» آموزشی » علت خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر چیست ؟
آموزشی

علت خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر چیست ؟

1401-03-18 3,399

ممکن است این اتفاق برای شما هم افتاده باشد که در حال استفاده از کامپیوتر خود هستید و ناگهان خاموش می‌شود و برایتان سوال پیش می‌آید که دلیل خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر چیست. خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر معمولاً نشانه‌ای از مشکل برق است و می‌تواند برای شما بسیار خسته کننده باشد. این اتفاق حتی می‌تواند باعث شود هر چیزی را که روی آن کار می‌کردید از دست بدهید. خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر همچنین ممکن است نشانه‌ای از آسیب به خود کامپیوتر نیز باشد. به طور کلی، هنگامی که یک کامپیوتر به خودی خود خاموش می‌شود، علت‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد مثل اختلال در توزیع برق در کامپیوتر، مشکلات بدافزاری، داغ شدن بیش از حد، خراب شدن باتری یا حتی ممکن است درایورهای شما دچار مشکل شده باشد. هرکدام از این علت‌ها راه حلی نیز همراه خود دارند که در ادامه برای شما توضیح داده‌ایم.

حل مشکل خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر

داغ شدن بیش از حد

اولین علت خاموش شدن ناگهانی کیس کامپیوتر شما می‌تواند حرارت بالای آن باشد. کامپیوترها با هیت سینک‌ها و فن‌هایی برای خنک نگه داشتن واحد پردازش مرکزی (CPU) عرضه می‌شوند، اما اگر CPU بیش از حد گرم شود، کامپیوتر خاموش می‌شود تا دیگر آسیب نبیند. اگر خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر شما به دلیل بالا رفتن حرارت در آن است افزودن خمیر حرارتی بین CPU و هیت سینک آن می‌تواند به جلوگیری از گرمای بیش از حد کمک کند، همانطور که سیستم‌های خنک‌کننده فعال مانند فن‌ها یا خنک‌کننده‌های آبی نیز می‌توانند موثر باشند. گرد و غبار و موهای حیوانات خانگی نیز می‌تواند به داخل کیس کامپیوتر مکیده شود و جریان هوا را مسدود کند و باعث گرم شدن بیش از حد CPU شود. راه حلی که به شما پیشنهاد می‌دهیم این است که داخل کامپیوتر را با استفاده از هوای فشرده تمیز نگه دارید تا هر گونه جسم خارجی را از آن خارج کنید.

تامین برق

پشت کیس کامپیوتر شما، جایی که سیم برق در واقع به آن وصل می‌شود، منبع برق قرار دارد که یک جعبه کوچک با یک فن در آن است. هنگامی که منبع برق خراب می‌شود، باعث می‌شود کامپیوتر شما خاموش شود. با این که می‌توانید منبع برق را خودتان تعویض کنید، اما سعی نکنید آن را باز کنید زیرا حتی اگر از پریز برق جدا شده باشد یا از کار افتاده باشد، باز هم می‌تواند بار کشنده‌ای داشته باشد.

اگر پاور خود را میخواهید تست کنید که آیا سالم است یا نه مقاله تست پاور کامپیوتر را مطالعه کنید.

بدافزارها

ویروس‌ها و کرم‌ها دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهند که برای انجام آن برنامه‌ریزی شده‌اند و برخی نیز برای خاموش کردن کامپیوتر شما ایجاد می‌شوند، درست مثل کرم Sasser که هر بار که کامپیوتر را راه‌اندازی می‌کنید، ترتیب خاموش شدن کامپیوتر آلوده را آغاز می‌کند. آلودگی‌های شدید بدافزاری می‌توانند با کار بیش از حد CPU باعث خاموش شدن کامپیوتر شوند. بدافزاری که باعث شروع توالی خاموش شدن می‌شود ممکن است نیاز به تمیز کردن حرفه‌ای داشته باشد از آن جایی که اسکن ویروس سنتی با خاموش شدن کامپیوتر قطع می‌شود.

