بهترین پردازنده AMD | سری پردازنده های ryzen به همراه مزایا و معایت پردازندههای ای ام دی
بهترین پردازنده AMD
پردازنده (CPU) چیست و چگونه عمل میکند؟
بهترین پردازنده AMD: واحد پردازش مرکزی (CPU)، مغز هر کامپیوتری محسوب میشود و تمامی محاسبات و دستوراتی را که به سایر اجزای کامپیوتر و تجهیزات جانبی آن منتقل میشود را مدیریت میکند. تقریبا تمام وسایل الکترونیکی و گجتهایی که استفاده میکنید؛ از دسکتاپ، لپتاپ و گوشی گرفته تا کنسولهای گیمینگ و ساعتهای هوشمند، همه و همه به واحدی برای پردازش مرکزی مجهز هستند. سرعت عملکرد نرم افزارها، شدیدا به میزان قدرتمندی CPU بستگی دارد؛ بنابراین برای این که انتظار شما از کامپیوتر و عملکرد برنامهها برآورده شود کامپیوتر شما باید دارای CPU درستی باشد.
نکات مهمی که در خرید پردازنده باید به آن توجه کنید:
هنگام خرید دستگاههایی که دارای پردازنده هستند، لازم است به ویژگیهایی توجه کنید و این ویژگیها ممکن است باتوجه به کارکرد دستگاه، سرعت آن و انتظاری که از آن دارید متفاوت باشد. بهعنوان مثال سیپییو یک ساعت هوشمند در مقایسه با CPU یک کامپیوتر حرفهای گیمینگ ضعیفتر میباشد و این دو مورد از نظر عملکرد، تفاوتهای فراوانی دارند. مشخصات کلیدی پردازندهها شامل سرعت کلاک (Clock Speed)، هسته (Core)، ترد (thread)، TDP یا The Thermal Design Profile/Power، Cache ، فناوری Hyper-Threadingو IPC میشود. تعداد هستهها، سرعت و قابلیت هایپرتریدینگ، از ویژگیهای بسیار مهمی هستند که هنگام خرید باید به آنها توجه کنید.
پردازنده چگونه عمل میکند؟
عملکرد پردازندهها شامل چهار مرحله اصلی است که بهترتیب انجام میشوند.
- مرحله اول: فراخوانی یا واکشی دستورالعملها از حافظه (Fetch)
- مرحله دوم: رمزگشایی یا ترجمهی دستورالعملها (Decode)
- مرحله سوم: پردازش یا اجرای دستورهای ترجمهشده (Execute)
- مرحله چهارم: ذخیرهی نتایج اجرا (Store)
وظایف CPU به عنوان مهمترین بخش در کامپیوترها و سیستمهای پردازشی، عبارتاند از: اجرای برنامهها و دستورالعملها. CPU در هماهنگی کامل با دیگر اجزای کامپیوتر است. سیپییو، اطلاعات را از رم مطالعه میکند یا در واقع واکشی Fetch میکند، سپس روی آن کار Decode یا رمزگشایی را انجام میدهد و در نهایت آن را اجرا و Execute میکند و روانه خروجی میکند. هر عملیات به دستورالعملهایی تقسیم میشود که ترتیب و شماره آنها مشخص است و CPU از دستورالعمل بعدی آگاه میباشد. سیپییو بعد از واکشی دستورالعملها، آنها را به مدار رمزگشایی میفرستد تا به سیگنالهایی برای ارسال به دیگر قسمتهای CPU تبدیل شوند و در نهایت در هر قسمت، اقدام لازم انجام میشود.
انواع CPU:
- CPU تک هستهای
- CPU دو هستهای
- CPU چهار هستهای
- CPU شش هستهای
- CPU هشت هستهای
- CPU ده هستهای
- CPU دوازده هستهای
شاید بپرسید پردازنده کجا قرار میگیرد؟
مادربورد کامپیوتر جایی است که یا قطعات کامپیوتر مانند CPU، هیت سینک، رم روی آن قرار میگیرند و یا پورتهایی دارد که دیگر قطعات کامپیوتر مانند هارد و منبع تغذیه به آن وصل میشوند. پس اگر سوال شما این است که CPU کامپیوتر در کجا قرار دارد پاسخ شما این است که CPU چیپی است که روی مادربورد سیستم نصب میشود.
