» مقالات رم » تفاوت رم SD و DDR در چه مواردی است ؟
مقالات رم

تفاوت رم SD و DDR در چه مواردی است ؟

1399-09-05 1,625

اگر قصد دارید برای خود یک رم تهیه کنید، بهتر است که در ابتدا با تفاوت رم SD و DDR آشنا شوید. SDRAM مخفف Synchronous Dynamic Random Access Memory (حافظه دسترسی تصادفی همزمان) است که معمولاً قبل از انتشار DDR (نرخ داده دو برابر) حافظه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

در ادامه همراه ما باشید تا با اصللی ترین شاخصه های تفاوت رم SD و DDR آشنا شوید.

تفاوت رم SD و DDR

پس از انتشار DDR ، برای اهداف متمایز به Single Data Rate SDRAM معروف شد. با توجه به اصطلاحات DDR و SDR مشخص است که تفاوت رم SD و DDR در این است که حافظه DDR کاری دو برابر آن چه SDR انجام می دهد را انجام می دهد؛ که البته این لزوما تنها محدود به سرعت نیست.

تفاوت رم SD و DDR در نحوه انتقال داده ها در هر چرخه ساعت است. SDR فقط یک بار در هر چرخه ساعت انجام می دهد در حالی که DDR آن را دو بار انجام می‌دهد. روشی که به پمپاژ مضاعف معروف شده است.

بلاگ برای بازی های سال 2020 به چه میزان رم نیاز داریم به شما در انتخاب رم برای بازی های مختلف، کمک خواهد کرد

تفاوت رم SD و DDR در چرخه ساعت

چرخه ساعت توسط قطعات کامپیوتر به عنوان سیگنالی برای دریافت و ارسال داده استفاده می شود. SDR نیز از آن استفاده می کند و مقدار مشخصی از داده را در هر چرخه ساعت می فرستد.

DDR از این واقعیت بهره می برد که یک چرخه ساعت دارای دو قسمت قابل توجه است ، لبه جلو و لبه انتهایی. DDR به جای ارسال فقط یک بار در هر چرخه ساعت ، داده ها را در لبه جلو می فرستد و این کار را دوباره در لبه انتهایی انجام می دهد و دو برابر مقدار داده را می تواند ارسال کند.

این تغییر ساده در طراحی باعث شد که ماژول های حافظه DDR بدون تغییر ساعت داخلی حافظه ،داده های خود را دو برابر کنند. این بسیار مهم است زیرا برای تولید حافظه با سرعت کلاک بسیار بالاتر ، شما باید خالص ترین سیلیکون را بدست آورید که باعث افزایش قیمت کل حافظه رم می شود.

این همچنین به این معنی بود که تراشه های DDR که عملکرد مشابه تراشه های SDR دارند ، از قیمت بسیار ارزان تری برخوردار هستند.

محصول پیشنهادی: رم جی اسکیل RIPJAWS V 16GB 3200MHz CL16

تفاوت رم SD و DDR

تفاوت رم SD و DDR در مصرف انرژی

ماژول های حافظه DDR نیز ساخته شده اند تا در مقایسه با SDR قدیمی انرژی کمتری مصرف کنند. به جای 3.3 ولت معمول که توسط SD RAM استفاده می شود ، ماژول های DDR می توانند فقط با 2.6 ولت کار کنند.

این بدان معنی است که ماژول های DDR نیز در مقایسه با SD RAM گرمای کمتری ایجاد می کنند. ظهور DDR حافظه SDR را منسوخ کرد و تعداد انگشت شماری رایانه وجود دارد که از امروز از SDR استفاده می کنند.

اگرچه DDR در حال حاضر یک فناوری قدیمی است ، نسخه های بهبود یافته ای از آن وجود دارد به نام DDR2 و DDR3 که سرعت بسیار سریع تری نسبت به DDR دارد.

بلاگ معرفی انواع رم های DDR برای شناخت رم های DDR مناسب است.

تفاوت رم SD و DDR در سرعت

تفاوت اصلی بین حافظه SDRAM و DDR سرعت دو برابر است؛ DDR می تواند داده ها را با سرعتی تقریبا دو برابر سرعت SD RAM انتقال دهد. PC133 SDRAM در 133 مگاهرتز کار می کند ، در حالی که DDR 133 مگاهرتز به طور موثر در 133 مگاهرتز x 2 = 266 مگاهرتز کار می کند.

تفاوت رم SD و DDR در سیگنال ساعت

تراشه های حافظه SD RAM فقط از لبه در حال افزایش سیگنال برای انتقال داده استفاده می کنند ، در حالی که DDR RAM انتقال داده ها را روی هر دو لبه بالا و پایین سیگنال ساعت انجام می دهد.

