» نقد و بررسی » مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای
نقد و بررسی

مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای

1399-12-16 367

مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای

مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای موضوعی است که در این مقاله  قصد داریم به آن می‌پردازیم. در سال‌های اخیر، برخی از کارشناسان تکنولوژی اظهار داشتند که فناوری دوربین گوشی‌های هوشمند در نهایت به حدی خوب می‌شود که افراد به دوربین حرفه‌ای نیازی نخواهند داشت. این یک ادعای جسورانه بود که اکنون بازتاب آن به راحتی قابل مشاهده است.

در سال‌های اخیر فناوری دوربین گوشی‌های هوشمند جهش‌هایی داشته است، و اگر پیشرفت‌ها در مسیر فعلی خود ادامه داشته باشند، مثلاً در 10 سال آینده دوربین‌های تلفن باید واقعاً قادر به تولید تصاویر قابل مقایسه با دوربین‌های حرفه‌ای امروزی باشند، و با ویژگی‌ها و قابلیت‌های به همان اندازه چشمگیر. حال بیایید به مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای بپردازیم.

  • دوربین موبایل و دوربین حرفه‌ای در حال حاضر

بسیاری از تلفن‌های همراه اکنون قادر به ضبط فایل‌های خام و همچنین JPEG هستند، این بدان معناست که هنگامی‌که نوبت به ویرایش می‌رسد، شما کنترل بیشتری بر نحوه مشاهده تصویر دارید، مانند کاهش نویز. این را با یک برنامه مانند Lightroom CC ادیت کنید و تصاویری تولید کنید که در وب به نظر خارق العاده برسند، یا در اندازه کوچکی مانند 7 5 5 اینچ یا 10 8 8 اینچ چاپ شوند.

سخت‌ترین سوال در مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای این است که آیا واقعاً مهم است که کیفیت تصویر گوشی‌های هوشمند از دوربین‌ها بهتر باشد. در پایان به سه چیز اصلی برمی‌گردد: انتظارات شما از کیفیت تصویر، میزان کنترل شما بر مواردی مانند نوردهی و انتخاب لنز و آنچه که پس از گرفتن تصاویر با آن انجام خواهید داد.

  • مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای در اندازه سنسور دوربین

اندازه سنسور دوربین موبایل در مقایسه با دوربین حرفه ای بسیار ناچیز است. این یکی از تفاوت‌های اصلی دوربین تلفن در مقابل دوربین دیجیتال است. حتی دوربین‌های سطح بالا و عکسبرداری نیز سنسورهای بزرگتری دارند. منظور من از نظر اندازه، پیکسل شماری نیست، بلکه اندازه واقعی حسگر است.

ممکن است شما یک موبایل با سنسور 48 مگاپیکسلی داشته باشید، اما ابعاد آن کمتر از 5 میلی متر (0.2 اینچ) عرض است. این بدان معناست که 48 میلیون پیکسل شما تنها 0.8 میکرون است. ریز در یک دوربین حرفه ای با سنسور 48 مگاپیکسلی، اندازه پیکسل بسیار بزرگتر است.

یک سنسور “تمام فریم” با ابعاد 36 میلی متر (1.41 اینچ) عرض دارد. هر پیکسل بزرگتر و در برابر نور واکنش بیشتری نشان می‌دهد.
پیکسل بیشتر به معنای ضبط جزئیات بیشتر است. بیشتر عکس‌های گرفته شده در گوشی‌های آیفون در فیس بوک یا اینستاگرام به پایان می‌رسند. این سیستم عامل‌ها عکس‌های شما را تا حدود 2 مگاپیکسل فشرده می‌کنند. بنابراین شما اطلاعات 46 مگاپیکسلی را دور می‌ریزید.

گرفتن جزئیات بیشتر با پیکسل بیشتر به این معنی است که می‌توانید عکس‌های خود را در سایز بزرگتر چاپ کنید. با این وجود، هنگامی‌که دستکاری عکس‌های تلفن‌های هوشمند را شروع می‌کنید، متوجه افت کیفیت خواهید شد. برنامه‌های تصویربرداری مانند Snapseed یا Afterlight با بزرگنمایی تصاویر بیش از اندازه صفحه نمایش تلفن می‌توانند کیفیت عکس شما را کاهش دهند و این امر کاملاً مشهود می‌شود.