کمپانی AMD
شرکت AMD (کوتاه شده Advanced Micro Devices) در سال 1969 توسط جری ساندرز (Jerry Sanders) و هفت همکارش در سانتا کلارا، کالیفرنیا تأسیس شد. این کمپانی، یکی از معتبرترین شرکتهای تولید کننده میکروپروسسورهای کامپیوتری، کارت گرافیک، پردازنده و سایر قطعات الکترونیکی در دنیا میباشد. رقابت این شرکت با کمپانی اینتل در زمینه پردازندههای مرکزی و با کمپانی انویدیا در زمینه کارت گرافیک از تأثیرگذارترین روابط در صنعت فناوری است.

پردازندههای AMD
همانطور که پیشتر خواندید، واحد پردازش مرکزی که به اختصار CPU نامیده می شود، جزء اصلی مسئول اجرای دستورالعملها و انجام محاسبات در یک کامپیوتر است. CPU که اغلب به عنوان مغز رایانه نامیده میشود، طیف گستردهای از وظایف، عملیات ساده حسابی تا پردازش دادههای پیچیده را تفسیر و انجام میدهد. بدونCPU، یک کامپیوتر بی اثر خواهد بود و قادر به انجام هیچ عملکرد مفیدی نیست. در سالهای اخیر AMD در تولید سیپییوهای پرقدرت، عملکرد فوقالعادهای را به نمایش گذاشته و جایگاه دستنیافتنی اینتل را با تهدید روبهرو کرده است. اما انواع سیپییوهای AMD به پردازندههای بالارده محدود نمیشوند و طیف وسیعی از سیپییوهای ارزانقیمت و میانرده را نیز در بر میگیرد. کمپانی AMD اولین پردازنده خود را در سال 1975 طراحی و تولید کرد. CPUهای کمپانی AMD، بهدلیل عملکرد مطلوب و قیمت مناسب، میان کاربران بسیار پرطرفدار است.
سیپییوهای AMD در خانواده و سریهای زیر ساخته و روانهی بازار میشوند.
- سری رایزن (Ryzen)
- سری Threadripper
- سری Athlon
- سری Epyc
پیشنهاد میکنیم این محتوا را از دست ندهید: بهترین پردازنده برای بازی
بهترین پردازنده AMD: پردازنده ایامدی Ryzen 9 7950X3D
نسل جدیدی از پردازندههای قدرتمند AMD، با بهرهگیری از فناوری 3D V-Cache، نشاندهنده یک گام بزرگ در جهت افزایش عملکرد پردازشی است. این پردازنده با 16 هسته و 32 رشته، برای کاربردهای چند رشتهای و بازیهای سنگین بهینهسازی شده است. فرکانس پایه آن 4.5 گیگاهرتز است که میتواند تا 5.7 گیگاهرتز در حالت توربو افزایش یابد. این پردازنده با سوکت AM5 جدید AMD سازگار است که پردازنده ایامدی Ryzen 9 7950X3D را با آخرین نسل از مادربردها و حافظههای DDR5 همراه میکند. این ارتقاء سازگاری، کاربران را قادر میسازد تا از سرعتهای بالاتر حافظه و ارتباطات پیشرفتهتر در سیستم خود بهرهمند شوند. درکل این پردازنده، بهعنوان یک پیشگام در نسل جدید پردازندهها با قابلیتهای بینظیر خود، از جمله فناوری 3D V-Cache و سازگاری با حافظه DDR5 و سوکت AM5، یک گزینه ایدهآل برای کاربرانی است که بهدنبال عملکرد برتر در گیم، کاربردهای چند رشتهای و نرمافزارهای تخصصی هستند.
مشخصات کلیدی پردازنده ایامدی Ryzen 9 7950X3D:
- سوکت پردازنده: AM5
- تعداد هسته: 16 هسته
- تعداد رشته: 32 رشته
- فرکانس پایه: 4.2 گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 5.7 گیگاهرتز
- پردازنده گرافیکی: Radeon
- حافظه کش Level 2: 16 مگابایت
- حافظه کش Level 3: 128 مگابایت
- حافظه قابل پشتیبانی: DDR5
بهترین پردازنده AMD: پردازنده ای ام دی Ryzen 5 7600X
پردازنده ایامدی مدل Ryzen 5 7600X از سری پردازنده های کمپانی ایامدی، با 6 هسته قدرتمند، 12 رشته و نوع حافظه DDR5 سیستم می باشد که بیشک از بهترین پردازندههای موجود در بازار سخت افزار است. این پردازنده دارای فرکانس پایه 4.7GHz است و حداکثر فرکانس تقویتی 5.3GHz را پشتیبانی می کند. وجود پسوند X در نامگذاری پردازندههای مرکزیAMD، نشان دهنده قدرت پردازش تراشه میباشد. برای پردازنده Ryzen 5 7600X مبتنی بر معماری Zen 4 AMD، به یک مادربرد با سوکت AM5 و یک چیپست سازگار نیاز دارید.