در یک سیستم رایانه‌ای ، سیگنال ساعت یک فرکانس نوسانی است که برای هماهنگی تعامل بین مدارهای دیجیتال استفاده می شود. به زبان ساده ، ارتباطات را همزمان می کند. مدارهای دیجیتال طراحی شده برای کار با سیگنال ساعت ممکن است در لبه بالا یا پایین سیگنال پاسخ دهند.

تفاوت رم SD و DDR

تفاوت رم SD و DDR در اختلافات ظاهری

SD RAM دارای 168 پایه و دو ناچ در اتصال است در حالی که DDR دارای 184 پایه و یک بریدگی واحد در اتصال است.

محصول پیشنهادی: رم جی اسکیل Trident Z5 RGB Black 32GB (16GBx2) 5600MHz CL36

تفاوت رم SD و  DDR در نسل ها

SD RAM اولین بار در سال 1997 منتشر شد. DDR RAM در سال 2000 منتشر شد. متعاقباً استانداردهای DDR2 ، DDR3 و DDR4 SDRAM توسط JEDEC منتشر شد. DDR5 نیز در حال ساخت است.

تایپ ها

نرخ کلاک DDR SDRAM معمولاً 133 ، 166 و 200 مگاهرتز (7.5 ، 6 و 5 نانومتر در سیکل) است که معمولاً به صورت DDR-266 ، DDR-333 و DDR-400 توصیف می شود (3.75 ، 3 و 2.5 نانومتر در هر ضربان). DIMMS مربوطه با 184 پین به عنوان PC-2100 ، PC-2700 و PC-3200 شناخته می شود.

این اعداد نمایانگر حداکثر پهنای باند نظری DDR SDRAM در مگابایت بر ثانیه (MB / s) هستند. به عنوان مثال ، PC2100 دارای حداکثر پهنای باند نظری 2100 مگابایت بر ثانیه است.

با توجه به توضیحات بالا اکنون در جدول زیر به طور جزئی به مقلیسه تفاوت رم SD و DDR می‌پردازیم.

اگر قصد دارید بهترین رم های مناسب ابر کار خود را بشناسید، توصیه می‌کنمی نگاهی به بلاگ 12 رم برتر سال 2020 بیاندازید

خلاصه تفاوت رم SD و DDR

SDRAMDDR
عنوان حافظه دسترسی تصادفی پویا شناخته می شود.به عنوان سرعت داده دو برابر SDRAM ارجاع می شود.
SDRAM دارای 168 پایه و دو برش در اتصال است.DDR دارای 184 پایه و یک بریدگی واحد در اتصال است.
SDRAM در سال 1997 منتشر شد .DDR RAM در سال 2000 منتشر شد .
سرعت SDRAM در مقایسه با DDR كمتر است DDR می تواند داده ها را با سرعتی تقریباً دو برابر سرعت SDRAM انتقال دهد.DDR می تواند داده ها را با سرعتی تقریباً دو برابر سرعت SDRAM انتقال دهد.
روی 3.3 ولت کار می کند  .روی 2.5 ولت کار می کند (استاندارد) ؛ 1.8 ولت (ولتاژ پایین)
سرعت SD RAM 66مگاهرتز ، 100 مگاهرتز ، 133 مگاهرتز است .DDR که با سرعت 200 مگاهرتز ، 266 مگاهرتز ، 333 مگاهرتز ، 400 مگاهرتز کار می کند .
دامنه ریت داخلی SD RAM 100مگاهرتز -166 مگاهرتز) است .دامنه نرخ داخلی DDR  133مگاهرتز – 200 مگاهرتز) است .
میزان ریت داده (0.8-1.3) GB / sمیزان ریت داده ) GB / s (2.1-3.2)
زمان پیش تنظیم SDRAM 1NN است .زمان بندی پیش ساخته DDR 2NN است .
SDRAM منتظر است تا دستور قبلی تکمیل شود تا بتواند یک عملیات خواندن / نوشتن دیگر را انجام دهد .DDR منتظر نیست تا فرمان قبلی تکمیل شود تا بتواند عملیات خواندن / نوشتن دیگری را انجام دهد.

جمع بندی

کلیت تفاوت رم SD و DDR در این بلاگ مورد بررسی قرار گرفت. فهمیدیم که اختلاف سبک کاری این دو رم، به سرعت، سیگنال ساعت، مصرف انرژی و … برمی‌گردد. در کل نیز رم های DDR طراحی جدید تری نسبت به رم های SD دارند و کاربری بهتری نیز از آن ها انتظار می‌رود. اما همین موضوع باعث شده تا قیمت آن ها نیز بیشتر باشد.

امیدواریم توانسته باشیم با این بلاگ شما را در خرید رم کامپیوتر راهنمایی کرده باشیم. همچنین در صورتی که سالی برای شما بدون پاسخ باقی مانده بود، می‌توانید در قسمت نظرها آن را برای ما به ثبت برسانید.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×