» منبع تغذیه » تعمیر پاور کامپیوتر به چه صورت است ؟
منبع تغذیه

تعمیر پاور کامپیوتر به چه صورت است ؟

1399-10-17 2,776

تعمیر پاور کامپیوتر چگونه انجام می‌شود؟ در میان دلایل زیادی که کامپیوتر روشن نمی‌شود، کمبود نیروی پاور کامپیوتر بدترین حالت است. این احتمال وجود دارد که کامپیوتر شما به دلیل یک مسئله جدی نیرو دریافت نکند. چندین دلیل ممکن است وجود داشته باشد که چرا کامپیوتر رومیزی ، لپ تاپ یا تبلت روشن نمی‌شود ، بنابراین بسیار مهم است که شما یک روش کامل عیب یابی مانند روشی را که در زیر شرح داده ایم ، انجام دهید. در این مقاله با راهنمای گام به گام تعمیر و تعویض پاور کامپیوتر همراه ما باشید.

تعمیر پاور کامپیوتر

در این مقاله، در 11 گام ، آموزش تعمیر پاور کامپوتر را شرح داده‌ایم. که در ادامه به آن می‌پردازیم. اما قبل از شروع فرآیند عیب یابی تعمیر پاور کامپیوتر، مطمئن شوید که هر کلید برق و دکمه پاور را در سیستم رایانه خود روشن کرده اید:

  • دکمه / کلید روشن / خاموش ، که معمولاً در قسمت جلوی قاب کامپیوتر رومیزی یا در بالا یا کنار لپ تاپ یا تبلت قرار دارد.
  • روشن بودن پشت کامپیوتر ، معمولاً فقط روی دسک تاپ
  • اگر از هرکدام از آن‌ها استفاده می‌کنید ، نوار برق ، محافظ برق یا UPS را روشن کنید.

همچنین اتصالات قطع شده کابل پاور کامپیوتر را بررسی کنید. کابل برق شل شده از پریز برق یکی از مهم‌ترین دلایل روشن نشدن رایانه است.

در صورتی که مشکل از این موارد نبود، حال مراحل تعمیر پاور کامپیوتر را استارت بزنید :

پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به پاور گیمینگ 850 وات ایسوس ROG STRIX 850G WHITE که یک منبع تغذیه قوی می‌باشد، بیاندازید.

گام اول

لپ تاپ یا دسک تاپ خود را از هر نوار برق ، پشتیبان گیری باتری یا سایر دستگاه‌های توزیع برق در بین کامپیوتر و پریز برق جدا کنید.

گام دوم

اگر روی دسک تاپ هستید ، بررسی کنید که سوئیچ ولتاژ در تعمیر پاور کامپیوتر به درستی تنظیم شده باشد. اگر ولتاژ ورودی واحد پاور با تنظیم صحیح کشور شما مطابقت نداشته باشد ، ممکن است کامپیوتر شما به هیچ وجه روشن نشود.

گام سوم

باتری اصلی را در لپ تاپ یا تبلت بردارید و فقط از برق متناوب استفاده کنید. کار با کامپیوتر قابل حمل بدون نصب باتری کاملاً خوب است. اگر رایانه شما بعد از امتحان کردن این کار روشن شد ، این بدان معناست که باتری شما دلیل این مشکل است و باید آن را تعویض کنید. سپس تا زمانی که به پریز برق نزدیک هستید ، می‌توانید از کامپیوتر خود استفاده کنید.

گام چهارم

جهت تعمیر پاور کامپیوتر قطعات برقی موجود در لپ تاپ یا تبلت را به دقت از نظر خرابی بررسی کنید. پین ها و تکه‌های باقی مانده خراب یا خم شده را بررسی کنید که ممکن است مانع از شارژ کامپیوتر و شارژ باتری شود.

نکته

جدا از ایجاد پین خم یا تمیز کردن برخی از آلودگی‌ها ، احتمالاً باید برای تعمیر پاور کامپیوتر و مشکلات عمده‌ای که مشاهده می‌کنید به دنبال خدمات یک سرویس تعمیر کامپیوتر حرفه‌ای باشید. حتماً باتری داخلی لپ‌تاپ را جدا کنید تا اگر خودتان روی این موضوع کار می‌کنید از خطر شوک و برق جلوگیری کنید.