مشکلات هارد دیسک و نرم‌افزاری

رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر شما از طریق به وجود آمدن مشکل در هارد دیسک به این صورت است که خطاهای نرم‌افزاری و مشکلات درایور سخت‌افزار نیز باعث خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر می‌شوند و بسته به نوع خطا، ممکن است کامپیوتر مجبور باشد برای بازیابی خود را ریست کند و یا ممکن است نیاز به به روز رسانی درایور سخت‌افزاری داشته باشد. راه‌اندازی کامپیوتر در حالت ایمن به شما این امکان را می‌دهد تشخیص دهید که آیا علت خاموشی ناگهانی این بود یا خیر زیرا حالت امن تنها با سخت‌افزار اصلی و نرم‌افزار بارگذاری شده در هنگام راه‌اندازی اجرا می‌شود. اگر رایانه در حالت ایمن کار می‌کند، احتمالاً یک برنامه نرم‌افزاری یا درایور دچار مشکل شده است. همچنین ممکن است یکی از اجزای سخت‌افزاری مانند حافظه (RAM)، مادربرد یا کارت گرافیک از کار افتاده باشد.

برای دیدن انواع هارد صفحه خرید هارد کامپیوتر را در بانی نو مشاهده کنید.

علت خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر در ویندوز 10

ویندوز 10 یک سیستم عامل بسیار پایدار است که با اکثر ترکیبات سخت‌افزاری موجود در بازار کار می‌کند اما مشکلات خاصی ممکن است هر از گاهی برای آن ایجاد شود. خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر در ویندوز 10 یکی از این خطاهاست. قبل‌تر در ویندوز 7 و 8 شاهد این موضوع نبودیم اما در ویندوز 10 این مشکل بسیار شایع‌تر است و تقریبا می‌شود گفت هر کاربری که ویندوز خود را ارتقا می‌دهد باید با این موضوع دست و پنجه نرم کند. اگر هنگام استفاده از کامپیوتر بودید و به طور ناگهانی خاموش شد در حالی که فرآیند آن را انجام نداده بودید می‌تواند به این معنا باشد که مشکلی در کامپیوتر شما پیش آمده و ویندوز پیش از موعد این کار را انجام داده است تا از خرابی‌های بیشتر جلوگیری کند. علت خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر در ویندوز 10 می‌تواند همان دلایلی باشد که در بالا ذکر کردیم اما در این قسمت می‌خواهیم روش‌های متفاوتی برای حل این مشکل به شما آموزش دهیم.

برای خرید بهترین پاور ها به صفحه خرید پاور سایت بانی نو مراجعه کنید

روش اول
  1. آخرین نسخه درایور GPU را نصب کنید.
  2. Device Manager را با کلیک راست روی Start باز کنید و سپس دوباره Device Manager را انتخاب کنید.
  3. به دنبال آداپتورهای نمایشگر در اینترنت بگردید.
  4. شماره مدل و مارک GPU خود را بررسی کنید و بعد به وب سایت رسمی GPU بروید.
  5. حالا به Device Manager بازگردید. روی GPU خود کلیک راست کرده و منو را باز کنید.
  6. گزینه‌های مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  7. Hardware را از پنجره Details باز کنید و از خط اول کپی بگیرید.
  8. درایور را با رفتن به تب Drivers حذف کنید.
  9. خط اول را کپی کرده و در قسمت درایور وب سایت رسمی پیست کنید. با این کار شما باید بتوانید نام GPU خود و همچنین سایر اطلاعات مربوط به آن را ببینید.
  10. جدیدترین نسخه درایور را از وب سایت ارائه دهنده رسمی درایور نصب کنید.
  11. پس از اتمام نصب، کامپیوتر خود را مجددا راه‌اندازی کنید.
روش دوم
  • غیرفعال کردن حالت Sleep در ویندوز 10
  • برای شروع، به Start و سپس Settings بروید.
  • به سیستم بروید و “Power & Sleep” را انتخاب کنید.
  • از منوی باز شده‌ی رو به برو بر روی گزینه‌ی Never کلیک کنید.
  • وضعیت HDD را بررسی کنید.
  • به عنوان یک ادمین، Command Prompt را باز کنید.
  • عبارت “wmic diskdrive get status” را در Command Prompt تایپ کنید و برای تایید “Enter” را فشار دهید.
  • وقتی برای هر پارتیشن “OK” از شما خواسته می‌شود، می‌فهمید که هارد دیسک شما در وضعیت خوبی قرار دارد.
  • اگر کلمات “unknown”، “caution” یا “bad” را مشاهده کردید، هارد دیسک شما دچار مشکل شده است و لازم است که آن را تعمیر کنید.

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مطلب، چندین مورد از علت‌های خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر را برای شما نام بردیم و همچنین توضیح دادیم که چه اقداماتی لازم است برای رفع هر کدام از این مشکلات انجام دهید تا از این اتفاقی که ممکن برای شما ناخوشایند و حتی آسیب زننده به کارهایتان باشد، خلاص شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×