فرق ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی در چیست؟
فرق ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی موضوعی است که امروز در این مقاله از بلاگ رسمی وب سایت بانی نو، قصد داریم آن را بررسی کنیم. احتمالاً تا به حال برای بسیاری از ما این موضوع پیش آمده است که به هنگام دانلود و یا نصب یک بازی کامپیوتری و یا به هنگام نصب ویندوز، از خود بپرسیم که فرق ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی در چیست و چه چیزی این دو را از یک دیگر متمایز مینماید، نحوه تشخیص ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی چگونه است و تفاوت کامپیوترهای 32 بیتی با 64 بیتی در چه چیزی میباشد.
باید بگوییم که در این مسئله، تنها نیستید و بسیاری از افرادی که سالهاست روزانه از سیستم عامل محبوب جهانی ویندوز مایکروسافت استفاده میکنند، فرق ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی را نمیدانند و بارها برایشان پیش آمده است که از خود بپرسند فرق ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی در چیست.
امروز قصد داریم به بررسی تفاوتهای میان این دو نوع سیستم عامل ویندوز بپردازیم و این نکته را نیز بسنجیم که کدام برای ما بهتر است. بسیاری از افراد ممکن است تصورات غلطی از تفاوت ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی داشته باشند ولی در بلاگ امروز بانی نو، قصد داریم تا به این موضوع پی ببریم و نکات ویژه در این زمینه را نیز بررسی کنیم.

فرق ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی ؛ تفاوت در معماری
برای این که بتوانید تفاوت ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی را بهتر درک کنید، لازم است ساختار رم (RAM) را بشناسید. حافظه رم از تعداد زیادی سلول تشکیل شده است که هر سلول آن، یک شناسه مخصوص به خود را دارد.
بیایید برای درک بهتر این مسئله، از مثالی کاربردی استفاده کنیم.
فرض را بر این بگیرید که حافظه رم همانند یک هتل است. این هتل، تعدادی اتاق دارد که در این مثال، ما فرض را بر این میگیریم که این هتل دارای 50 اتاق است. برای آن که هتل بتواند اتاقهای خود را به مسافران و افرادی که تمایل دارند در آن ساکن شوند، اجاره دهد؛ در این صورت، نیاز دارد تا برای هر اتاق، پلاکی داشته باشد تا بتواند بر اساس شماره اتاق و شناسه هر اتاق، آن را به مسافری برای مدتی اجاره دهد.
اگر تعداد پلاکهای در دسترس برای این هتل، 25 عدد باشد، این هتل تنها میتواند از نصف ظرفیت اتاقهای خود استفاده کند و آن را به مسافران مختلف اجاره دهد. به عبارتی دیگر، مسافران نمیتوانند از تمامی ظرفیت این هتل استفاده کنند. حال اگر این هتل به تعداد کافی و یا حتی بیشتر هم پلاک در دسترس داشته باشد، برای مثال به تعداد 50 یا 5000 عدد پلاک هم که داشته باشد، میتواند از تمامی ظرفیت اتاقهای خود استفاده کرده و مسافران را در آن جای دهد.
حافظه رم دقیقاً چنین حالتی را دارد و ویندوز 32 یا 64 بیتی را میتوان به تعداد پلاک برای نام گذاری اتاقهای هتل رم (RAM) در نظر گرفت.
تفاوت در معماری 32 بیت و 64 بیت این مسئله را مشخص میکند که شما چقدر اطلاعات را میتوانید در فضای حافظه رم کامپیوتر خود جای دهید. در معماری 32 بیتی، فقط 2 به توان 32 شناسه میتوان برای استفاده از فضای رم ساخت.
عدد حاصل آن برابر با 4.294.967.296 است. باید بدانید که در معماری 64 بیتی، عدد به دست آمده بسیار بزرگتر است؛ چرا که 2 به توان 64 شناسه میتوان برای استفاده از رم، تولید کرد. عدد آن تقریباً برابر با 18.5 میلیارد میلیارد است. این عدد در معماریهای 32 بیتی و 64 بیتی نمایان گر تعداد سلولها و خانههای در دسترس رم برای استفاده به عنوان خانه اطلاعات در کامپیوتر میباشد.
در حقیقت، در معماری 32 بیتی، شما تا 4 گیگابایت از فضای حافظه رم را میتوانید استفاده کنید ولی در معماری 64 بیتی، میتوانید از حدود 16 اگزابایت حافظه استفاده کنید. هر اگزابایت یک میلیارد میلیارد است که با توجه به این عدد، هنوز رمی ساخته نشده است که این مقدار سلول داشته باشد که بخواهیم از تمامی دسترسی که معماری 64 بیتی به ما میدهد استفاده کنیم.
