رفرش ریت چیست و چه کاربردی دارد؟
رفرش ریت چیست و چه کاربردی دارد؟
بازی با رفرش ریت بالا میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. انجام بازیها با نرخ تازهسازی بالاتر میتواند تأثیر قابلتوجهی بر تجربه بازی شما داشته باشد. این امر به ویژه در بازیهای سریع و رقابتی که هر فریم در آن مهم است، مناسب است. با این حال، صرف خرید یک نمایشگر 144 هرتزی یا 240 هرتزی برای دیدن مزایای آن کافی نیست. سیستم شما باید بتواند نرخ فریم لازم را برای بهرهگیری از نرخهای تازهسازی بالاتر تامین کند.
درک رفرش ریت
نرخ تازه سازی یا رفرش ریت بالاتر به فرکانسی اشاره دارد که یک نمایشگر تصویر روی صفحه را به روز میکند. زمان بین این بهروزرسانیها بر حسب میلیثانیه اندازهگیری میشود، در حالی که نرخ تازهسازی نمایشگر با هرتز اندازهگیری میشود. اگر صفحه نمایش شما دارای رفرش ریت 144 هرتز است، تصویر را 144 بار در ثانیه تازه میکند.
هنگامی که با نرخ فریم بالا تولید شده توسط یک GPU و CPU که با هم کار میکنند، جفت شود، میتواند منجر به تجربه روانتر و FPS بالقوه بالاتر شود. برای بهره مندی از نرخ تازه سازی بالاتر، سه مورد از مهم ترین مؤلفههایی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:
1. مانیتوری با قابلیت تازه سازی سریع.
2. پردازندهای که به اندازه کافی سریع است تا دستورالعملهای مهم بازی از جمله هوش مصنوعی، فیزیک، منطق بازی و دادههای رندر را ارائه دهد.
3. یک GPU که به اندازه کافی سریع است که این دستورالعملها را سریع اجرا کند و گرافیکی را که روی صفحه میبینید ایجاد کند.
نمایشگر رفرش ریت فقط میتواند یک تصویر را با سرعتی که سیستم تولید میکند نمایش دهد، بنابراین مهم است که CPU و GPU شما قادر به تکمیل سریع این فرآیند باشند. اگر CPU و GPU شما قادر به تامین تعداد فریم کافی برای مانیتور نباشند، مانیتور شما بدون توجه به اینکه مشخصات آن چقدر خوب است، قادر به تولید تصویر با نرخ تازه سازی بالا نخواهد بود. اگر مانیتور شما دارای نرخ رفرش 144 هرتز است اما GPU فقط 30 فریم در ثانیه ارائه میدهد، از این نرخ تازه سازی بالاتر استفاده نمیشود.
تنظیمات سخت افزاری
سطح سخت افزار مورد نیاز برای افزایش نرخ تازه سازی متفاوت است. به طور کلی، هرچه ریت به روز رسانی مانیتور بالاتر باشد، CPU و GPU شما FPS بیشتری نیاز دارند و از گزینههای عملکرد بالاتر سود بیشتری دریافت خواهید کرد. با در نظر گرفتن این موضوع، بازیها از نظر میزان بارگذاری روی CPU و GPU متفاوت هستند. بازیهای قدیمیتر، یا بازیهایی که بر آخرین فناوریهای گرافیکی تأکید ندارند، نسبت به بازیهای پیشرفته، به طور قابل توجهی از منابع کمتری برخوردار خواهند بود. این بدان معناست که بسته به گیمی که میخواهید بازی کنید، ممکن است نرخ تازهسازی بالاتر روی سختافزار کمقدرتتر قابل دستیابی باشد. تنظیمات گرافیکی مورد استفاده نیز بر میزان سختافزاری بودن تجربه تأثیر میگذارد. کاهش رزولوشن به p1080 منجر به رفرش ریت بالاتر با هزینه کمتر برای عملکرد میشود، همچنین خاموش کردن یا کاهش تنظیمات گرافیکی باعث بالا رفتن رفرش ریت میشود.
تعیین قابلیت های سیستم شما
قبل از ارتقاء به یک مانیتور با نرخ تازه سازی بالا، باید مطمئن شوید سیستم شما به وظیفه خود عمل میکند. بهترین و ساده ترین راه برای دانستن اینکه سیستم شما از چه نرخهای تازه سازی پشتیبانی میکند، انجام بازیها و دیدن عملکرد آنهاست. از یک ابزار نظارت بر نرخ فریم مانند Fraps برای نمایش FPS فعلی خود (فریم در ثانیه) در حین بازی استفاده کنید. اکثر ابزارهای نظارت بر نرخ فریم این توانایی را دارند که میانگین FPS شما را محک بزنند، که عملکرد سیستم شما را در طول یک جلسه گیم پلی پیگیری میکند. در حالت ایدهآل، شما میخواهید که نرخ فریم بازی با نرخ تازهسازی مانیتور 1:1 مطابقت داشته باشد تا تجربهای ایدهآل داشته باشید.
برای مثال، سیستم شما باید 144 فریم در ثانیه خروجی داشته باشد تا از یک مانیتور 144 هرتز بهره کامل ببرید. با این اوصاف، شما همچنان میتوانید از نرخ تازهسازی بالاتری لذت ببرید، حتی اگر به محدودیتهایی که نمایشگر شما قادر به انجام آن است نرسد. بازی با فرکانس 110 هرتز بهتر از 60 هرتز است و همیشه میتوانید CPU و GPU خود را بعدا ارتقا دهید تا به 144 FPS برسید. بازیهایی که در همان سال منتشر میشوند، متعلق به یک ژانر یا ساخته شده در یک موتور هستند، اغلب الزامات عملکرد نسبتاً مشابهی دارند.