گام پنجم

کابل برق یا آداپتور برق کامپیوتر را جایگزین کنید. روی دسک تاپ ، این کابل برق است که بین قاب کامپیوتر و پاور کامپیوتر قرار دارد. آداپتور برق متناوب برای تبلت یا لپ تاپ ، کابلی است که برای شارژ باتری به دیوار وصل می‌کنید (معمولاً نور کمی روی آن است).

آداپتور برق متناوب دلیل متداولی برای روشن نشدن تبلت‌ها و لپ تاپ‌ها است. حتی اگر به طور مرتب از کابل برق استفاده نمی‌کنید ، اگر خراب باشد ، به این معنی است که باتری شما را شارژ نکرده است. می توانید از رایانه ای که مانیتور شما را تأمین می‌کند (تا زمانی که به نظر می‌رسد در حال دریافت برق است) ، یکی از رایانه دیگر یا رایانه جدید استفاده کنید.

بلاگ بهترین پاورهای کامپیوتر در انتخاب منبع تغذیه مناسب برای نیازی که دارید ، به شما کمک می‌کند

گام ششم

جهت تعمیر پاور کامپیوتر باتری CMOS را تعویض کنید ، مخصوصاً اگر رایانه شما بیش از چند سال از عمر آن گذشته است یا زمان زیادی را خاموش بوده یا باتری اصلی آن را صرف کرده‌است. باور کنید یا نه ، یک باتری بد CMOS دلیل نسبتاً رایجی در رایانه است که به نظر می‌رسد از طریق آن انرژی دریافت نمی‌کند.

باتری CMOS جدید زیر 10 دلار برای شما هزینه خواهد داشت و می توانید آن را تقریباً در هرجایی که باتری می فروشد ، تهیه کنید.

محصول پاور 650 وات ایسوس TUF GAMING 650B، در صورتی که نیاز به پاور قوی جهت امور سنگین داشتید، به شما پیشنهاد می‌شود.

گام هفتم

در این مرحله از آموزش تعمیر پاور کامیپورتر ، اگر از دسک تاپ استفاده می‌کنید مطمئن شوید که کلید برق به مادربرد متصل است. این یک نقطه خرابی بسیار رایج نیست ، اما ممکن است کامپیوتر شما روشن نشود زیرا دکمه پاور به درستی به مادربرد متصل نیست.

بیشتر سوئیچ‌های موردی از طریق یک جفت سیم پیچ خورده قرمز و سیاه به مادربرد متصل می‌شوند. اگر این سیم‌ها به طور ایمن وصل نشده‌اند یا اصلاً به هم متصل نیستند ، این احتمالاً دلیل روشن نشدن رایانه شما است. یک لپ تاپ یا تبلت اغلب بین دکمه و مادربرد ارتباط مشابهی دارند اما دسترسی به آن تقریباً غیرممکن است.

گام هشتم

اگر از رایانه رومیزی استفاده می‌کنید منبع تغذیه خود را آزمایش کنید. در این مرحله از تعمیر پاور کامپیوتر، به احتمال زیاد واحد منبع تغذیه در رایانه شما دیگر کار نمی‌کند و باید جایگزین شود. باید مطمئن شوید که باید آن را آزمایش کنید. هیچ دلیلی برای جایگزینی یک سخت افزار فعال در هنگام آزمایش آن وجود ندارد.

بوی ازن یا سر و صدای بسیار زیاد ، همراه با هیچ گونه برق در کامپیوتر ، تقریباً نشانه بد بودن منبع تغذیه است. بلافاصله رایانه خود را از برق بکشید و از تست صرف نظر کنید. منبع تغذیه را اگر در تست شما ناموفق بود یا علائمی را که توضیح داده شد نداشت ، عوض کنید. پس از تعویض ، قبل از شروع به کار ، رایانه را 5 دقیقه در برق وصل کنید تا باتری CMOS فرصت شارژ مجدد را داشته باشد.

