Top Banner

قیمت پردازنده ای ام دی | AMD CPU

مغز هر کامپیوتری پردازنده آن است. AMD یکی از شرکت‌های قدرتمند در تولید پردازنده است که از زمان آغاز به کار در سال 1969، تمرکز خود را روی تولید ریزپردازنده‌ها و سایر قطعات کامپیوتر گذاشته است. این کمپانی، کار خود را با مهندسی معکوس کردن پردازنده‌های اینتل آغاز کرد، اما بعد از گذشت چند سال از شروع کار، پردازنده AMD از معماری مخصوص خود استفاده کرد و تبدیل به جدی‌ترین رقیب اینتل شد. شرکت AMD با عرضه‌ی پردازنده‌های مختلف طی سال‌های اخیر به یکی از رقبای جدی اینتل تبدیل شده و سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص داده است. پردازنده‌های AMD عموما قیمت‌گذاری بهتری نسبت به رقیب اینتلی خود دارد و با توجه به مدل پردازنده، عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش می‌گذارند. هنگام خرید پردازنده‌های AMD باید به سوکت مادربرد، تعداد هسته‌های CPU، تعداد ترد، فرکانس، قابلیت اورکلاک کردن، حداکثر سرعت و حجم رم پشتیبانی شده، حرارت تولیدی و مصرف برق توجه کنید. سی‌پی‌یو AMD از قابلیت‌هایی مانند SMT (مشابه هایپرتردینگ در پردازنده‌های اینتل) پشتیبانی می‌کنند. این قابلیت در صورت موجود بودن، پردازش سریع‌تر و بهتر عملیات‌های گوناگون را ممکن می‌کند. پردازنده‌های این شرکت در هر رده، نیاز افراد مختلف را به خوبی برطرف می‌کنند. پردازنده‌های سری تردریپر (Threadripper) از قدرت‌مندترین پردازنده‌های تولید شده توسط AMD است. این پردازنده‌ها برای تولیدکنندگان محتوا و افرادی که نیاز به ساخت و راه‌اندازی ورک‌استیشن‌های قدرتمند دارند، طراحی و تولید شده‌اند و به کاربران عادی توصیه نمی‌شود. از دیگر پردازنده‌های AMD می‌توان به سری EPYC اشاره کرد. این پردازنده‌ها برای راه‌اندازی سرور و دیتاسنترها ساخته شده‌اند و از قوی‌ترین  پردازنده‌های ساخته شده محسوب می‌شوند. همچنین در سال‌های اخیر، CPU لپ تاپ AMD، توسط بسیاری از شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به این که ای‌ام‌دی، پردازنده‌های زیادی تولید کرده است، انتخاب یک CPU به‌عنوان بهترین پردازنده‌ی این شرکت، کار آسان و درستی نیست، اما به‌طور کلی پردازنده‌های تولید شده در سری رایزن 9 و رایزن 7 از قوی‌ترین پردازنده‌های این شرکت برای اکثریت کاربران به شمار می‌رود. به‌طور کلی برای خرید پردازنده ای‌ام‌دی ابتدا باید نوع کاربری و بودجه‌ی خود را مشخص کنید؛ سپس بهترین پردازنده را برای خود انتخاب و خریداری نمایید.

قیمت سی پی یو AMD

قیمت سی‌پی‌یو AMD به طور کلی نسبت به پردازنده‌های اینتل پایین‌تر است اما متاسفانه در کشور ما قیمت پردازنده‌های ای ام دی تفاوت چندانی با پردازنده‌های اینتل ندارد و حتی گران‌تر نیز می‌باشد. مدل‌های متنوع و متعددی توسط این کمپانی تولید و روانه بازار شده است که طرفداران زیادی را هم در سراسر دنیا دارد. شرکت AMD رقیب سرسخت اینتل است که سهم زیادی از فروش پردازنده را ازآن خود کرده است.

