پک گلوبال با پک چین چه تفاوتی دارد؟
تفاوت پک چین و گلوبال در چیست؟ این سوالی است که شاید برای خیلی از افرادی که قصد خرید موبایل دارند، پیش آمده باشد. با گسترده شدن بازار گوشیهای هوشمند و تنوع هرچه بیشتر در بین آنها، برندهای شناخته شده از جمله اپل یا سامسونگ، محبوبیت یا بازار قبلی را نداشته و شاهد شرکتهایی مثل شیائومی و وان پلاس هستیم که هر دو در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند با امکانات بالا ولی اقتصادی و ارزان قیمت، شناخته شده هستند و تنوع و پکهای مختلف خود را عرضه میکنند.
به دلیل توزیع محصولات شیائومی به سرتاسر جهان این کمپانی با این سیاست که هر محصول مربوط به کدام ناحیه جغرافیایی است، بسته به نوع پوشش دکل مخابراتی، نوع تامین انرژی الکتریکی اقدام به تولید پکهای گلوبال، چینی، هندی و اروپایی گرفته است. در ادامه تفاوت پک چین و گلوبال شیائومی را بررسی خواهیم کرد.
فرق پک چین و گلوبال
کمپانی شیائومی گوشیهای هوشمند خود را در دو نوع پک گلوبال و پک چینی عرضه میکند و در بسیاری از موارد ما را در رابطه با اینکه کدام گوشی هوشمند را خریداری کنیم و اینکه کدام نسخه جهانی است، دچار تردید میکند. شیائومی ابتدا نسخه چینی تولیدات خود، که مخصوص کشور خود بوده را وارد بازار کرد و سپس اقدام به تولید نسخه های جهانی یا گلوبال با ایجاد تغییراتی متفاوت با نسخهی چینی و مناسب برای استفاده در سطح جهانی نمود، به همین دلیل ممکن است برخی از گوشیهای شیائومی فقط دارای نسخه چینی باشند. یعنی پک چین همانطور که از اسمش پیداست برای کاربران چین با زبان کشور خود است و امکانات و نرم افزارهای آن کشور را پشتیبانی میکند.
اما پک گلوبال شیائومی به صورت جهانی بوده و پشتیبانی از زبان های مختلف را دارد. به عنوان مثال گوشی ردمی K20 فقط برای استفادهی بازار چین میباشد و گوشی Mi 9t نسخه جهانی آن است. همچنین در بعضی گوشی ها چند پک دیگر نیز مانند پک هند یا … وجود دارد که البته ممکن است پکهای چینی و گلوبال با پکهای دیگر از لحاظ مشخصات سختافزاری نیز تفاوتهایی داشته باشند، ولی عموما پکهای چین و گلوبال از مشخصات داخلی یکسانی بهره میبرند. از آنجایی که گوگل در چین فیلتر است ، برنامههای جایگزین گوگل در نسخه چینی نصب میشوند.
در واقع نسخههای چین فاقد فروشگاه Play Store هستند و در عوض به فروشگاه چینی MI Market مجهز هستند که قطعاً به کار مشتریهای این شرکت در جایی غیر از چین نمیآید. همچنین میتواند تفاوتهایی در شبکههای موبایل قابل پشتیبانی توسط نسخه چین و گلوبال وجود داشته باشد. با این وجود برخی فروشندگان ادعا میکنند که تفاوتی بین پک چینی و جهانی وجود ندارد و برای تبدیل نسخه چین به گلوبال میتوان به راحتی با فلش کردن و عوض کردن رام، این کار را کرد.
بعد از این که موبایل خریدیم، چه اقداماتی انجام دهیم؟ برای درک این موضوع، بلاگ اقدامات بعد از خرید گوشی نو را مطالعه نمایید
تعویض رام پکهای چینی
شیائومی روی گوشی های پک چین نوعی قفل به نام بوت لاکر قرار داده که از نصب رام گلوبال روی این گوشیها ممانعت میکند. ولی فروشندگان بر روی این گوشیها، ROM کاستوم یا غیررسمی نصب میکنند تا مشکل نداشتن زبان فارسی را برطرف کند ا این کار ما معایب بسیار بزرگی دارد.
اولین عیب ROM فیک گوشیهای شیائومی، این است که غیر قابل به روزآوری هستند، چراکه این ROM ها غیر رسمی هستند و هرگز از سوی شیائومی پشتیبانی نمیشوند. یکی دیگر از مشکلات رامهای کاستوم یا فیک، باگهای فراوان آنهاست، برای مثال ممکن است دوربین گوشی کار نکند و یا هنگ کردن مکرر گوشی در حال استفاده از آن را شاهد باشیم یا باگهای نرم افزاری از این قبیل.
