» آموزشی » روتر چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟
آموزشی

روتر چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟

1401-05-12 498

ممکن است بارها کلمه روتر را شنیده باشید باشید اما اطلاعی راجب این موضوع نداشته باشید. در اینجا برای شما سوال پیش می‌آید که روتر چیست و چه کاربردی دارد؟ حداقل دستگاه رایج شبکه خانگی که معمولاً روتر نامیده می‌شود، قطعه سخت‌افزاری شبکه است که امکان ارتباط بین شبکه خانگی محلی شما مانند کامپوترهای شخصی و سایر دستگاه‌های متصل و اینترنت را فراهم می‌کند. روتر مورد استفاده در شبکه‌های خانگی و کوچک را دروازه‌های مسکونی می‌نامند، اما هرگز این دستگاه‌ها را به این نام نخواهید دید.

روتر یک دستگاه فیزیکی یا مجازی اینترنتی است که برای دریافت تجزیه و تحلیل و ارسال بسته‌های داده بین شبکه‌های کامپیوتری طراحی شده است. یک روتر آدرس IP مقصد یک بسته داده معین را بررسی می‌کند و از جداول ارسال برای تصمیم‌گیری بهترین راه برای انتقال بسته‌ها استفاده می‌کند. برخی از شرکت‌های محبوب وجود دارند که روترها را توسعه می‌دهند. مانند Cisco، 3Com، HP، Juniper، D-Link، Nortel و غیره. برخی از نکات مهم روترها در ادامه مطلب آورده شده است:

  • یک روتر در محیط‌های LAN (شبکه محلی) و WAN (شبکه گسترده) استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در دفاتر برای اتصال استفاده می‌شود، همچنین می‌توانید ارتباط بین شبکه‌های دور مانند از بوپال را برقرار کنید.
  • اطلاعات را با روترهای دیگر در شبکه به اشتراک می‌گذارد.
  • از پروتکل مسیریابی برای انتقال داده‌ها در یک شبکه استفاده می‌کند.
  • علاوه بر این، گران‌تر از سایر دستگاه‌های شبکه مانند سوئیچ‌ها و هاب‌ها است.

مودم روتر چیست؟

مودم روتر دستگاهی است که با استفاده از آن می‌توانید به اینترنت متصل شوید و در دنیای وب به جست و جو مشغول شوید. اکثر مودم روترها فقط با کابل‌های شبکه به سایر دستگاه‌های شبکه متصل می‌شوند و برای کار در ویندوز یا سایر سیستم عامل‌ها نیازی به درایور ندارند. با این حال، روترهایی که با USB یا FireWire به کامپیوتر متصل می‌شوند، معمولاً به درایور نیاز دارند تا به درستی کار کنند. این مودم روترها اغلب به عنوان سرورهای DHCP در شبکه‌های کوچک عمل می‌کنند و آدرس‌های IP منحصر به فردی را صادر می‌کنند.

وظیفه روتر چیست؟

بعد از اینکه گفتیم روتر چیست نوبت به این می‌رسد که وظیفه روتر را برای شما شرح دهیم. همانطور که گفته شد، یک روتر آدرس IP مقصد یک هدر بسته داده شده را تجزیه و تحلیل می‌کند و آن را با جدول مسیریابی مقایسه می‌کند تا مسیر بعدی بسته را تعیین کند و لیست جداول مسیریابی جهت انتقال داده‌ها به یک مقصد شبکه خاص را ارائه می‌دهد. آن‌ها مجموعه‌ای از قوانین دارند که بهترین مسیر را برای ارسال داده‌ها به آدرس IP داده شده محاسبه می‌کنند. روترها از مودمی مانند مودم کابلی، فیبر یا DSL برای برقراری ارتباط بین دستگاه‌های دیگر و اینترنت استفاده می‌کنند. اکثر روترها دارای چندین پورت برای اتصال همزمان دستگاه‌های مختلف به اینترنت هستند. از جداول مسیریابی برای تعیین مکان ارسال داده و ترافیک استفاده می‌کند.

جدول مسیریابی عمدتاً مسیر پیش‌فرض مورد استفاده روتر را تعریف می‌کند. بنابراین، ممکن است نتواند بهترین راه را برای ارسال داده برای یک بسته معین پیدا کند. به عنوان مثال، روتر آفیس در امتداد یک مسیر پیش‌فرض، همه شبکه‌ها را به ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی خود دستور می‌دهد. دو نوع جدول در روتر وجود دارد که استاتیک و پویا هستند. جداول مسیریابی استاتیک به صورت دستی پیکربندی می‌شوند و جداول مسیریابی پویا به طور خودکار توسط روترهای پویا بر اساس فعالیت شبکه به روز می‌شوند.

