» آموزشی » نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ
آموزشی

نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ

1400-01-16 375

نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ

باتری چه وظیفه‌ای برعهده دارد؟ نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ چیست؟ تمامی باتری‌ها وظیفه دارند که انرژی برق را ذخیره کنند تا از آن در آینده استفاده شود.
تغییراتی شیمیایی در باتری رخ می‌دهد که موجب آزادسازی انرژی الکتریکی ذخیره شده در آن می‌شود. اگرچه مقداری از انرژی ذخیره شده توسط فعالیت‌های شیمیایی درون باتری و گرما از بین خواهد رفت.

فرقی نمی‌کند که تا چه اندازه مراقب باتری لپ‌تاپ هستید، در هر صورت، زمانی فرا می‌رسد که مجبور به تعویض باتری لپ‌تاپ می‌شوید. بعضی مواقع متوجه کاهش عملکرد باتری خواهید شد. برای مثال، به مرور زمان، در حین کار با لپ‌تاپ متوجه کمتر شدن ساعات بازدهی آن خواهید شد.

زمانی که نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ ظاهر می‌شود، شرایطی ایجاد خواهد شد که برای بهبود عملکرد لپ‌تاپ، مجبور به تعویض باتری لپ‌تاپ خواهید شد.
با پیشرفت تکنولوژی، استفاده لپ‌تاپ و کارایی آن نیز گسترش یافت. اما یکی از مشکلاتی که موجب نگرانی کاربران می‌شود، خرابی باتری لپ‌تاپ است. به همین خاطر، تلاش کرده‌ایم تا در این مقاله، راهکارهایی جهت آگاهی شما، کاربران گرامی، از نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ ارائه دهیم.

آگاهی از نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ:

1) داغ شدن مداوم لپ‌تاپ:

گاهی باتری لپ‌تاپ در کوتاه‌ترین مدت زمان استفاده، داغ می‌شود. گاهی داغی باتری به حدی زیاد است که موجب سوختن و یا بروز اتفاقات ناگوار در لپ‌تاپ یا سایر قطعات می‌شود.
داغ کردن باتری در هنگام انجام کارهای سنگین، امری طبیعی است. اما، هنگامی که باتری در حین انجام کارهای کوچک، داغ می‌کند، کمی غیرطبیعی است.

هنگامی که در حال کار با نرم افزارهای خاصی که به قدرت بیشتری نسبت به سایر نرم افزارها نیاز دارند، هستید و باتری در زمان کوتاهی گرم می‌شود، این امر می‌تواند یکی از نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ باشد.

البته، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که باعث بیش از حد گرم شدن باتری لپ‌تاپ می‌شود که این فاکتورها شامل آسیب دیدن فن و یا مسدود شدن دریچه‌های هوا می‌شود.
بنابراین، قبل از نتیجه گیری در رابطه با خرابی باتری لپ‌تاپ، ابتدا دریچه هوای لپ‌تاپ را تمیز نمایید و فن‌ها را عوض کنید. در صورتی که بعد از انجام این کارها باز هم متوجه بیش از حد داغ شدن باتری بودید، به احتمال زیاد باتری لپ‌تاپ خراب شده است و عمر آن به پایان رسیده است.

2) خاموش شدن ناگهانی لپ‌تاپ:

بعضی مواقع، به صورت ناگهانی لپ‌تاپ خاموش می‌شود. در صورتی که این اتفاق مجددا تکرار شد، می‌توان آن را یکی از نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ و عدم توانایی آن در اجرای برنامه‌ها دانست.
همانطور که می‌دانید، قدرت به وجود آمده در باتری موجب کار کردن لپ‌تاپ می‌شود. بنابراین، هنگامی که باتری لپ‌تاپ خراب می‌شود، دستگاه به طور ناگهانی خاموش می‌شود.
امروزه، بسیاری از دستگاه‌ها مجهز به مکانیسم خاموش کردن خودکار سیستم می‌باشند تا از بروز خسارت بر روی قطعات جلوگیری شود. البته، برخی مواقع خرابی‌های سخت افزاری نیز موجب خاموش شدن ناگهانی لپ‌تاپ خواهند شد.

درکنار خرابی‌های سخت افزاری، دلایل دیگری مانند بدافزارها، مشکلات درایو، تنظیمات حالت خواب و… موجب خاموشی ناگهانی لپ‌تاپ می‌شود. یکی از شایع‌ترین دلایل خاموشی مکرر لپ‌تاپ، گرمای بیش از حد باتری لپ‌تاپ است.

تمامی باتری‌ها وظیفه ذخیره سازی انرژی و استفاده از آن در آینده را برعهده دارند. طی یک سری تغییرات شیمیایی در باتری، انرژی ذخیره شده آزاد می‌شود. اگرچه مقداری از انرژی صرف گرم شدن باتری می‌شود.