ولی در نظر داشته باشید که اگر رم دستگاه شما 8 گیگابایتی باشد و ویندوز 32 بیتی برای سیستم خود نصب کنید، فقط از 4 گیگابایت رم خود میتوانید استفاده کنید. مانند مثال هتل که 50 اتاق داشت ولی 25 پلاک برای نام گذاری آنها در دسترس بود. به عبارتی دیگر، ویندوز شما که 32 بیتی است، تنها میتواند به اندازه 4 گیگابایت سلول رم را نام گذاری کند که بتوان از آنها استفاده کرد.
ولی در صورتی که از ویندوز 64 بیتی استفاده کنید، تا 16 میلیارد میلیارد سلول حافظه را میتوانید برای استفاده از اطلاعات، نام گذاری کنید. به عبارتی دیگر، در صورتی که رم با هر مقدار حجمی حافظهای در اختیار داشته باشید و از ویندوز 64 بیتی نیز استفاده کنید، این امکان در اختیار شما قرار میگیرد که بتوانید از تمامی فضا حافظه رم خود استفاده کنید.
مزایای ویندوز 64 بیتی
در ادامه به بیشتر به توضیح ویندوز 64 بیتی پرداخته ایم.

افزایش عملکرد سیستم با استفاده از ویندوز 64 بیتی
اگر تمایل دارید از حداکثر سرعت سیستم خود استفاده کنید، اولا سعی کنید ویندوز اورجینال نصب کنید و از مزایای ویندوز اورجینال بهره مند شوید. ویندوز 64 بیتی را حل شما محسوب میشود. در حقیقت باید بدانید که در به همان دلایلی که در قسمت قبلی مقاله توضیح دادیم، ویندوز 64 بیتی به سیستم شما این اجازه را میدهد که از تمامی حافظه و سلولهای موجود رم استفاده کند.
این موضوع باعث میشود توانایی سیستم شما در پردازش اطلاعات و یا ذخیره و بارگذاری دوباره آنها، عملکرد قویتر و سریعتری را از خود ارائه دهد. برای آن که بتوانید با سیستمهای با رم بالای 4 گیگ به بهینهترین حالت ممکن کار کنید، نیاز است که از ویندوز 64 بیتی استفاده نمایید. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که حداکثر رم قابل پشتیبانی در نسخههای مختلف ویندوز، متفاوت است.
در ادامه به بررسی میزان رم قابل پشتیبانی هر نسخه از ویندوزهای 64 بیتی میپردازیم تا با آشنایی با میزان رم قابل پشتیبانی در هر ویندوز، برای نصب بهترین گزینه اقدام کنید.
امنیت بیشتر با استفاده از ویندوز 64 بیتی
امینت اطلاعات ذخیره شده شما بر روی کامپیوترتان با استفاده از ویندوزهای 64 بیتی بالاتر است. این امر دلایل مختلفی دارد که بیشتر آنها در حوزه تخصصی کامپیوتر جای میگیرند و جای توضیح دادن درباره آنها در این مقاله نمیباشد؛ بنابراین در ادامه به بررسی مهمترین ویژگیهایی که باعث میشود امنیت شما در استفاده از ویندوز 64 بیتی بیشتر باشد، میپردازیم.
با این 10 راهکار برای افزایش سرعت ویندوز 10 ، سرعت رایانه خود را بهبود ببخشید
دسترسی به حافظه بیشتر با استفاده از ویندوز 64 بیتی
در حقیقت زمانی که هکرها به سیستم شما حمله میکنند، یکی از معمولترین راههای سرقت اطلاعاتی که از آن استفاده میکنند، دسترسی به حافظه رم سیستم شما میباشد. رم یک حافظه محسوب میشود که اطلاعات شما را به صورت رندوم و تصادفی ذخیره میکند؛ یعنی اطلاعات ذخیره شده در رم، به ترتیب نیستند و در بین آنها نیز خانههای خالی بسیاری وجود دارد. همچنین ممکن است تمامی یک اطلاعات و دیتا در یک بخش رم ذخیره نشوند، برای مثال، دیتا به قسمتهای بسیار کوچکی تبدیل شده است و هر قسمت از این قسمتهای دیتا در یک بخش از سلولهای رم ذخیره سازی شدهاند که یافتن آن را مشکل میکند.
وقتی از ویندوز 64 بیتی استفاده میکنید، دسترسی کامل به تمام سلولهای حافظه رم خود دارید و اطلاعات شما در فضای گستردهتری امکان دارد ذخیره شده باشند پس یافتن آنها نیز برای هکرها کاری سختتر است. به این صورت است که افزایش فضای دسترسی به رم میتواند امنیت اطلاعات شما را بر روی سیستمتان افزایش دهد.