مشخصات تکمیلی پردازنده مرکزی Ryzen 5 7600X:
- سوکت : AM5
- تکنولوژی ساخت : 5 نانومتر
- تعداد هسته : 6 هسته
- تعداد رشته : 12 رشته
- فرکانس پایه : 4.7 گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی : 5.3 گیگاهرتز
- توان مصرفی : 105 وات
- حافظه قابل پشتیبانی : DDR5
- حداکثر حجم حافظه : 128 گیگابایت
- پردازنده گرافیکی : Radeon
بهترین پردازنده AMD: پردازنده AMD Ryzen 7 7700X
پردازنده ایامدیRyzen 7 7700X، با عملکرد فوقسریع برای گیمرها و سازندگان سختافزاری، تجربه جدیدی را به ارمغان آورده است. تنظیمات هر چه که باشد، هر رزولوشنی که دارا باشد، با AMD Ryzen™ 7 7700X، یک پردازنده عالی بازی 8 هسته ای، تیم خود را به پیروزی هدایت کنید. این پردازنده به شما کمک میکند با اتصالی سریع در زمان صرفه جویی کنید. مانند PCIe® 5.0 و (شتاب دهنده های ویدئویی اختصاصی). دارای 8 هسته و 16 رشته پردازشی، بر اساس معماری AMD “Zen 4” است.
مشخصات کلیدی پردازنده ایامدی:
- سوکت پردازنده: AM5
- تعداد هسته: 8 عدد
- تعداد رشته: 12 عدد
- فرکانس افزایشی: حداکثر 5.3 گیگاهرتز
- فرکانس پایه: 4.7 گیگاهرتز
- حافظه قابلی پشتیبانی: DDR5
- پردازنده گرافیکی: Radeon
بهترین پردازنده AMD: پردازنده AMD Ryzen 9 5900X
اگر بهدنبال یک پردازنده قدرتمند هستید که بتواند به راحتی از پس کارهای استریم، بهرهوری و گیمینگ برآید، ممکن است بخواهید پردازنده ایامدی Ryzen 9 5900X را در نظر بگیرید. این پردازنده، یک پردازنده 12 هستهای و 24 رشتهای است که متعلق به سری Ryzen 5000 بر اساس معماری Zen 3 است. دارای کلاک پایه 3.7 گیگاهرتز و کلاک تقویتی تا 4.8 گیگاهرتز به همراه حافظه کش 70 مگابایتی و TDP 105 وات است. از حافظه DDR4-3200، رابط PCIe 4.0 و فناوری AMD StoreMI پشتیبانی میکند. همچنین دارای یک ضریب آنلاک است، به این معنی که میتوانید برای عملکرد بیشتر آن را اورکلاک کنید.
مشخصات کلیدی پردازنده ایامدی Ryzen 9 5900X:
- نسل پردازنده: AM4
- تعداد هسته: 12
- تعداد رشته: 24
- فرکانس پایه: 3.7 گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 4.8 گیگاهرتز
- حافظه قابل پشتیبانی: DDR4
بهترین پردازنده AMD: پردازنده AMD Ryzen 7 7800X3D
AMD Ryzen 7 7800x3D یک پردازندهی قدرتمند است که برای انجام تمامی تسکها، پرفورمنسی مطلوب ارائه میدهد. با استفاده از تکنولوژیهای ایامدی، این پردازنده استانداردهای جدیدی را برای پردازندههای دسکتاپ تعریف میکند. این پردازنده که دارای 8 هسته و 16 رشته مختلف میباشد، قابلیتهای مولتی تسکینگ فوقالعادهای را برای ارائه در اختیار دارد که به شما اجازه میدهد تا از پس سایر تسکهای سنگین به راحتی برآیید. با مقدار فرکانس پایه 4.2 گیگاهرتز و فرکانس بوست 5 گیگاهرتزی، از اجرای برنامههای سیستم با سرعت بالا و عملکرد عالی لذت خواهید برد. پردازنده AMD Ryzen 7 7800x3D با رنج وسیعی از مادربردهایی که دارای سوکت AM5 میباشند سازگار است.
