» لپ‌تاپ و نوت‌بوک » تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی
لپ‌تاپ و نوت‌بوک

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی

1400-08-09 592

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی

دانستن فرق لپ‌تاپ‌های گیمینگ و لپ‌تاپ‌های معمولی به شما کمک می‌کند تا تصمیمی آگاهانه برای خرید بگیرید. همچنین، اگر از قبل یک لپ‌تاپ دارید، یادگیری تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی به شما کمک می‌کند تا بدانید که آیا برای بازی خوب است یا خیر.

مقایسه لپ تاپ گیمینگ با معمولی

تفاوت اصلی بین لپ‌تاپ‌های گیمینگ و لپ‌تاپ‌های معمولی در این است که لپ‌تاپ‌های بازی برای انجام کارهای سنگین طراحی شده‌اند، در حالی که لپ‌تاپ‌های معمولی برای انجام کارهای روزمره مانند مرور، تایپ ، ایجاد ارائه و غیره ساخته شده‌اند. لپ تاپ‌های بازی برای عملکرد بالا ساخته شده‌اند. آن‌ها دارای کارت گرافیک اختصاصی، پردازنده‌های پرسرعت، رم بیشتر و مکانیزم‌های خنک کننده پیشرفته هستند. از سوی دیگر، لپ‌تاپ‌های معمولی سخت‌افزاری با عملکرد متوسط دارند.

سخت‌افزار با کارایی بالا در لپ‌تاپ‌های بازی به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا کارهای سنگین پردازنده و کارت گرافیک مانند بازی و طراحی گرافیک را به آرامی و برای مدت طولانی بدون شکستگی انجام دهند. علاوه بر این، آن‌ها اغلب دارای طراحی شاسی قابل توجهی هستند که بیشتر برای گیمرها جذاب است.

لپ‌تاپ‌های معمولی پردازنده‌های محدودی دارند و فاقد قطعاتی مانند کارت گرافیک اختصاصی هستند که باعث سبک‌تر شدن و افزایش عمر باتری آن‌ها می‌شود. آن‌ها برای کارهای روزمره سبک‌تر مانند پردازش، مرور وب و تماشای فیلم خوب هستند. طراحی شاسی آن‌ها معمولا تمیز و ساده است تا با یک محیط حرفه‌ای سازگار شود.

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی

مقاله پیشنهادی: بهترین لپ‌ تاپ‌ های ایسر

تفاوت در نوع پردازنده مورد استفاده

پردازنده، که معمولا به عنوان CPU شناخته می‌شود، به عنوان مغز کامپیوتر عمل می‌کند. دستورالعمل‌ها را به تمام اجزای دیگر ارسال می‌کند و بر اساس ورودی‌هایی که از کاربر دریافت می‌کند و برنامه‌هایی که روی رایانه اجرا می‌شوند، به آن‌ها می‌گوید که چه کاری انجام دهند. یکی از مهمترین تفاوت‌های لب تاب گیمینگ با معمولی، تفاوت در پردازنده‌های آن خواهد بود.

لپ‌تاپ‌های معمولی برای انجام وظایف کم‌تر مانند اجرای برنامه‌های مایکروسافت و مرور وب ساخته شده‌اند و بنابراین نیازی به پردازنده‌های بسیار قدرتمند ندارند. آن‌ها با پردازنده‌های ارزان‌تر و کندتر عرضه می‌شوند که هسته‌های کمتری دارند. پردازنده‌های لپ‌تاپ گیمینگ محدودیت انرژی ندارند و حتی می‌توان برخی از آن‌ها را در صورت نیاز به سرعت پردازش بالاتر اورکلاک کرد. پردازنده‌های سری Ryzen AMD نیز یک طرح نام‌گذاری برای پردازنده‌های لپ‌تاپ خود دارند که کمی با اینتل متفاوت است.

به طور کلی، لپ‌تاپ‌های بازی دارای پردازنده‌هایی با هسته‌های بیشتر نسبت به لپ‌تاپ‌های معمولی هستند که باعث می‌شود آن‌ها در اجرای برنامه‌های سنگین سریع‌تر و موثرتر باشند. هسته‌های بیشتر همچنین به شما امکان می‌دهند چندین برنامه را به طور همزمان اجرا کنید بدون اینکه با تاخیر مواجه شوید. با این حال، آن‌ها گرمای بیشتری تولید می‌کنند و باتری را خیلی سریع تر تخلیه می‌کنند.

