تفاوت رم های کامپیوتر
تفاوت رم های کامپیوتر:
تفاوت رم های کامپیوتر در چه بخش هایی است ؟ حافظه (RAM) انواع مختلفی دارد. این تفاوت رم های کامپیوتر به دلیل عملکرد و فناوری حافظه و سایر سخت افزارهای کامپیوتر است.
RAM که مخفف Random Access Memory است ، محلی برای ذخیره سازی کوتاه مدت است که کامپیوتر شما از آن برای اجرای فرایندها استفاده می کند. هنگام خرید رایانه جدید ممکن است علاوه بر مقدار RAM ، زیاد به آن فکر نکنید. اما همه ی رم ها برابر نیستند. نسل های متفاوت سرعت متفاوتی را ارائه می دهند و فقط با سیستم های خاصی سازگار هستند.
در بیش تر موارد ، RAM در دو اندازه وجود دارد: DIMM (ماژول حافظه دو درون خطی) که در دسک تاپ و سرورها یافت می شود و SO-DIMM (Small Outline DIMM) ، که در لپ تاپ ها و دیگر رایانه های فرم شکل کوچک وجود دارد.
اگرچه دو فرم RAM از یک فناوری یکسان استفاده می کنند و عملکرد آن ها دقیقاً به همان شیوه کار می کند ، شما نمی توانید آنها را مخلوط کنید. شما نمی توانید یک چوب DIMM را در یک شکاف SO-DIMM قرار دهید ، و بالعکس (پایه ها و شکاف ها به هم نمی خورند).
اگر در انتخاب رم تازه کار هستید ، ممکن است ندانید “DDR” به چه معناست. این کلمه مخفف Double data rate است. به زبان ساده ، کار با سرعت داده دو برابر به این معنی است که RAM می تواند داده ها را دو بار در هر چرخه ساعت انتقال دهد و این یک تفاوت رم های کامپیوتر است.
همانطور که احتمالاً می دانید ، تمام داده های رایانه دیجیتال است ، یعنی با 1 (روشن) یا 0 (خاموش) نشان داده می شود.
انواع رم های کامپیوتر :
RAM اصلی DDR برای اولین بار در سال 2000 به طور کلی در دسترس قرار گرفت و مانند SDR ، اکنون منسوخ شده است. تقریباً تمام رم هایی که اکنون در دسترس خواهید دید ، نسلی از DDR است.
RAM اصلی DDR با DDR2 ، DDR3 و اکنون DDR4 جایگزین شده است. این ها همه نسل های آینده یک فناوری با سرعت بیش تر و سایر پیشرفت ها هستند و همه از نظر فیزیکی یک اندازه هستند.
تولید انواع رم مورد استفاده با رایانه ارتباط تنگاتنگی با توسعه پردازنده ها و مادربردها دارد. از آنجا که کمپانی هایی مانند اینتل با فناوری جدید CPU عرضه می شوند ، به چیپست های مادربرد جدید نیاز دارند.
این مجموعه ای از اجزای الکترونیکی است که به همه قسمت های رایانه امکان برقراری ارتباط صحیح را می دهد. نسل جدیدآن برای کار با جدید ترین چیپست ها لازم است. به همین دلیل است که ما رم های DDR2 ، DDR3 و DDR4 را بعد از نسل اصلی دیده ایم. بدون این پیشرفت ها ، ما نمی توانیم آن ها را وارد سیستم های جدید کنیم.
در حالی که تمام نسل ها دقیقاً اندازه و شکل فیزیکی یکسانی دارند ، اما هنوز با یک دیگر سازگار نیستند و تفاوت رم های کامپیوتر دیده می شود. شما نمی توانید از DDR3 در مادربوردی که فقط از DDR2 پشتیبانی می کند استفاده کنید.
به همین ترتیب ، DDR3 در اسلات DDR4 جای نمی گیرد. برای جلوگیری از هرگونه سردرگمی ، هر نسل آن دارای بریدگی در پین ها و در مکان های مختلف است. این بدان معنا است که شما نمی توانید به طور تصادفی ماژول های RAM خود را با هم مخلوط کرده یا به مادربرد خود آسیب برسانید ، حتی اگر اشتباهی خریداری کرده باشید.
تفاوت DDR2 و DDR3 :
حال باید بدانید که تفاوت رم های کامپیوتر چشم گیر است. ابتدا تفاوت های رم DDR2 و DDR3 را بررسی می کنیم. گرچه بعید است امروز حافظه RAM DDR2 را در بسیاری از نقاط پیدا کنید (از سال 2004 در دسترس قرار گرفت) اما هنوز هم برای مقایسه مفید است. در حالی که نسل اصلی DDR دو انتقال داده را در هر چرخه ساعت انجام می دهد ، DDR2 می تواند به جای آن چهار انتقال در هر سیکل ایجاد کند. DDR3 این مرحله را حتی بیش تر می کند ، زیرا می تواند برای هر چرخه ساعت هشت انتقال ایجاد کند.
وقتی نوبت به سرعت می رسد ، قطعا DDR3 سریع تر است. یکی از روش های اندازه گیری سرعت ، انتقال مگا در ثانیه یا MT / s است. این مقیاس به تعداد عملیاتی که RAM می تواند در هر ثانیه انجام دهد اشاره دارد. 1MT / s یک میلیون انتقال در ثانیه است.
در حالی که حافظه رم DDR2 دارای سرعت انتقال داده از 400 تا 1066 مگابایت در ثانیه است ، DDR3 این سرعت را به 800-2،133 مگابایت بر ثانیه می رساند.
ولتاژ یکی دیگر از جنبه های مهم تولید RAM است. DDR2 از 1.8 ولت استفاده می کند ، در حالی که DDR3 با 1.5 ولت پایین تر است. ولتاژ پایین به این معنی است که از انرژی کم تری استفاده می کند ، بنابراین فشار کمتری به پردازنده وارد می شود.
می توانید رم هایی از DDR2 را پیدا کنید که 4 گیگابایت هستند ، اما بیش ترین و متداول ترین آن ها 2 گیگابایت هستند. عملاً ، DDR3 8 گیگابایتی اند، اگرچه برخی از کارت های 16 گیگا بایتی نیز در دسترس هستند.
تفاوت DDR3 با DDR4 :
DDR3 در سال 2007 معرفی شد و در حالی که امروزه هنوز در برخی سیستم های قدیمی استفاده می شود ، اما DDR4 به استاندارد تبدیل شده است. DDR4 با ولتاژی حتی پایین تر از DDR3 ، فقط با 1.2 ولت کار می کند. هم چنین قادر است در هر ثانیه از 1600 مگابایت در ثانیه تا 3200 مگابایت در ثانیه عملیات بیش تری داشته باشد.
سامسونگ یک رم 32 گیگابایتی DDR4 به فروش می رساند ، اما بسیار گران است.و حداکثر ظرفیتی که به طور معمول مشاهده خواهید کرد معمولاً 16 گیگابایت است.
DDR5 قرار بود در سال 2019 وارد بازارهای مصرف شود. اما با توجه به این که چند مدت نسل جدید RAM معمولاً طول می کشد ، انتظار می رود در سال 2020 اطلاعات بیشتری در مورد آن بشنوید. سازنده RAM ، SK Hynix ، انتظار دارد DDR5 25 درصد از بازار را در سال 2020 و 44٪ در سال 2021 تشکیل دهد.
محصول پیشنهادی: رم جی اسکیل Trident Z5 RGB Black 32GB (16GBx2) 6000MHz CL36
DDR5 با طراحی 288 پین ادامه خواهد یافت و ولتاژ RAM به 1.1 ولت کاهش می یابد. انتظار می رود عملکرد RAM DDR5 سریع ترین نسل قبلی خود DDR4 را دو برابر کند. اما ، مانند هر سخت افزار رایانه ای جدید ، در هنگام راه اندازی انتظار قیمت بسیار بالایی را داشته باشید. هم چنین ، اگر قصد خرید مادربرد جدید را دارید ، تمرکز خود را روی DDR5 قرار ندهید. هنوز در دسترس نیست و علی رغم آنچه SK Hynix می گوید ، آماده سازی اینتل و AMD مدتی طول می کشد.
تفاوت بین RAM کامپیوتر و RAM دستکتاپ
تفاوتهای عمده بین دو نوع حافظه را میتوان در عامل شکل آن مشاهده کرد. این تفاوتها شامل موارد زیر است:
RAM لپ تاپ از نظر حجم از RAM دسکتاپ کوچکتر است. تفاوت اصلی بین RAM لپ تاپ و RAM دسکتاپ در شکل آن مشاهده میشود. این اساساً اندازه فیزیکی و پیکربندی پین آن است. رم دسکتاپ حدود 100 ، 168 و 184 اندازه دارد. تعداد کل پینها 240 پین است. طول RAM حدود 4.5 اینچ است. از طرف دیگر ، RAM لپ تاپ دارای ابعاد 72 ، 100 و 104 است. این تعداد کل پینهای لپ تاپ را به حدود 204 پین میرساند. اندازه متوسط RAM لپ تاپ 3 اینچ است. بنابراین ، این بدان معناست که RAM لپ تاپ بسیار کوچکتر از RAM رومیزی است.
نسخههای جدیدتر حافظه لپ تاپ با رایانههای رومیزی ناسازگار هستند. قاعده کلی برای ساخت RAM برای رایانهها این است که ماژولهای RAM کوتاهتر برای کامپیوترها طراحی شدهاند در حالی که ماژولهای RAM بزرگتر برای کامپیوترهای رومیزی هستند. این دو قابل تعویض نیستند یعنی نمیتوانید از RAM لپ تاپ در شکاف RAM دسکتاپ استفاده کنید. با این حال ، برخی از آداپتورهای رومیزی وجود دارند که به شما امکان میدهند از RAM لپ تاپ استفاده کنید. با این وجود ، ذکر این نکته ضروری است که نسلهای قدیمیتر RAM با نسخههای جدید سازگار نیستند. دلیل این امر عدم مطابقت RAM با سرعت پردازندههای امروزی است. به علاوه ، میلههای RAM به صورت فیزیکی به شکافهای دستگاهی که دارای نسلهای مختلفی از استیکهای RAM هستند متصل نمیشوند.
بهترین راه برای اینکه بفهمید سیستم لپ تاپ یا رایانه رومیزی شما با RAM سازگار است یا خیر ، نگاه کردن به برچسب روی استیک RAM است. سپس میتوانید جستجوی SDRAM ، DDR ، DDR2 یا DDR3 را ادامه دهید. یکی دیگر از دلایل ناسازگاری کامل این دو حافظه ، استفاده از حافظه دسکتاپ از DIMM است. DIMM مخفف دو ماژول حافظه داخلی DIMM است که به SO-DIMM معروف است. SO-DIMM مخفف ماژولهای حافظه داخلی دو خطی کوچک است.
اکثر حافظههای کامپیوتر از سایر انواع حافظه مانند SDRAM و تقریباً تمام اشکال DDR پشتیبانی میکنند. اساساً ماژولهای DIMM روی دسکتاپ از 240 پین استفاده میکنند و ماژولهای RAM باید روی مادربرد رومیزی متصل شوند. از سوی دیگر ، حافظه لپ تاپ SO-DIMM از حدود 240 پین استفاده میکند. رایانههای دسکتاپ دارای دو ، چهار یا حتی هشت شکاف حافظه هستند در حالی که لپ تاپها فقط دو شکاف دارند. بیشتر رایانههای رومیزی گزینههای توسعه پذیری بیشتری نسبت به لپ تاپها دارند. میتوانید بیش از دو شکاف یا حافظه RAM را روی دسکتاپ خود اضافه کنید. از طرف دیگر ، لپ تاپها تنها دارای دو اسلات هستند که نمیتوان آنها را بیشتر گسترش داد. RAM دسکتاپ از BIOS بزرگتر از RAM لپ تاپ پشتیبانی میکند. کامپیوترهای لپ تاپ میتوانند تا 16 گیگابایت را پشتیبانی کنند در حالی که شما میتوانید RAM رومیزی را حتی بیشتر افزایش دهید. ویندوزهای 32 بیتی تا 4 گیگابایت RAM در سیستم های لپ تاپ پشتیبانی میکنند. در رایانههای رومیزی ، میتواند تا 8 گیگابایت RAM افزایش یابد.
عامل متمایز کننده اصلی :
اصلیترین چیزی که بین RAM لپ تاپ و RAM دسکتاپ متمایز میشود ، عامل فرم است. تفاوت در اندازه دو حافظه و تعداد پینها دیده میشود. به طور معمول ، RAM لپ تاپ عمداً کوچکتر از رم دسکتاپ است. این به دلیل اندازه لپ تاپ است. تفاوت عمده دیگر در تعداد پینها است. RAM لپ تاپ دارای 204 پین است در حالی که RAM دسکتاپ دارای 240 پین است. اکثر سیستمهای رایانهای امروزی خود را با این روند تطبیق میدهند بنابراین تعویض دو حافظه غیرممکن است. رایانههای رومیزی دارای اسلات توسعه بیشتری نسبت به لپ تاپها هستند. برخی از رایانههای رومیزی میتوانند تا هشت اسلات برای ورودی حافظه داشته باشند. از طرف دیگر ، لپ تاپها فقط دو اسلات توسعه دارند. با این حال ، افزایش حافظه کامپیوتر شما بیش از قابلیت مادربرد آن غیرممکن است. توجه به این نکته ضروری است که فقط مدلهای قدیمی رم دسکتاپ با مدلهای قدیمیتر RAM لپ تاپ سازگار هستند. برای اینکه این اتفاق بیفتد ، تعداد پینهای RAM باید با شکاف مادربرد سازگار باشد. تعویض حافظه بر عملکرد سیستم کامپیوتری تأثیر نمیگذارد.
زمان استفاده از حافظه کامپیوتر :
در زیر برخی از مواردی که میتوانید از RAM کامپیوتر نسبت به RAM دسکتاپ استفاده کنید ، ذکر شده است:
- وقتی در سفر هستید و همیشه در حال حرکت هستید
- اگر از رایانه فقط برای کارهایی مانند تماشای فیلم یا تایپ استفاده میکنید
- اگر سرعت لپ تاپ شما نیازهای شما را برآورده میکند
زمان استفاده از RAM دسکتاپ :
- اگر گیمر هستید و دوست دارید حافظه رایانه خود را برای پاسخگویی به نیازهای بازی خود افزایش دهید
- اگر برنامه نویس یا طراح گرافیک هستید و باید حافظه خود را گسترش دهید
- اگر همیشه در داخل خانه کار میکنید و نیازی به حمل رایانه در بیرون ندارید
بطور کلی رم کامپیوتر و RAM دسکتاپ به منظور یکسان در رایانه عمل میکنند. هر دو مسئول ذخیره کوتاه مدت حافظه در سیستم رایانه هستند. دانستن الزامات کامپیوتر قبل از خرید هر نوع حافظه بسیار مهم است. این دو حافظه بستگی زیادی به نیاز مادربرد کامپیوتر دارد. به عنوان مثال ، اگر مادربرد تا 4 گیگابایت رم اجازه میدهد ، نمیتوانید آن را به 8 گیگابایت رم ارتقا دهید. راهنمای مهم دیگر هنگام خرید هر نوع حافظه ، تعداد پینهای روی مموری استیک است. همیشه به دنبال یک برچسب روی RAM باشید تا از تعداد پینها و دسته رم RAM مطلع شوید. RAM لپ تاپ تنها 204 پین دارد در حالی که RAM رومیزی 240 پین دارد. همچنین ، برای اطمینان از اینکه RAM مطابق با الزامات سیستم رایانه است ، به دنبال سایر مشخصات روی مادربرد باشید. برخی از جنبههایی که باید به آن توجه کنید شامل سیستم عامل ، BIOS و سرعت است. میتوان گفت که هر دو RAM لپ تاپ و RAM رومیزی تقریباً یکسان در سیستم رایانه کار میکنند. اگر قصد استفاده از رایانه در خارج از منزل را دارید ، بهتر است RAM کامپیوتر بخرید. این امر در مورد دانشجویان ، گردشگران و سایر مسافران صدق میکند. برای کسانی که عاشق بازی ، برنامه نویسی و ماندن در خانه هستند ، خرید RAM دسکتاپ میتواند گزینه بهتری برای آنها باشد. به همین دلیل ، قابلیت ارتقاء رم رومیزی نسبت به کامپیوتر بیشتر است.
شباهتهای RAM دسکتاپ و RAM کامپیوتر
نسخههای قدیمیتر RAM کامپیوتر با مدلهای قدیمی دسکتاپ سازگار است. تعداد پینهای حافظه RAM باید با شکاف مادربرد سازگار باشد. پس از انتقال موفقیت آمیز RAM لپ تاپ به دسکتاپ ، سرعت و نرخ انتقال ثابت میماند. تنها شرط لازم برای تعویض دو حافظه این است که RAM با تمام مشخصات مطابقت داشته باشد. اگر دسکتاپ از DDR3 استفاده میکند و قصد استفاده از لپ تاپ DDR3 را دارید ، اطمینان از این که تمام نیازهای دسکتاپ را برآورده میکند بسیار مهم است. سرعت یکی دیگر از عوامل کلیدی سازگاری این دو است. برای تعیین سرعت مورد نیاز یک سیستم کامپیوتری ، به مادربرد نگاه کنید یا از اسکنر استفاده کنید.
هر دو را نمی توان بیشتر از ظرفیت مادربرد افزایش داد. گسترش حافظه لپ تاپ برای اکثر مردم یک امری رایج است ، به ویژه کسانی که عاشق بازی و طراحی روی رایانه هستند. این امکان وجود دارد که فضای RAM خود را بر روی لپ تاپ یا سیستم رایانهای گسترش دهید. برخی از رایانهها دارای یک شکاف اضافی برای افزایش قابلیت هستند ، در حالی که برخی دیگر فقط یک شکاف را مجاز میدانند. برای افزایش RAM کامپیوتر ، مادربرد باید با حافظه جدید سازگار باشد. به عنوان مثال ، اگر مادربرد تا 4 گیگابایت رم اجازه میدهد ، نمیتوانید رایانه خود را به 8 گیگابایت RAM ارتقا دهید. این قانون هم در مورد لپ تاپ و هم در رایانههای رومیزی صدق میکند.
- در صورت نیاز همیشه سیستم رومیزی خود را به بیش از دو شکاف RAM ارتقا دهید
کلام آخر:
شما اکنون تفاوت بین DDR2 ، DDR3 و DDR4 را می دانید و می توانید SO-DIMM را از یک DIMM تشخیص دهید و می دانید که چه رم هایی با سرعت انتقال سریع تر و پهنای باند بالاتر هستند. در این مرحله اگر بخواهید RAM بهتری بخرید یا یک سیستم کاملاً جدید داشته باشید اطلاعات لازم را داشته و میتوانید به راحتی تصمیم گیری کنید زیرا هنگامی که رم مناسب با ظرفیت مناسب داشته باشید هرگز به مشکل بر نخواهید خورد.
امیدوارم که در این مقاله با تفاوت رم های کامپیوتری به خوبی آشنا شده باشید.
محصول پیشنهادی: رم کروشیال مدل 8GB 2666MHz CL19