» مقالات هارد » نحوه تست هارد لپ تاپ
مقالات هارد

نحوه تست هارد لپ تاپ

1399-08-28 2,381

نحوه تست هارد لپ تاپ

نحوه تست هارد لپ تاپ به چه صورت است؟ سوالی است که در این مقاله قصد داریم به تقصیل به آن بپردازیم. اگر قصد خرید هارد دارید بهتر است در این مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید از کیفیت و سلامت هارد خریداری شده اطمینان حاصل کنید.

هارد دیسک شما روح رایانه شخصی شماست ، جایی که مهم ترین اطلاعات شما در آن ذخیره می شود. در حالی که بیش تر اجزای رایانه را می توان جایگزین کرد ، اگر نسخه پشتیبان ایجاد نکرده باشید ، داده های ارزشمند روی دیسک سخت شما نمی توانند ایمن باقی بمانند.

به همین دلیل ، اطمینان از سالم ماندن هارد دیسک بسیار مهم است. روش های مختلفی برای  تست هارد لپ تاپ شما وجود دارد ، از روش های داخلی در ویندوز گرفته تا ابزارهای تشخیصی سازنده HDD ، و ما می خواهیم از طریق بهترین روش ها شما را راهنمایی کنیم .

1- بهینه سازی و Defrag در ویندوز 10

هارد دیسک های سنتی SATA ممکن است تا حد زیادی جای خود را به درایوهای حالت جامد بسیار سریع تر داده باشند ، اما هنوز هم بسیار محبوب هستند و هم چنان یک روش مقرون به صرفه برای ذخیره مواردی مانند تصاویر ، فیلم ها و سایر انواع فایل ها هستند. SSD ها کمی متفاوت عمل می کنند ، و گرچه هرگز نیازی به defragmentation ندارند (زیرا تکه تکه شدن مربوط به مکانی است که داده ها به صورت فیزیکی روی درایو ذخیره می شوند ، که فاکتور SSD نیست) اما گاهی اوقات نیاز به بهینه سازی دارند.

مقاله پیشنهادی: طول عمر SSD 

اگر احساس می کنید هارد غیر SSD شما در حال کند شدن است ، باید بررسی کنید که چند قطعه است. می توانید این کار را با استفاده از ابزار defrag داخلی ویندوز 10 انجام دهید (در منوی Start “defrag” را تایپ کنید سپس به “Defragment and Optimize Drives” بروید) ، سپس درایو را انتخاب کرده و روی “Analyze” کلیک کنید. در صورت شناسایی تکه تکه شدن ، روی “بهینه سازی” (که قبلا “Defrag” نامیده می شد) برای آن درایو کلیک کنید.

در واقع ما دریافتیم که برنامه Defraggler رایگان در تشخیص و کاهش پراکندگی کار بهتری انجام می دهد ، اما همه افراد نمی خواهند برنامه های اضافی را نصب کنند وقتی این قابلیت به درستی در سیستم عامل تعبیه شده باشد. پس می توان با این روش به طور رایگان به تست هارد لپ تاپ پرداخت.

2-  از ابزارهای تولید کننده HDD استفاده کنید.

اکثر تولید کنندگان بزرگ هارد دیسک ابزارهای قوی رایگان برای نظارت بر سلامت و عملکرد و تست سلامت هارد لپ تاپ به شما ارائه می دهند. اولین قدم برای دانستن این که از کدام یک استفاده کنید، دانستن ساخت هارد دیسک شما است.

اگر ساخت هارد دیسک خود را می دانید ، می توانید از این قسمت صرف نظر کنید. اگر این کار را نکنید ، کلید Win را فشار دهید ، “مدیریت دستگاه” را تایپ کنید و هنگامی که در نتایج جستجو ظاهر شد ، روی آن کلیک کنید. در Device Manager گزینه “Disk drives” را بردارید و شماره مدل هارد دیسک خود را یادداشت کنید.

در مرحله بعد ، شماره مدل را در Google تایپ کنید تا نتایجی حاصل شود که ساخت هارد دیسک را به شما نشان دهد. پس از آن ، به صفحه پشتیبانی سازنده بروید و ابزار هارد دیسک آن ها را جستجو کنید. برای کمک به شما در این جا پیوندهایی به صفحه های مربوط به بارگیری برخی از بزرگ ترین مارک های هارد دیسک وجود دارد:

  • وسترن دیجیتال
  • سیگیت
  • سامسونگ
  • آداتا

عملکرد هر یک از این ابزارها کمی متفاوت است ، اما مهم‌تر از همه ، هر یک از ویژگی های تشخیصی دارند که به شما امکان می دهد سلامت هارد دیسک خود را آزمایش کنید.

محصول پیشنهادی: هارد اکسترنال وسترن دیجیتال My Passport با ظرفیت 1 ترابایت

3- ابزار CHKDSK ویندوز

CHKDSK Tool یک ابزار داخلی ویندوز است که دیسک شما را اسکن می کند تا خطاهای سیستم و بخش‌های بد را پیدا کند و اگر مشکلی با دیسک سخت شما وجود دارد را نشان می دهد. هم اسکن و هم مشکلی را که می تواند برطرف کند را برطرف می کند و در صورت وجود مشکل بزرگ‌تر که نمی تواند آن را برطرف کند به شما اطلاع می دهد.