باید گفت که عوض کردن رام گوشی کار آسانی نیست و نیازمند آنلاک کردن بوت لودرگوشی است. درضمن باید اضافه کرد که حتی نصب کاستوم رام ها نیز نیاز به آنلاک کردن بوت لودر دارد، اما شاید این سوال برایتان پیش آید که ایراد این کار چیست؟
در پاسخ باید بگوییم که Boot Loader گوشی های مجهز به ROM فیک به روش های غیر رسمی آنلاک شده و تلاش برای بارگذاری ROM اصلی یا آپدیت کردن گوشی و نصب یک ROM کاستوم جدیدتر میتواند به Brick شدن و غیرقابل استفاده شدن گوشی منجر شود و برای نصب مجدد رام اصلی گوشی نیاز به آنلاک کردن رسمی بوت لودر است که هر کسی از عهده انجام دادن آن بر نمیآید.
بهترین هدست های واقعیت مجازی 2021 را در این بلاگ پیدا کنید

پک گلوبال یا پک چین؟
همانطور که گفته شد گوشیهای رام چین به دلیل عدم وجود منوی زبان فارسی و نیاز به نصب برنامههای ثانویه برای دانلود اپلیکیشنهای مهم گوگل و صفحه کلید فارسی، تجربهی کاربری دشواری را برای کاربر رقم میزنند. عوامل بسیاری همچون خدمات پس از فروش، کیفیت، مالیات و … موجب تفاوت قیمت بین نسخه گلوبال و نسخه چینی شده است. فروشندگان گوشیهای شیائومی نیز با تمرکز روی این موضوع، رامهای غیررسمی را با پشتیبانی از Play Store و زبان فارسی در پک چین نصب کرده و با قیمت بسیار پایینتری نسبت به گلوبال ارائه داده است.
این اختلاف قیمت میتواند حتی تا چند صد هزار تومان هم باشد که چنین اختلافی برای بسیاری افراد وسوسه کننده است. بحث رامهای رسمی و غیررسمی، یکی دیگر از مسائل مهم دیگری است که بسیاری از کاربران در این زمینه هیچ اطلاعاتی ندارند. در واقع نسخه چین با رام رسمی چینی و نسخه گلوبال با رام رسمی گلوبال توسط سازندهی اصلی ارائه میشوند. این بدین معناست که اگر گوشی نسخه چین را خریداری کنید، رام گوشی نیز چینی است. بنابراین، باید گفت کسانی که برای خرید گوشی بین پک گلوبال یا پک چین مردد هستند، هر چند قیمت این گوشی ها پایینتر است اما اقدام به خرید گوشی پک چین کار عاقلانهای نیست.
همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که هنگام خرید گوشی در دام کلاهبرداران نیافتید. معمولاً این گوشیها به صورت غیرقانونی به کشورهای دیگر وارد میشود و قبل از قاچاق شدن، از رام غیررسمی و کپی گلوبال به جای رام اصلی در آنها استفاده میشود و همین امر مشکلات نرمافزاری بسیاری را برای کاربران به وجود میآورد. فروشندگانی که اقدام به تغییر رام نسخهی چین به گلوبال میکنند، احتمالاً از مشکلات آن بیاطلاع هستند. برای تغییر رم چین به گلوبال باید از نسخههای کاستوم و غیررسمی استفاده کرد که همانطور که گفته شد اشکالات و باگ های متعددی به وجود میآورد.
سری سامسونگ M بهتر است یا A ؟ با این بلاگ همراه باشید
مقایسه ی پک گلوبال و پک چین
- بطور واضح، اگر اطلاعات روی جعبه ی گوشی، به انگلیسی نوشته شده باشدبه معنای گلوبال بودن گوشی است، اما در صورتی که نوشته ی روی جعبه به زبان چینی باشد، گوشی مورد نظرپک چینی می باشد.
- در پک چین شارژر گوشیها از نوع دو شاخههای تخت میباشد و جهت قابل استفاده بودن برای دیگر کشورها مانند ایران، باید از تبدیل برای متصل کردن به براق کمک گرفت.
- روی جعبهی پک گلوبال، لوگوی CE یا WEEE باید نمایان باشد.
- رام استفاده شده برای موبایلهای پک گلوبال، “رام گلوبال” و برای موبایلهای پک چین از “رام چینی” استفاده شده است.
- گوشی موبایلهای پک چین، “کاور پلاستیکی پلمپ” ندارند. در صورتی که گوشی های پک گلوبال پلمپ هستند.
