روش های رمزگذاری روی فولدر ها کدام اند؟
قبل از هرگونه توضیح و آموزش رمزگذاری روی فولدر ابتدا میخواهیم علت اهمیت آن را برای شما توضیح دهیم تا متوجه شوید اصلا چرا نیازی به رمگذاری روی فولدر وجود دارد؟ هیچ سیستمی 100% ایمن نیست. این موضوع تا حدی به این دلیل است که عنصر انسانی امنیت سایبری همیشه تا حدودی قابل خطا خواهد بود، اما همچنین میتواند به این دلیل باشد که هکرها افراد مبتکری هستند. بنابراین میتوان تصور کرد و این احتمال را داد که در مقطعی هک خواهید شد. با این حال، این بدان معنا نیست که نمیتوانید از دادههای خود محافظت کنید و آنها را برای هر کسی که به آن دسترسی دارد بیفایده جلوه دهید. با استفاده از رمزگذاری روی فولدر، کاربران میتوانند دادههای حساس خود را به کدی از اعداد درهم تبدیل کنند که میتواند خطر نفوذ، سرقت و متعاقب آن کلاهبرداری را کاهش دهد. بنابر این رمزگذاری روی فولدر برای ایجاد امنیت بیشتر سیستمان واجب است.
برخی از هکرها ممکن است سعی کنند از کلیدهای رمزگشایی برای ترجمه اطلاعات دزدیده شده به شکل اصلی خود استفاده کنند، اما از آنجایی که دادهها پس از رمزگذاری روی فولدر برای کاربران غیرمجاز درهم به نظر میرسند، تا حد زیادی بازدارنده باقی میمانند. مایکروسافت یک ابزار داخلی برای رمزگذاری روی فولدر و فایلها در ویندوز ارائه میدهد. وقتی این فایلها را رمزگذاری کردید، علامت قفل را نشان میدهند و همچنین از رمز عبور محافظت میشوند. در اینجا چند نکته قابل یادآوری است؛ یک فایل رمزگذاری شده زمانی که از طریق شبکه یا ایمیل ارسال میشود، رمزگذاری خود را از دست میدهد. شما باید محتویات یک فایل یا پوشه فشرده را قبل از رمزگذاری روی فولدر استخراج کنید. رمزگذاری روی فولدر لزوماً از فایلها در برابر حذف محافظت نمیکند و همیشه باید از دادههای رمزگذاری شده نسخه پشتیبان تهیه کرده و به صورت آفلاین ذخیره کنید.
روش های رمزگذاری روی فولدر در ویندوز 10
شاید هر بار که کلمه «رمزگذاری» را میشنوید، به یاد مأموران دولتی سطح بالا بیفتید. در حالی که آنها تنها کسانی نیستند که باید نگران امنیت باشند. مصرف کنندگان روزمره نیز در معرض خطر بالای سرقت دادهها و فایلهای شخصی خود هستند. وقتی مجرمان و هکرها به فولدرها و اطلاعات کامپیوتر شما دسترسی پیدا کنند، ممکن است اتفاقات بدی بیفتد. اگر کنجکاو هستید که بدانید رمزگذاری روی فولدر و فایل به چه صورت انجام میگیرد در ادامه مطلب همراه ما باشید زیرا دو روش رمزگذاری روی فولدر را برای شما ارائه دادهایم:
- رمزگذاری روی فولدر بدون استفاده از نرم افزار
- رمزگذاری روی فولدر با استفاده از نرم افزار
رمزگذاری روی فولدر بدون استفاده از نرم افزار
۱- در کامپیوتر خود، فایل یا فولدری را که میخواهید رمزگذاری کنید انتخاب کنید و روی آن کلیک راست کنید.
- Properties را انتخاب کنید.
- دکمه Advanced را انتخاب کنید، سپس کادر کنار Encrypt contents to safe data را علامت بزنید.
- OK را فشار دهید تا پنجره Advanced Attributes بسته شود.
- برای ذخیره تنظیمات خود Apply را انتخاب کنید و سپس OK را انتخاب کنید.