مشخصات کلیدی پردازندAMD Ryzen 7 7800X3D:
- پردازنده: Ryzen 7 7800X3D
- سوکت : AM5
- تعداد هسته : 8 عدد
- تعداد رشته : 16 عدد
- حافظه کش : 96 مگابایت
- فرکانس افزایشی: 5.0 گیگاهرتز
- پردازنده گرافیکی: Radeon
- حافظه قابل پشتیبانی: DDR5
پیشنهاد میکنیم این محتوا را از دست ندهید: قوی ترین CPU اینتل
پردازنده ایامدی Ryzen 5 5600X
بهترین پردازنده AMD: چه قصد تجربه بازی یا پردازش اطلاعات سنگین داشته باشید، پردازندههای AMD Ryzen عملکرد نهایی را ارائه میدهند. پردازندههای سری AMD Ryzen™ 5000 نیازهای نسل بعدی بازیهای پرمشقت را تامین ویکی از انواع تجربههای همهجانبه را فراهم میکنند، همچنین کارهای سهبعدی سنگین مانند تدوین ویدیو یا رندرهای طولانی را با سرعت باورنکردی خروجی میگیرند. این پردازنده با 6 هسته و 12 رشته، طراحی و ساخته شده است. فرقی نمیکند در حال بازی کردن، یا رندر گرفتن دادهها باشید، پردازندهAMD Ryzen 5 5600X میتواند از پس همه این کارها برآید!
AMD Ryzen™ 5 5600X با استفاده از فرآیند 7 نانومتری پیشرو در صنعت طراحی شده که استفاده از فناوری “Zen 3” منجر به پردازش سریعتر و کارآمدتر میشود تا همه چیز پرسرعتتر از همیشه انجام شود.
مشخصات کلیدی پردازنده ایامدی Ryzen 5 5600X:
- سوکت پردازنده: AM4
- تعداد هسته: 8
- تعداد رشته: 12
- فرکانس پایه: 3.7 گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 4.6 گیگاهرتز
- حافظه قابل پشتیبانی: DDR4
پردازنده AMD Ryzen 7 5800X3D
هنگامی که یک گیمر بهدنبال پردازنده قدرتمند برای پیروزی در نبردهایش است، پردازنده Ryzen 7 5800X3D کمپانی AMD با قدرت بسیار شگرفت و فوقالعاده خود پا به عرصه میگذارد . این پردازنده بهعنوان یک تراشه قدرتمند برای اجرای بازیهای رایانهای در وضوح تصویر 1080p و 1440p می باشد. این محصول بهلطف معماری بسیار بهینه Zen 3 و فرکانس قابل توجه خود در حالت بوست توانسته پردازشگر رقیب، یعنی Core i9-10900K را شکست بدهد. توان طراحی حرارتی سیپییو این قطعه مورد بحث تنها 105 وات میباشد. این پردازنده از فرکانس مرجع 3.8 گیگاهرتز برخوردار میباشد که مقدار آن در حالت بوست به 4.7 گیگاهرتز افزایش پیدا میکند. از جمله دیگر مشخصات فنی این تراشه میتوان به 32 مگابایت حافظه کش سطح سوم (بهصورت مشترک) و چهار مگابایت حافظه کش سطح دوم بر هر هسته اشاره کرد.
مشخصات کلیدی پردازنده AMD Ryzen 7 5800X3D :
- سوکت: AM4
- تعداد هسته: 8
- تعداد رشته: 16
- فرکانس پایه: 3.4 گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 4.5 گیگاهرتز
- حافظه قابل پشتیبانی: DDR4
پردازنده Ryzen 5 3600
پردازنده Ryzen 5 3600، یکی از محصولات محبوب سری Ryzen 3000 شرکت AMD است. این پردازنده برای کارهای روزمره، بازی، و حتی پردازشهای سنگین طراحی و تولید شده است. Ryzen 5 3600 عملکرد بسیار خوبی در بازیها ارائه میدهد، بهخصوص وقتی با کارتهای گرافیک قوی ترکیب شود. بهلطف تعداد هستهها و رشتههای بالا، برای پردازشهای چندوظیفهای مانند رندرینگ، ویرایش ویدئو، و برنامههای سنگین دیگر بسیار مناسب است. بهدلیل عملکرد بالا و قیمت مناسب، این پردازنده در میان کاربران محبوب است و ارزش خرید بالایی دارد. این پردازنده انتخابی عالی برای کسانی است که بهدنبال یک پردازنده با کارایی بالا و قیمت مناسب هستند.
