چگونه مدل پاور کامپیوتر را بفهمیم ؟
چگونه مدل پاور کامپیوتر را بفهمیم ؟ اگر یک جزء کاملاً حیاتی برای عملکرد یک کامپیوتر وجود داشته باشد ، آن هم پاور یا منبع تغذیه است. بدون آن ، رایانه فقط یک جعبه بی اثر است که پر از پلاستیک و فلز است. منبع تغذیه خط جریان متناوب (AC) را به جریان مستقیم (DC) مورد نیاز رایانه شخصی تبدیل میکند. در رایانه شخصی (PC) ، منبع تغذیه جعبه فلزی است که معمولاً در گوشهای از قاب قرار دارد. منبع تغذیه حاوی سیم برق و فن خنک کننده است. منابع تغذیه ، که اغلب به آنها ” سوئیچینگ” میگویند ، از فناوری سوئیچر برای تبدیل ورودی AC به ولتاژهای DC کمتر استفاده میکنند. منبع تغذیه (PSU) در رایانه شخصی تنظیم و نیرو را به قطعات در کیس تنظیم میکند.
منبع تغذیه استاندارد 110 ولت یا 220 ولت AC ورودی (جریان متناوب) را به ولتاژهای مختلف DC (جریان مستقیم) مناسب برای تغذیه قطعات کامپیوتر تبدیل میکند. پاورها دارای خروجی توان معینی هستند که در وات مشخص شده است ، یک منبع تغذیه استاندارد معمولاً قادر به تولید حدود 350 وات است. هرچه اجزای بیشتری (هارد دیسک ، درایوهای CD/DVD ، درایو نوار ، فن های تهویه و غیره) در رایانه خود داشته باشید ، قدرت مورد نیاز منبع تغذیه بیشتر است. 3 نوع منبع تغذیه معمولی وجود دارد:
- منبع تغذیه AT – در رایانههای قدیمی بسیار استفاده میشود.
- منبع تغذیه ATX – هنوز در برخی از رایانههای شخصی استفاده میشود.
- منبع تغذیه ATX -2 – معمولاً امروزه مورد استفاده قرار میگیرد.
مقاله پیشنهادی : علائم ضعف پاور کامپیوتر
چرا و چگونه مدل پاور کامپیوتر را بفهمیم ؟
اگر میخواهید کارت گرافیک خود را ارتقا دهید یا کارت گرافیک یا هر قطعه دیگر را اضافه کنید ، باید از قدرت مورد نیاز کامپیوتر خود مطلع باشید. این به این دلیل است که مولفه جدید بار اضافی به PSU شما وارد میکند و اگر نیاز کامپیوتر شما به توان PSU شما بیشتر باشد ، پاور کامپیوتر شما را تحت فشار قرار میدهد و ممکن است باعث خرابی یا سوختن آن شود و همچنین ، اگر میخواهید PSU خود را ارتقا دهید ، باید از مشخصات PSU فعلی خود مطلع باشید تا بتوانید در انتخاب منبع تغذیه بهتر و قویتر تصمیم درست را بگیرید. متأسفانه ، هیچ راهی برای اطلاع از مشخصات PSU شما با استفاده از هر گونه نرم افزار تشخیص سخت افزار وجود ندارد ، زیرا PSU هیچ رابط ارتباطی با مادربرد ندارد و تنها وظیفه آن انتقال نیرو به قطعات است.
تعداد کمی منبع تغذیه رده بالا ، به ویژه از Corsair وجود دارد که به شما امکان میدهند سرعت ، دما و توان خروجی فن را از طریق نرم افزار آنها کنترل و مدیریت کنید .
مقاله پیشنهادی : تعمیر پاور کامپیوتر چگونه است؟
نحوه تشخیص نوع پاور کامپیوتر
در اینجا روشهایی وجود دارد که میتوانید از طریق آنها از جزئیات منبع تغذیه یا مشخصات آن مطلع شوید.
- روش اول
بهترین راه برای اینکه چگونه مدل پاور کامپیوتر را بفهمیم ، این است که صفحه کامپیوتر را باز کنید و به دنبال برچسبی روی آن باشید که اطلاعات مهم مربوط به PSU شما را ارائه میدهد ، که شامل نام ، شماره و منبع تغذیه PSU است. برچسب در هر PSU وجود دارد و بسته به سازنده ، در طرفین یا بالای آن قابل مشاهده است. اگر میدانید چگونه برچسب را بخوانید و تمام اطلاعات فنی موجود در آن به چه معناست ، خوب است ، اما اگر نمیدانید ، نکات زیر را مطالعه کنید.
- نحوه خواندن برچسب :
در هر برچسب PSU ، اطلاعات زیر را پیدا خواهید کرد:
در برچسب ، نام تجاری و نام PSU و شماره مدل آن را مشاهده خواهید کرد. همچنین میتوانید Wattage کل PSU را که عموماً با فونتهای بزرگ چاپ شده است و همچنین رتبه صدور گواهینامه 80 Plus را بیابید. در زیر منبع تغذیه Corsair RM550 550 وات است.