برای آن که بتوانید بهتر این مسئله را درک کنید بیایید یک بار دیگر به مثال هتل بازگردیم. فرض کنید یک گروه موسیقی و بند موزیک راک 6 نفره قصد دارند در هتلی که اول مقاله در مورد آن صحبت شد، مدتی اقامت کنند. در همین حین، یک گروه تروریستی قصد دارند اعضای این بند را بربایند. در صورتی که این هتل 50 اتاق داشته باشد که به صورت رندوم پر شده باشند و هر کدام از اعضای بند موزیک راک مورد نظر هم در اتاقی تصادفی بین اتاقهای پر و خالی اقامت داشته باشند، بسیار طول میکشد که این گروه تروریستی موفق شوند تمامی اعضای این بند موزیک را پیدا کرده و از اتاقهایشان بربایند. ممکن است یکی در میان درهای اتاقهایی که آدم رباها باز میکنند، خالی باشد و چقدر احتمال دارد که بتوانند هر 6 اعضای بند موسیقی را در یک بخش از هتل پیدا کنند؟
فکر میکنیم تا الان مزایای استفاده از رم بیشتر برایتان مشخص شده باشد.
برای شناخت فرق های سیستم عامل ویندوز و لینوکس، بلاگ تفاوت لینوکس و ویندوز را مطالعه نمایید
جلوگیری از اجرای بدافزارهای 32 بیتی
ویندوزهای 64 بیتی برای اجرای برنامهها و نرمافزارهای 32 بیتی، محدودیت ایجاد میکنند که این موضوع بدافزارهای 32 بیتی را نیز شامل میشود. به عبارتی دیگر، از آن جایی که بیشتر برنامههای 32 بیتی بر روی ویندوز 64 بیتی نمیتوانند اجرا شوند، بدافزارهای 32 بیتی نیز بی استفاده میشوند و نمیتوانند به سیستم شما و اطلاعاتتان آسیبی وارد کنند.
تفاوت ویندوز پرو و اینترپرایز در چه مواردی است؟ با این مقاله همراه باشید.
مزایای ویندوز 32 بیتی
بسیاری از کاربران ممکن است پس از آن که مطالب بالا را مطالعه کردند، از خود بپرسند خب تا این جای کار که ویندوزها و سیستمعاملهای 64 بیتی کلاً مزایا بودند و سیستمعاملهای 32 بیتی معایب، پس چرا باید کسی از سیستم عامل و ویندوز 32 بیتی استفاده کند؟
در پاسخ این سؤال باید گفت که خب در حال حاضر با افزایش میزان حافظه رمهای مختلف در سیستمهای متفاوت، دیگر کمتر کسی از ویندوزهای 32 بیتی استفاده میکند. بیشتر سیستمعاملهای مورد استفاده کاربران در دنیای امروز، 64 بیتی است. در حقیقت، هر کسی که رم بالاتر از 4 گیگابایت بر روی سیستم خود داشته باشد باید از سیستمعاملهای 64 بیتی استفاده کند تا بتواند از بهترین سرعت سیستم خود استفاده کند و به تمامی بخشهای حافظه رم دسترسی داشته باشد. در غیر این صورت، استفاده از رمهای بالای 4 گیگابایت، غیر منطقی به نظر میرسد.
ولی باید بدانید که بسیاری از برنامهها و نرمافزارها، هنوز نسخههای 64 بیتی ارائه ندادهاند و برای استفاده از آنها، مجبور هستید از سیستمهای عامل 32 بیتی استفاده کنید.
البته تعداد این نرمافزارها بسیار کم است. بسیاری دیگر از نرمافزارهای 32 بیتی، قابلیت اجرا بر روی ویندوز 64 بیتی را نیز دارند و برای ران شدن، مشکلی نخواهید داشت ولی همان طور که گفته شد، ممکن است برنامهای خاص و یا نرم افزاری ویژه برای کار خود لازم باشد استفاده کنید که تنها بر روی سیستمهای عامل 32 بیتی اجرا میشود و برای استفاده از آن باید ویندوز 32 بیتی نصب کنید. شاید دلیلی که هنوز این نوع سیستم عامل ارائه میشود نیز این موضوع باشد.
نحوه تشخیص ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی
تا این جای کار با انواع سیستمعاملهای 32 بیتی و 64 بیتی آشنا شدید و متوجه شدید که فرق ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی در چه چیزی میباشد. حال برای آن که بتوانید متوجه شوید ویندوزی که بر روی سیستم شما کدام نسخه از ویندوز نصب شده است باید چه کار کنید؟ در ادامه به پاسخ این سؤال برای ویندوزهای مختلف میپردازیم.