همچنین میتوانید تجربیات بازیکنان دیگر را بررسی کنید و پیکربندی سختافزار خود را با آنها مقایسه کنید تا متوجه شوید که چه چیزی را باید انتظار داشته باشید.
همگام سازی تطبیقی
اگر سیستم شما برای دستیابی به FPS مورد نظر خود در تلاش است، یک صفحه نمایش با همگام سازی تطبیقی ممکن است مفید باشد. بسیاری از نمایشگرهای مدرن از این فناوری استفاده میکنند. همگام سازی تطبیقی یک صفحه نمایش را قادر میسازد تا مستقیماً با پردازنده گرافیکی ارتباط برقرار کند تا نرخ تازه سازی صفحه نمایش با تولید هر فریم هماهنگ شود، حتی اگر FPS ناسازگار باشد. همگام سازی عمودی (VSync) یک ویژگی مشابه است که اغلب میتواند در بازی فعال شود. فناوریهای همگامسازی تطبیقی و VSync میتوانند به کاهش یا حذف مصنوعات بصری مانند پاره شدن صفحه هنگام مواجهه با نرخهای فریم نوسان کمک کنند.
انتخاب مانیتور مناسب
مانیتورهای با نرخ تازه سازی بالا در نرخهای مختلف تازه سازی در دسترس هستند ، با 144 هرتز که پیشرفت قابل ملاحظهای نسبت به مانیتورهای استاندارد 60 هرتز و 240 هرتز به عنوان یک گزینه پرطرفدار محبوب شناخته میشود.
لزوماً نیازی به خرید مانیتوری با بالاترین رفرش ریت ممکن نیست که سیستم شما میتواند پشتیبانی کند. در عوض ، به دنبال مانیتوری باشید که ترکیب مناسبی از ویژگیها را برای شما ارائه دهد. یافتن نمایشگری با نرخ تازهسازی، وضوح، اندازه صفحه و نسبت تصویر که با قابلیتهای عملکرد رایانه شخصی شما مطابقت داشته باشد باید در اولویت باشد.
60 هرتز ، 90 هرتز و 120 هرتز برای گوشی چه معنی دارد
نمایشگرهای رفرش ریت بالاتر باعث میشوند محتوای متحرک صافتر و سریعتر به نظر برسد. اگرچه این امر تغییری در استفاده روزمره از تلفنهای هوشمند ایجاد نمیکند با این حال ، بسیاری از محتوای ویدئویی با استاندارد صنعت 24 فریم در ثانیه یا 24 هرتز پخش میشود. به این ترتیب ، پردازش صفحه نمایش یا باید نرخ فریم را با محتوا تطبیق دهد یا محتوا را با ریت فریم افزایش دهد.
نمایشگرهای 120 هرتزی عالی هستند زیرا میتوانند محتویات را در 60 هرتز ، 30 هرتز و 24 هرتز با تقسیم فریم یکنواخت پخش کنند. سایر نرخهای تازه سازی هنگام مقیاس بندی ویدئوی 24 هرتز نیاز به پردازش دارد. نرخ فریم بالاتر و زمان پاسخ سریعتر صفحه نمایش میتواند تأثیر قابل توجهی داشته باشد زیرا تاخیر بصری کمتر است. بازی با نرخ فریم بالا به یک پردازنده قوی نیاز دارد. این تضمین میکند که نرخ فریم گرافیکی با نرخ تازه سازی بالای صفحه مطابقت دارد.
متاسفانه ، مبادله با رفرش ریت بالا باعث کاهش عمر باتری میشود. گوشیهای جدیدتر با نمایشگرهای کارآمد، عمر باتری مناسبی را ارائه میدهند، اغلب به لطف نرخ تازه سازی تطبیقی 90 هرتز و 120 هرتز. در نتیجه اکثر تلفنهای هوشمند گزینهای را برای تغییر حالت به Hz60 برای صرفه جویی در عمر باتری ارائه میدهند.
در عین حال، پیشرفتهای تولید صفحه نمایش مانند پانلهای LTPO به بهبود مصرف برق با نرخ تازه سازی بالا و ارائه نرخ نمایش انعطاف پذیر کمک میکند. به عنوان مثال ، Oppo Find X3 Pro از نرخ تازه سازی پویا از 120 هرتز تا 10 هرتز پشتیبانی میکند.
آیا باید گوشی با رفرش ریت بالا دریافت کنم؟
نمایشگرهای 90 هرتز و 120 هرتز در حال حاضر یکی از پایههای اصلی تلفنهای هوشمند مدرن هستند. این ویژگی در گوشیهای میان رده مقرون به صرفه نیز به طور فزایندهای در دسترس است. با این وجود ، نرخ تازه سازی بخش کوچکی از مشخصات صفحه نمایش تلفنهای هوشمند است. نهایت ، جنبههایی مانند طیف رنگ ، کنتراست ، نقطه سفید و دمای رنگ و وضوح تصویر به همان اندازه بر کیفیت صفحه نمایش گوشی شما تأثیر میگذارد.