Input Voltage : این ولتاژ AC است که منبع تغذیه در آن کار میکند. برای ایالات متحده ، کانادا و اکثر کشورهای آمریکای جنوبی ، حدود 110 ولت تا 127 ولت و برای انگلستان ، اروپا ، آسیا ، آفریقا و استرالیا و غیره 200 – 240 ولت است. برخی از منابع تغذیه میتوانند در طیف وسیعی از ولتاژها از 110 تا 240 ولت کار کنند ، زیرا دارای مکانیزم سوئیچ خودکار برای تشخیص ولتاژ ورودی هستند و میتوانند بر این اساس تغییر کنند. با این حال ، دیگران میتوانند یک سوئیچ فیزیکی داشته باشند که به شما امکان میدهد ولتاژ مناسب را بر اساس ولتاژ ارائه شده در منطقه یا کشور خود انتخاب کنید.
DC Output : این ولتاژ خروجی است که توسط منبع تغذیه شما ارائه میشود. ولتاژهای خروجی استاندارد ارائه شده توسط یک منبع تغذیه معمولی ATX 3.3 ولت ، +5.5 ولت ، +12 ولت و +5 ولت است. اینها همچنین به عنوان ریل یعنی 3.3V Rail ، 5V Rail و 12V Rail نیز شناخته میشوند. بسته به سازنده یا مدل PSU ، برخی از منابع تغذیه دارای چندین ریل 12 ولت هستند ، مانند ریل دوگانه 12 ولت و ریل چهارگانه 12 ولت.
Max Load (A) : میتوانید حداکثر مقدار جریان (در آمپر) که هر ریل میتواند ارائه دهد را مشاهده کنید. در صورت بارگیری بیش از حد ، ممکن است منجر به خرابی PSU یا خاموش شدن کامپیوتر شود.
توان کلی : این کل توان PSU است که بر حسب وات بیان میشود. برخی از تولیدکنندگان با افزودن توان تمام ریلها ، کل توان را محاسبه میکنند ، در حالی که برخی دیگر این را بر اساس مجموع توان ترکیبی موجود در ریلهای +12 ولت بیان میکنند ، مهمترین ریل PSU است و برای تغذیه 80٪ استفاده میشود.
محصول پیشنهادی: پاور کولرمستر مدل G800
- روش دوم
یک روش دیگر برای بررسی مدل پاور کامپیوتر باز کردن پنل کناری شاسی به صورت دستی است. اگر کامپیوتر مونتاژ داشته باشد ، اطلاع از منبع تغذیه رایانه شخصی آسان است ، اما با این وجود ، برخی منابع تغذیه وجود دارند که در مورد قدرت آنها در فونتهای بزرگ ذکر نشده است.
- روش سوم
اما روش بعدی ، به ویژه در مورد رایانهای که تنها توسط یک سازنده ساخته شده است ، آسانتر است. میتوانید به وب سایت رسمی آن سازنده بروید و مدل رایانه شخصی خود را جستجو کنید ، از آنجا میتوانید از مشخصات PSU خود مطلع شوید. گاهی اوقات حتی در وب سایت نمیتوانید متوجه شوید زیرا برخی از مارکهای اصلی مانند دل از PSU های سفارشی استفاده میکنند که در وب سایت خود مشخص نکردهاند.
مهمترین چیزی که باید در مورد پاور کامپیوتر خود بدانید ظرفیت وات است. اگر میخواهید بدانید که آیا میتوانید کارت گرافیک خاصی را اجرا کنید ، باید بدانید چقدر فضای لازم برای ارتقاء دارید. منابع تغذیه را میتوان به دو دسته سفارشی و استاندارد تقسیم کرد. منبع تغذیه استاندارد به مواردی اشاره دارد که به طور خاص توسط سازندگان برای استفاده در رایانههای بازی مانند PSU ساخته شده توسط Cooler Master ، Corsair ، EVGA ، Antec و Thermaltake استفاده میشود. این PSU ها سنگین هستند و از کابلهای با کیفیت استفاده میکنند.
اکثر این PSU ها از نمای بیرونی مشکی استفاده میکنند و دارای چندین کابل از جمله کابل PCI-E هستند که برای کارتهای گرافیک استفاده میشود. اما منبع تغذیه سفارشی ، سبکتر است و بدنه آنها معمولاً از آلومینیوم براق تشکیل شده است ، همانطور که در رایانههای شخصی از پیش ساخته Dell یا HP مشاهده میکنید. تولیدکنندگانی مانند Zebronics و Intex نیز این نوع منبع تغذیه را تهیه میکنند.
با آگاهی از روش های بالا می توانید در هنگام خرید پاور کامپیوتر هوشمندانه تر عمل کنید.
مقاله پیشنهادی : معرفی بهترین پاورهای کامپیوتر
آیا در صورت ارتقاء قطعه ، باید منبع تغذیه را ارتقا دهید؟
اگر یک قطعه در رایانه خود را به چیزی قویتر ارتقا دهید ، ممکن است به منبع تغذیه جدیدی احتیاج داشته باشید یا نداشته باشید. توصیه میشود میزان بار حداکثر منبع تغذیه خود را دوباره بررسی کنید.