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی

مقاله پیشنهادی : تفاوت کیبورد مکانیکی با کیبورد معمولی

تفاوت در رم

حافظه دسترسی تصادفی (RAM) حافظه کوتاه مدت رایانه شما است. وظیفه ذخیره سازی داده‌ها برای برنامه‌هایی است که در رایانه شما باز هستند تا بتوان آن‌ها را به سرعت توسط CPU بازیابی کرد. از دیگر تفاوت‌های لپ تاپ گیمیگ با معمولی این می‌باشد که لپ تاپ‌های معمولی بین 4 تا 8 گیگابایت رم دارند، از طرف دیگر لپ تاپ‌های گیمینگ بین 8 تا 16 گیگابایت رم دارند. به ندرت می‌توان یک لپ تاپ بازی مدرن با رم کمتر از 8 گیگابایت پیدا کرد.
تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی، در قسمت رم، به این شکل است که برخی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ رده بالا تا 32 گیگابایت رم دارند. در حالی که اکثر مردم، از 32 گیگابایت رم استفاده نخواهند کرد. به طور کلی، هرچه رم لپ تاپ شما بیشتر باشد، گران‌تر خواهد بود. لپ‌تاپ‌های معمولی رم کمتری نسبت به لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی دارند. از سوی دیگر، بازی‌ها، نرم‌افزارهای طراحی گرافیک و سایر برنامه‌های کاربردی دارای امکانات زیادی هستند که باید ابتدا در حافظه بارگذاری شوند تا بتوانند بدون مشکل اجرا شوند.

محصول پیشنهادی: لپ تاپ اچ پی مدل Pavilion Gaming 15-DK200 Core i7(11370H)-16GB-1TB+500GB SSD-4GB(RTX3050)

بیان یک مثال

به عنوان مثال، بازی‌های AAA مانند Fallout 4 به حداقل 8 گیگابایت رم نیاز دارند. این بدان معناست که اگر می‌خواهید Fallout 4 را بازی کنید و همچنین یک استریم زنده انجام دهید، به بیش از 8 گیگابایت رم نیاز دارید، در غیر این صورت، بازی با تاخیر مواجه می‌شود یا بارگذاری نمی‌شود. زیرا سایر برنامه‌هایی که در پس زمینه اجرا می‌شوند مانند نرم افزار آنتی ویروس و سیستم عامل نیز برای کار کردن به رم نیاز دارند.

به عنوان مثال، سیستم عامل ویندوز 10 به تنهایی بین 1 گیگابایت (سیستم 32 بیتی) و 2 گیگابایت (سیستم 64 بیت) رم برای کار کردن نیاز دارد. در صورت تمام شدن حافظه رم، رایانه شما مجبور می شود اطلاعات اضافی را از هارد دیسک شما دریافت کند، که همانطور که قبلاً ذکر کردیم، بسیار کندتر است. این در نهایت باعث کاهش سرعت کامپیوتر شما می‌شود.
رم بیشتر به شما کمک می‌کند چندین برنامه را به طور همزمان بدون مشکل اجرا کنید. علاوه بر تفاوت در اندازه، رم در لپ‌تاپ‌های بازی معمولاً با سرعت ساعت بالاتری نسبت به لپ‌تاپ‌های معمولی کار می‌کند. سرعت ساعت RAM معمولاً بر حسب مگاهرتز (MHz) اندازه گیری می‌شود. با این حال، ظرفیت رم بیشتر از سرعت آن تأثیر می‌گذارد.

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی

تفاوت در نوع کارت گرافیک

تفاوت در نوع کارت گرافیک، یکی دیگر از فرق‌های لپ تاپ گیمینگ با معمولی می‌باشد. کارت گرافیک قطعه سخت افزاری است که مسئول رندر کردن فیلم‌ها و تصاویری است که روی صفحه می‌بینید. دستورالعمل‌ها (داده‌های مربوط به گرافیک) را از پردازنده دریافت می‌کند و آن را به اطلاعات بصری تبدیل می‌کند.

تفاوت زیادی بین کارت گرافیک‌های موجود در لپ تاپ‌های معمولی و کارت‌های موجود در لپ تاپ‌های بازی وجود دارد. لپ تاپ‌های معمولی دارای کارت گرافیک یکپارچه (iGPU) هستند در حالی که لپ تاپ‌های بازی دارای یک GPU اختصاصی هستند.

یک کارت گرافیک یکپارچه معمولاً روی همان تراشه پردازنده تعبیه شده است و از همان رم CPU استفاده می‌کند. داشتن هر دو قطعه سخت‌افزار روی یک تراشه معمولاً منجر به این می‌شود که تولیدکنندگان مجبور باشند قدرت پردازشی را بیشتر از قدرت گرافیکی در اولویت قرار دهند. این باعث می‌شود که یک کارت گرافیک یکپارچه از نظر قدرت و مقدار حافظه اختصاص داده شده به آن محدود شود.

کارت‌های گرافیک یکپارچه برای تماشای فیلم‌ها، ارائه‌های پاورپوینت و مشاهده آلبوم‌های عکس مناسب هستند. با این حال، آن‌ها هنگام اجرای عناوین بازی‌های مدرن گرافیکی سنگین، رندر سه‌بعدی و ویرایش سنگین عکس یا ویدیو با مشکل مواجه می‌شوند.