مشخصات کلیدی پردازنده Ryzen 5 3600:
- سوکت پردازنده: AMD AM4
- تعداد هسته: 6
- تعداد رشته: 12
- فرکانس پایه: 4.2 گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 3.6 گیگاهرتز
- حافظه پشتیبانی شده: DDR4
پردازنده AMD Ryzen 5 5600G
پردازنده ایامدی Ryzen 5 5600G یک پردازندهی قدرتمند است که شما را با پرفورمنسی که دارد راضی نگه خواهد داشت. با بهرهوری از تکنولوژی روز AMD و سایر امکاناتی که دارد، پردازنده ایامدیRyzen 5 560 سرعت، دقت و تطبیق پذیری بالایی را برای بازی و سایر کارهای شما فراهم میکند. این محصول که به 6 هسته و 12 رشته مجهز شده است، به گونهای طراحی شده که به راحتی از پس تسکهای سنگین برمیآید. اگر یک کاربر مولتیتسک هستید یا قصد انجام کارهای سنگین مانند بازی و استریمینگ را دارید، این پردازنده به شما کمک میکند تا آنها را با سرعتی ایدهآل اجرا کنید. پردازندهی Ryzen 5 5600G به هسته گرافیکی Radeon مجهز شده است و تجربهای مطلوب از اجرای بازیها را فراهم میکند. این سی پی یو دارای 7 هسته پردازش گرافیکی با فرکانس 1900 مگاهرتز بوده و برای بازیها فریم ریت و گرافیک مطلوبی را ارائه میدهد، اما لازم است که یک کارت گرافیک قوی و مناسب در کنار پردازنده داشته باشید.
مشخصات کلیدی پردازنده AMD Ryzen 5 5600G:
- سوکت پردازنده: AM4
- تعداد هسته: 6
- تعداد رشته: 12
- فرکانس پایه: 3.8 گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 4.4 گیگاهرتز
- حافظه پشتیبانی شده: DDR4
پردازنده ایامدی Ryzen 7 5700G
پردازنده ایامدی مدل Ryzen 7 5700G یکی از مقرون بهصرفههای قدرتمند کمپانی AMD است که از فرکانس 3.8 گیگاهرتز، سوکت AM4، 8 هسته و 16 عدد رشته برخوردار است. فرکانس این پردازنده در شرایط پایه 3.8 گیگاهرتز و در حالت توربو به 4.6 گیگاهرتز افزایش پیدا میکند. حافظه کش 16 مگابایتی آن میان دیگر هستهها به اشتراک گذاشته میشود. TDP یا توان مصرفی این محصول 65 وات است. اما مرتب کردن و متمایز کردن حافظههای Cash در دو سطح 1،2 و 3 نیز برای تولید کنندگان پردازندههای چند هستهای چالش بسیار بزرگ محسوب میشود که براساس حجم کار و پردازشی که هر یک از واحدهای پردازنده باید انجام دهند، این حافظههای پنهان بهصورت پویا بین تمام هستهها به اشتراک گذاشته میشوند. از مهمترین ویژگیها و شاخصهای بخش فنی این پردازنده میتوان به موارد ذیل اشاره نمود. مدل پردازنده که در بالا بیان کردیم 7 ryazen است. سوکتی که در این پردازنده قرار دارد AMD AM4 میباشد. لیتوگرافی آن نیز 7 نانومتری است.