تفاوت مودم با روتر چیست ؟

مودم در مقابل روتر، چه تفاوتی دارد؟ پس تا اینجا متوجه شدیم که روتر چیست. حالا می‌خواهیم تفاوت بین مودم و روتر را توضیح دهیم. مودم‌ها و روترها بسیار متفاوت هستند و عملکردهای جداگانه‌ای را انجام می دهند. یک مودم شما را به اینترنت متصل می‌کند. یک روتر دستگاه‌های شما را به شبکه خانگی (همچنین به عنوان شبکه محلی یا LAN شناخته می‌شود) یا شبکه WiFi متصل می‌کند و سپس دستگاه‌های شما می‌توانند به صورت بی‌سیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. یک روتر به تنهایی شما را به اینترنت متصل نمی‌کند. بنابراین، چگونه یک مودم و یک روتر با هم کار می‌کنند؟ تفاوت‌های این دو دستگاه را در این مقاله توضیح خواهیم داد.

امکانات مودم:

مودم، پورت‌های اترنت کمتری نسبت به روتر دارد.

دارای آدرس IP عمومی.

استفاده از شبکه گسترده (WAN).

امکانات روتر:

روتر دارای پورت‌های اترنت بیشتر از مودم است زیرا برای اتصال چندین دستگاه به اینترنت استفاده می‌شود.

دارای آدرس IP خصوصی.

توزیع در یک شبکه محلی (LAN).

برای خرید مودم و روتر از فروشگاه بانی نو به صفحه خرید مودم مراجعه فرمایید.

تفاوت روتر بی سیم و سیمی چیست؟

روترهای سیمی روترهای نسل قدیمی هستند. آن‌ها مستقیماً از طریق کابل با سایر دستگاه‌های شبکه مانند کامپیوتر‌ها، چاپگرها و موارد دیگر متصل می‌شوند. این نوع روترها بسیار قابل اعتماد هستند زیرا مستقیماً از طریق کابل به دستگاه‌های دیگر متصل می‌شوند و به نوبه خود اطمینان حاصل می‌کنند که افت اتصال به حداقل می‌رسد. در حالی که روترهای بی‌سیم برای ارائه اینترنت نیازی به اتصال با کابل از طریق دستگاه‌های دیگر ندارند. روترهای بی‌سیم امروزی همچنین می‌توانند از کانال‌های اتصال دو باند 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز پشتیبانی کنند. با این روترها می‌توان چندین دستگاه را همزمان به شبکه متصل کرد. در حالی که با روترهای سیمی، سیم‌ها با مشکل مواجه می‌شوند و در برخی موارد فقط یک دستگاه می‌تواند به روتر متصل شود.

انواع روش‌های مسیریابی روتر چیست ؟

مسیریابی فرآیندی است که توسط دستگاه‌های لایه 3 (یا لایه شبکه) به منظور تحویل بسته با انتخاب مسیر بهینه از یک شبکه به شبکه دیگر انجام می‌شود.

    مسیریابی استاتیک

مسیریابی استاتیک فرآیندی است که در آن باید مسیرها را به صورت دستی  به جدول مسیریابی اضافه کنیم.

     مزایا:

  1. بدون سربار مسیریابی برای CPU روتر، به این معنی که می‌توان از روتر ارزان‌تری برای انجام مسیریابی استفاده کرد.
  2. امنیت را اضافه می‌کند زیرا تنها یک مدیر می‌تواند فقط به شبکه‌های خاصی اجازه مسیریابی را بدهد.
  3. بدون استفاده از پهنای باند بین روترها.
  4. معایب:
  5. برای یک شبکه بزرگ، اضافه کردن دستی هر مسیر برای شبکه در جدول مسیریابی هر روتر، برای ادمین‌ها یک کار دشوار است.

ادمین باید دانش خوبی از توپولوژی داشته باشد. اگر ادمین جدیدی بیاید، باید هر مسیر را به صورت دستی اضافه کند، بنابراین باید دانش بسیار خوبی از مسیرهای توپولوژی داشته باشد.

مسیریابی پیش‌فرض: این روشی است که در آن روتر پیکربندی می‌شود تا تمام بسته‌ها را به سمت یک روتر ارسال کند. فرقی نمی‌کند که بسته به کدام شبکه تعلق دارد، به مسیریاب فرستاده می‌شود که برای مسیریابی پیش‌فرض پیکربندی شده است. معمولاً با روترهای خرد استفاده می‌شود. روتر خرد روتری است که فقط یک مسیر برای دسترسی به تمام شبکه‌های دیگر دارد.

مسیریابی پویا(دینامیک)

روترها باید پروتکل پویا یکسانی داشته باشند تا مسیرها را مبادله کنند. هنگامی که روتر تغییری در توپولوژی پیدا می‌کند، روتر آن را به همه روترهای دیگر تبلیغ می‌کند.

مزایا:

پیکربندی آسان.

در انتخاب بهترین مسیر به یک شبکه راه دور مقصد و همچنین برای کشف شبکه راه دور موثرتر است.

معایب:

پهنای باند بیشتری را برای برقراری ارتباط با همسایگان دیگر مصرف می‌کند.

امنیت کمتری نسبت به مسیریابی استاتیک دارد.

جمع‌بندی

در این مطلب به سوال روتر چیست شما پاسخ دادیم و وظایف آن را برای شما شرح دادیم. همچنین تفاوت آن با مودم را توضیح دادیم تا بتوانید با اطلاعات بیشتری از میان این دو گزینه انتخاب کنید. امیدواریم که این توضیحات برای شما کاربردی باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×