» آموزشی » چگونه بفهمیم چه کسی از Wi-Fi ما استفاده می‌کند؟
آموزشی

چگونه بفهمیم چه کسی از Wi-Fi ما استفاده می‌کند؟

1400-02-25 985

چطور هک شدن وایفای را متوجه شویم؟ گاها شاید متوجه این شده باشید که حجم اینترنتی شما به شکل غیر معقولی کاهش می‌یابد و یا سرعت اینترنت، کمتر از چیزی است که باید باشد. در این شرایط، اولین موضوعی که به ذهنتان می‌رسد این است که شاید فرد دیگری به وای فای شما وصل شده است. اما موضوعی که پیش می‌آید این است که از کجا بفهمیم که کسی به وای فای ما وصل شده است و یا آن را هم کرده است؟

تا پایان این بلاگ همراه ما باشید تا متوجه این موضوع شویم و همچنین از هک شدن وای فای، جلوگیری کنیم.

چگونه بفهمیم وای فای هک شده؟

روتر شما وظیفه مدیریت ارتباط بین دستگاه‌های متصل به اینترنت و Wi-Fi منزل را بر عهده دارد. هنگامی‌که روتر شما هک شود‌، شخص ثالث می‌تواند تعدادی فعالیت مخرب از جمله سرقت هویت‌، حملات بدافزار و تغییر مسیر وب سایت انجام دهد. پس این که چگونه بفهمیم چه کسی از Wi-Fi ما استفاده می‌کند بسیار مهم است.

روترها در بین محل تلاقی دو یا چند قسمت از اینترنت قرار می‌گیرند. بنابراین‌، هنگامی‌که به “Wi-Fi” یا “اینترنت” متصل می‌شوید‌، در واقع روتر شماست که به آن متصل می‌شوید:

هر کاری که هر دستگاهی از شما “از طریق اینترنت” انجام می‌دهد از طریق روتر شما ارسال می‌شود. بنابراین‌، اگر یک هکر کنترل روتر شما را در دست بگیرد‌، از نظر تئوری می‌تواند همه فعالیت‌های شما در اینترنت را ببیند و یا کنترل کند.

قبل از پرسیدن این سوال که چگونه بفهمیم وای فای هک شده ابتدا باید بدانیم چه عواملی موجب هک شدن وایفای می‌شود.

بلاگ دنیای دیجیتال دید بهترین نسبت به دنیای مجازی و اینترنت به شما می‌دهد که پیشنهاد می‌کنیم آن را از دست ندهید

شما مدیریت از راه دور را فعال کرده اید

اگر مدیریت از راه دور را فعال کنید‌، این بدان معناست که با اتصال از طریق اینترنت می‌توانید از یک مکان از راه دور به روتر خود دسترسی پیدا کنید. اگر مدیریت از راه دور فعال باشد‌، این می‌تواند دریچه ای برای هکر باشد تا بتواند مسیریاب شما را کنترل کند

آسیب پذیری‌هایی در شبکه شما وجود دارد

آسیب پذیری‌هایی مانند استفاده از گذرواژه‌های ضعیف و داشتن نرم افزار منسوخ شده در میان افزار روتر می‌تواند راه دیگری برای ورود هکر توسط روتر شما باشد.

چگونه بفهمیم چه کسی از Wi-Fi ما استفاده می‌کند؟

اما با چه مواردی می‌توان متوجه این موضوع شد؟

 اعتبار ورود و لاگین کردن شما کار نمی‌کند

اگر رمزهای عبور ناگهانی کار نکنند اصلا نشانه خوبی نیست. اگر گذرواژه Wi-Fi یا ورود به رابط مدیر شما کار نمی‌کند‌، این می‌تواند نشانه ورود یک هکر به روتر شما و هک شدن وایفای و تغییر آن برای قفل کردن سیستم شما باشد.

آدرس‌های IP ناشناخته در شبکه خود مشاهده می‌کنید

اگر وارد رابط روتر خود شده اید‌، باید مرتباً لیست آدرس‌های IP شبکه خود را بررسی کنید. اگر آدرس ناشناخته ای (به ویژه یک آدرس خارجی) مشاهده کنید‌، به احتمال زیاد این بدان معنی است که یک هکر به روتر شما دسترسی پیدا کرده است.

به وب سایت‌های ناخواسته یا ناشناخته هدایت می‌شوید

بازگشت به DNS و هدایت مجدد شما به وب سایت‌های خطرناک توسط هکرها نشانه دیگری از یک روتر هک شده است. اگر می‌خواهید از وب سایت‌های خود بازدید کنید و مدام به وب سایت‌هایی هدایت می‌شوید که قصد بازدید از آنها را ندارید‌، این می‌تواند نشانه هک شدن وایفای با استفاده از DNS باشد.

پیام‌های باج افزار (Ransomware) دریافت می‌کنید

Ransomware نوعی نرم افزار مخرب است که هکرها برای جلوگیری از دسترسی به داده‌های شما در ازای پرداخت باجگیری از آن استفاده می‌کنند. اگر یک هکر وارد روتر شما شده باشد‌، به راحتی می‌توانند از دسترسی شما به شبکه جلوگیری کند.