فرآیند رمزگذاری روی فولدر اکنون کامل شده است و ویندوز به طور خودکار یک کلید رمزگذاری ایجاد میکند و آن را به صورت محلی در کامپیوتر شخصی شما ذخیره میکند. فایلها و فولدرهایی که با EFS (Encryption Folder System) رمزگذاری کردهاید، یک نماد قفل کوچک در گوشه سمت راست بالای تصویر کوچک دارند. فقط شما میتوانید به فایلها یا فولدرهای رمزگذاری شده دسترسی داشته باشید. اما چیزهای بیشتری برای آن وجود دارد. برای جلوگیری از از دست رفتن فایل یا فولدر در صورت خراب شدن کلید، ویندوز از شما میخواهد بلافاصله پس از رمزگذاری از کلید رمزگذاری نسخه پشتیبان تهیه کنید. با انجام مراحل زیر از کلید رمزگذاری EFS خود نسخه پشتیبان تهیه کنید:
- در اعلان «Backup your file encryption certificate and key»، « Backup now» را انتخاب کنید.
- مطمئن شوید که یک درایو فلش USB به کامپیوتر شخصی خود وصل کردهاید.
- برای ایجاد گواهی رمزگذاری روی “Next” کلیک کنید.
- فرمت فایل PFX را بررسی کنید تا فایل گواهی خود را صادر کنید و روی “Next” کلیک کنید.
- برای وارد کردن رمز عبور جدید، کادر “Password” را علامت بزنید.
- به درایو USB خود بروید.
- نام فایل پشتیبان رمزگذاری خود را بگذارید و روی “Save” کلیک کنید.
- روی “Next” کلیک کنید و سپس Finish را بزنید.
رمزگذاری روی فولدر توسط BitLocker
دومین روش رمزگذاری روی فولدر استفاده از BitLocker است که یک نرمافزار رمزگذاری روی فولدر میباشد. BitLocker یک نرمافزار مایکروسافت با کاربری آسان است که برای محافظت از اطلاعات موجود در دستگاه در صورت سرقت یا گم شدن طراحی شده است. این یک نرم افزار رمزگذاری روی فولدر اختصاصی ویندوز است که به شما کمک میکند کل درایو خود را رمزگذاری کنید و از تغییرات غیرمجاز سیستم مانند بدافزار در سطح فایروال جلوگیری کنید. این نرمافزار در تمامی نسخههای پیشرو ویندوز، به جز ویندوز 11، در دسترس است. علاوه بر این، برای استفاده از BitLocker، به کامپیوتری نیاز دارید که روی درایو ذخیره سازی با حداقل دو پارتیشن و یک ماژول پلتفرم قابل اعتماد ( (TPM اجرا شود. TPM یک تراشه ویژه است که یک بررسی احراز هویت را روی نرمافزار، سختافزار و سیستم عامل شما انجام میدهد. اگر TPM روی سیستم خود ندارید، نمیتوانید از BitLocker استفاده کنید.
برای فعال کردن قفل گذاری روی فولدر در ویندوز 10 توسط این نرمافزار مراحل زیر را دنبال کنید:
- Start را بزنید.
- کنترل پنل را جستجو کنید و روی نتیجه بالا کلیک کنید تا برنامه باز شود.
- روی System and Security کلیک کنید.
- روی BitLocker Drive Encryption کلیک کنید.
- در قسمت «Operating system drive»، روی گزینه Turn on BitLocker کلیک کنید.
- روش رمزگذاری برای باز کردن قفل را انتخاب کنید:
- درایو فلش USB را وارد کنید. برای باز کردن قفل دستگاه و بوت شدن در ویندوز 10 به درایو فلش نیاز دارد.
- رمز عبور را وارد کنید. قبل از بوت شدن در ویندوز 10 به رمز عبور نیاز دارد (توصیه می شود).
- رمز عبور را برای باز کردن قفل BitLocker و دسترسی به دستگاه خود ایجاد و تأیید کنید.
- روی دکمه Next کلیک کنید.
- گزینه ذخیره کلید بازیابی را انتخاب کنید:
- در حساب مایکروسافت خود ذخیره کنید.