خرید پردازنده AMD

خرید پردازنده AMD زمانی درست و مناسب است که بودجه و نوع کاربری خود را مشخص کنید. به مشخصات فنی زیادی از پردازنده باید قبل از خرید دقت کنید مثل تعداد هسته‌های سی‌پی‌یو، فرکانس، سوکت مادربرد، قابلیت اورکلاک کردن، تعداد ترد (Threads)، حرارت تولیدی و مصرف برق، حجم رم پشتیبانی شده، حداکثر سرعت و کلی موارد دیگر که از اصلی‌ترین فاکتورهای پردازنده می‌باشد.

قابلیت‌هایی مانند SMT در پردازنده‌های ای‌ام‌دی وجود دارد که باعث پردازش سریع‌تر و بهتر سیستم شما می‌شود. یکی از اصلی‌ترین نکات قبل از خرید پردازنده، انتخاب مادربرد مناسب است. توجه داشته باشید که مادربرد انتخابی شما باید با سوکت پردازنده‌ی ای‌ام‎‌دی تطابق داشته باشد. 

تفاوت پردازنده AMD با Intel

اصلی‌ترین تفاوت پردازنده AMD با Intel در چیپست‌های آن‌ها می‌باشد. چیپست پردازنده‌های AMD توسط شرکت‌های دیگری مانند TSMC تولید می‌شود اما چیپست پردازنده‌های اینتل برای خود آن شرکت می‌باشد و برون‌سپاری صورت نمی‌گیرد. در حالت کلی هر دو شرکت کیفیت بالایی را ارائه می‌دهند که پاسخگویی تمام نیازهای کاربران می‌باشد.

مدل و نسل های سی پی یو AMD

مدل و نسل‌های سی‌پی‌یو AMD گوناگون است؛ اما عمده‌ی پردازنده‌های این شرکت رد سری رایزن (Ryzen) هستند. معماری پردازنده‌های خانواده‌ی رایزن ذن (Zen) می‎باشد و نامگذاری ساده‌ای دارند:

  • Ryzen Threadripper
  • Ryzen 9
  • Ryzen 7
  • Ryzen 5
  • Ryzen 3
  • Athlon

هر کدام از سری پردازنده‌های ای‌ام‌دی نیازهای گروه‌های مختلفی از کاربران را برطرف می‌کند. سری Ryzen Threadripper قدرتمندترین پردازنده‌ی این شرکت است که برای گیمرها بهترین گزینه است.


سوالات متداول برای خرید پردازنده مرکزی AMD


1. آیا پردازنده‌های AMD از فناوری PCIe 4.0 پشتیبانی می‌کنند؟

بله، بسیاری از پردازنده‌های جدید AMD از فناوری PCIe 4.0 پشتیبانی می‌کنند که سرعت انتقال داده را بهبود می‌بخشد و برای کارت‌های گرافیکی و SSD‌های NVMe مناسب است.


2. آیا می‌توانم با پردازنده‌های AMD بازی کنم؟

بله، پردازنده‌های AMD عملکرد بسیار خوبی در بازی‌ها دارند. مدل‌های Ryzen به‌خصوص برای گیمینگ محبوب هستند و می‌توانند به خوبی با کارت‌های گرافیکی هم‌خوانی داشته باشند.


3. آیا باید به توان حرارتی (TDP) پردازنده توجه کنم؟

بله، TDP نشان‌دهنده مصرف انرژی و میزان حرارت تولید شده توسط پردازنده است. این اطلاعات می‌تواند به شما در انتخاب خنک‌کننده مناسب کمک کند.


4. آیا پردازنده‌های AMD برای کارهای گرافیکی مناسب هستند؟

بله، پردازنده‌های AMD به‌ویژه برای کارهای گرافیکی و رندرینگ مناسب هستند. مدل‌های با هسته‌های بیشتر می‌توانند عملکرد خوبی در این زمینه ارائه دهند.


5. آیا پردازنده‌های AMD برای توسعه نرم‌افزار مناسب هستند؟

بله، پردازنده‌های AMD به‌خصوص مدل‌های با هسته‌های بیشتر می‌توانند برای توسعه نرم‌افزار و کارهای چندوظیفه‌ای مناسب باشند.

Powered by Froala Editor

ساماندهی-بانی‌نواتحادیه-بانی‌نوای نماد-بانی‌نو