مقاله پیشنهادی : بهترین گوشی‌ها از نظر دوربین

  • مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای در لنز

مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای در لنز هیچ مطابقتی با هم ندارد. باز هم، اندازه تفاوت ایجاد می‌کند. لنزهای تلفن همراه، مانند حسگرهای آن‌ها، ریز هستند. آن‌ها به اندازه عرض 4 میلی متر و ضخامت 0.2 میلی متر هستند. این توانایی آن‌ها را در تولید عکس‌های با کیفیت بالا مهار می‌کند. راحتی دوباره در اندازه آن‌ها است. بسته بندی تلفن بسیار راحت تر از DSLR است که لنز بزرگنمایی بزرگی را به آن متصل کرده است.

لنزهای موبایل معمولاً از پلاستیک ساخته شده اند نه از شیشه. بسیاری از تولیدکنندگان لنز که به شیشه معروف هستند با شرکت‌های تولید تلفن‌های هوشمند همکاری می‌کنند. آن‌ها لنزهای پلاستیکی فشرده را تولید می‌کنند، نه لنزهای شیشه ای. این موارد اغلب توسط اشخاص ثالث تولید می‌شود تا هزینه‌ها را کاهش دهد. ارزان هستند و با هیچ لنز با کیفیت دوربین قابل مقایسه نیستند.

در کنار سنسور، لنز بیشترین تأثیر را در کیفیت تصویر دارد. این یکی دیگر از موارد مهم در فکر کردن در مورد مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای است. هرچه لنز شما بهتر باشد، عکس با کیفیت بالاتری نیز امکان پذیر است.
از مزایای دوربین حرفه ای کیفیت آن‌هاست. همچنین می‌توانید آن‌ها را با فاصله کانونی متفاوت بزرگنمایی یا تغییر دهید.

کنترل ویژگی های زیر در لنزهای دوربین حرفه ای:

• میزان وضوح تصاویر،
• جهت ها
• فریز کردن تصویر
• انحراف رنگی
در تلفن‌های هوشمند، این مسائل اغلب به صورت دیجیتالی بررسی می‌شوند که تصویر با کیفیت یکسانی را ارائه نمی‌دهد.

استفاده از زوم اپتیکال یا تغییر لنز دوربین باعث انعطاف پذیری آن‌ها در مقایسه با دوربین تلفن می‌شود. بیشتر گوشی‌ها لنزهای واید دارند. اگر نزدیک به چیزی باشید که از آن عکس می‌گیرید عالی است، اما توانایی بزرگنمایی نوری خوبی را ندارید. استفاده از زوم دیجیتال روی تلفن ارزش آن را ندارد. هنگام انجام این کار کیفیت تصویر به شدت کاهش می‌یابد.

مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای در پردازش تصویر

پردازش تصاویر و اندازه سنسور دوربین گوشی‌های هوشمند یک ایراد بزرگ در مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای برای کیفیت است. تلفن‌ها با الگوریتم‌های پردازش تصویر همراه هستند تا حسگرهای کوچک و لنزها را جبران کنند. این نرم افزار عکس‌های شما را دستکاری می‌کند تا به آنها نشان دهد بهترین نرم افزار چه تصمیمی ‌می‌گیرد که اغلب نتایج خوبی به همراه دارد، اما گاهی اوقات اینطور نیست. وقتی نور ضعیف است، دوربین‌های گوشی هوشمند اغلب نتایج ضعیفی دارند. محدود به مشاهده در مانیتور تلفن شما ممکن است خوب به نظر برسد. اما به محض بزرگ کردن آنها، نقایص آشکار می‌شود.

مقاله پیشنهادی : ریکاوری عکس‌های پاک شده موبایل

مشکلات برنامه‌های خارجی با عکس‌های موبایل

حتی وقتی نور خوب است و شما از فیلترهای عکس‌های گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنید، بر کیفیت تأثیر منفی می‌گذارد. مقدار کمی‌ فیلتر معمولاً به کیفیت تصویر آسیب نمی‌رساند، اما باید مراقب باشید که در آن زیاده روی نکنید.

