» مقالات رم » استفاده از رم برای گرافیک
مقالات رم

استفاده از رم برای گرافیک

1400-06-29 9,296

استفاده از رم برای گرافیک

RAM ویدئویی (یا VRAM ، با تلفظ “VEE-ram”) نوع خاصی از RAM است که با واحد پردازش گرافیکی رایانه شما یا GPU کار می‌کند. GPU  یک تراشه روی کارت گرافیک رایانه (که به آن کارت ویدیو نیز گفته می‌شود) است که وظیفه نمایش تصاویر روی صفحه را بر عهده دارد. اگرچه از نظر فنی نادرست است ، اما اصطلاحات GPU و کارت گرافیک اغلب به جای یکدیگر استفاده می‌شوند.

RAM ویدئویی شما اطلاعاتی را که GPU به آن نیاز دارد ، از جمله بافت بازی و جلوه‌های نورپردازی ، در خود نگه می‌دارد. این به GPU اجازه می‌دهد تا به سرعت به اطلاعات دسترسی داشته باشد و ویدیو را به مانیتور شما منتقل کند. استفاده از RAM ویدئویی برای گرافیک بسیار سریعتر از استفاده از RAM سیستم شماست ، زیرا RAM کارت گرافیک دقیقاً در کنار GPU در کارت گرافیک قرار دارد. VRAM برای این هدف با شدت بالا ساخته شده است و بنابراین “اختصاصی” است.

VRAM در انجام وظایف مربوط به GPU بسیار سریعتر است زیرا به طور خاص برای این هدف با شدت بالا ساخته شده است و از نظر فیزیکی بسیار به GPU نزدیک است. احتمالاً می‌دانید که کارت گرافیک یکپارچه مقرون به صرفه است. اما به خاطر داشته باشید که داشتن VRAM بیشتر لزوماً عملکرد رایانه شما را افزایش نمی‌دهد. نداشتن VRAM ناکافی به این معنی است که سیستم شما باید از RAM استاندارد استفاده کند این به افت عملکرد ، کاهش نرخ فریم ، ظاهر شدن بافت و موارد دیگر از این دست تبدیل می‌شود.

چگونه VRAM اختصاصی GPU خود را افزایش دهیم؟

بهترین راه برای افزایش RAM ویدیو و استفاده از رم برای گرافیک خرید یک کارت گرافیک جدید است. اگر پردازنده گرافیکی اختصاصی شما قدیمی است ، ارتقاء به مدل جدید GPU باعث افزایش چشمگیر عملکرد کلی می‌شود. با این حال ، در صورت نداشتن پول برای ارتقاء ، دو راه دیگر وجود دارد که می‌توانید از آنها برای افزایش VRAM اختصاصی GPU خود استفاده کنید.

نحوه بررسی میزان RAM ویدیو

در اینجا یک راهنمای سریع برای مشاهده میزان RAM ویدیویی (VRAM) که در رایانه خود دارید ، آورده شده است.

توجه: مراحل زیر با در نظر گرفتن ویندوز 10 ایجاد شده است ، اما به احتمال زیاد می‌توانید آنها را در نسخه‌های قدیمی ویندوز دوباره ایجاد کنید.

  1. کلید Windows + R را فشار دهید تا کادر Run باز شود. سپس ، “ms-settings: easofaccess-display” را تایپ کرده و Enter را بزنید تا برگه Display برنامه تنظیمات باز شود.
  2. روی Advanced display settings کلیک کنید ، سپس روی Display adapter properties for Display 1 کلیک کنید.
  3. می‌توانید تعداد VRAM خود را تحت اطلاعات Adapter در Dedicated Video Memory بررسی کنید.

توجه: اگر GPU اختصاصی شما بیکار است ، می‌توانید با انجام یک فعالیت سیستم خود را مجبور به تغییر آن کنید. همچنین ، می‌توانید به ابزار GPU اختصاصی خود به عنوان مثال کنترل پنل NVIDIA دسترسی پیدا کرده و از آنجا حافظه ویدئویی اختصاصی را مشاهده کنید.

