقاله پیشنهادی: مایکروسافت اکانت چیست؟

تاریخچه مایکروسافت و محصولاتش

  • سیستم عامل‌های مایکروسافت

سیستم عامل یک نرم افزار اساسی است که به کامپیوتر امکان کار می‌دهد. به عنوان یک شرکت تازه تاسیس‌، اولین محصول سیستم عامل مایکروسافت که به صورت عمومی ‌منتشر شد نسخه ای از یونیکس به نام Xenix بود که در سال 1980 منتشر شد. بعداً Xenix به عنوان پایه اولین پردازنده کلمه مایکروسافت به نام Multi-Tool Word‌، استفاده شد.

اولین سیستم عامل بسیار موفق در تاریخچه مایکروسافت MS-DOS  بود که در سال 1981 برای IBM نوشته شد و بر اساس QDOS بود. در آن زمان گیتس مجوز MS-DOS را به IBM داد اما حقوق نرم افزار را حفظ کرد. در نتیجه‌، گیتس برای مایکروسافت که به یک فروشنده بزرگ نرم افزار تبدیل شده بود ثروت زیادی کسب کرد.

  • ماوس مایکروسافت

ماوس مایکروسافت در 2 مه 1983 منتشر شد.

  • ویندوز مایکروسافت

همچنین در سال 1983‌، موفقیت بعدی مایکروسافت منتشر شد. سیستم عامل مایکروسافت ویندوز دارای یک رابط کاربری گرافیکی جدید و یک محیط چند وظیفه ای برای رایانه‌های IBM بود. در سال 1986‌، این شرکت به سهامی ‌عام تبدیل شد. این موفقیت به معنای میلیاردر شدن گیتس در 31 سالگی بود.

  • Microsoft Office

1989 موفقست بزرگی در تاریخچه مایکروسافت بود. با انتشار مایکروسافت آفیس‌، بسته نرم افزاری که همانطور که نامش آن را توصیف می‌کند‌، مجموعه ای از برنامه‌ها برای استفاده در یک دفتر بود که امروزه همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد‌ و شامل یک پردازشگر ورد، صفحه گسترده‌، برنامه ایمیل، نرم افزار پرزنتیشن مشاغل و موارد دیگر است.

  • اینترنت اکسپلورر

در آگوست 1995‌، مایکروسافت ویندوز 95 را منتشر کرد. که شامل فناوری‌هایی برای اتصال به اینترنت‌، مانند پشتیبانی داخلی از شبکه شماره گیری‌، TCP / IP ( پروتکل کنترل انتقال / پروتکل اینترنت) و مرورگر وب Internet Explorer 1.0 بود.

  • ایکس باکس

در سال 2001‌، مایکروسافت اولین کنسول بازی خود‌، سیستم Xbox را معرفی کرد. Xbox با رقابت سخت PlayStation سونی روبرو شد و سرانجام‌، مایکروسافت Xbox را به نفع نسخه‌های بعدی متوقف کرد و در سال 2005‌، کنسول بازی Xbox 360 را منتشر کرد که موفقیت آمیز بود.

  • Microsoft Surface

در سال 2012‌، مایکروسافت با انتشار تبلت‌های سرفیس که دارای ویندوز RT و ویندوز 8 پرو بودند‌، اولین ورود خود را به بازار سخت‌افزار رایانه انجام داد.

3 درسی که می‌توانیم از تاریخچه مایکروسافت یاد بگیریم

  1. سهم بازار برابر با رشد بلند مدت است.

مایکروسافت هرگز نمی‌خواست بهترین شرکت نرم افزاری باشد. پیگیری بی وقفه این شرکت برای سهم بازار‌، قدرت و منابع مورد نیاز شرکت را برای تحمل طوفان‌های مختلف دهه‌های 90 و 2000 به این شرکت داد. بدون آن تسلط اولیه در بازار‌، شرکت ممکن بود از خطاهای زیادی جان سالم به در نبرد.

تاریخچه مایکروسافت  را نگاه کرده و از خود بپرسید چگونه سهم خود را در بازار ایجاد کرده و از آن محافظت می‌کنید؟ آیا شما تنها بازیکن در بازار هستید؟ اگر نه‌، چگونه محصول خود را متمایز می‌کنید؟ مایکروسافت با هوشمندی از همکاری‌های اولیه خود با IBM استفاده کرد تا نه تنها جایگاه محکمی ‌در بازار در حال ظهور ایجاد کند‌، بلکه به آن اجازه می‌دهد تا نرم افزار خود را با مجوز به شرکت‌های دیگر ارائه دهد.