در اکثر موارد که رایانه رومیزی نیرو دریافت نمی‌کند ، پاور کامپیوتر غیرقانونی علت است. هرچند ممکن است از ضعف پاور باشد. بنابراین توصیه می‌شود علائم ضعف پاور کامپیوتر را بشناسید تا بتوانید عیب یابی انجام دهید.

گام نهم

دکمه روشن / خاموش جلوی کیس کامپیوتر خود را تست کنید و در صورت عدم موفقیت در تست ، آن را تعویض کنید. این فقط برای رایانه های رومیزی کاربرد دارد. بسته به نحوه طراحی کیس کامپیوتر شما ، در این ضمن می‌توانید از دکمه تنظیم مجدد برای روشن کردن رایانه خود استفاده کنید.

نکته

  • برخی مادربردها دارای دکمه‌های پاورکوچک در صفحه‌ها هستند که روش ساده‌تری را برای آزمایش دکمه پاور کیس فراهم می‌کند. اگر مادربرد شما این ویژگی را دارد و برای روشن شدن رایانه شما کار می‌کند ، احتمالاً دکمه پاور کیس باید تعویض شود.
  • اگر از دسک تاپ استفاده می‌کنید مادربرد خود را جایگزین کنید. اگر اطمینان دارید که برق دیواری ، منبع تغذیه و دکمه پاور شما کار می کند ، احتمالاً مشکلی در مادربرد کامپیوتر شما وجود دارد و باید آن را تعویض کنیدو تعمیر پاور کامپیوتر مشکلی را حل نمی‌کند.
  • در نهایت مطمئن شوید تمام توصیه های عیب یابی دیگری را که قبل از تعویض مادربرد در بالا ارائه داده شده است انجام داده‌اید. به شدت توصیه می‌کنیم که رایانه خود را با کارت Power On Self Test تست کنید تا تأیید کنید مادربرد دلیل روشن نشدن رایانه شما نیست.
  • تعویض مادربرد احتمالاً در این مرحله با لپ تاپ یا تبلت نیز اقدام درستی است ، اما مادربردها در این نوع رایانه‌ها به ندرت قابل تعویض کاربر هستند. بهترین اقدام بعدی برای شما جستجوی خدمات رایانه‌ای حرفه‌ای جهت تعمیر پاور کامپیوتر است. گاها این سوال پیش می‌آید که چرا کامپیوتر روشن نمی‌شود ؟ یکی از اصلی ترین دلایل می‌تواند مشکل در پاور باشد

تعویض پاور کامپیوتر

در این قسمت، آموزش تعویض پاور کامپیوتر به شکل جزء به جزء بررسی شده است که توصیه می‌کنیم اگر قصد این کار را دارید، در ادامه همراه ما باشید.

رایانه خود را خاموش کنید

رایانه را از برق بکشید و قاب کامپیوتر خود را بردارید. منبع تغذیه قدیمی رایانه خود را در گوشه‌ای از کیس کامپیوتر خود قرار دهید. قسمت پشتی منبع تغذیه در پشت رایانه شما قرار می‌گیرد تا فن داخلی آن بتواند هوای گرم را بیرون دهد. در طرف دیگر آن ، ده‌ها کابل رنگی از یک سوراخ کوچک جریان می‌یابند.

مطمئن شوید که کابل‌های منبع تغذیه جدید با قرار دادن یک نوار چسب در انتهای هر دوشاخه و نوشتن مقصد ، به نقاط صحیح متصل می‌شوند.

کابلهای برق را از مادربرد جدا کنید

دو کابل پاور به مادربرد وصل می‌شود: یکی به کانکتور بزرگ 20 یا 24 پینی (سمت چپ) و دیگری به کانکتور کوچکتر ، 4- ، 6- یا 8 پین (راست). در مادربردهایی که برای اجرای دو کارت گرافیک راه اندازی شده‌اند ، یک کانکتور چهار پین را که شبیه به آنهایی است که به درایوهای CD/DVD قدیمی متصل هستند ، حذف ‌کنید.