  • هنگامی‌که نور ضعیف است:

در مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای در شرایط کمبود نور، تلفن‌های هوشمند شرایط نور کم را به خوبی مدیریت نمی‌کنند. این مسئله در دوربین‌های حرفه ای قدیمی نیز به مشکل برمی‌خورد. با بهبود اندازه و کیفیت سنسور، دوربین‌ها توانایی تولید عکس در نور بسیار کم را دارند. نور جوهره‌ی عکاسی است. بدون نور، نمی‌توانید عکس بگیرید. هرچه میزان نور کمتر باشد، تولید نتایج با کیفیت بالا برای دوربین‌های دیجیتال دشوارتر است.

  • وقتی نور کم است حتی چشم‌های ما به خوبی نمی‌بینند.

نور پس زمینه یکی از چالش برانگیزترین شرایط است. مقدار بیشتری از نور پشت سوژه شما اغلب نورسنج شما را گول می‌زند. در نهایت سوژه شما خیلی تاریک به نظر می‌رسد. تنظیمات نوردهی را می‌توان هم با دوربین‌های دیجیتال و هم با تلفن‌های هوشمند انجام داد. این کار در یک دوربین حرفه ای با کیفیت خوب بسیار ساده‌تر است.

شما باید عملکرد اندازه گیری خودکار را نادیده بگیرید و نوردهی خود را به صورت دستی تنظیم کنید. اگر دوربین شما روی یکی از حالت‌های نوردهی خودکار تنظیم شده باشد، می‌توانید از جبران نوردهی نیز استفاده کنید. هنگامی‌که نور کم است یا دوربین‌های دیجیتال به چالش کشیدن شرایط را بهتر مدیریت می‌کنند. این به دلیل سنسورهای بزرگتر و لنزهای با کیفیت بالاتر است.


آیا باید دوربین حرفه ای خرید؟

اگر به مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای فکر می‌کنید، توجه داشته باشید که هر دو فناوری با سرعت فوق العاده ای در حال پیشرفت هستند. با بهتر شدن آیفون‌ها، نیکون، کانن، سونی و هر نوع دوربین دیگر نیز بهتر می‌شوند. اگر به دنبال حس لذت عکاسی هستید، باید یک دوربین حرفه‌ای بخرید.

  • در طول تاریخ افراد بیشتری مشغول عکس گرفتن هستند. بیشتر آن‌ها با استفاده از دوربین موبایل راحتتر هستند. برخی دیگر متوجه شده‌اند که دوربین‌های تلفن چقدر محدود‌کننده هستند. آنها در حال کشف لذت و دشواری‌های استفاده از یک دوربین واقعی هستند.
  • دوربین‌های موجود در تلفن‌ها برای گرفتن عکس‌های فوری ساخته شده اند. دلیل اصلی استفاده بیشتر از آنها راحت بودن آن است.. برای استفاده از دوربین نیاز به صرف زمان و هزینه دارید اما نتایجی که می‌توانید کسب کنید ارزش آن را دارد.
  • راحتی یک تلفن به این معنی است که یاد بگیرید عکس‌های خوبی با آن بگیرید. کیفیت تصویر تولید شده توسط یک دوربین باعث می‌شود که وقتی متعهد می‌شوید که به خوبی از آن استفاده کنید احساس رضایت بیشتری خواهید کرد.
استفاده صحیح از دوربین را بیاموزید:

مانند هر شکل هنری خلاق، مطالعه و تمرین لازم است. اگر می‌خواهید شاهکارها را نقاشی کنید یا نواختن ساز موسیقی را یاد بگیرید، باید متعهد شوید که چگونه این کار را یاد بگیرید. عکاس شدن هم همینطور است. چه بخواهید در اوقات فراغت از دوربین موبایل خود استفاده کنید و چه یک عکاس حرفه ای شوید، باید نحوه کار را یاد بگیرید. بنابراین پس از مقایسه دوربین موبایل با دوربین حرفه‌ای گزینه مورد نظر را انتخاب کرده و شروع به یادگیر یکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×