پس از آن که مطمئن شدیم وای فای ما هک شده است، می‌توانیم آن را در چند مرحله آسان برطرف کنیم.

ارتباط اینترنت خود را قطع کنید

با قطع اتصال روتر از اینترنت‌، هکرها توانایی دسترسی به روتر را از دست می‌دهند زیرا دیگر ارتباطی وجود ندارد.

روتر خود را دوباره تنظیم کنید

با انجام تنظیمات مجدد کارخانه‌، روتر تنظیمات و گذرواژه‌های شما را بازنشانی می‌کند و از هک شدن وایفای جلوگیری می‌کند. برای انجام این کار باید یک دکمه تنظیم مجدد مستقیماً روی روتر وجود داشته باشد.

رمزهای عبور خود را تغییر دهید

پس از تنظیم مجدد روتر‌، به رابط مدیر روتر وارد شوید و رمز عبور را مجدداً تنظیم کنید. لطفاً توجه داشته باشید که هنگام تنظیم مجدد روتر‌، اطلاعات ورود به سیستم نام کاربری و گذرواژه به پیش فرض تنظیم شده توسط کارخانه برگردانده می‌شود. باید برچسبی در روتر شما وجود داشته باشد که اطلاعات ورود به سیستم پیش فرض را برای مرجع ذکر کند. همچنین‌، برای ورود به صفحه مدیریت روتر خود‌، باید آدرس IP خود را بدانید.

هنگام بازنشانی گذرواژه خود‌، حتماً از یک گذرواژه منحصر به فرد‌، طولانی و پیچیده استفاده کنید که به راحتی به خاطر سپرده می‌شود‌. شما باید رمز عبور رابط روتر و Wi-Fi منزل خود را تنظیم کنید. پس از انجام این سه مرحله اول به احتمال زیاد ارتباط هکر و وایفای شما قطع می‌شود.

سیستم عامل خود را به روز کنید

روترها همیشه به خودی خود به روز نمی‌شوند‌، به همین دلیل مهم است که سیستم عامل آن را به صورت دستی به روز کنید. Firmware نرم افزاری است که جنبه‌های خاصی از سخت افزار روتر شما را کنترل می‌کند. به روزرسانی از آنجا که به جلوگیری از آسیب پذیری‌ها و هک شدن وایفای کمک می‌کنند‌، از اهمیت زیادی برخوردار است‌ زیرا عدم به روز رسانی می‌تواند هدف اصلی هکری باشد که قصد دارد دوباره به روتر شما وارد شود.

مدیریت از راه دور را خاموش کنید

مدیریت از راه دور به شما امکان می‌دهد از یک مکان از راه دور به شبکه خود دسترسی پیدا کنید. وقتی خارج از خانه یا  در حال مسافرت هستید استفاده از این ویژگی کاملاً راحت به نظر می‌رسد، اما این ویژگی همچنین ورود هکرها از هرجایی به شبکه و رایانه‌های شما را آسان می‌کند.

اگر این گزینه روشن باشد و هکر به آن دسترسی داشته باشد‌، این بدان معناست که آن‌ها می‌توانند کنترل دسکتاپ شما را در دست بگیرند و هر کاری را که می‌خواهند بارگیری‌ و بارگذاری کنند بنابراین آن‌را خاموش کنید.

در صورتی که حس می‌کنید سیگنال وای فای شما ضعیف است، بلاگ تقویت سیگنال وای فای را مطالعه نمایید

جمع بندی

امیدواریم در این بلاگ متوجه شده باشیم که چگونه بفهمیم وای فای هک شده .

بنابراین به طور خلاصه علائم های زیر نشان از هک شدن وایفای می‌دهد:

  • پیام باج افزار دریافت می‌کنید
  • پیام ضد ویروس جعلی دریافت می‌کنید
  • شما نوارابزارهای ناخواسته دارید
  • جستجوهای اینترنتی شما به سایت‌های غیر مرتبط هدایت می‌شوند
  • پنجره‌های مکرر و تصادفی مشاهده می‌کنید
  • دوستانتان دعوت نامه‌های شبکه‌های اجتماعی که ارسال نکرده اید از طرف شما دریافت می‌کنند
  • رمز ورود شما کار نمی‌کند
  • نصب نرم افزارهای غیرمنتظره مشاهده می‌کنید
  • Antimalware ، Task Manager یا Registry Editor غیرفعال است

همچنین چند نکته دیگر وجود دارد که باید برای جلوگیری از دسترسی غیر مجاز هکر در آینده به کار بگیرید:

  • گذرواژه‌های سرور و روتر خود را مرتباً تغییر دهید.
  • به طور مداوم سیستم عامل خود را به روز کنید.
  • آدرس‌های IP موجود در صفحه مدیر خود را کنترل کنید.
  • برای محدود کردن دسترسی به شبکه خانگی خود از “شبکه مهمان” برای میهمانان خود استفاده کنید.
  • از WPS (Wi-Fi Protected Setup) استفاده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×