کابل‌های برق را جدا کنید

کابل ها را از هارد دیسک‌ها و رایترهای CD/DVD و همچنین هر مکان دیگری در مادربرد جدا کنید

مادربردها معمولاً دارای کانکتورهای کوچک چهار پین برای کنترل سوئیچ‌ها و فن‌ها هستند. پاور قدیمی شما احتمالاً دارای کابل‌های آویزان است که به هیچ چیزی متصل نمی‌شود.

پیچ ها را باز کنید

چهار پیچ را که منبع تغذیه قاب کامپیوتر را نگه می‌دارند، بردارید.

مراقب باشید پیچ‌​های نگهدارنده فن داخلی منبع تغذیه را باز نکنید. برای اینکه ببینید کدام پیچ‌ها هستند ، سعی کنید پیچ‌​​ها را کمی شل کرده و منبع تغذیه را از داخل کیس تکان دهید. همچنین پیچ‌هایی که پاور را ثابت نگه می‌دارند عموماً به لبه بیرونی پشت کامپیوتر نزدیکتر هستند. پیچ‌هایی که فن را نگه می‌دارند عموماً به لبه فن نزدیکتر هستند.

پاور کامپیوتر را بردارید

اگر منبع تغذیه تنگ است ، ممکن است لازم باشد پیچ‌هایی که برخی از درایوها را در محل خود نگه داشته‌اند باز کرده و آنها را کمی به جلو بکشید. اگر پاور هنوز خارج نشد ، مطمئن شوید که همه پیچ‌ها را برداشته‌اید. برخی از پاورها دارای پیچ‌های اضافی در اطراف پایه خود برای نگه داشتن آنها هستند.

پاور جایگزین بخرید

اگر نمی‌توانید پاور جایگزین را به صورت آنلاین خریداری کنید ، پاور را به فروشگاه ببرید و به دنبال جایگزین باشید. اگر قصد دارید وسایل رایانه‌ای بیشتری اضافه کنید – یک کارت گرافیک قوی ، هارد دیسک بیشتر یا دی وی دی رایتر – یک پاور با توان بیشتر بخرید.

قبل از نصب پاور کامپیوتر جدید خود را به دیوار وصل کنید ، فقط به صدای فن گوش دهید. اگر فن کار نمی‌کند ، پاور را که کار می‌کند برگردانید. اگر صدای فن را شنیدید ، قبل از شروع نصب ، پاور را از برق بکشید.

ولتاژ پاور را بررسی کنید

پاور را جایگزین کنید

پاور جدید را در محل قبلی قرار دهید و پیچ‌ها را محکم کنید ، سپس کابل‌ها را به مادربرد ، درایوها ، فن‌ها و سوئیچ تغذیه وصل کنید.

به برچسب‌های نوار پوششی که روی کابل‌های پاور قدیمی گذاشته‌اید نگاه کنید. به یاد داشته باشید ، برخی از کابل‌ها به هیچ چیزی متصل نمی‌شوند. آنها برای افزودنی‌های آینده هستند.

راه اندازی دستگاه

سیم برق را وصل کرده و رایانه خود را دوباره وصل کنید. سیم برق آن باید به سوکت نزدیک فن فشار داده شود. سپس

برق را روشن کنید و ببینید آیا کار می‌کند یا خیر. اگر چنین است ، پس همه چیز خوب است. اگر فن نمی‌چرخد ​​، سعی کنید لامپ را به پریز برق وصل کنید تا مطمئن شوید که پریز کار می‌کند.

در آخری مرحله نیز رایانه را خاموش کرده و قاب را دوباره جا بیاندازی ، سپس کامپیوتر را دوباره روشن کنید.

تعویض پاور کامپیوتر

تعویض کلید پاور کیس

شاید در قسمتی از تعمیر پاور کامپیوتر ، لازم باشد تا کلید پاور را تعویض کنید. پس از روشن شدن‌های بی شمار ، کلید پاور کامپیوتر شما دیر یا زود فرسوده می‌شود. اگر کلید به نوعی شروع به خرابی کرد ، کافی است این مراحل را دنبال کنید.

