» موبایل و تبلت » با انواع نمایشگر موبایل آشنا شوید
موبایل و تبلت

با انواع نمایشگر موبایل آشنا شوید

1401-06-23 1,095

تا به حال برای شما سوال پیش آمده است که نمایشگر گوشی چیست و انواع نمایشگر موبایل کدامند؟ برای دریافت پاسخ سوال خود در ادامه مطلب همراه ما باشید.

نمایشگر گوشی شما صفحه نمایش جلوی موبایل شما است که با یک لایه شیشه محافظ ضد خش پوشانده شده است تا در برابر افتادن، شکستن و آسیب سطوح مقاومت کند. بسیاری از افراد به دلیل حساسیت و اهمیت زیاد نمایشگر گوشی، محافظ صفحه نمایش می‌خرند تا در صورت افتادن گوشی خود یک لایه محافظ اضافی داشته باشند.

فناوری مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند امروزی به لطف رقابت در حال افزایش پیشرفت چشمگیری است. جدای از ویژگی‌های اساسی مانند کیفیت دوربین، فضای ذخیره سازی داخلی و کیفیت صدا، صفحه نمایش گوشی هوشمند نیز شما یکی دیگر از مواردی است که نیاز به حداکثر توجه دارد. برای کسانی که تازه وارد در دنیای گوشی‌های هوشمند هستند، انواع نمایشگر موبایل در طیف وسیعی از تلفن‌های هوشمند موجود است. برای اطمینان از شناخت بیشتر آن‌ها (از جمله معنی اختصارات آنها)، در ادامه مقاله 9 مورد از انواع صفحه نمایش گوشی موجود در بازار را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

انواع نمایشگر موبایل

انواع نمایشگر موبایل کدام‌اند؟

TFT-LCD

TFT LCD به دلیل مقرون به صرفه بودن در اکثر گوشی‌های هوشمند قیمت مناسب استفاده می‌شود. اگرچه این فناوری وضوح بالاتری را در مقایسه با نمایشگر LCD قبلی ارائه می‌دهد، انتظار می‌رود کاربران در نور مستقیم خورشید یا مناطقی با نور بیش از حد، دید ضعیفی را تجربه کنند. این نمایشگرها انرژی زیادی مصرف می‌کنند که منجر به کاهش عمر باتری مخصوصا در گوشی‌های با نمایشگر بزرگ می‌شود.

مشاهده لیست انواع گوشی xiaomi

IPS-LCD

یک مورد  دیگر از انواع نمایشگر موبایل هوشمند که در مورد آن صحبت خواهیم کرد، IPS-LCD است که مخفف عبارت In-Place Switching است، به لطف برخی بهبودهای قابل توجه مانند زاویه دید گسترده و مصرف انرژی کم، برتر از TFT است. به دلیل هزینه بالای تولید، این نمایشگر در اکثر گوشی‌های هوشمند رده بالا مانند آیفون رایج است.

انواع نمایشگر گوشی

Resistive LCD

نمایشگر لمسی مقاومتی یک نمایشگر درخشان است که با دو لایه از مواد رسانا با فضای کوچکی در بین آن‌ها طراحی شده است. هنگامی که صفحه لمس می‌شود، دو لایه ادغام می‌شوند که منجر به یک مدار کامل می‌شود. این عمل فرمانی را به سیستم عامل گوشی می‌فرستد که در نقطه لمس یک عمل را آغاز می‌کند.

Capacitive LCD

چهارمین مورد از انواع نمایشگر خریدگوشی موبایل صفحه نمایش‌های خازنی است که با لایه‌ای از هادی شفاف (معمولاً اکسید قلع ایندیوم) پوشیده شده‌اند. هنگامی که نمایشگر موبایل توسط انگشت انسان لمس می‌شود، صفحه نمایش میدان الکترواستاتیک فرمانی را به سیستم عامل تلفن ارسال می‌کند که در مقابل به فرمان پاسخ می‌دهد.

انواع صفحه نمایش موبایل

OLED

این یک نمایشگر گوشی هوشمند جدیدتر است که جزو انواع نمایشگر گوشی اندروید است و فناوری صفحه نمایش لمسی را به سطح جدیدی ارتقا داده است. با حروف اول که مخفف Organic Light Emitting Diode است، OLED از یک ماده آلی مبتنی بر کربن تشکیل شده است که بین دو لایه ورق یعنی آند و کاتد قرار گرفته است. سپس این دو لایه بین دو صفحه شیشه‌ای در بالا و پایین (درزگیر و بستر) قرار می‌گیرند.

AMOLED

نوع دیگری از انواع نمایشگر موبایل AMOLED است که مخفف Active Matrix Organic Light Emitting Diode است، این صفحه‌نمایش ویژگی‌های OLED را دارد اما فقط برای بهبود کیفیت و زمان پاسخ‌دهی بیشتر ارتقا یافته‌اند. نمایشگرAMOLED تصاویر را با رنگ‌های درخشان و سطح بالایی از روشنایی و وضوح نمایش می‌دهند.

انواع صفحه نمایش گوشی

Super AMOLED

این فناوری پیشرفته توسط گوشی موبایل سامسونگ توسعه داده شده و از انواع نمایشگر گوشی اندروید به حساب می‌آید. صفحه نمایش تلفن همراه Super AMOLED از یک لایه پاسخ لمسی تشکیل شده است که بر روی خود نمایشگر بالایی قرار می‌گیرد تا زمان پاسخ و کیفیت تصویر را بهبود بخشد. از آنجایی که صفحه نمایش فوق العاده نازک است، این فناوری تلفن هوشمند باتری کمتری مصرف می‌کند.