این حرکت برای رشد اولیه شرکت محوری بود. چگونه می‌توانید روابط مشابهی را با دیگر شرکت‌ها در فضای خود برقرار کنید؟ آیا استراتژی توسعه محصول شما بر رشد بلند مدت یا سود کوتاه مدت متمرکز است؟ به عبارت دیگر‌، آیا فرصت‌های رشد بزرگتر را به نفع کسب پیروزی‌های کمتر از دست می‌دهید؟

  1. خریدار خود را بشناسید.

محصولات مایکروسافت با وجود استقبال گسترده و نفوذ چشمگیر بازار‌، هرگز محبوبیت در بین گروه خاصی از مصرف کنندگان نداشته است. با این حال‌، این شرکت همیشه خریدار ایده آل خود را از نزدیک می‌شناسد، و آن مدیران‌ هستند نه کاربران نهایی. این دانش‌، به ویژه برای شرکت‌هایی که در بازارهای پرقابتی فعالیت می‌کنند‌، ضروری است.

با گرفتن درس از تاریخچه مایکروسافت به این نتیجه می‌رسیم که باید به اطلاعات کاربر و پیش بینی رشد خود نگاه کنید‌، سپس به موارد زیر فکر کنید:

اگر در درجه اول یک شرکت B2B هستید‌، آیا محصول خود را برای کاربران نهایی فردی بازاریابی می‌کنید یا خریداران را هدف قرار می‌دهید؟ بزرگترین اقدامی‌که می‌توانید در جهت بهبود محصول و تصویب خود انجام دهید چیست؟ آیا کاربران شما واقعاً محصول شما را دوست دارند یا فقط به آن احتیاج دارند؟ به عبارت دیگر‌، آیا شما برای انحصار محصول یا خدمات خود به رشد اعتماد می‌کنید‌، یا با تمرکز بر پتانسیل محصول خود سفیران وفادار برند را پرورش می‌دهید؟

  1. سازگاری با تغییرات اساسی در یک بازار بسیار دشوار است.

حتی برای شرکت‌های جوان نیز تغییر و سازگاری با تغییرات اساسی در یک بازار می‌تواند بسیار سخت باشد. تاریخچه مایکروسافت نشان می‌دهد که مقاومت این شرکت در برابر عدم تغییر مدل نرم افزاری خود تقریباً باعث نابودی شرکت شد. تغییر موفقیت آمیز در یک بازار در حال تغییر نیاز به درک دقیق نه تنها نقاط قوت اصلی بلکه آسیب پذیرترین نقاط ضعف شما دارد.

مایکروسافت با پیش بینی هوشمندانه تغییرات بزرگتر در بازار نوپای محاسبات خانگی‌، در واقع یک بازار کاملاً جدید ایجاد کرد و سپس آن را تحت سلطه خود درآورد. آنچه مایکروسافت در آن زمان انجام نداد‌، پاسخ به موقع برای تغییر در نحوه خرید و استفاده مردم از نرم افزار و سازگاری متناسب با آن بود.

در نظر بگیرید که محصول شما کجای صنعتس قرار دارد، سپس به سوالات زیر پاسخ دهید:

بزرگترین تهدید برای ثبات و رشد آینده محصول و  یا شرکت شما چیست و چگونه می‌توانید این تهدید را کاهش دهید؟

به شرکت‌، محصول و مدل تجاری خود فکر کنید. اگر مجبور باشید برای جبران تهدیدهای جدید الگوی فعلی خود‌، استراتژی رشد خود را محوری تنظیم کنید‌ چگونه خواهد بود؟ آیا این یک انتقال نسبتاً آسان است‌، یا  مانند مایکروسافت برای زنده ماندن در این تغییرات مجبورید اساساً شرکت و فرهنگ آن را تغییر دهید؟

کلام آخر

مایکروسافت ممکن است از شهرت خاصی که شرکت‌های جدیدتری مانند گوگل و فیس بوک از آن برخوردار هستند برخوردار نباشد. با این حال‌، تاریخچه مایکروسافت در تاریخ فنآوری محاسبات جایگاه منحصر به فردی دارد. بدون مایکروسافت‌، جهان بسیار متفاوت از امروز به نظر می‌رسید‌ و تلاش بی وقفه بیل گیتس برای موفقیت نیرویی محرک برای رشد و طول عمر باورنکردنی شرکت وی بود.

مایکروسافت از یکی از چالش برانگیزترین دوره‌های خود ظهور کرد تا سرانجام به یک شرکت فناوری قرن 21 تبدیل شود که همیشه قول داده است. با این حال آینده این شرکت خیلی تضمین شده نیست و مجبور است همچنان شرکت خود را به چالش بکشد تا در صورت موفقیت شرکتش بهتر و بهتر عمل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×