3) کاهش ظرفیت نگهداری انرژی باتری:

یکی دیگر از نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ، کاهش ظرفیت آن است. برای مثال، تصور کنید که باتری قادر به حفظ انرژی تا 8 ساعت بوده و می‌توانسته در این مدت، لپ‌تاپ را روشن نگه ‌دارد. اما اکنون، ظرفیت باتری کاهش یافته و قادر است تنها تا 4ساعت لپ‌تاپ راروشن نگه ‌دارد.
در صورتی که لپ‌تاپی دارید که به مدت چند ماه خاموش بوده و استفاده نشده است، احتمال خرابی و از بین رفتن باتری آن بالا است.
بنابراین، اگر دستگاهی دارید که تنها ماهی یکبار از آن استفاده می‌کنید، باید مراقب باشید!

مقاله پیشنهادی : آموزش کالیبره کردن باتری لپ تاپ

4) عدم شارژ شدن باتری لپ‌تاپ :

یک باتری سالم به 1ساعت و 45 دقیقه زمان برای شارژ شدن کامل نیاز دارد. با استفاده از یک نرم افزار می‌توانید ظرفیت باتری لپ‌تاپ را بررسی کنید و اطلاعات آن را بررسی نمایید.
یکی دیگر از نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ، زمانی است که لپ‌تاپ را به شارژ وصل می‌کنید اما شارژ آن به طور کامل پر نمی‌شود.

در چنین حالتی، باید حین کار با لپ‌تاپ، آن را بر برق وصل کنید تا خاموش نشود. علاوه بر موضوع ذکر شده در بالا، هنگامی که باتری به طور آهسته شارژ می‌شود، احتمال دارد که باتری لپ‌تاپ با مشکل مواجه شده باشد.


5) هشدار دادن ویندوز:

یکی دیگر از نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ و کاهش عمر آن، هشدارهای ویندوز است. اکثر مواقع، یک علامت ضربدر قرمز بر روی آیکون باتری به عنوان هشداد، نمایش داده می‌شود که با کلیک بر روی آن، ویندوز به شما تعویض باتری را نشان خواهد داد.
بعضی از سیستم عامل‌ها، اطلاعات زیادی در رابطه با باتری ارائه نمی‌دهند. اما همه آن‌ها نشانه‌های هشدار دهنده مبنی بر تعویض باتری لپ‌تاپ را نشان می‌دهند تا مانع از خاموش شدن ناگهانی آن شوند.

سخن پایانی:

اولین نشانه خرابی باتری لپ‌تاپ زمانی است که باتری مدت زمان کمتری انرژی را درون خود ذخیره می‌کند. البته این موضوع، توجیهی 100درصد برای تعویض باتری لپ‌تاپ نیست.
خبر خوب این است که ویندوز 10 داده‌های کاملی از باتری لپ‌تاپ ارائه می‌دهد. از سوی دیگر، نرم افزار رایگانی با عنوان BatteryViewInfo وجود دارد که امکان دسترسی به وضعیت فعلی و اطلاعات مرتبط به باتری لپ‌تاپ را فراهم می‌کند.

این نرم افزاری که از سال 2000 تا کنون در دسترس است، اطلاعاتی از قبیل نام باتری، نام تولید کننده، شماره سریال باتری، تاریخ تولید، وضعیت شارژ و تخلیه، ظرفیت کامل شارژ، ظرفیت باتری فعلی و .. را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

برای آگاهی از وضعیت سلامتی باتری لپ‌تاپ باید سه پارامتر را در نظر بگیرید. اولین پارامتر، تعداد چرخه‌های شارژ و تخلیه انرژی باتری (discharge cycles) است. هرچه تعداد چرخه شارژ بیشتر باشد، احتمال فرسوده بودن و خراب بودن باتری لپ‌تاپ بیشتر است.

اگر تعداد چرخه تخلیه شارژ باتری بیش از 500 بار باشد، باتری در حال فرسوده شدن است. در صورتی که چرخه شارژ بیش از 800 بار باشد، به احتمال زیاد عمر باتری در حال به پایان رسیدن است. در صورتی که چرخه بار بیشتر از 1000 باشد، باتری به پایان عمر خود رسیده است.

ظرفیت شارژ کامل و ظرفیت طراحی شده (Full Charged Capacity وDesigned Capacity ) دو پارامتر دیگر است که باید به آن توجه نمایید. هرچه فاصله بین این دو ظرفیت بیشتر باشد، باتری فرسوده‌تر است. اگر ظرفیت شارژ کامل، زیر 80درصد باشد، احتمالا با نشانه‌های خرابی باتری لپ‌تاپ روبرو شده‌اید و زمان تعویض باتری فرا رسیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×