- گوشیهای پک گلوبال در سرعت 4G و +4G دچار اختلال نمیشوند. اما گوشیهای پک چین در ایران از 4G و +4G پشتیبانی نمیکنند.
- گوشیهای پک چین که مخصوص بازار داخلی چین است، به دلیل رقابتی بودن بازار چین، با قیمتی پایینتر و بعضاً سختافزار بهتر از پک گلوبال به بازار ارائه میشود.
- گوشیهای پک گلوبال، از مجوز Widevine L1 بهره میبرند. وجود این مجوز برای دیدن فیلم و سریال با کیفیت مناسب در Netflix و Amazon Prime لازم است.
راهکار دیگر برای شناسایی تفاوت پک گلوبال و پک چین
به این منظور باید از سایت شیائومی وارد قسمت Product Authentication شویم و کد IMEI و همچنین کد امنیتی که نشان داده شده است را در کادر روبروی آن وارد کنیم و بعد گزینه verify را بزنیم. اگر گوشی ما دارای رام گلوبال باشد، اطلاعات گوشی مثل: رنگ، نام، مقدار رم و مقدار حافظ داخلی به زبان انگلیسی، نشان داده می شود. (برای به دست آوردن IMEI کافیست آن را روی جعبه ی گوشی پیدا کنیم و یا کد دستوری *#06# رو شمارهگیری کنیم).
بهترین گوشی شیائومی سال 2021 را در این بلاگ پیدا کنید
فرق بین رام گلوبال و رام چینی
با توجه به ناحیه جغرافیایی بازارهایی که این گوشیها در آن ارائه میشوند، این کمپانی رامهای متفاوتی با ویژگیهای متفاوت در پک گلوبال و پک چین ارائه کرده است. همانطور که بالاتر هم اشاره شد رام گلوبال برای پک گلوبال و رام چینی برای پک چین. فرق این دو در چیست؟
- رام گلوبال، گوگل را ساپورت میکند و میتوانیم از نرمافزارهای گوگل مثل Play Store ،Gmail ،Plays Service و … استفاده کنیم. اما رامهای چینی که مخصوص پک چین و مخصوص بازار چین هستند، به خاطر جریان تحریمها، گوگل را ساپورت نمیکنند یا بهتر است بگوییم گوگل آنها را ساپورت نمیکند.
- امکان انتخاب منطقه “که قاعدتا میخواهیم ایران را انتخاب کنیم”، روی رام گلوبال وجود دارد، ولی روی رام چینی وجود ندارد.
- رام گلوبال از کیبورد و منو فارسی پشتیبانی میکند ولی رام چینی پشتیبانی نمیکند.
- رام گلوبال شامل تبلیغات پاپآپ است، که میشود آن را غیرفعال کرد و رام چینی شامل یک سری نرمافزارهای پرکاربرد چینی است که قاعدتاً برای ما ایرانیها کاربردی ندارد ولی امکان حذف آنها وجود دارد.
- گفته میشود که رام چینی در یک سری زمینهها نسبت به رام گلوبال از مزیتهایی برخورداراست. مثلا: در زمینه شارژدهی، در زمینه سرعت در دریافت به روزرسانیها. یا به عنوان مثال بعضی از گوشیهای دارای رام چین، دو مدل با “رم 6 و رم 8” در اختیار کاربر میگذارند. در صورتی که همان مدل با رام گلوبال فقط رم 6 را دارد.
* برای تشخیص راحتتر نوع رام گوشی، میتونیم به وجود حرف CN به نشانه چینی بودن رام و حرف MI به نشانه گلوبال بودن رام، در قسمت MIUI Version توجه کنیم.
برای مقایسه گوشی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ با آیفون 12 پرو مکس اپل این بلاگ را مطالعه نمایید
نتیجه گیری
در این مقاله بررسی شد که پک گلوبال چیست و فرق پک چین و گلوبال در چه مواردی است. در کل پک چین، مختص مردم چین بوده و از تنظیمات آن فاقد زبان فارسی است. گاها برای این که قیمت پایین تر و منوی فارسی موبایل بهره برد، برخی افراد رام گوشی های پک چینی را عوض میکنند که شاید به نظر منطقی نیاید. چرا که تعویض رام، علاوه بر این که موبایل را از گارانتی خارج میکند، اگر درست انجام نشود قطعا موبایل را ناکارامد میکند.
امیدواریم توانسته باشیم به سوالات شما در زمینه تفاوت پک چین و گلوبال پاسخ داده باشیم. اما در صورتی که سوال برای شما بدون پاسخ باقی مانده بود، در قسمت نظرها برای ما به اشتراک بگذارید.