مقاله پیشنهادی : تاثیر رم در بازی

روش 1: افزایش VRAM اختصاصی از BIOS

اولین و توصیه شده‌ترین راه حل ، تنظیم تخصیص VRAM از BIOS کامپیوتر شما است. مطمئناً این روش در همه مادربردها کاربرد ندارد ، اما اکثر تولیدکنندگان گزینه‌ای را برای تغییر تنظیم VRAM در نظر می‌گیرند.

نکته : اگر مشکل از رایانه یا لپ تاپ یا نوت بوک شماست ، باید از Restoro Repair استفاده کنید که می‌تواند مخازن را اسکن کرده و فایل‌های خراب و گم شده را جایگزین کند. این در اکثر موارد ، جایی که مشکل به دلیل خرابی سیستم ایجاد شده است ، کار می‌کند.

راهنما برای افزایش VRAM اختصاصی از تنظیمات BIOS آورده شده است:

رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید با فشار دادن مکرر کلید BIOS در هنگام راه اندازی ، وارد تنظیمات BIOS شوید. سعی کنید کلیدهای F2 ، F5 ، F8 یا Del را بارها فشار دهید. اگر این کار نمی‌کند ، مراحل خاصی را برای وارد کردن تنظیمات BIOS در رابطه با سازنده مادربرد خود به صورت آنلاین جستجو کنید.

پس از رسیدن به منوی BIOS ، به دنبال منویی مشابه تنظیمات گرافیک ، تنظیمات ویدئو یا VGA Share Memory Size باشید. معمولاً می‌توانید آن را در منوی Advanced پیدا کنید. سپس ، VRAM از پیش اختصاص داده شده را به هر کدام که برای شما مناسب‌تر است ، ارتقا دهید. پیکربندی را ذخیره کرده و رایانه خود را راه اندازی مجدد کنید. در راه اندازی بعدی ، از روش بالا استفاده کنید تا ببینید آیا تعداد VRAM افزایش یافته است یا خیر.

روش 2: افزایش VRAM اختصاصی از طریق ویرایشگر رجیستری

به خاطر داشته باشید که برای اکثر کارت‌های گرافیک یکپارچه ، مقدار VRAM گزارش شده در پنجره Adapter Properties برای عملکرد واقعی کاملاً بی اهمیت است زیرا سیستم به طور خودکار آن را بر اساس تقاضا تنظیم می‌کند. با این حال ، برخی از بازی‌ها و سایر انواع برنامه‌ها به شما اجازه نمی‌دهند در صورتی که از حداقل VRAM مشخص شده استفاده کنید. در این حالت ، می‌توانید از ترفند ویرایشگر رجیستری برای تغییر مقادیر استفاده کنید تا بازی دیگر با خطا مواجه نشود. در اینجا یک راهنمای سریع در مورد نحوه انجام این کار وجود دارد:

توجه: به خاطر داشته باشید که مراحل زیر فقط برای پردازنده‌های گرافیکی مجتمع اینتل قابل اجرا است. همچنین ، این روش هیچگونه عملکرد یا تقویت اضافی در بازی‌ها یا برنامه‌های شما به شما نمی‌دهد.

  1. کلید Windows + R را فشار دهید تا کادر Run باز شود. سپس ، “regedit” را تایپ کرده و Enter را بزنید تا Registry Editor باز شود.
  2. روی کلید Intel راست کلیک کرده و گزینه New> Key را انتخاب کرده و نام آن را GMM بگذارید.
  3. با انتخاب کلید GMM ، به سمت راست رفته و New> Dword (32-bit) Value را انتخاب کرده و نام آن را DedicatedSegmentSize بگذارید.
  4. روی DedicatedSegmentSize دوبار کلیک کنید ، Base را بر روی دهدهی تنظیم کنید و مقدار آن را از 0 تا 512 وارد کنید. این مقدار مقدار VRAM نمایش داده شده در داخل منوی Adapter Properties خواهد بود.
  5. برای اعمال تغییرات ، تغییرات را ذخیره کرده و رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید. در راه اندازی بعدی ، ببینید آیا می‌توانید بازی را بدون خطا شروع کنید یا خیر.

مقاله پیشنهادی : تفاوت رم لپ تاپ و کامپیوتر چیست؟

استفاده از رم برای حافظه کارت گرافیک

می‌توانید وارد BIOS شوید و تنظیمات آنجا ، میزان RAM اختصاص داده شده به Igpu را تغییر دهید. نسخه ویندوز شما مهم نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×