با استفاده از این ابزار می توانید به تست سلامت هارد لپ تاپ خود بپردازید و در صورت امکان سکتورها و خطاهای بد را برطرف کنید. برای استفاده از CHKDSK ، بر روی درایویی که می خواهید خطاها را بررسی کنید ، کلیک راست کنید و “Properties” را انتخاب کنید. سپس بر روی زبانه “Tools” کلیک کنید و سپس بر روی دکمه “Check now” کلیک کنید.

حال گفت‌و‌گویی با دو گزینه برای رفع خطاها و اسکن بخش‌های بد باز می شود. اگر می خواهید خطاها و بخش‌های بد را برطرف کنید ، می توانید این گزینه ها را انتخاب کنید.

در غیر این‌صورت می توانید بر روی “Start” کلیک کنید تا گزارش اساسی مشکلات دیسک سخت (در صورت وجود) را دریافت کنید. این ابزار بسیار اساسی است و بر یافتن خطاهای سیستم و بخش های بد متمرکز است.

فقط در صورت وجود هرگونه مشکل بزرگ به شما اطلاع می دهد و هیچ چیز دیگری وجود ندارد ، بنابراین فقط از آن به عنوان یک ابزار اساسی بررسی و رفع مشکلات دیسک سخت استفاده کنید.

محصول پیشنهادی: اس اس دی اکسترنال سامسونگ T7 Touch با ظرفیت 1 ترابایت

4- از WMIC استفاده کنید.

نحوه تست هارد لپ تاپ با استفاده از wmic یکی دیگر روش‌های رایج است . WMIC یک رابط خط فرمان است که به شما امکان می دهد بسیاری از کارهای اداری از جمله بررسی سلامت دیسک سخت را انجام دهید. از ویژگی SMART (فناوری نظارت بر خود ، تجزیه و تحلیل و گزارشگری) دیسک های سخت برای دیدن وضعیت و ارائه یک نتیجه گیری ساده مانند “OK” یا “Pred Fail” و غیره استفاده می کند.

هنوز هم یک دستور اساسی است که اطلاعات بسیار کمی ارائه می دهد ، اما سریع است و از ویژگی های داخلی ویندوز است. برای بررسی و تست هارد لپ تاپ با WMIC ، دکمه های Win + R را فشار دهید تا کادر گفتگوی Run باز شود.

cmd را تایپ کنید و “OK” را کلیک کنید تا خط فرمان Windows باز شود. و Enter را بزنید. وقتی رابط WMI آماده شد ، تایپ کنید diskdrive و سپس وضعیت را دریافت می کند و دوباره Enter را فشار دهید. وضعیت هارد خود را پس از کمی تأخیر مشاهده خواهید کرد.

محصول پیشنهادی: هارد اکسترنال وسترن دیجیتال My Book با ظرفیت 4 ترابایت

5- از ابزار بررسی سلامت دیسک سخت بیرونی استفاده کنید.

شما هم‌چنین می توانید از یک ابزار بررسی سلامت دیسک سخت استفاده کنید که اطلاعات بسیار بیش‌تری از وضعیت خوب یا بد را ارائه می دهد. این ابزارها از همان ویژگی “S.M.A.R.T” دیسک های سخت برای واکشی داده ها مانند WMIC استفاده می کنند. با این حال ، آن‌ها به جای نشان دادن وضعیت خوب یا بد ، تمام جزئیات را در اختیار شما قرار می دهند.

CrystalDiskInfo

برای این منظور ، CrystalDiskInfo ابزاری واقعاً ساده ، در عین حال قدرت‌مند است. این یک ابزار رایگان برای استفاده است که بسیار سبک است و تمام اطلاعات مورد نیاز از جمله دما ، وضعیت سلامتی ، نوع دیسک سخت و ویژگی ها و سایر ویژگی ها مانند میزان خطای خواندن / نوشتن و زمان چرخش و غیره را ارائه می دهد.

ابزار استاندارد به صورت یک پرونده 4x MB است. نصب کننده آن حاوی تبلیغات است ، بنابراین مطمئن شوید که از گزینه “Custom Installer” استفاده کرده و ابزار جانبی (تبلیغ) را بردارید.

پس از نصب ، تنها کاری که باید انجام دهید راه اندازی برنامه است و تمام اطلاعات مربوط به دیسک سخت (های) خود را در رابط اصلی مشاهده خواهید کرد. این ابزار هم‌چنین سلامت دیسک سخت را پس از هر 10 دقیقه بررسی می کند (به طور پیش فرض) و در صورت بروز هرگونه مشکل به شما هشدار می دهد.

هم‌چنین ابزارهای تست هارد دیگری مانند Hard Disk Sentinel و HDDScan وجود دارد. این‌ها با انبوهی از ویژگی های اضافی بسیار پیشرفته تر هستند ، اما برای یک کاربر متوسط CrystalDiskInfo باید کاملاً کارایی لازم را داشته باشد.

مقاله پیشنهادی : یکپارچه سازی SSD

نتیجه گیری

نحوه تست سلامت هارد لپ تاپ خود را می توانید از روش های گوناگون انجام دهید و از ابزارهای ذکر شده در بالا استفاده کنید. اگر به جزئیات اضافی نیاز ندارید ، ابزارهای داخلی Windows باید کارایی لازم را داشته باشند.

محصول پیشنهادی: هارد اکسترنال ای دیتا HD710Pro با ظرفیت 2 ترابایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×