Heptic/Tactile

این فناوری به گونه‌ای طراحی شده است که هنگام لمس صفحه نمایش، دقت بالاتری را ارائه دهد. به دلیل این دقت، صفحه نمایش لمسی Heptic/Tactile توسط گوشی‌های هوشمند مانند Blackberry و Nokia برای اهداف تجاری استفاده می‌شود.

انواع نمایشگر آیفون

Retina

رتینا اصطلاح فنی دیگری است که توسط اپل برای اشاره به نمایشگرهای LED با نور پس‌زمینه IPS-LCD با وضوح بالا، که معمولاً توسط آیفون‌های رده بالا استفاده می‌شود. دلیل نامگذاری این فناوری به رتینا این است که پیکسل‌ها با چشم غیر مسلح قابل شناسایی نیستند و در نتیجه کیفیت تصویر فوق‌العاده واضح است.

انواع نمایشگر گوشی آیفون

برای نام بردن انواع نمایشگر انواع گوشی اپل می‌توان به صفحه نمایش SUPER RETINA و RETINA اشاره کرد. برای توضیحات بیشتر در رابطه با این 3 مورد به ادامه مطلب بیایید.

  1. RETINA: صفحه نمایش رتینا یک اصطلاح بازاریابی است که توسط اپل برای اشاره به دستگاه‌ها و مانیتورهایی که وضوح و تراکم پیکسلی بالایی دارند به طوری که فرد قادر به تشخیص تک تک پیکسل‌ها در فاصله دید معمولی نیست. صفحه نمایش رتینا اپل اولین بار در آیفون 4 در سال 2011 ظاهر شد که دارای وضوح صفحه نمایش 960 در 640 پیکسل بود که چهار برابر تعداد پیکسل‌های آیفون 3 بود. نمایشگر رتینا جدید به خوبی مورد استقبال قرار گرفت و تجربه مشاهده را تا حد زیادی بهبود بخشید.
  2. SUPER RETINA: دومین مورد از انواع نمایشگر موبایل برای آیفون SUPER RETINA است. اپل ترجیح می‌دهد نام‌های سفارشی برای ویژگی‌های مشابهی که در سراسر صنعت استفاده می‌شوند، داشته باشد، که به محصولات این شرکت کمک می‌کند تا از رقبا متمایز شوند. نمایشگر Super Retina و Super Retina XDR برخی از اصطلاحات بازاریابی است که توسط این شرکت استفاده می‌شود. با توجه به صحبت‌های بازاریابی اپل، صفحه نمایش Super Retina به پنلی گفته می‌شود که با استفاده از فناوری دیود ساطع کننده نور آلی خود تابش (OLED) ساخته شده است. OLED یکی از دو فناوری اصلی نمایشگر در کنار نمایشگر کریستال مایع یا به اختصار LCD است.

چگونه نوع نمایشگر موبایل خودمان را متوجه شویم؟

در اکثر گوشی‌های جدید، اگر فراتر از همه اطلاعات عرضه‌شده توسط برند نگاه کنیم و روی مشخصات خام تمرکز کنیم، ردیفی پیدا می‌کنیم که باید نوع نمایشگر گوشی شما را ذکر کند. برای بررسی این مراحل را دنبال کنید.

روش اول:

  • به وب سایت برند گوشی خود بروید و مدل گوشی خود را جستجو کنید.
  • روی مشخصات فنی یا برگه مشخصات گوشی کلیک کنید و به پایین اسکرول کنید تا نمایش داده شود. در اینجا می‌توانید نوع نمایشگر گوشی خود را به همراه سایر جزئیات پیدا کنید.
  • علاوه بر این، شما همچنین می‌توانید اشاره‌ای به صفحه نمایش استفاده شده در گوشی خود از جعبه آن پیدا کنید. جعبه را بچرخانید و به نکات برجسته مشخصات آن توجه کنید. این احتمال وجود دارد که برند آن را روی جعبه خود تبلیغ کرده باشد.

راه دیگر برای تشخیص بین نمایشگر AMOLED و LCD این است که آن را از نظر فیزیکی بررسی کنید و بدانید که گوشی شما کدام یک از این‌ها را دارد. نمایشگرهای AMOLED/OLED با بالا آمدن رنگ سیاه، پیکسل‌ها را روشن نمی‌کنند، به همین دلیل است که پنل‌های AMOLED سیاهی عمیق دارند. در اینجا نحوه بررسی آن آمده است.

روش دوم:

  • یک تصویر آزمایشی AMOLED یا یک تصویر کاملا سیاه را از گوگل دانلود کنید.
  • حالا به یک محیط تاریک بروید و روشنایی نمایشگر را روی 100 درصد قرار دهید. اگر نور پس زمینه‌ای را مشاهده کردید، صفحه نمایش مورد استفاده در گوشی شما یک صفحه نمایش LCD است. اگر به نظر می‌رسد که صفحه نمایش گوشی شما خاموش است، یعنی چیزی روشن نمی‌شود، این یک صفحه نمایش OLED/AMOLED است.

جمع‌بندی

گوشی‌های هوشمند بسته به مدل و برند معمولا در انواع نمایشگر موبایل عرضه می‌شوند. در این مقاله انواع نمایشگر موبایل را برای شما ذکر کردیم و همچنین در بسیاری از حالت‌ها، به خصوص اگر یک تلفن جدید یا یک تلفن بازسازی شده خریداری کرده‌اید و می‌خواهید بدانید که چه مدل از انواع نمایشگر موبایل روی آن است، با روش‌هایی که برای شما توضیح دایدم به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×