- در یک درایو فلش USB ذخیره کنید.
- در یک فایل ذخیره کنید.
- ریکاوری را پرینت کنید.
رمزگذاری روی فولدر با استفاده از نرم افزار
AxCrypt
AxCrypt یک نرمافزار آسان برای دانلود و رمزگذاری روی فولدر است. این نرمافزار منبع باز است که میتواند فایلها، اسناد و دادههای شما را در هر دو دامنه عمومی و خصوصی ایمن کند. اگر اغلب با افراد مختلف همکاری میکنید و مجبور هستید رمزهای عبور دیجیتالی مختلفی ایجاد کنید، AxCrypt تمام ویژگیهای امنیتی اصلی، از جمله ویرایش فایلهای رمزگذاری شده، تولید رمز عبور، ذخیره سازی و موارد دیگر را ارائه میدهد. میتوان گفت بعد از BitLocker این نرمافزار بهترین برنامه رمزگذاری روی فولدر است.
امکانات:
- رمزگذاری روی فولدر و فایل قوی با رمزگذاری 128 بیتی یا 256 بیتی ارائه میدهد.
- به طور خودکار فایلهای خود را در فضای ذخیره سازی ابری مانند Google Drive، Dropbox و غیره ایمن کنید.
- به کاربران اجازه میدهد فایلها را با گذرواژههای خود باز کنند و به طور ایمن همکاری کنند.
- منیجر رمز عبور که میتواند به شما کمک کند تا به رمزهای عبور دیجیتال خود دسترسی داشته باشید.
مزایا:
- پشتیبانی از چندین پلتفرم را ارائه میدهد.
- پشتیبانی از فضای ذخیره سازی ابری
- قابلیت مدیریت رمز عبور داخلی
معایب:
- نسخه رایگان ویژگیهای محدودی را به کاربران مک ارائه میدهد.
- رمزگذاری AES-256 فقط برای کاربران ممتاز در دسترس است.
CryptoForge
CryptoForge یکی دیگر از موارد نرم افزار رمزگذاری روی فولدر خوب است که کاربران ویندوز می توانند آن را در سال 2022 امتحان کنند. این نرم افزار با انواع رمزگذاری، امنیت داده ها و بسیاری از ابزارهای دیگر ارائه می شود. CryptoForge دارای ویژگیهای رمزگذاری و رمزگشایی قوی برای انتقال ایمن فایلهای شما در صورت به اشتراک گذاشتن دادهها در اینترنت است.
امکانات:
- این برنامه میتواند فایلهای بزرگ را برای اندازههای 64 بیتی رمزگذاری کند.
- شما به راحتی میتوانید فایلهای رمزگذاری شده را ارسال کرده و با این ابزار رمزگشایی کنید.
- از رمزگذاری سطح پیشرفته AES پشتیبانی میکند.
- همچنین یک نرمافزار رمزگذاری روی فولدر ساده است که میتوانید با چند دستور آسان کار کنید.
مزایا:
- آسان برای استفاده.
- روی الگوریتمهای رمزگذاری مدرن کار میکند.
معایب:
- رایگان نیست.
- پشتیبانی ضعیف از مشتری.
جمعبندی
یادگیری نحوه رمزگذاری روی فولدر، فایل یا درایو فلش زمان زیادی طول نمیکشد و کاربران ویندوز 10 پرو و مایکروسافت آفیس متوجه خواهند شد که انجام این کار آسانتر از همیشه است. با استفاده از ابزارهای بسیار زیاد مصرفکننده در دسترس که بسیاری از این کارها را برای شما انجام میدهند، به راحتی میتوانند بخشی از روال محاسباتی یا ذخیره دادههای موجود شما شوند. اگر قبلاً از دادهها نسخه پشتیبان تهیه کردهاید، اضافه کردن این چند مرحله به روال خود منطقی است. هرگز از زمانی که برای محافظت از دادههای خود و رمزگذاری روی فولدر صرف کردهاید و حساسترین اطلاعات خود را از افشا، فروش یا استفاده علیه شما محافظت کردهاید، پشیمان نخواهید شد.
سایر مطالب: