» صفحه نمایش (Monitor) » انواع مانیتور کامپیوتر در بازار
صفحه نمایش (Monitor)

انواع مانیتور کامپیوتر در بازار

1399-10-09 2,827

انواع مانیتور را با این مقاله از بانی نو بشناسید. همه ما با مانیتورهای رایانه آشنا هستیم. ما ساعاتی را در مقابل آن‌ها می‌نشینیم تا کار کنیم ، بازی کنیم یا فیلم ببینیم. برای نمایش خروجی هر سیستم رایانه ای از انواع مانیتور استفاده می‌شود. نمایشگر خوب تفاوت ایجاد می‌کند و بدون شک تجربه کاربر را افزایش می‌دهد. نوآوری در فن آوری های نمایشگر کیفیت دستگاه های نمایشگر را بهبود بخشیده است.

اکنون رایانه های رومیزی با انواع مانیتور از نمایشگرهای CRT منسوخ شده تکنولوژیکی گرفته تا آخرین نمایشگرهای باریک LCD ، LED یا OLED در دسترس هستند. یک مانیتور رایانه ، از نظر فنی به عنوان واحد نمایش بصری ، یک دستگاه خروجی است که اطلاعات پردازنده را بر روی صفحه نمایش ارائه می دهد که به عنوان رابط بین CPU و کاربر کار می‌کند.

یک کابل مانیتور را به آداپتور ویدئو یا کارت گرافیک متصل می‌کند که روی مادربرد رایانه تنظیم شده است. CPU (واحد پردازش مرکزی) دستورالعمل‌هایی را برای آداپتور ویدئو ارسال می‌کند و می‌گوید چه چیزی باید روی صفحه نمایش داده شود

. آداپتور ویدئو دستورالعمل‌ها را به مجموعه‌ای از سیگنال‌های مربوطه تبدیل کرده و به مانیتور می‌فرستد. مانیتور حاوی مداراتی است که از مجموعه سیگنال ها تصویر را روی صفحه تولید می کند.

پارامترهای عمده ای که عملکرد یک مانیتور را اندازه گیری می‌کنند ، درخشندگی ، نسبت کنتراست ، وضوح ، گام نقطه ، زمان پاسخگویی ، میزان تازه سازی و مصرف برق هستند. مشکل رایجی که در نمایشگرها ایجاد می‌شود پیکسل های مرده ، تاری صفحه ، سوختن فسفر و غیره است. حال شما را با انواع مانیتور آشنا خواهیم کرد.

صفحه نمایش کامپیوتر چیست ؟

اگر برایتان سوال شده است که صفحه نمایش کامپیوتر چیست این مطلب برای شما است. صفحه نمایش کامپیوتر یا مانیتور یک دستگاه نمایشگر مانند صفحه تلویزیون است که سیگنال خروجی گرافیکی را از کارت گرافیک کامپیوتر شما تفسیر و آن را روی صفحه، نمایش می‌دهد و به شما این امکان را می‌دهد تا رابط نمایشگر را برای تعامل با کامپیوتر با استفاده از وسایل جانبی مختلف مانند ماوس یا صفحه کلید مشاهده کنید. برای درک بهتر این سوال که صفحه نمایش کامپیوتر چیست ، دانستن انواع مختلف آن نیز می‌تواند برای شما مفید و کاربردی باشد.

به زبان دیگر مانیتور یک دستگاه خروجی الکترونیکی است که به عنوان ترمینال نمایش ویدئویی (VDT) یا واحد نمایش ویدئویی (VDU) نیز شناخته می‌شود و برای نمایش تصاویر، متن، ویدئو و اطلاعات گرافیکی تولید شده توسط کامپیوتر متصل از طریق کارت گرافیک کامپیوتر استفاده می‌شود. اگرچه صفحه نمایش کامپیوتر تقریباً شبیه تلویزیون است، اما وضوح آن بسیار بالاتر از تلویزیون است. اولین مانیتور کامپیوتر در 1 مارس 1973 معرفی شد که بخشی از سیستم کامپیوتری  Xerox Alto بود. مانیتورهای قدیمی با استفاده از یک صفحه فلورسنت و لوله پرتو کاتدی (CRT) ساخته شده بودند که آنها را سنگین و بزرگ می‌کرد و در نتیجه باعث می‌شد فضای بیشتری را روی میز اشغال کنند. امروزه، همه مانیتورها با استفاده از فناوری صفحه نمایش تخت و معمولاً با نور پس زمینه LED ساخته می‌شوند. این صفحه نمایش‌های مدرن در مقایسه با نمایشگرهای قدیمی CRT فضای کمتری را روی میز پر می‌کنند.

تاریخچه صفحه نمایش کامپیوتر (مانیتور)

ابتدا برای اولین بار در 1 مارس 1973 کامپیوتر زیراکس آلتو معرفی شد که اولین صفح نمایش کامپیوتر را داشت. این مانیتور دارای صفحه نمایش تک رنگ بود و از فناوری CRT استفاده می‌کرد. پس از آن در سال 1976، سیستم‌های کامپیوتری Apple I و Sol-20 معرفی شدند. این سیستم‌ها دارای یک پورت ویدئویی داخلی بودند که به آنها اجازه می‌داد یک صفحه نمایش ویدئویی را روی مانیتور کامپیوتر اجرا کنند. در سال 1977 نیز، جیمز میچل فناوری نمایشگر LED را اختراع کرد که اما 30 سال بعد، این مانیتورها به راحتی در بازار در دسترس نبودند. کمی بعدتر در سال 1997، صفحه نمایش‌های LCD رنگی توسط IBM، Viewsonic و Apple شروع به توسعه کردند که کیفیت و وضوح بهتری نسبت به صفحه نمایش‌هایCRT ارائه می‌کردند.

مقاله پیشنهادی :معرفی 10 مانیتور برتر سال 2020 میلادی

انواع مانیتور کامپیوتر

از ابتدای عصر کامپیوتر ، تعدادی فناوری برای نمایش خروجی وجود داشته است. بزرگترین فناوری‌ها نمایشگرهای CRT ، LCD ، Plasma ، LED و OLED هستند.

1- مانیتورهای لوله کتدی (CRT)

 این نمایشگرها از فناوری CRT برای ایجاد صفحه نمایش استفاده می‌کنند. CRT سیگنال ها را از طریق کابل دریافت می‌کند و سیگنال توسط کنترل کننده صفحه نمایش رمزگشایی می‌شود که در نهایت روی صفحه فسفر ظاهر می‌شود.

CRT ها مخروطی شکل هستند و در انتهای پشت مانیتور یک تفنگ الکترونی یا تفنگ اشعه کاتد و یک صفحه فسفر در جلو وجود دارد. الکترون از طریق یک لوله خلا الکترون‌ها را به سمت صفحه نمایشگر پرتاب می‌کند.  در وسط مانیتور ، آندهای مغناطیسی وجود دارد که مطابق دستورالعمل های کنترل کننده صفحه نمایش مغناطیسی می شوند.

وقتی الکترون‌ها (پرتوهای کاتدی) از میان آندهای مغناطیسی عبور می‌کنند ، بسته به میدان مغناطیسی آندها ، در یک جهت یا جهت دیگر رانده می شوند یا کشیده می‌شوند. این الکترون‌ها را به سمت قسمت صحیح پوشش فسفر درون شیشه نمایشگر هدایت می‌کند. هنگامی که الکترون ها از صفحه مشبک (ماسک سایه یا منافذ دیافراگم) عبور می‌کنند ، فسفر با ایجاد یک نقطه قابل نمایش بر روی صفحه رایانه ، روشن می‌شود.

برای هر پیکسل سه فسفر رنگی مختلف (قرمز ، سبز و آبی) وجود دارد و رنگ پیکسل به فسفر برخورد الکترون‌ها بستگی دارد. برای هر پیکسل دارای سه فسفر متفاوت است. یک اشعه کاتد به یک یا چند مورد از این فسفرها برخورد می‌کند و پیکسل رنگی مربوطه روی صفحه ظاهر می‌شود.

با این وجود مانیتورهای با کیفیت بالا از اسلحه الکترونیکی جداگانه برای هر رنگ استفاده می‌کنند که کیفیت تصویر را بهبود می‌بخشد. فاصله دو فسفر همرنگ (برای نمایشگرهای الکترونی) به عنوان نقطه شناخته می شود. پایین‌تر از نقطه کیفیت مانیتور است.

2- مانیتورهای LCD

LCD ، صفحه نمایش کریستال مایع یا دیود کریستال مایع نیز شناخته می‌شود یکی از محبوب ترین انواع مانیتور و فن آوری‌های نمایش در حال حاضر است. مانیتورهای LCD سبک ، کم حجم ، فضای کمتری را اشغال می‌کنند ، مصرف کم برق دارند و با قیمت مناسب در دسترس هستند.

در حال حاضر از دو نوع فناوری LCD استفاده می شود – فناوری LCD ماتریس فعال یا فناوری TFT و ماتریس پسیو. فناوری TFT با کیفیت تصویر بهتر از قابلیت اطمینان بیشتری برخوردار است در حالی که فناوری ماتریس منفعل پاسخ کندتری دارد و به تدریج منسوخ می‌شود.

همانطور که از نام آن مشخص است ، کریستال‌های مایع عناصر اصلی صفحه نمایش هستند. با دستکاری کریستال می‌توان نحوه تعامل آن‌ها با نور را تغییر داد. یک کنترل کننده نمایشگر در مانیتور وجود دارد که سیگنال‌های نمایشگر را از آداپتور ویدئو در مادربرد دریافت می‌کند. کنترل کننده صفحه نمایش دو چیز را کنترل می‌کند.سیگنال های الکتریکی به بلورهای مایع و چراغ عقب. ساختار LCD در تصاویر زیر نشان داده شده است.

محصول پیشنهادی: مانیتور 27 اینچی جی پلاس مدل GDM-275LN

نمودار نمایش ساختار و عملکرد یک LCD

نور پس زمینه از کاتد ساخته شده است و بسته به کیفیت مانیتور ، ممکن است یک کاتد واحد در بالا یا یکی در بالا و یکی در پایین ، یا دو در بالا و دو در پایین وجود داشته باشد تا روشنایی را بهبود بخشد و وضوح مانیتور را. این کاتدها از طریق لایه‌ای از مواد پلاستیکی و پخش کننده پخش می‌شوند.

وضوح : برخلاف مانیتورهای CRT هیچ معادله پیچیده‌ای برای نقطه نقطه و وضوح وجود ندارد. وضوح نمایشگر به سادگی تعداد پیکسل های موجود در ماتریس است. به طور معمول یک مانیتور 17 اینچی دارای رزولوشن 1280 * 1024 پیکسل است.

مقاله پیشنهادی :بهترین مانیتور برای چشم

3- مانیتورهای LED

در دهه گذشته ، فناوری نمایش به میزان قابل توجهی تغییر کرده است. نمایشگرهای LED یکی از آخرین پیشرفت ها در انواع صفحه نمایش مانیتور هستند. مانیتورهای LED از دیودهای ساطع کننده نور استفاده می‌کنند که به عنوان تقویت کننده عملکرد در مانیتورها عمل می‌کنند.

اصولاً مانیتورهای LED مانیتورهای LCD با نور پس زمینه LED برای تأمین انرژی صفحه LCD هستند. این بدان معناست که LED ها در پشت یا اطراف صفحه LCD قرار می‌گیرند تا درخشندگی و تعریف ویدئویی صفحه مانیتور را افزایش دهند. همانطور که در قسمت فوقانی مانیتورهای LCD مشاهده کردیم ، آن‌ها از نور کاتدی سرد به عنوان نور پس زمینه استفاده می‌کنند. در مانیتورهای LED به جز این نور پس زمینه که با LED جایگزین می‌شود ، تمام مفاهیم یکسان هستند.

سه نوع مختلف از انواع مانیتورهای LED بر اساس نحوه چیدمان دیودها در مانیتور موجود است. این‌ها عبارتند از: LED های مستقیم ، LED های Edge و LED های RGB. هر دو نمایشگر Edge و Direct LED از دیودهای سفید استفاده می‌کنند که برای روشنایی صفحه LCD برای تولید کیفیت تصویر بهتر استفاده می‌شود.

مقاله پیشنهادی : بهترین مانیتورهای ارزان قیمت

چرا نمایشگرهای LED بهتر از نمایشگرهای LCD هستند؟

هر دو انواع مانیتور روی یک فناوری کار می‌کنند. مانیتورهای LED مانیتورهای LCD با نور پس زمینه کاتدی سرد به نور پس زمینه LED هستند. در اینجا تفاوت هایی وجود دارد که باعث می‌شود نمایشگرهای LED بهتر از LCD ها باشند.

سطح کنتراست و سطح سیاه صفحه نمایش LED از صفحه نمایش LCD بهتر است زیرا کریستال های مایع نمی‌توانند 100٪ نور پس زمینه را از نور پس زمینه کاتد سرد متوقف کنند و از این رو هنگامی که صفحه سیاه بر روی نمایشگر نشان داده می‌شود ، کاملا سیاه نیست .اما صفحه‌های LED Edge کاملاً صفحه سیاه را نشان می‌دهند زیرا اصلاً نور پس زمینه وجود ندارد.

مقاله پیشنهادی : مانیتور CRT چیست؟

  •  دقت رنگ برای نمایشگرهای LED مستقیم و لبه ای و نمایشگرهای LCD تقریباً یکسان است اما صفحه نمایش LED های RGB از دقت رنگ کاملاً بهتری برخوردار هستند.
  •  هنگام مقایسه نمایشگرهای LED و LCD با توجه به زاویه دید ، آن‌ها همان نور پس زمینه هستند و هیچ ارتباطی با زاویه دید ندارند.
  •  نمایشگرهای LED انرژی کمتری مصرف می‌کنند. گزارش شده است که مصرف آن‌ها تا 40٪ کمتر از نمایشگرهای LCD است.
  • نمایشگرهای LED از جیوه استفاده نمی‌کنند (در لامپ های کاتدی در نور پس زمینه LCD استفاده می شود) بنابراین سازگار با محیط زیست هستند.
  •  اندازه مانیتورهای Edge و RGB کمی باریک‌تر از مانیتورهای LCD است در حالی که قیمت‌ها اندکی بالاتر است.

4- مانیتورهای OLED

OLED ، مخفف Organic Light Emitting Diode آخرین فناوری برای انواع مانیتور است. همانطور که از نام آن پیداست ، برخی مواد آلی (حاوی کربن ، مانند چوب ، پلاستیک یا پلیمرها) وجود دارد که برای تبدیل جریان الکتریکی به نور استفاده می‌شود. از آن‌جا که LED ها قادر به تولید نورهای مختلف هستند ، مستقیماً برای تولید رنگ صحیح استفاده میشوند و نیازی به نور پس زمینه نیست که باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و فضا شود.

طریقه کار OLED

نمایشگرهای OLED با زمان پاسخگویی سریع ، زاویه دید گسترده ، سطح کنتراست برجسته و روشنایی کامل ، بهتر از سایر فناوری های انواع مانیتور موجود هستند. قلب صفحه نمایش OLED دسته‌ای از لایه‌های نازک آلی است که بین دو رسانا قرار گرفته است.

یک آند شفاف و یک کاتد فلزی ، که به نوبه خود بین دو صفحه شیشه‌ای معروف به مهر و موم و لایه قرار دارند. هنگامی که ولتاژ مناسب اعمال می‌شود ، جریان الکتریکی از لایه‌های آلی از کاتد به آند جریان می‌یابد.

کاتد الکترون‌ها را به لایه گسیل کننده مولکول های آلی می‌دهد در حالی که آند الکترون های معادل را از لایه رساننده مولکول های آلی می‌گیرد. در مرز لایه های گسیل کننده و رسانا ، الکترون‌ها و حفره‌ها جمع می‌شوند. در اینجا الکترون‌ها با آزاد شدن انرژی به شکل فوتون نور با سوراخ ها ترکیب می‌شوند.

از این رو لایه آلی برای تولید صفحه نمایش ، نور را ساطع می‌کند. رنگ نور به نوع مولکول‌های آلی بستگی دارد در حالی که روشنایی به مقدار جریان اعمال شده بستگی دارد. با به حداکثر رساندن فرآیند ترکیب مجدد در لایه گسیل ، می‌توان نور خروجی را در دستگاه های OLED بهبود بخشید.

امروزه سیستم‌ها با انواع مانیتور از نمایشگرهای CRT منسوخ شده تکنولوژیکی گرفته تا آخرین نمایشگرهای باریک LCD ، LED یا OLED در دسترس هستند و می‌توانید متناسب با نیازتان یکی را برگزینید.

محصول پیشنهادی: مانیتور گیمینگ 55 اینچی سامسونگ مدل ODYSSEY ARK LS55BG970NMXUE

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×