اگر قصد دارید ویندوز خود را ریست فکتوری کنیم اکا راه آن را نمیدانید، بلاگ نحوه ریست فکتوری کردن ویندوز 10 را مطالعه نمایید
تشخیص ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی در ویندوز 10
در ویندوز ۱۰ با کلیک راست روی دکمهی استارت و انتخاب گزینهی System یا رفتن به منوی Settings > System > About میتوانید در قسمت Device specifications و روبهروی گزینهی System Type نسخهی ویندوز نصبشده روی سیستم و نیز معماری پردازندهی خود را مشاهده کنید.
تشخیص ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی در ویندوز 7
در ویندوز ۷ و نسخههای قبلی، با کلیک راست روی گزینهی Computer در منوی استارت و انتخاب گزینهی Properties یا استفاده از کلیدهای ترکیبی Win + Pause در تمام نسخههای ویندوز، به صفحة مشخصات ویندوز میروید و روبهروی قسمت System Type میتوانید اطلاعات ویندوز و معماری پردازنده را مشاهده کنید.
در هر دو حالت زمانی که پنل مورد نظر را باز میکنید، میتوانید مقدار رم نصب شده بر روی سیستم خود را نیز متوجه شوید. اگر ویندوز شما 32 بیتی بوده و از بیش از 4 گیگابایت رم در حال استفاده باشید، عبارت 4GB usable را مشاهده خواهید کرد.

آیا میتوان ویندوز 32 بیتی را به 64 بیتی ارتقا داد؟
معماری پردازنده با سیستمعامل شما باید مطابقت داشته باشد؛ اگر مطابقت ندارد، ویندوز خود را میتوانید ارتقا دهید. برای مثال، اگر از نسخهی ۳۲ بیتی ویندوز ۱۰ روی پردازندة ۶۴ بیتی استفاده میکنید، ویندوز خود را به ۶۴ بیت میتوانید ارتقا دهید. با این وجود، نسخههای ۳۲ بیتی ویندوز نصب شده روی پردازندههای ۳۲ بیتی قابل ارتقا نیستند. برای ارتقای این سیستمها باید کامپیوتری مبتنی بر پردازندة ۶۴ بیتی تهیه کنید تا از مزایای آن بتوانید بهرهمند شوید.
ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که هر کامپیوتری که در چند سال اخیر ساخته شده، مطمئناً پردازنده و ویندوز ۶۴ بیتی خواهد داشت.
ویندوز 64 بیتی در نسخههای مختلف ویندوز 10
نسخه ویندوز 64 بیتی | رم قابل پشتیبانی |
ویندوز 10 Enterprise | 2 ترابایت |
ویندوز 10 Education | 2 ترابایت |
ویندوز 10 Pro | 2 ترابایت |
ویندوز 10Home | 128 گیگابایت |
ویندوز 64 بیتی در نسخههای مختلف ویندوز 8
نسخه ویندوز 64 بیتی | رم قابل پشتیبانی |
ویندوز 8 Enterprise | 512 گیگابایت |
ویندوز 8 Professional | 512 گیگابایت |
ویندوز 8 | 128 گیگابایت |
ویندوز 64 بیتی در نسخههای مختلف ویندوز 7
نسخه ویندوز 64 بیتی | رم قابل پشتیبانی |
ویندوز 7 Enterprise | 192 گیگابایت |
ویندوز 7 Professional | 192 گیگابایت |
ویندوز 7 Ultimate | 192 گیگابایت |
ویندوز 7 Home Premium | 16 گیگابایت |
ویندوز 7 Home Basic | 8 گیگابایت |

سخن پایانی
در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی وب سایت بانی نو، به موضوع فرق ویندوز 32 بیتی با 64 بیتی پرداختیم و نکات ویژه در این زمینه را نیز بررسی کردیم. شما میتوانید با خواندن مقالات دیگر در بلاگ بانی نو، در مورد سیستمهای دیجیتالی، اطلاعات مفیدی کسب کنید و عملکرد خود و سیستم خود را نیز افزایش دهید. به این صورت میتوانید به بهینهترین حالت ممکن با سیستم خود، کار کنید.
همچنین شما میتوانید در فروشگاه اینترنتی بانی نو، انواع محصولات دیجیتال را با کمترین قیمت در بازار ایران، پیدا کنید و با سفارش آنلاین، آن را در سریعترین زمان ممکن در محل مورد نظر خود تحویل بگیرید.