مشخصات کلیدی پردازنده ایامدی Ryzen 7 5700G
- سوکت پردازنده: AM4
- تعداد هسته: 8
- تعداد رشته: 16
- حافظه قابل پشتیبانی: DDR4
بهترین پردازنده AMD:
انتخاب بهترین پردازندههای مرکزی کامپیوتر و لپتاپ، در مرحله اول به نیاز کاربری سیستم بستگی دارد. صرفا قوی بودن پردازنده، به معنی خوب بودن آن نیست و هر پردازنده در دسته کاربری خود بهترین عملکرد را میتواند داشته باشد. مثلاً ضعیفترین پردازنده گیم رایزن نباید در لیست بهترین پردازندههای سیستم اداری بررسی شود چرا که احتمالاً رتبه اول را کسب میکند! همچنین یک پردازنده قدرتمند زمانی میتواند بهترین عملکرد خود را ارائه دهد که سایر اجزای سیستم نیز بهترین بوده و توان هماهنگی با قدرت پردازشی آن را داشته باشند. در ادامه به بهترین پردازنده انتخاب شده میپردازیم.
سیپییو AMD Ryzen 7 7800X3D
این CPU یکی از قدرتمندترین پردازندهها برای یک گیمر حرفهای میباشد. با پردازنده AMD Ryzen 7 7800X3D، برنده نبردهای سخت خود باشید!
این پردازنده نه تنها سریعترین تراشه گیمینگ AMD است، بلکه قدرتمندترین تراشه موجود در بازار میباشد و به راحتی رقبای گرانتر از هر دو سری اینتل و AMD را شکست میدهد. Ryzen 7 7800X3D با عملکرد فوقالعاده و قیمت مقرون بهصرفه، خود کاربران زیادی را مجذوب خود کرده است. این محصول دارای 8 هسته و 16 رشته است که با فرکانس پایه 4.2 گیگاهرتز و نرخ کلاک بوست 5.0 گیگاهرتز کار میکنند. این تراشه از فناوری نسل دوم 3D V-Cache AMD استفاده میکند که از چیپلت SRAM انباشته شده 3 بعدی برای ارائه 96 مگابایت حافظه نهان L3 استفاده میکند و تاثیر بسیار خوبی دارد. در کل یک تراشه نسبتا کممصرف است که عملکرد گیمینگ باور نکردنی را ارائه میدهد.
Ryzen 7 7800X3D مصرف انرژی بسیار کمتری نسبت به رقبای اینتل دارد و آن را به یک پردازنده بسیار خنکتر تبدیل میکند که نیازی به تجهیزات گرانقیمت مانند خنک کننده، مادربرد و منبع تغذیه ندارد. این بدان معناست که 7800X3D عملکرد عالی گیمینگ را همراه با سیستم خنکتر، بیصداتر و ارزانتر نسبت به Core i9 ارائه میدهد.
حروف و اعداد انتهای اسم پردازندههای AMD به چه معناست؟
شرکت AMD در سال 2017 از پردازنده سری رایزن رونمایی کرد و تصمیم گرفت رویکرد نامگذاری پردازندههای خود را تغییر دهد. این کمپانی برای معماری پردازندههای خود از برند Zen استفاده میکند. معماری پردازنده یک موضوع بسیار پیچیده است که در نهایت کاربر عمدتا به فرایند ساخت توجه نشان میدهد و بر این اساس متوجه میشود که پردازنده موردنظر مدل جدیدی هست یا خیر!
برای فرایند ساخت هم از واحد نانومتر استفاده میشود که هرچقدر این عدد کمتر باشد، به معنای آن است که تراشه موردنظر از ترانزیستورهای بیشتری در فضای کمتری استفاده میکند. اولین عبارت در نام پردازندههای AMD، عبارت رایزن است که برند جدید پردازندههای این شرکت محسوب میشود. البته قبلا این شرکت از برند Athlon هم برای برخی پردازندههای خود استفاده میکرد که حالا فقط در برخی سیستمها و لپتاپها، پردازندههای Athlon مورد استفاده قرار میگیرند که دارای گرافیک داخلی هستند. حالا باید معنای نامهای پردازندههای رایزن را تفسیر کنیم. بعد از رایزن، یک عدد قرار میگیرد که شماره مدل پردازنده موردنظر است ولی به زبان ساده قدرت آن را هم نشان میدهد. به عبارت دیگر، در بین پردازندههای یک خانواده، هرچقدر این عدد بالاتر باشد، این یعنی پردازنده موردنظر توان پردازشی بیشتری ارائه میدهد که در ادامه این موضوع را بیشتر توضیح میدهیم. معمولا این عدد به تعداد هستههای پردازنده اشاره دارد. پردازندههای رایزن 3 معمولا دارای 4 هسته هستند و پردازندههای رایزن 5 عمدتا از 6 هسته بهره میبرند. ولی این یک قاعدهی کلی نیست و مثلا گاهی اوقات پردازندههای رایزن 5 ممکن است با 4 هسته راهی بازار شوند زیرا از گرافیک داخلی بهره میبرند. ۴ عدد بعدی که در نامگذاری پردازندههای AMD استفاده میشوند، در نگاه اول بسیار پیچیده به نظر میرسند ولی به راحتی میتوانید آنها را درک کنید. اولین عدد به سری یا نسل اشاره دارد و تقریبا به شما میگوید که پردازنده موردنظر چه زمانی عرضه شده و از کدام نسل معماری Zen استفاده میکند. این عدد اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا یک پردازنده جدیدتر معمولا توان پردازشی بیشتری نسبت به نسل قبلی ارائه میدهد. به عنوان مثال، Ryzen 5 7000 همسطح یا بهتر از Ryzen 7 5000 عمل میکند.