  • کامپیوتر خود را خاموش کنید. در صفحه دسکتاپ ، روی “start” در گوشه سمت چپ پایین کلیک کنید ، و سپس روی “خاموش کردن رایانه” کلیک کنید. در مرحله بعد ، روی دکمه قرمز رنگی که “Shut down” است کلیک کنید. قبل از ادامه کار ، صبر کنید تا کامپیوتر شما به طور کامل خاموش شود.
  • همه کابل‌ها را از کامپیوتر جدا کنید. کابل برق 3 شاخه را در پشت بدنه کامپیوتر قرار دهید که از رایانه به سوکت دیواری منتقل می‌شود. کابل را به آرامی از کامپیوتر بیرون بکشید. محل اتصال کابل مانیتور را در پشت کامپیوتر پیدا کنید. هر دو دستگیره را در دو طرف کابل اتصال با چرخاندن آنها در جهت عقربه‌های ساعت باز کنید تا کابل اتصال از کامپیوتر وصل نشود. کابل‌های اتصال ماوس و صفحه کلید (معمولاً در پشت رایانه و با نمادهای مناسب نشان داده شده است) را پیدا کرده و کابل‌های اتصال را به آرامی از جک‌های مناسب خود بیرون آورید. هرگونه کابل مودم متصل به رایانه (که اغلب با نمادی شبیه به “3 جعبه” در پشت کامپیوتر نشان داده می‌شود) را حذف کنید.
  • دکمه روشن / خاموش رایانه خود را فشار دهید (معمولاً در مرکز جلو قرار دارد). دکمه را به مدت تقریبی 5 ثانیه نگه دارید تا هرگونه باقیمانده در رایانه تخلیه شود
  • پانل سمت چپ محفظه کامپیوتر را بردارید. دسته‌ای را که در قسمت جلویی کامپیوتر قرار دارد فشار دهید و درپوش را از بقیه محفظه کامپیوتر دور کنید. برخی از رایانه‌ها دارای پیچ‌هایی هستند که پنل‌ها را متصل می‌کنند. در چنین مواردی ، باید همه پیچ‌ها را باز کنید تا صفحه سمت چپ را از رایانه جدا کنید.
  • قاب اصلی را بردارید. پنل نمایان شده را رو به بالا قرار دهید ، به طوری که قاب اصلی (پنل با دکمه پاور) رو به چپ باشد. زبانه آزادسازی قاب را فشار دهید (که باید در گوشه سمت راست پایین صفحه نمایش داده شود) ، و سمت راست قاب را به جلو حرکت دهید. با یک دست قاب جلویی را از کامپیوتر دور کرده و با دست دیگر دکمه پاور را بپوشانید تا بیرون نیاید.
  • محکم ، اما با دقت ، کلاهک کلید پاور را از دکمه اصلی بردارید. برداشتن آن ممکن است کمی مشکل باشد.
  • پشت کلید پاور را فشار دهید تا از طرف دیگر قاب جلویی بیرون بیاید.
  • فنر را از مجموعه دکمه پاور که به تازگی برداشته‌اید بردارید و آن را روی پایه جدید دکمه پاور قرار دهید. دکمه پاور جدید را در قسمت جلویی قاب قرار دهید و درپوش دکمه پاور را روی ساقه ، در قسمت عقب قاب محکم کنید.
  • پنل سمت چپ و قاب جلویی را به بقیه محفظه کامپیوتر وصل کنید.
  • تمام کابل‌هایی که در ابتدا برداشته شده بود را دوباره وصل کنید.

سخن پایانی

پاور یا به اصطلاح منبع تغذیه، ماموریت تامین انرژی قطعات رایانه را بر عهده دارد. بنابراین اگر مشکلی برای این قطعه به وجود بیاید، طبیعی است که روشن بودن دستگاه با اختلال مواجه شود.

در این بلاگ، آموزش تعمیر پاور کامیپوتر، تعویض پاور و تعویض کلید پاور مورد بررسی قرار گرفت که هر کدام ممکن است در شرایط خاص، به کمک شما بیاید.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×