از طرف دیگر، یک کارت گرافیک اختصاصی جدا از CPU وجود دارد و دارای حافظه مخصوص به خود به نام VRAM است. VRAM بسیار سریعتر از حافظه اصلی (RAM) است و منحصراً توسط GPU استفاده می‌شود. این باعث می‌شود که GPU اختصاصی در مدیریت داده‌های پیچیده مرتبط با گرافیک مانند بازی‌ها، مدل‌سازی سه بعدی و واقعیت مجازی VR بسیار سریع‌تر و بهتر از کارت‌های گرافیک یکپارچه باشد.
پردازنده‌های گرافیکی اختصاصی Nvidia و AMD (Radeon) رایج‌ترین در لپ تاپ‌های بازی هستند.

محصول پیشنهادی: دسته بازی کنسول مایکروسافت رنگ آبی مدل XBOX SERIES S/X

خنک کنندگی لپ تاپ گیمینگ با لپ تاپ معمولی چه تفاوتی دارد؟

هم لپ‌تاپ‌های گیمینگ و هم لپ‌تاپ‌های معمولی مکانیسم‌های خنک‌کننده مخصوص به خود را دارند که به حفظ دمای داخلی لپ‌تاپ در دمای مطلوب کمک می‌کند. با این حال، تفاوت‌های قابل توجهی بین این دو وجود دارد.
لپ‌تاپ‌های معمولی، معمولاً نسبت به لپ‌تاپ‌های گیمینگ سیستم خنک‌کننده کمتری دارند. این به این دلیل است که آن‌ها گرمای زیادی در داخل خود تولید نمی‌کنند. بیشتر گرمای آن‌ها عمدتاً توسط پردازنده تولید می‌شود.

به طور کلی، لپ‌تاپ‌های معمولی دارای یک فن، دریچه‌های هوای کوچک‌تر و هیت سینک‌های سبک‌تر هستند. برخی از لپ‌تاپ‌ها مانند Acer Spin 7 و Huawei MateBook X بدون فن هستند و کاملاً به مکانیزم‌های خنک‌کننده غیرفعال متکی هستند. این باعث می‌شود که آن‌ها سبک باشند و برای استفاده در محیط های آرام مناسب باشند.
از سوی دیگر لپ‌تاپ‌های گیمینگ دارای پردازنده‌ها و کارت‌های گرافیکی پرقدرت هستند که به دلیل تولید گرمای زیاد بد نام هستند. قرار دادن این قطعات در یک محفظه کوچک جریان هوا را محدود می‌کند و آن‌ها به دریچه‌های هوای بزرگ، فن‌های متعدد با سرعت بالا و هیت سینک‌های بزرگتر نیاز دارند تا تمام این گرما را دفع کنند.

تفاوت لپ تاپ گیمینگ با معمولی

تفاوت در طراحی صفحه کلید

صفحه کلیدهای دارای نور پس زمینه در لپ تاپ‌های معمولی به اندازه لپ تاپ‌های بازی رایج نیستند. از طرف دیگر، گیمرها به صفحه کلیدهای RGB با نور پس زمینه نیاز دارند، زیرا آنها تجربه بازی در محیط های کم نور را دوست دارند. صفحه‌کلیدهای دارای نور پس‌زمینه همچنین به گیمرها کمک می‌کنند بدون اینکه چشم‌شان را از روی صفحه نمایش بردارند، کلیدهای مناسب را پیدا کرده و فشار دهند. برخی از صفحه‌کلیدهای RGB با نور پس‌زمینه قابل برنامه‌ریزی هستند که به گیمرها اجازه می‌دهد هنگام اجرای برنامه‌های مختلف، رنگ مشخصی را به کلیدهای خاصی اختصاص دهند. به عنوان مثال به کلیدهای W، A، S، و D و کلیدهای جهت دار اغلب یک رنگ منحصر به فرد از کلیدهای دیگر اختصاص می‌دهند، زیرا در بیشتر بازی‌ها از آنها برای جابجایی کاراکترها یا اشیا به اطراف استفاده می‌شد. این آپشن نیز از دیگر تفاوت های لپ تاب گیمینگ با معمولی می‌باشد.

محصول پیشنهادی: لپ تاپ ایسوس مدل VivoBook 15 R1502ZA Core i7(1255U)-8GB-512GB SSD-2G(IRIS)-Full HD-TFT

نتیجه گیری

اصلی ترین تفاوت لپ تاپ‌های گیمینگ با معمولی ، در سخت افزار آن‌ها است. لپ‌تاپ‌های معمولی با در نظر گرفتن بهره‌وری انرژی ساخته می‌شوند تا عملکرد. آن‌ها ارزان‌تر، سبک‌تر و عمر باتری بهتری نسبت به لپ تاپ‌های بازی دارند.

لپ تاپ‌های مخصوص بازی را می‌توان به عنوان جایگزین‌های قابل حمل دسکتاپ در نظر گرفت. آنها دارای CPU و کارت گرافیک با کارایی بالا هستند و برای اجرای نرم افزارهای سخت مانند بازی‌ها ساخته شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×