دومین عدد، به عملکرد پردازنده در همان خانواده اشاره دارد که معمولا بهمعنای سرعت کلاک بالاتر است. در نهایت عدد سوم و چهارم هم بیشتر برای پردازندههای Ryzen 9 و Threadripper استفاده میشود تا تفاوت بین آنها را نشان دهد.
معنای هر حروف در نامگذاری
- حرف G: این APU از پردازندهی گرافیکی Radeon Vega Graphics استفاده میکند.
- حرف X: به توان بالای پردازنده اشاره داره.
- حرف U: روی مصرف پایین سیپییو تاکید میکند.
- حرف H: به عملکرد عالی CPU اشاره دارد.
مزایا و معایت پردازندههای AMD
در ادامه این مقاله میخواهیم شمارا با مزایا و معایب پردازندههای کمپانی AMD اشنا کنیم.
مزایای پردازندههای AMD:
- قابلیت اورکلاک خودکار در اکثر پردازندهها
- ارزش بالا در مقایسه با هزینهی پرداختی
- دارای هستهها و رشتههای بیشتر نسبتبه اینتل
- پشتیبانی از پورت PCIe 4.0
- ارائه دهندهی امکاناتی از قبیل خنککننده، اورکلاک و در برخی از مدلها، برنامههایی برای اورکلاک خودکار همراه با پردازنده
- ارائهی پردازندههای گیمینگ میانرده با قیمت کمتر و کیفیت بالاتر از رقیب
- استفاده از فناوری 7 نانومتری
- پیشرفته در زمینهی معماری
معایب:
- در نبود کارت گرافیک مجزا، پردازندههای AMD گزینه مناسبی برای شما نمیباشند.
سی پی یو AMD
قیمت سیپییوهای AMD باتوجهبه مدلهای متعدد تولید شده توسط این شرکت با یکدیگر تفاوت دارد. شرکت AMD با عرضهی پردازندههای مختلف طی سالهای اخیر به یکی از رقبای جدی اینتل تبدیل شده است و سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص داده است. پردازنده AMD عموما قیمتگذاری بهتری نسبت به رقیب اینتلی خود دارد و با توجه به مدل پردازنده، عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش میگذارند.
کلام آخر بهترین پردازنده AMD
بهطور کلی، هرچه پردازنده قویتر باشد، قادر به پردازش حجم بیشتری از اطلاعات خواهد بود و در نتیجه سرعت سیستم نیز بالاتر خواهد رفت. تمام بخشهای مختلف کامپیوتر به CPU وابسته هستند و بدون آن هیچ عملیاتی انجام نمیشود. برند AMD یکی از تولیدکنندگان بزرگ سیپییو و کارت گرافیک در دنیا بوده که اگرچه در ابتدا در خدمت برند اینتل کار میکرده، پس از مدتی به یک برند مستقل و رقیب قدر برای برند اینتل تبدیل شده است. AMD اولین شرکتی بود که پردازندههای مرکزی خود را با معماری 64 بیتی تولید کرده و به این ترتیب امکان استفاده از رمهای بیشتر از 4 گیگابایت همراه با پردازنده مرکزی را فراهم کرد. پردازندههای ساخته شده توسط برند AMD شامل سریهای مختلفی بوده که هر یک برای کاربری خاصی قابل استفاده هستند. پردازندههای سری رایزن نام آشناترین پردازندههای برند AMD بوده که در حکم رقیبی برای پردازندههای Core i برند اینتل به شمار میآیند.